Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
20%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
9
30%
4) St.Pauli
5
17%
5) Mainz
5
17%
6) Augsburg
4
13%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 30

Klare

Re: Bundesliga

Post Postao/la Klare » 23 maj 2011, 15:38

:shock: Ovaj izbor je krajnje nepravedan. Prvi strijelac Bundeske, i napadač koji je obilježio zadnjih 30 godina 8-) , tek na petom mjestu. :evil:
Dobro, haj eto nek' Sahin bude najbolji, ipak ima prednost, Borussia je stigla do titule, ali tu bi odmah iza njega trebao biti Super Mariano, ne Gotze. Robben koji je odigrao nepunih 14 utakmica, ispred Gomeza. Nema smisla. Gomez je trebao biti drugi. Mišljenja sam da se Robben nije uopšte trebao naći na ovom spisku, Ribery je više zaslužio, ili Hummels. Ostala četvorica zaslužuju da se nađu u TOP 5

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2011, 16:04

Klare je napisao/la::shock: Ovaj izbor je krajnje nepravedan. Prvi strijelac Bundeske, i napadač koji je obilježio zadnjih 30 godina 8-) , tek na petom mjestu. :evil:
Dobro, haj eto nek' Sahin bude najbolji, ipak ima prednost, Borussia je stigla do titule, ali tu bi odmah iza njega trebao biti Super Mariano, ne Gotze. Robben koji je odigrao nepunih 14 utakmica, ispred Gomeza. Nema smisla. Gomez je trebao biti drugi. Mišljenja sam da se Robben nije uopšte trebao naći na ovom spisku, Ribery je više zaslužio, ili Hummels. Ostala četvorica zaslužuju da se nađu u TOP 5
Druze za ovo su glasali igraci iz svih klubova Bundelige. Ja znam da bi mojih Top5 bili svi iz BvB, a tvojih Top5 svi iz Bayerna. Ipak mislim da je ovo najrealnije.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 23 maj 2011, 19:35

Koliko ekipa ide iz Bundeslige u LP ove godine ? A koliko slijedeće ?
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 maj 2011, 19:59

Han!$;Lfc je napisao/la:Koliko ekipa ide iz Bundeslige u LP ove godine ? A koliko slijedeće ?
3 od ove, 4 od sljedece.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 23 maj 2011, 20:44

Omerbavarac je napisao/la:
Han!$;Lfc je napisao/la:Koliko ekipa ide iz Bundeslige u LP ove godine ? A koliko slijedeće ?
3 od ove, 4 od sljedece.
ok, hvala ;)
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2011, 23:25

slika

Kickerov tim za ovu sezonu.
Cak 7 BvB igraca. Coool :D :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Re: Najbolja momčad Bundeslige

Post Postao/la Semir bvb » 23 maj 2011, 23:29

slika

Kicker je za Ulli Hoenessa omiljen i najstrucniji sportski magazin.
Slazem se Ulli. :D :D :D
7 BVB Stars :D :D

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2011, 00:21

ZA promjenu kicker bi nekad trebao biti objektivan.Novinar koji je pravio sastav je očigledno navijač BVB-a. Vjerovatno bi stavio cijelu postavu BVB-a , ali ga bilo sramota jer bi tad baš bio providan.Od toga da je Rensing odigrao tek drugi dio prvenstva, da Kagawe nije bilo pola sezone preko pojavljivanja Piszczeka koji je sve samo ne neka klasa.Ali nakon ovakve sezone teško je tražiti dlaku u jajetu.Ali ovaj sastav nema veze sa realnošću.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2011, 00:41

Ko god je obrisao moj post nisu mu sve na broju.Postava koju je objavio kicker nema veze sa realnošću.Ili je novinar bio u pripitom stanju ili je fakat navijač BVb-a.Nemoguće je da se u sastavu nađe Rensing koji je odigrao tek drugi dio sezone ili Kagawa kojeg nije bilo skoro pola sezone.O Piszczeku ne treba trošiti riječ.On nije klasa igrač i to nikad neće biti i sigurno je bilo igrača koji su pružili više od njega.Nezamislivo je da nema Papisa Dembe Cissea ili Riberya koji je najbolji asistent lige.BVB zaslužuje da se u najboljem timu nađe najviše igrača iz njegovog kadra, ali ovoliko je pretjerivanje.I ne treba zaboraviti da je BVb obrukao Bundesligu u Evropi i da nisu uspjeli proći grupu do čega je došao Stuttgart koji je u to vrijeme bio fenjeraš sa Gladbachom.

Ovo je realan izbor:

----------Cisse----Gomez------------

Ribery-------------------------Gotze

--------Sahin---------Vidal-----------

Ostatak je čisto po želji.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 maj 2011, 01:03

Mislio sam da je Kicker najbolji Njemacki sportski magazin, ali ovim izborom su pokazali da su postali opasna konkurencija Bildu. Kada sam vidio da u istom nema Subotica koji je po svim statistikama u top 3 stoperima bio ove sezone prestao sam dalje citati. Sto se Kagawe tice dalo bi se raspravljati o tome da li je zasluzio to mjesto no ruku na srce odigrao je fenomenalno do povrede koja ga je zadesila.
Izborom Schuerrle-a Rainer Holzschuh je pokazao svoju privezanost Leverkusenu, jer ako cemo gledati samo statistiku onda su i Cisse i Ya Konan bili ispred njega ove sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 maj 2011, 01:08

FRANK RIBERY je napisao/la:.O Piszczeku ne treba trošiti riječ.On nije klasa igrač i to nikad neće biti i sigurno je bilo igrača koji su pružili više od njega.
Ovo je realan izbor:

Pisczek mozda nije klasa,mozda nikad i nece biti ali momak je odigrao perfektnu sezonu i sigurno je itekako u izboru za najboljeg na toj poziciji...to mu niko ne moze oduzeti.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2011, 01:12

adnan24 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:.O Piszczeku ne treba trošiti riječ.On nije klasa igrač i to nikad neće biti i sigurno je bilo igrača koji su pružili više od njega.
Ovo je realan izbor:

Pisczek mozda nije klasa,mozda nikad i nece biti ali momak je odigrao perfektnu sezonu i sigurno je itekako u izboru za najboljeg na toj poziciji...to mu niko ne moze oduzeti.
Po meni u odbrani svakako trebaju biti

Schmeltzer - Subotić -Hummels-xxxxxx

Ali neka imena se ne mogu prožvakati.Nezamislivo da iz viceprvaka nema nijedan igrač,pa i Hannover je zaslužio da mu se jedan igrač nađe u izboru jer su bili fantastični, Muller je po statistici drugi igrač lige 12 golova i 13 asistencija, a zna se dobro koliko je to teško ostvariti pored Gomeza,Riberya i Robbena.Ali valjda historiju pišu pobjednici.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 maj 2011, 01:19

FRANK RIBERY je napisao/la: Po meni u odbrani svakako trebaju biti

Schmeltzer - Subotić -Hummels-xxxxxx

Ali neka imena se ne mogu prožvakati.Nezamislivo da iz viceprvaka nema nijedan igrač,pa i Hannover je zaslužio da mu se jedan igrač nađe u izboru jer su bili fantastični, Muller je po statistici drugi igrač lige 12 golova i 13 asistencija, a zna se dobro koliko je to teško ostvariti pored Gomeza,Riberya i Robbena....

Mozda glupo izgleda da je citava defanzivna cetvorka iz Dortmunda ali jednostavno je tim odigrao defanzivno perfektnu sezonu i automatski ova cetvorica ulaze u uzi izbor...eto reci ti meni jednog desnog beka koji je ove sezone igrao bolje od Pisczeka...znaci gledajuci i ofanzivno i defanzivno.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2011, 01:27

Teško je to sad reći.Sobzirom da je dosta desnih bekova podbacilo u drugom dijelu, može bit da je na kraju Piszczek i zasluženo u najboljih 11.Mali Chandler iz Nurnberga obećava jer sam ga gledao par puta i posjeduje veliki potencijal kao i Jung iz Frankfurt.Malo je bilo konstanti na desnom beku u ovoj sezoni.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 maj 2011, 01:36

FRANK RIBERY je napisao/la:Teško je to sad reći.Sobzirom da je dosta desnih bekova podbacilo u drugom dijelu, može bit da je na kraju Piszczek i zasluženo u najboljih 11.Mali Chandler iz Nurnberga obećava jer sam ga gledao par puta i posjeduje veliki potencijal kao i Jung iz Frankfurt.Malo je bilo konstanti na desnom beku u ovoj sezoni.

Upravo to...nije imao konkurenciju ove sezone.Mozda bi neko od tih igraca odigrao bolje da je igrao u Dortmundu ali jednostavno nije...iako je on po meni veliki potencijal...malo da popravi neke stvari moze on biti odlican na toj poziciji,posebno sad kad je cini mi se sve manje i manje bekova koji mogu igrati i u odbrani i u napadu.

U ovom sastavu gore po meni Kagawa nema mjesta jer jednostavno nema utakmica za tako nesto...umjesto Schurllea Cisse i to je to...za golmana nisam siguran.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 maj 2011, 01:40

Ja kazem Lahm i niko me ne moze drugacije ubijediti. 8-)

Kakav Piszchek i kakvi bakraci. :?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 maj 2011, 12:27

FRANK RIBERY je napisao/la:ZA promjenu kicker bi nekad trebao biti objektivan.Novinar koji je pravio sastav je očigledno navijač BVB-a. Vjerovatno bi stavio cijelu postavu BVB-a , ali ga bilo sramota jer bi tad baš bio providan.Od toga da je Rensing odigrao tek drugi dio prvenstva, da Kagawe nije bilo pola sezone preko pojavljivanja Piszczeka koji je sve samo ne neka klasa.Ali nakon ovakve sezone teško je tražiti dlaku u jajetu.Ali ovaj sastav nema veze sa realnošću.
Ovu sezonu Piszczek je odigrao na nivou Dani Alvesa. Ako si gledo koju utakmicu BvB-a onda nisi mogao to da ne primijetis. Nijedan bek nije imao vise asistencija u ligi ;). Za mene, a evo i ocigledno za kickerove strucnjake nije bilo boljeg desnog beka u ligi. Lahm nije bio ove sezone ni 50% sto je nekada bio. A nekad i sad su dva razlicita vremena. :D

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 24 maj 2011, 13:05

robovi88 je napisao/la:--------------------------Neuer-----------------------------

---Lahm-----Howedes--------Hummels-----Shmelzer---

---------------Vidal-----------------Sahin------------------

------------------------Kagawa-----------------------------

------Robben---------------------------------Ribery-------

------------------------Gomez------------------------------
po meni najbolji tim

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 24 maj 2011, 13:22

Vidim svi pisu Lahma i Schweinsteigera a njih ove sezone nije bilo ni na pami realno idelnih jedanest cine 8 BvB-a a preostale 3 pozicije se mogu diskutovati !
Glory Glory Man United !!! :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 maj 2011, 15:04

slika

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.