Spratnost salame ovisi o broju pregleda na Čavalićevom videu
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
I found freedom. Losing all hope was freedom.
ajmo danas jos malo edukacije
de mi nadjite na youtube da neki strucnjak podrzava ovu odluku vlade
Strani investitori uputili apel vlastima FBiH: Podržavamo povećanje plata, ali tražimo fiskalne reforme
https://www.klix.ba/biznis/finansije/st ... 123?widget
https://www.klix.ba/biznis/finansije/st ... 123?widget
Ovaj baš ne odustaje.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
I ja kritikujem metodologiju donosenja odluke i njene nelogicnosti ali ovaj stvarno pretjeruje 

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
moram pretjerivat kad neki ovde nece cinjenice da prihvate,partija im rekla nema sendvica ako budu kriticni
Posto je ovo sportski forum i kad vec spominjes strucnjake. Najvjerovatnije da ovi "strucnjaci" sto ti spominjes su tip strucnjaka poput Mese, Faruka, Save i ostali strucnjaka sto su vodili nasu repku ili jos gori sto vode nase klubove.
ova odluka je rangu da das reprezentaciju da ti vodi covjek koji nikad nije vodio ni jednu ekipu,ma ni pjetlice nije vodio a dobi da vodi repku.
Meni je iskreno drago da takvi poput tebe kmece. Nevezano sta mislio o odluci.

zamisli zivota gdje si se sveo da botujes, bilo za sta, jedino bih razumio nekog invalida u kolicima koji ne moze nista drugo osim online botovanja..ustvari razumijem, ljudi preko call centara, medija varaju svakako druge ljude za pare, tako da ovo i bude smijesno, kao prvi je kliks bot medij
pa, velika vecina ljudi na socijalnim mrezama i medijima su ili botovi ili balkan info osobe, nesto tipa miroljuba, ili neki self improvment seratori, kad naidjes na pametnu osobu koja prica kompetetno o svojoj struci zijanis se
pa, velika vecina ljudi na socijalnim mrezama i medijima su ili botovi ili balkan info osobe, nesto tipa miroljuba, ili neki self improvment seratori, kad naidjes na pametnu osobu koja prica kompetetno o svojoj struci zijanis se
Kolega, ja evo zivim 30 godina vani. Ta odluka je dobra.gozila55 je napisao/la: ↑16 jan 2025, 18:46ova odluka je rangu da das reprezentaciju da ti vodi covjek koji nikad nije vodio ni jednu ekipu,ma ni pjetlice nije vodio a dobi da vodi repku.
Necu se puno mjesati, samo moje misljenje cu makar jednom napisati sto se tice ove teme.
Da se nesto tu popravi, vi svi kao stanovnici BiH treba da se pitate ono po Kennedy, ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.
Ovo malo sta sam gledao, jel 600k zaposleni, jako velik broj nezaposlenosti jel 250k? Onda 400k penzionera
Nike valjda tesko skontati sta je problem
Zadnja izmjena: soko, dana/u 16 jan 2025, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
kolega ,jel kod tebe vani ima ovoliki broj uhljeba.jel kod tebe drzavne firme po pitanju poreza i doprinosa duguju preko 2 MILIJARDE KM ?soko je napisao/la: ↑16 jan 2025, 18:57Kolega, ja evo zivim 30 godina vani. Ta odluka je dobra.
Necu se puno mjesati, samo moje misljenje cu makar jednom napisati sto se tice ove teme.
Da se nesto tu popravi, vi svi kao stanovnici BiH treba da se pitate ono po Kennedy, ask not what you can do for your country, ask what you can do for your country.
Ovo malo sta sam gledao, jel 600k zaposleni, jako velik broj nezaposlenosti jel 250k? Onda 400k penzionera
Nike valjda tesko skontati sta je problem
Ma znam ja šta ti govoriš, ali opet ti kažem previše porodica je egzistencijalno ovisno o toj jednoj plati i svaki rez, promjena, otkaz mogu dovesti do ogromnih problema. Većina država sa kojima se mi poredimo neuporedivo su uređenije od naše i eventualni gubitak posla, prekvalifikacija ili šta god mnogo se lakše podnese.Madal je napisao/la: ↑16 jan 2025, 10:08Pa to je upravo komunisticko razmisljanje. Nemoj rizika, nemoj truda, ali da mi je bolje. Mi moramo povecati prava radnika, placanje prekovremenih sati, rada vikendom, stimulisati otvaranje obrta, stimulisati prekvalifikaciju za trazena zanimanja i sl. (A nista od toga ne radimo) Uz to sve, opet ce biti tuznih i teskih prica i jbg to je kapitalizam. Ja znam primjera gdje ljudi ne zele promijeniti posao za posao u istoj struci sa boljim uslovima, jer jbg tamo se vise radi (isti broj sati sedmicno ali vise efektivnog rada), nesto veca odgovornost i sl.Raonffa je napisao/la: ↑15 jan 2025, 23:40Brate imaš masu ljudi što sebi ne mogu dopustiti da dobiju otkaz, imaju porodicu, kredite, pičqke materine. Što se tiče prekvalifikacije, to iziskuje određeni vremenski period a često i ozbiljnu finansijsku podlogu, pa ti sad vidi koliko je nekom od 50+ godina jednostavno da se odluči na takav korak.
Kažem namjerno 50+, jer koliko vidim u svom društvu, a i generalno u okolini ove mlađe generacije (između 25 i 35-40 godina) su dosta drugačiji, većina njih ne iebe živu silu i dosta više cijene sebe jer jbg, svjesni su svojih mogućnosti.
Ljudi sirom svijeta imaju kredite, porodice pa opet cesce mijenjaju posao.
Ja imam stosta reci i poslodavcima, sto sam dijelom i spomenuo, samo si se ti uhvatio za ovo oko radnika pa na to i odgovaram.
A da imamo neke loše navike, to se apsolutno slažem. Mada, opet kažem, mijenja se to sa novim generacijama i u narednim desetljećima će se skroz promijeniti i imat ćemo taj mentalitet građana iz uređenijih država.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ne kontam zasto bi drzavna firma uopste placala porez i doprinose? Drzavna firma funkcionise od novaca koji svaki stanovnik uplacuje, nebitno jel privatnik ili ne.
Osobe koje rade za drzavne poslove placaju kao i svaki drugi. Ali sve ostale stvari ne. Zgrada, auta, oprema itd.
Po mom misljenju policajci i vatrogasci nebi nista trebali placati. Sad problem je korupcija, al to je druga prica
Osobe koje rade za drzavne poslove placaju kao i svaki drugi. Ali sve ostale stvari ne. Zgrada, auta, oprema itd.
Po mom misljenju policajci i vatrogasci nebi nista trebali placati. Sad problem je korupcija, al to je druga prica
evoj jos jednog nepismenog,pa nije ni cudo kako ovi politicari ovde vladaju.cuj drzavne firme ne treba da placaju doprinosesoko je napisao/la: ↑16 jan 2025, 19:12Ne kontam zasto bi drzavna firma uopste placala porez i doprinose? Drzavna firma funkcionise od novaca koji svaki stanovnik uplacuje, nebitno jel privatnik ili ne.

Trenutno korisnika/ca: JHam, VivaLaStella i 6 gostiju.