Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

fanatic
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la fanatic » 14 mar 2013, 12:48

donCorleone1892 je napisao/la:slika
maloprije naleti na ovu sliku :mrgreen: glaj ekipe i straha ups mislio sam sra*** :lol:
:lol: :lol:

Pa od srednjeg i gornjeg rada samo Shelvey i Kelly ostali, a ovo okolo sve zesci levati..tu su pobjegli Cole i Babel u prvi red kontajuci da su igracine :mrgreen:

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 14 mar 2013, 12:51

Suarez je javno izjavio poslije ili prije utakmice sa Tottenhamom, nisam siguran, da će ostati još jednu sezonu u Liverpoolu. Sada je sve ostalo na ekipi da pokažu da su sposobni da imaju jednog takvog igrača u ekipi.
Liverpool je najmlađa ekipa u Premiershipu trenutno, gdje 23 trenutna igrača imaju zajedno prosjek od 25,4 godina. Ovaj prosjek će postati još manji, s obzirom da Carra odlazi a njega će najvjerovatnije zamjeniti De Vrij. Ogromna je razlika zamjeniti igrača od 35 godina sa 21 godinom.

Što se tiče tog duga, ko god da ga je čitao od tih novinara, nije ga čitao kako treba. On jeste 87 miliona ali on će se sam po sebi smanjiti kada se objave sljedeće kalkulacije. 3 su ključna razloga.

1. Doni, Wilson, Eccleston, Bellamy, Ngoo, Amoo su otpušteni. Klub se također riješio igrača sa velikim platama: Kuyt, Aquilani, Maxi, Carrol i Joe Cole. Mislim da je Tony Barret objavio kako je klub uštedio oko 22 miliona funti godišnje na otpuštanju ovih igrača i reduciranjem njihovih plata.

2. Igranje EL. Prošle sezone nismo igrali EL a ove jesmo. Kako stvari stoje klub je do sada zaradio oko 10 miliona funti kroz EL ( računajući i prodaju karata, zaradu od UEFE, TV prava ... ). 10 miliona je puno bolje nego 0 iz prošle sezone.

3. 3 velika ugovora koja su potpisana početkom ove sezone nisu ušla u te kalkulacije. Vrijednost tih ugovora jeste oko 50 miliona funti. To je zapravo najbitniji faktor reduciranja duga.

Kako stvari stoje, ovo ljeto će opet biti dosta odlazaka. Poznavajući vlasnike, na listi za odstrijel su Skrtel, Henderson, Assaidi, Borini, Shelvey i Downing. Carra svakako odlazi, a njemu će se najvjerovatnije pridružiti i Carrol kao i Spearing.
Za ljeto opet očekujem da vlasnici daju Rodgersu oko 30 do 40 miliona funti za pojačanja, dok na narednom izvještaju očekujem da imamo smanjen dug na 50 miliona funti.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 14 mar 2013, 12:53

fera je napisao/la: ja sam ovo isto ljetos pisao i bar 90% ljudi na ovoj temi me napalo. sada vidim svima prihvatljivo... ovo je samo trac nazalost ali ako nekome nije mrsko nek pretrazi malo ovu temu ja sam pisao vec da me ne bi cudilo da amerikanci samo zele koliko toliko "sanirati" situaciju u klubu i spremiti ga za dobru prodaju, meni su najvise sumnji probudili oko gradnje stadiona odnosno obnove anfielda.

druga stvar, u engleskoj se kada je liverpool u pitanju apsolutno najvise prica o tom velikom novcanom gubitku i prodaji suareza. znaci to vise nije tajna niti samo trac novinarka juce na EPL kanalu rece da ima jako dobre izvore i da svi tvrde da je liverpool zaista u velikom minusu. oni nisu spominjali nikakve arape vec iskljucivo prodaju suareza kao nacin da se pokrije veci dio minusa. na kraju su dosli do zakljucka da liverpool ovako moze eventualno jos jednu sezonu izgurati i ako ne bude lige prvaka ide raspad sistema.

nazalost jedina sansa da se spasimo bi izgleda mogli biti novi vlasnici. jer i da zadrzimo ove igrace mi nemamo para da se pojacamo mozda eventualno 20 miliona sto je malo da se popune rupe u timu. al treba probati pametno kao u januaru dovesti 2 solidna igraca pa sta bude i pokusat uloviti nekog free agenta.
Ma meni je ta prica sa minusom skroz nekako cudna...Do prosle sezone se pricalo kako su Ameri otplatili onih 200 miliona duga i zar je moguce da smo tako brzo uletili u nove gubitke da ne mozemo kraj s krajem sastavit :roll: Neko tu debelo laze; ili ljudi iz kluba ili novinari :roll: Jos se sjecam dobro da je @reds negdje na pocetku ove sezone naveo tih nekoliko dobrih poteza kluba,sponzorske ugovore, gdje bi trebala doci kakva - takva zarada :roll:
Sto se tice prodaje Suareza, sigurna sam da do toga nece doci. Pobogu, kad nismo pred bankrotom prodali Torresa i Gerrarda, zasto bi sad njega :?: Sumnjam i da on zeli otici, jednostavno, ljudi moraju pricati.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 14 mar 2013, 13:03

Reeds Forever, evo kako izgleda kada novinar prenosi izjavu iz jednog intervjua.

Rodgers na zvanični sajt Liverpoola:
"It is quality we are after, not quantity," said Rodgers.

"There is no doubt there is a natural rebuilding that will come with the likes of Jamie Carragher retiring. I am happy with the squad if I can then put another three or four quality players to it.

"We see Coutinho and Daniel Sturridge's quality in January, if we bring in another three or four players of that quality and add that to what we have got then we have got a strong squad. I'm talking about two players in every outfield position and your three goalkeepers. Then below that having young players who can support that.

"There is a lot of terrific work going on behind the scenes with the scouting department getting lists together. Of course you have an ideal target, but you have to have three players and if one doesn't come off you have to be comfortable with the other two. We are much better placed now than we were last summer."
Rodgers za Sky Sport:
"There is a natural rebuilding with the likes of Carra going.

"I am happy with the squad and if I can then put another three or four quality players to it, then great. But it is quality we are after, not quantity."

Rodgers is pleased by the impact Phillipe Coutinho and Daniel Sturridge are having at the club since arriving in January.

The manager added: "We see Coutinho and Sturridge's quality.

"There were some key positions we needed support in but I didn't want to waste the club's money. I like to know what we are bringing in."
Rodgers za ESPN ( čiji je vlasnik Henry ):
“There is no doubt there is a natural rebuilding that will come with the likes of Jamie Carragher retiring,” Rodgers said. "I am happy with the squad if I can then put another three or four quality players to it.

“It is quality we are after, not quantity. We see Coutinho and Sturridge's quality in January, if we bring in another three or four players of that quality and add that to what we have got then we have got a strong squad.

You want between 20 and 22 players. I'm talking about two in every position and your three goalkeepers. Then below that having young players who can support that.”

Rodgers insists he has learned from the mistakes made in last summer’s transfer window, when Liverpool ploughed much time and effort into the ultimately unsuccessful pursuit of Clint Dempsey, without having a real contingency plan.

“Of course you have an ideal target, but we are getting to a situation now where, for me, you have to have three players and if one doesn't come off you have to be comfortable with the other two,” Rodgers explained. “If you get one of those you are happy. There is a lot of terrific work going on with the scouting department getting those lists together.

“We never had that in the summer but there were some key positions we needed support in and what I didn't want to do was waste the club's money. I like to be extensive and know what we are bringing in, but also we did not have the time and that was the big issue. We are much better placed now.

“There is great collaboration that goes on between all the departments. January was a productive window for us and hopefully if we do the similar in the summer then it's going to be a real good place for us.”

Rodgers has put his faith in youth this season, blooding teenagers Suso and Raheem Sterling, though he is determined to handle them carefully in order to get the best out of them. That could mean a loan move for Spanish winger Suso.

“I have had a real good year with the young players to assess where they are at with their development,” Rodgers said. “Suso has clearly shown he has been a very good cover player for us this season, the longer plan for him we have to have a look. Does he actually have to go and play somewhere for a year and get experience? Does he need to show he can go and get goals and create goals and then we know what we have?

“Raheem has shown he can play at this level, but I gave him a week off to get away from football mentally and physically. If the young players are good enough they will be involved in the squad, but I have to look at the individual plan to see if they can be here. Obviously, there might be people who aren't playing who might want to think about going elsewhere, but at the moment it's a strong squad.”
I onda pogledaš ovaj intervju koji je postavio Jimmy pa vidi da pola stvari novinari dodaju ili oduzmu. ;)
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 mar 2013, 13:10

kao i obicno niko ne vjeruje sto ja pricam al eto vidjecemo opet kroz par mjeseci ko je u pravu kao sto to uvijek i bude....
You are someone else I am still right here

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 14 mar 2013, 13:13

@fera

Vjerujem ti ja :mrgreen: .

Što se tiče prodaje Suareza sumnjam da će se to desiti ovog ljeta bez obzira na ta dugovanja i slično,pravi problem bi nastao ukoliko se Liverpool ni sljedeće sezone ne plasira u LP.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 14 mar 2013, 13:14

Nuri Sahin: "It failed at Liverpool. Brendan Rodgers wanted me playing at ten. But I do not play behind the strikers. I talked to BR and asked why I was playing there - not my actual position.
The coach could not answer...still, no regrets. To play and stay at Anfield is a wonderful thing. Maybe if I had not gone there I certainly could not have returned to Borussia Dortmund.
Therefore, I am happy. But I have left Brendan Rodgers, thank God."

Čekaj ba je li ovo istina? Je li moguće da je ovo Sahin izjavio? :?

P.S. Fera i ja sam uvijek uz tebe. Samo mi nemoj dirati Hendersona. 8-)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 mar 2013, 13:17

Ja sam svoje davno napisao o vlasnicima, iskreno se nadam da će Liverpool kupiti neko drugi sem amerikanaca. Sa politikom koju ima klub, pa sve i da postanemo Arapi, u klub neće dolaziti igrači koji će se pretplaćivati. Pogotovo se neće davati ogromna lova za plate tim igračima.
Ja nisam optimističan da će već ovo ljeto ameri prodati klub, ali eto, ne krijem da bih volio. :mrgreen:
Najgore što se može desiti jeste to da se prodaju igrači kako bi se izmirivali ti neki pomenuti dugovi.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 mar 2013, 13:31

Henderson je napisao/la:Nuri Sahin: "It failed at Liverpool. Brendan Rodgers wanted me playing at ten. But I do not play behind the strikers. I talked to BR and asked why I was playing there - not my actual position.
The coach could not answer...still, no regrets. To play and stay at Anfield is a wonderful thing. Maybe if I had not gone there I certainly could not have returned to Borussia Dortmund.
Therefore, I am happy. But I have left Brendan Rodgers, thank God."

Čekaj ba je li ovo istina? Je li moguće da je ovo Sahin izjavio? :?

P.S. Fera i ja sam uvijek uz tebe. Samo mi nemoj dirati Hendersona. 8-)
nuriju ne ide ni u dortmundu nek on prica sta hoce :D

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 mar 2013, 13:36

Kakva glupost, prvo u Realu nije išlo, pa u Liverpoolu a sada se i u Dortmundu pari. Mourinho i Rodgers su ga toliko upropastili da ga ni Klopp ne može vratiti u staru formu. :mrgreen:

Run Forrest, run :!:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 mar 2013, 13:41

OTNYS_YNWA je napisao/la:Kakva glupost, prvo u Realu nije išlo, pa u Liverpoolu a sada se i u Dortmundu pari. Mourinho i Rodgers su ga toliko upropastili da ga ni Klopp ne može vratiti u staru formu. :mrgreen:

Run Forrest, run :!:
ma on je samo jedan u nizu takvih igraca koji su prosli kroz liverpool. ja necu nikad babela zaboraviti kakv je to talent bio a nista nije napravio u karijeri ili pacheco. a oni su male mace kakvih smo mi jos imali :mrgreen:

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 mar 2013, 13:51

Kakvih je sve 'talenata' prošlo kroz klub, ne daj Bože nikome. :mrgreen:

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 14 mar 2013, 14:07

Sretan rođendan našoj mašini 8-)

slika

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 14 mar 2013, 17:31

@fera ja sam jedan od tih koji su te "napali", tacnije @carla, i ti si se tu kasnije ukljucio. nikad nisam bio za te naftase, pa tako nisam ni sad, samo necu da ponavljam stalno da ne bude ko kenny vs rodgers

sto se tice financijske krize, u potpunosti se slazem sa rizom, i nije toliko crno koliko se prikazuje
jedan dobar clanak o tome
http://www.thisisanfield.com/2013/03/li ... bers-game/" onclick="window.open(this.href);return false;
Newspaper reports claim that Liverpool manager Brendan Rodgers and the player have agreed that a loan move to a Championship side would help his development.It is claimed that Sterling has been offered to Bolton, Brighton and Cardiff City. Blackpool could be another option due to Liverpool's interest in Tom Ince.
BR je to demantovao
ngoo izjavio da bi mogao biti rodgersov plan B
glen,gerrard,sturridge pozvani u englesku reprezentaciju

"Captain Jordan Henderson, Jonjo Shelvey, Raheem Sterling, Andre Wisdom and Jack Robinson are in the squad for the fixtures against Romania at Wycombe on March 21 and Austria at Brighton on March 25."
gerrard:"he's a top player and he belongs in a Liverpool shirt."
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 mar 2013, 18:11

Sretan rođendan velikom Allenu, našem fantastičnom pojačanju. ABd, sljedeće sezone će da bude nezamjenjiv.

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 14 mar 2013, 18:31

Hm, želio bih da se nadovežem na tu navedenu izjavu Şahina. Naime, kao prvo, ta je vijest pukla iz vedra neba. Totalno mi je nelogično da Nuri pokazuje znakove koji jasno utiču protiv Rodgersa. Čemu to? Čovjek je imao šansu da se dokaže, al' jednostavno nije išlo (izuzev pogotka protiv WBA). Nije se uklopio u sistem igre. Anyway, taj igrač je i mnogo limitiran. Nije išlo u Madridu, zatim ni u Liverpoolu. O čemu mi pričamo? Čak ne blista ni u 'svom' Dortmundu. Trebalo bi biti baš suprotno. Hvala Bogu pa smo se mi riješili Şahina, ne?
_
Newspaper reports claim that Liverpool manager Brendan Rodgers and the player have agreed that a loan move to a Championship side would help his development.It is claimed that Sterling has been offered to Bolton, Brighton and Cardiff City. Blackpool could be another option due to Liverpool's interest in Tom Ince.
Huh, totalno me iznenadi ovo. Ne znam šta da kažem. Ta posudba bi imala mnogo utjecaja na samog igrača jer bi mnogo bolje sazrio uz veću minutažu, a također bi se i adaptirao na 'pravi' Otočki nogomet koji se igra u Championshipu. Kada bih već birao, e onda nek' bude Blackpool. Upravo zbog wonderkida Ince-a.
_

I, btw; nek' je sretan 22-i rođendan Velškom Xavi-u. 8-)
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 14 mar 2013, 19:40

Still Possible 8-)

[youtube][/youtube]

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 mar 2013, 20:13

Wow, fantastičan klip. Uvijek se naježim na ove komentare Andy Graya.

Carragher23
Kontakt:

Post Postao/la Carragher23 » 14 mar 2013, 20:26

sretan rodjendan Allenu da se sto prije oporavi od operacije i bude Allen sa pocetka sezone, a sto se tice arapa moze oni su uvijek dobrodosli kao i svaki drugi covjek koji je spreman na ulaganje
LIVERPOOL FC

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 14 mar 2013, 20:37

fanatic je napisao/la:
donCorleone1892 je napisao/la:slika
maloprije naleti na ovu sliku :mrgreen: glaj ekipe i straha ups mislio sam sra*** :lol:
:lol: :lol:

Pa od srednjeg i gornjeg rada samo Shelvey i Kelly ostali, a ovo okolo sve zesci levati..tu su pobjegli Cole i Babel u prvi red kontajuci da su igracine :mrgreen:
Znal ko je ovaj izmedju shelveya i poulsena ??

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.