Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

bparena
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la bparena » 04 maj 2010, 20:30

i sta sad - opet mis 1:0 (50-i po redu)

al ovo vjerujte sve zezancija onako navijacki :?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Denyyy
Kontakt:

Post Postao/la Denyyy » 04 maj 2010, 20:34

bparena je napisao/la:ma niko vas ne provocira - al dzaba kopiras nesto sto niko ne cita - sve je to proslost a Barselona buducnost. Da me pogresno ne shvatite necu vas vise kako kazes "provocirat".

kakvi "Nogometni kraljevi iz Madrida" :D - kraljevi su uvijek prvi a ne drugi :D
KOLIKO JA ZNAM KRALJEVI I JESU PRVI STO SE TICE SVEGA,TITULA LIGE PRVAKA,TITULA SPANJOLSKOG PRVENSTVA MISLIM CAK DESET AKO NE I VISE OD BARCE,KUPA KRALJA,4 SVJETSKA KLUPSKA PRVENSTVA,STA OCES JOS?????DALEKO NAJTROFEJNIJI,DAKLE PRVI!!!!!!!!!:D

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 maj 2010, 00:48

Nema potrebe za podhebavanja, ja licno u zadjne vrijeme i simpatisem Real onako, iako znaju da je Barca jaci tim, pokusavaju igrati i napadati posteno, imaju opet taj neki ponos, ne igraju nikad kukavicki. Sva ta istorija gore ispisana je ok, ali problem Reala je sto imaju predsjednika koji pisha po toj istoriji. Na pocetku sezone sam ovdje pisao kako i pored silnih pojacanja Real nece biti nista bolji i da je Perez zlo, a neki su se tu smijali, pisali da se bojim ovog novog mocnog Reala i da zavidim na sposobnosti Pereza da dovodi velike zvijezde. Evo vidite da ispada da je najveci promasaj Reala taj predsjednik koji je evo i u drugom navratu s projektom galaktikosi samo osramotio Real. Istini za volju, ovu sezonu u Premieri sto odigrali odlicno, jedina nesreca vam je sto je s vama u istoj ligi najjaci tim svijeta. Ovo je era Barce, pitanje je samo koliko ce jos godina dominirati, ja onako ne mogu skontati sta sad Real tu moze, da dovedete jos 7 vrhunskih igraca i trenera, i potrosit jos 500 miliona eura, opet necete biti bolji, jedino da kupujete nase igrace, ali to su samo pusti snovi.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 05 maj 2010, 01:08

Romariooo je napisao/la:Nema potrebe za podhebavanja, ja licno u zadjne vrijeme i simpatisem Real onako, iako znaju da je Barca jaci tim, pokusavaju igrati i napadati posteno, imaju opet taj neki ponos, ne igraju nikad kukavicki. Sva ta istorija gore ispisana je ok, ali problem Reala je sto imaju predsjednika koji pisha po toj istoriji. Na pocetku sezone sam ovdje pisao kako i pored silnih pojacanja Real nece biti nista bolji i da je Perez zlo, a neki su se tu smijali, pisali da se bojim ovog novog mocnog Reala i da zavidim na sposobnosti Pereza da dovodi velike zvijezde. Evo vidite da ispada da je najveci promasaj Reala taj predsjednik koji je evo i u drugom navratu s projektom galaktikosi samo osramotio Real. Istini za volju, ovu sezonu u Premieri sto odigrali odlicno, jedina nesreca vam je sto je s vama u istoj ligi najjaci tim svijeta. Ovo je era Barce, pitanje je samo koliko ce jos godina dominirati, ja onako ne mogu skontati sta sad Real tu moze, da dovedete jos 7 vrhunskih igraca i trenera, i potrosit jos 500 miliona eura, opet necete biti bolji, jedino da kupujete nase igrace, ali to su samo pusti snovi.
Sta bi vi rekli Perezu? Kakav je to Laporta? Zar i on nije dao 70-80 miliona za jednog igraca koji nema pojma, zar nije dao 25 miliona za igraca koji takodjer nema pojma?

Perez misli i na mlade. Vraca Daniela Pareja, kupio je Sergia Canalesa i kupio je Angela di Mariu iz Benfice. Zar je onaj Albiol neka zvijezda?

Smjesni ste.

Taj isti najjaci tim svijeta je protiv Espanyola nezasluzeno dobio tri boda, protiv Sportinga takodjer, pa dobili ste ih 1:0 sa neregularnim golovima, jedan iz ofsajda drugi iz nepstojeceg penala.. o drugim utakmicama i da ne govorim.

Izbacio vas je Inter iz Lige Prvaka, Sevilla iz Kupa Kralja... i daj molim te, vi najjaci na svijetu?

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 maj 2010, 01:11

*p!p!t@* je napisao/la:Nogometni kraljevi iz Madrida
...
Nije los tekst, ali ovo sad uopste nije Real kakvim ga taj tekst opisuje. Ne mislim na nedostatak uspjeha, vec na ponasanje i vođenje kluba. U tekstu se kaze da su im navijaci ponos. To je glupost. Vecina njih su previse razmazeni i ne znaju da cijene ono sto imaju. O njihovom predsjedniku ne treba trositi rijeci. Obicni klaun koji je jedan od najvecih klubova na svijetu pretvorio u predmet sale i ismijavanja - dva puta.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 05 maj 2010, 01:12

Casillas je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Nema potrebe za podhebavanja, ja licno u zadjne vrijeme i simpatisem Real onako, iako znaju da je Barca jaci tim, pokusavaju igrati i napadati posteno, imaju opet taj neki ponos, ne igraju nikad kukavicki. Sva ta istorija gore ispisana je ok, ali problem Reala je sto imaju predsjednika koji pisha po toj istoriji. Na pocetku sezone sam ovdje pisao kako i pored silnih pojacanja Real nece biti nista bolji i da je Perez zlo, a neki su se tu smijali, pisali da se bojim ovog novog mocnog Reala i da zavidim na sposobnosti Pereza da dovodi velike zvijezde. Evo vidite da ispada da je najveci promasaj Reala taj predsjednik koji je evo i u drugom navratu s projektom galaktikosi samo osramotio Real. Istini za volju, ovu sezonu u Premieri sto odigrali odlicno, jedina nesreca vam je sto je s vama u istoj ligi najjaci tim svijeta. Ovo je era Barce, pitanje je samo koliko ce jos godina dominirati, ja onako ne mogu skontati sta sad Real tu moze, da dovedete jos 7 vrhunskih igraca i trenera, i potrosit jos 500 miliona eura, opet necete biti bolji, jedino da kupujete nase igrace, ali to su samo pusti snovi.
Sta bi vi rekli Perezu? Kakav je to Laporta? Zar i on nije dao 70-80 miliona za jednog igraca koji nema pojma, zar nije dao 25 miliona za igraca koji takodjer nema pojma?

Perez misli i na mlade. Vraca Daniela Pareja, kupio je Sergia Canalesa i kupio je Angela di Mariu iz Benfice. Zar je onaj Albiol neka zvijezda?

Smjesni ste.

Taj isti najjaci tim svijeta je protiv Espanyola nezasluzeno dobio tri boda, protiv Sportinga takodjer, pa dobili ste ih 1:0 sa neregularnim golovima, jedan iz ofsajda drugi iz nepstojeceg penala.. o drugim utakmicama i da ne govorim.

Izbacio vas je Inter iz Lige Prvaka, Sevilla iz Kupa Kralja... i daj molim te, vi najjaci na svijetu?
Zar je stvarno kupljen Di Maria :roll:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 maj 2010, 01:16

ako Perez misli na mlade nek kupi Neymara iz Santosa,mali ubija ima 18god. i vec su ga prozvali Brazilskim Messiem.Gledao sam neke njegove klipove na youtube-u i sve sto sam vidio slika
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 maj 2010, 01:27

Ako ste kupili di Mariju onda svaka cast, ja sam ga volio vidjeti u Barci, nadam se da ga necete upropastiti. Sto se tice toga kako Barc kupuje i koga, u zadnjoj utakmici smo vas dobili bez Ibre, skoro cijela postava igraci koji su djeca Barce, plus skupo placeni jedino Alves. Dakle mozemo mi igrati s vama i bez nekih skupih investicija. Dovodili smo i mi uvijek skupe igrace, ali apsurdno je porediti nasu i vasu politiku, kao sto je apsurd reci da nismo najveci tim danasnjice. Uostalo, zar nismo mi jedini klub u svijetu protiv kojeg se igra antifudbal da bi se proslo. Vi cete opet dovesti 4-5 zvijezda, mi jednu ili dvije, i opet cemo vas derati, pred vama je decenija poraza, ali i to je fudbal, morate znati i to postovati.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 maj 2010, 01:29

Casillas je napisao/la: Stari doslo je i vase vrijeme. Barcelona jest najbolja momcad svijeta, ali ne moze se sa istom igrom dva puta zaredom
Casillas je napisao/la:Izbacio vas je Inter iz Lige Prvaka, Sevilla iz Kupa Kralja... i daj molim te, vi najjaci na svijetu?
slika

I gdje pise to da je doveden Di Maria :?
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 05 maj 2010, 11:17

Pa zar vi niste culi? Benfica dovela momka iz Boce a Realu dala Di Mariu za 34.5 miliona eura. UZ Canalesa i Pareja je treci mladi igrac koji ce doci, mozda ce Canales ostati na godinu dana u Racingu, i vjerovatno ce biti doveden Neymar s kojim je sve dogovoreno, ali se jos ceka Santos.

A o Di Mariji ...

SEGÚN PUBLICA EL DIARIO OLÉ EN SU PÁGINA WEB
En Argentina aseguran que el extremo
Di María ya es jugador del Real Madrid

'Olé' dice que Di María ya es del Madrid
El diario argentino cifra la operación en 35 millones de euros

http://www.marca.com/2010/05/04/futbol/ ... 92837.html

http://www.as.com/futbol/articulo/ole-d ... ftb_22/Tes

Real Madrid Sign Benfica Star Angel Di Maria - Report

http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... ria-report

@ miky_hz - fali "bila", nemojte zamjeriti :)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 maj 2010, 11:23

Nisam ovo čuo do ovog trenutka. Ukoliko je to istina, to bi bio prvi pametan potez Pereza. Da si stavio kao izvor samo goal.com, nasmijao bih se, ovako je ipak malo veća mogućnost njegovog dolaska na S.Bernabeu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 maj 2010, 11:24

Pa jarane, kad se kaze mlad igrac, onda se misli na nekog iz sopstvene skole koji ne kosta nista. Misli se na razvoj akademije. O tome Perez ne razmislja i nema pojma. Di Maria jeste mlad igrac, ali 35 miliona? Za te pare su mogli napraviti 5 igraca kao sto je on.

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 05 maj 2010, 11:26

ma ja isto ne bih vjerovao goal.com, ali kad pisu as i marca njima odmah vjerujem. Nikad nisu pisali da je transfer zzavrsen a da taj igrac stvarno nije stigao u klub. Pocevsi od Ronalda i Kake pa sve do Alonsa i Benzeme

@ Trasimaco - haj dosta je o toj skoli, da mi je znati koji je tim osim Barcelone jak sa svojom skolom.

Ako neces dovoditi talente neces ni uspjeti. Vecina talenata iz drugih skola su dovedeni iz pic. mat. ali samo dok su jos bili mladi...

Nebitno, uglavnom Di Maria je Realov

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 05 maj 2010, 11:30

Perez je zlo. Upropastice vas i sljedece godine.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 maj 2010, 11:32

Trasimaco je napisao/la:Pa jarane, kad se kaze mlad igrac, onda se misli na nekog iz sopstvene skole koji ne kosta nista. Misli se na razvoj akademije. O tome Perez ne razmislja i nema pojma. Di Maria jeste mlad igrac, ali 35 miliona? Za te pare su mogli napraviti 5 igraca kao sto je on.

Zar njega nije doveo i Manchester City??? Ko je na prodaju,Higuain ili Benzema???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 maj 2010, 11:35

Normalno da treba dovoditi talente, ali ne za ovolike pare. Oni se zovu talenti s razlogom, jer nisu razvijeni igraci za koje se placa 35 miliona. Talent se dovodi za male pare i od njega se pravi igrac.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 maj 2010, 11:36

@ Casillas

Nije li tebi smiješno da se i ove godine previše novca "baca" na ofanzivna pojačanja? Pa Real je u 35 utakmica zabio 93 gola :o , ali su i dalje tanki kada je odbrana u pitanju. No, Pereza to ne zanima, njemu je najbitnije da u timu ima 10 ofanzivno orijentisanih igrača i to je to. To je najveći razlog slabog Reala, kako u Evropi, tako i u Primeri u posljednje vrijeme.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 05 maj 2010, 11:45

majestic24 je napisao/la: Zar njega nije doveo i Manchester City??? Ko je na prodaju,Higuain ili Benzema???
Sto bi bili na prodaju? Di Maria ne igra napadaca, nego krilo i to lijevo.
Trasimaco je napisao/la:Normalno da treba dovoditi talente, ali ne za ovolike pare. Oni se zovu talenti s razlogom, jer nisu razvijeni igraci za koje se placa 35 miliona. Talent se dovodi za male pare i od njega se pravi igrac.
Vidis, kod Reala je situacija drukcija. Ne moze Perez gledati kako Manchester dovodi rafaele pafaele i bracu blizance pa da se onako muce na terenu :mrgreen:
Monolog je napisao/la:@ Casillas

Nije li tebi smiješno da se i ove godine previše novca "baca" na ofanzivna pojačanja? Pa Real je u 35 utakmica zabio 93 gola :o , ali su i dalje tanki kada je odbrana u pitanju. No, Pereza to ne zanima, njemu je najbitnije da u timu ima 10 ofanzivno orijentisanih igrača i to je to. To je najveći razlog slabog Reala, kako u Evropi, tako i u Primeri u posljednje vrijeme.
Ko kaze da se ne gleda odbrana? PA Real je u zavrsnoj fazi pregovora sa Interom oko Maicona, a uz to zele novog lijevog beka, a svi spominju Ashleya Colea, Gaela Clichya i Luisa Filipea, koji je ove sezone imao strasnu povredu.

Ako dovedu Maicona to znaci da Ramos prelazi na mjesto stopera i igrat ce vjerovatno s Pepeom.. to ce biti strasna odbrana

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 maj 2010, 12:10

Casillas je napisao/la:Vidis, kod Reala je situacija drukcija. Ne moze Perez gledati kako Manchester dovodi rafaele pafaele i bracu blizance pa da se onako muce na terenu :mrgreen:
Mozda, ali mogu reci da se United obezbijedio na poziciji desnog beka za narednih 10 godina. A lijevi bek Uniteda je najbolji koji danas igra na toj poziciji. Ukupna cijena koja je placena za ova dva igraca nije ni 10 miliona. 8-) Upravu si, razlika postoji. :mrgreen:

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 05 maj 2010, 12:13

Ako su sa Rafaelom obezbjedili desnog beka, ja se onda bojim da ce ovakvih situacija biti jos:

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.