Champions League 2021/2022

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Na tron Europe će se popeti

Anketa je završila: 28 maj 2022, 13:34.

Kraljevi
35
57%
Redsi
26
43%

Ukupno glasova: 61

HuseinKapetan9

Re: Champions League 2021/2022

Post Postao/la HuseinKapetan9 » 26 apr 2022, 14:20

Shategabri je napisao/la:
26 apr 2022, 14:17
HuseinKapetan9 je napisao/la:
26 apr 2022, 14:11
Zadnje 4 LP sto je madrid osvojio,imali su Ramosa u odbrani
Sad im je u odbrani cirkuzant Alabaa
City ce ih rastaviti na proste faktore danas
Sve zavisi od Militaa. Ako bude u beast mode, lik ko usisivač i hobotnica u jednom :D a zna imati i choke Varane izdanja, nikad mu se ne zna kako će krenuti u utakmicu.
Militao moze biti u "beast mode",ali on nikada nece biti Sergio Ramos

slika
Patrice Evra is the player with the most UEFA Champions League final losses- 4.
Trent Alexander-Arnold is 23 years old,and he already has 2.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 apr 2022, 14:23

26 apr 2022, 14:20
Shategabri je napisao/la:
26 apr 2022, 14:17
26 apr 2022, 14:11
Zadnje 4 LP sto je madrid osvojio,imali su Ramosa u odbrani
Sad im je u odbrani cirkuzant Alabaa
City ce ih rastaviti na proste faktore danas
Sve zavisi od Militaa. Ako bude u beast mode, lik ko usisivač i hobotnica u jednom :D a zna imati i choke Varane izdanja, nikad mu se ne zna kako će krenuti u utakmicu.
Militao moze biti u "beast mode",ali on nikada nece biti Sergio Ramos

slika
Ma dobro nisam ga ni poredio sa Ramosom, to ne bi imalo smisla.
Samo kažem da zna odigrati i odlično a bogme i kikserski, nisam još uvijek siguran od čega to zavisi.
Koševo Zapad

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 26 apr 2022, 14:38

wadethegreat je napisao/la:
26 apr 2022, 14:19
OldFashioned je napisao/la:
26 apr 2022, 14:05
Ja Real organski ne mogu smisliti ali mi stvarno nije jasno kako neko može ovoliko podcjenjivati klub koji je trofej digao 13 puta, koji zna kako igrati ovakve tekme. Zašto se odjednom iskustvo toliko zanemaruje a koje je toliko puta bilo ključni faktor kada su ovakve utakmice u pitanju ?
Ne kažem da je isključeno da ih City natambura, pa sve živo su pokupovali, ali nije to uvijek recept za uspjeh.
Ne zanemaruje se ali Real ima sansu kao i protiv Celzija jedino da se brani i igra na kontre.
NIje ovo bas Real sto je harao LP do prije nekoliko godina.
Imaju sanse naravno zbog iskustva ali City je bolja ekipa.
I dosta tih trofeja je upitno kad smo vec kod toga one rane godine kad su im se sredjivali trofeji govorim o 50tima morao sam to ubaciti :D .
Ima Real sansu naravno mogu vrlo lako uraditi sto su i protiv Celzija podnijeti oluju i odigrati par akcija i malo se u srecu pouzdati ali po nekom stanju u ekipama trebao bi ih City pojesti. Mada Pep voli redovno Harakiri odraditi u LP.
Ne znam o kakvoj sreći govoriš, poveli fino za 20 minuta na Bridgeu 2:0, logicno da ces se braniti poslije toga. U revanšu čim je zapaprilo dva brza gola. Kasnije one poluprilike što je Chelsea imao uglavnom na bunarenje jer je odbrana ostala na Carvajalu ko stoperu. Dotad su imali tri prilike, i dali tri gola. Da ne govorim o golu nakon nepostojećeg kornera.

Real je samo u prvom poluvremenu prve utakmice imao više čistih prilika nego Chelsea u cijelom dvomeču.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 26 apr 2022, 14:42

Objektivno nema sta. Nisu centra mogli preci u oba meca su ih izvukla dva igraca i to je to.
Celzi nije prosao jer su presmotani u napadu. Ljudi uputili 28 suteva u drugom mecu a 48 u dva meca bolje Southampton igrao protiv Celzija.
Odigrali jedno dobro poluvrijeme prvo na SBu.
Da ne spominjem poklon Mendya i ostale promasaje.
Istina u LP i treba imati srecu Real je imao i previse kroz godine ali treba biti realan.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 apr 2022, 14:44

TonySosa je napisao/la:
26 apr 2022, 14:38
26 apr 2022, 14:19
OldFashioned je napisao/la:
26 apr 2022, 14:05
Ja Real organski ne mogu smisliti ali mi stvarno nije jasno kako neko može ovoliko podcjenjivati klub koji je trofej digao 13 puta, koji zna kako igrati ovakve tekme. Zašto se odjednom iskustvo toliko zanemaruje a koje je toliko puta bilo ključni faktor kada su ovakve utakmice u pitanju ?
Ne kažem da je isključeno da ih City natambura, pa sve živo su pokupovali, ali nije to uvijek recept za uspjeh.
Ne zanemaruje se ali Real ima sansu kao i protiv Celzija jedino da se brani i igra na kontre.
NIje ovo bas Real sto je harao LP do prije nekoliko godina.
Imaju sanse naravno zbog iskustva ali City je bolja ekipa.
I dosta tih trofeja je upitno kad smo vec kod toga one rane godine kad su im se sredjivali trofeji govorim o 50tima morao sam to ubaciti :D .
Ima Real sansu naravno mogu vrlo lako uraditi sto su i protiv Celzija podnijeti oluju i odigrati par akcija i malo se u srecu pouzdati ali po nekom stanju u ekipama trebao bi ih City pojesti. Mada Pep voli redovno Harakiri odraditi u LP.
Ne znam o kakvoj sreći govoriš, poveli fino za 20 minuta na Bridgeu 2:0, logicno da ces se braniti poslije toga. U revanšu čim je zapaprilo dva brza gola. Kasnije one poluprilike što je Chelsea imao uglavnom na bunarenje jer je odbrana ostala na Carvajalu ko stoperu. Dotad su imali tri prilike, i dali tri gola. Da ne govorim o golu nakon nepostojećeg kornera.

Real je samo u prvom poluvremenu prve utakmice imao više čistih prilika nego Chelsea u cijelom dvomeču.
U situaciji kad primiš prvi gol na konto slučajne asistencije Wernera, drugi iz nepostojećeg kornera i treći od rahitičara Wernera koji je dobro prošao, ali se usro pa ne zna ni on kako je šutnuo loptu i ona ušla u gol, priča se o nekakvom razvaljivanju??
Je li Chelsea imao i druge prilike, jeste. Međutim ovo bi se da je Real ovako dao golove seciralo i analiziralo u detalj i na kraju bi se došlo do toga kako su opet sudije pomogle Realu i da eto nema lijeka za njih ni sa VAR-om.
I onda je kao ispalo da je Chelsea igrao savršenih 75 minuta dok nije primio prvi gol, a prije toga na 0-0 sadake da je lopta pogodila nekog na putu prema golu i otišla iznad prečke ili Karimova prečka glavom se i ne broje.
Mislim kad već ide kuknjava i plač kako se eto nezasluženo prošlo, a da je Chelsea prošlo, itekako bi kao bilo zasluženo.

No dobro, to je već daleka prošlost, fokusirati se na polufinale, a ovi su svakako večeras kauč i čips.
Koševo Zapad

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 26 apr 2022, 14:47

Ko je rekao da je nezaluzeno? Ko god prodje zasluzio bila to sreca ili umjece.
Celzi je poslije prvog poluvremena na SBu bio daleko bolja ekiap to samo slijepac ne moze vidjeti.
Real je u vecini dvomeca bio Burnley.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 26 apr 2022, 14:47

26 apr 2022, 14:42
Objektivno nema sta. Nisu centra mogli preci u oba meca su ih izvukla dva igraca i to je to.
Celzi nije prosao jer su presmotani u napadu. Ljudi uputili 28 suteva u drugom mecu a 48 u dva meca bolje Southampton igrao protiv Celzija.
Istina u LP i treba imati srecu Real je imao i previse kroz godine ali treba biti realan.
Pa to ti je objektivno, prvih 25 minuta Chelsea nije ništa mogao a dopustili su tri velike prilike i primili dva gola. Chelsea dao gol, minutu poslije velika prilika za Benzemu promašaj. Prva minuta drugog poluvremena prilika i gol za Real. U revanšu odmah poslije mogućeg trećeg gola velika prilika za Benzemu ali prečka spasila Mendya. Nakon 0:3 šta se dešava ubrzo zatim, prilika za Real i gol logično.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 apr 2022, 14:50

26 apr 2022, 14:42
Statistika prvi meč:

https://www.flashscore.com/match/KAAqwG ... atistics/0

A evo i drugi:

https://www.flashscore.com/match/xn5lxz ... atistics/0

Daleko je to od nisu mogli centra preći.
E jbg, čuj bolje Southampton...ok navijate za engleske klubove, al ne morate se ponašati kao Englezi, bahato bez pokrića.
Koševo Zapad

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 26 apr 2022, 14:52

ma ova utakmica je "biraj manje zlo"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 apr 2022, 14:54

26 apr 2022, 14:47
Ko je rekao da je nezaluzeno? Ko god prodje zasluzio bila to sreca ili umjece.
Celzi je poslije prvog poluvremena na SBu bio daleko bolja ekiap to samo slijepac ne moze vidjeti.
Real je u vecini dvomeca bio Burnley.
Maloprije Southampton, sad Burnley, na kraju će biti neki Chesterfield.
Ja vidim ovako, Real ih uhvatio na krivoj nozi, strpao im rano dva komada, ovi se vratili na 1-2 i preuzeli inicijativu, onda primili još jedan, pokušavali do kraja, al mrka kapa.
U revanšu Real ima dva gola prednosti, eto trebao bi napasti jel to logika, prime jedan iz neplanirane asistencije, prime drugi nakon kornera koji nije bio, onda kad ide ide, i mrtvi Werner ga uvali, voda u ušima, al Real je Real i odigra najbolje kad najviše treba i to nije samo slučaj sa Chelsea, nije prvi put da igraju najbolje završnicu utakmice.
U produžecima ubace još jedan i sa odbranom koja je realno smiješna zatvore utakmicu.
Dakle, Real prvo poluvrijeme prve, Chelsea drugo, onda Chelsea poluvrijeme i po na Bernabeu i završnica Realu i produžeci.
Koševo Zapad

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 26 apr 2022, 14:55

Meni je smiješno kako Chelsea nije uspio iskoristiti odbranu Vaskez-Carvajal-Alaba-Marcelo

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 26 apr 2022, 14:56

Hvala sto si me ispravio 49 suteva.
Celzi je 10 minuta djelilo od polufinala.
Mendy i Igraci u napadu su nas na kraju najvise kostali.
Sam Modric je izjavio da su bili izgubljeni do onog gola.
Dva igraca su kazem rijesila dvomec dva strasna igraca koje previse cijenim ali to su cinjenice.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 26 apr 2022, 14:57

Nema sta biti smijesno ko prati Celzi znaju da nam je realizacija uzas tu je Real daleko bolji.
Real ce iskoristiti 3 4 sanse Celzi ce fuliti 15.
To nam je boljka ebiga.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 26 apr 2022, 14:57

Znači svaki put kad neka velika ekipa prođe (najčešće je to Real naravno), gledamo u prošlost i govorimo kako je to bilo apsolutno zasluženo i kako se to sve odvilo onako kako je trebalo. :rol: Da se razumijemo, prolaz je prolaz, da li je to bila bunker igra, kontre, dominacija, nešto deseto, nebitno je. Ekipa koja prođe izbacuje svog protivnika i onda možemo samo razglabati kako se to desilo. E ovdje problem nastaje. Često se dešava da kad velika ekipa prođe (čitaj Real), to je zato što se u kosmosu sve poklopilo i bože moj, Real je prošao. Nema potrebe govoriti da su bili zbijeni od Chelsea 3 poluvremena i da su trpili viktoriju do 80 i neke minute. Ovdje onda krene detaljna analiza kako je tobože Benzema imao šansu u 20oj minuti, kako je Vini Jr prošao nekad u 50oj, a u suštini u uzvratu ja sam samo gledao jednu ekipu koja je zabila 3 gola, promašila zicer za 4-0 i onda nakon toga se ukazuje Modrić koji spašava guz.icu Real Madridu i održava ih da prođu nakon, skoro, nemogućeg povratka. Naravno, kapa dole za mentalitet, iskustvo, magiju Luke i svašta nešto, ali jedino što sam ja upamtio iz tog dvomeča jeste da je Real bio dobae u prvoj utakmici, i uništen u drugoj gdje ga je samo kosmos spasio prolaska.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 apr 2022, 15:11

Poligon10 je napisao/la:
26 apr 2022, 14:57
Znači svaki put kad neka velika ekipa prođe (najčešće je to Real naravno), gledamo u prošlost i govorimo kako je to bilo apsolutno zasluženo i kako se to sve odvilo onako kako je trebalo. :rol: Da se razumijemo, prolaz je prolaz, da li je to bila bunker igra, kontre, dominacija, nešto deseto, nebitno je. Ekipa koja prođe izbacuje svog protivnika i onda možemo samo razglabati kako se to desilo. E ovdje problem nastaje. Često se dešava da kad velika ekipa prođe (čitaj Real), to je zato što se u kosmosu sve poklopilo i bože moj, Real je prošao. Nema potrebe govoriti da su bili zbijeni od Chelsea 3 poluvremena i da su trpili viktoriju do 80 i neke minute. Ovdje onda krene detaljna analiza kako je tobože Benzema imao šansu u 20oj minuti, kako je Vini Jr prošao nekad u 50oj, a u suštini u uzvratu ja sam samo gledao jednu ekipu koja je zabila 3 gola, promašila zicer za 4-0 i onda nakon toga se ukazuje Modrić koji spašava guz.icu Real Madridu i održava ih da prođu nakon, skoro, nemogućeg povratka. Naravno, kapa dole za mentalitet, iskustvo, magiju Luke i svašta nešto, ali jedino što sam ja upamtio iz tog dvomeča jeste da je Real bio dobae u prvoj utakmici, i uništen u drugoj gdje ga je samo kosmos spasio prolaska.
Ovo nije tačno niti blizu istine.
Ko je gledao utakmicu zna da uopšte nije bilo tako.
Nikakve se viktorije nije igralo.

Što kaže @wadethegreat, imao je Chelsea dosta nekakvih šansi gdje su šutevi završavali na tribinama.
O nekakvoj viktoriji i Realovom bunkeru 3/4 dvomeča je smiješno pričati.
Da li bi iko pričao o tim Chelsea golovima i kako su ih dali da su prošli? Možda neko da opravda ispadanje Reala. I izgledalo bi isto kao i ova priča koju vodimo sad, samo bi klubovi zamijenili mjesta.
Pa i ne baš, ok slažem se da je Lukina virtuoznost odvela Real u produžetak, a onda su zabili tu još jedan i tu je Chelsea ispuhao skroz. Zapravo oni su ispuhali nakon prvog, to je bio samo posljednji ekser u kovčeg.
Ja opet kažem, ako ćemo o izgovorima, treba onda sve gledati. Pričamo kako je Chelsea smotan i ne koristi prilike, a golovi koje daju su rezultat nekakvih s(p)retnih okolnosti.
Koševo Zapad

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 26 apr 2022, 15:21

Ma ja a Real je svaki gol dao iz smislene akcije nije im se nista poklonilo?
Kakve ljudi nebuloze pricaju ispade Real dominirao oba meca.
Ja nisam rekao da je Real nezasluzeno prosao opet kazem ukazali se Luka i Benzema suhi kvalitete i to je to prosli su.
Ali da su bolji bili nisu.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 26 apr 2022, 15:21

Pročitaj još jednom moju zadnju rečenicu i sjeti se da je, pored svega ostalog, Pulišić zakucao 2 zicera za 4-1 do kraja regularnih 90 min. Volio bih čuti malo čvršće argumente koji bi nekako mogli promijeniti činjenicu da je Real razbijen u drugoj utakmici 1/4 finala.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 apr 2022, 15:24

Nema potrebe da se raspravljamo ko je bio bolji u dvomecu.

xG Real Madrid 1.20-2.97 Chelsea shots map (Actual score RMA 2-3 CFC)

0-1 Mason Mount goal vs Real Madrid xG 0.30
0-2 Antonio Rudiger header goal vs Real xG 0.08
0-3 Werner goal vs Real Madrid xG 0.20
1-3 Rodrygo goal vs Chelsea xG 0.39 (great Modric pass assist, good finish too)
2-3 Benzema header goal vs Chelsea xG 0.41

Some other notable chances in RMA 2 Chelsea 3

78th minute miss Havertz header chance vs Real xG 0.28 (saved by Courtois)
90+2 Pulisic chance vs Real Madrid xG 0.16
90+4′ Pulisic chance vs Real Madrid xG 0.52
114th minute Ziyech chance vs Real xG 0.05 (from tight angle, saved by Courtois)
117th minute Havertz header chance vs Real xG 0.31 (free header, but wide)
119th minute Jorginho chance vs Real xG 0.30 (shoots wide)

66th minute miss Benzema header chance vs Chelsea xG 0.09 (hits bar)

xG Chelsea 1.35-1.46 Real Madrid shots map (Actual score CFC 1-3 RMA)

0-1 Benzema first header goal vs Chelsea xG 0.03 (great header from over 12 yards out)
0-2 Benzema second header goal vs Chelsea xG 0.11
1-2 Havertz header goal vs Real Madrid xG 0.15 (nearly gets a boot to the face from a Real player while heading it in)
1-3 Benzema hat trick goal v Chelsea xG 0.50 (shoots into empty net from distance after poor Mendy pass to Rudiger)

Other notable chances in CFC Real and their individual xG

10th minute Vinicius chance vs Chelsea xG 0.27 (hits bar)
30th minute Eder Militao header chance vs Chelsea xG 0.09 (heads straight at Mendy from corner)
38th minute Thiago Silva header chance vs Real xG 0.07 (heads over)
42nd minute Benzema chance vs Chelsea xG 0.35 (shoots wide)
69th minute Lukaku header chance vs Real Madrid xG 0.41 (heads wide)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 apr 2022, 15:24

26 apr 2022, 15:21
Ma ja a Real je svaki gol dao iz smislene akcije nije im se nista poklonilo?
Kakve ljudi nebuloze pricaju ispade Real dominirao oba meca.
Ja nisam rekao da je Real nezasluzeno prosao opet kazem ukazali se Luka i Benzema suhi kvalitete i to je to prosli su.
Ali da su bolji bili nisu.
Osim Benzemine krađe Mendyju, koji je to gol bio poklon?
Niko ne piše da je dominirao, samo se ne slažemo da se igrao picigen pred golom Reala.
To naprosto nije istina, a kad se pogleda kretanje rezultata od prvog meča, onda ima logike statistika takva kakva jeste.
Bolji je uvijek onaj koji prođe.
Razlika između Bayerna i Villareala po svemu je velika, ali je Villareal prošao, tako da su ukupno na kraju oni bolja ekipa i zasluženo su prošli.
Koševo Zapad

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 26 apr 2022, 15:25

Igrao se picigen u drugom mecu kako nije?
Nije bolji uvijek onaj koji prodje Celzi 2012te je najbolji dokaz za to.
Evo Chief vam je jos malo to priblizio jedino da se pocne crtati mozda skontate.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.