Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

legenda reala
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la legenda reala » 05 sep 2012, 20:09

Malo su se emocije slegle pa da malo prokomentarišemo :P
Utakmica jako dobra sa naše strane, bez crnih rupa kojma redovno podliježemo, Aco taktički jako dobro pripremio utakmicu, tražio je time-out u pravo vrijeme, rotirao igrače, šta bi tek bilo da smo uvijek ovako rotirali, bili bi bez poraza 8-)

Mirza Teletović drugo poluvrijeme maestralno, uvijek je bio na pravom mjestu izlazio iz blokova i pogodio skoro sve, nekoliko poteza za naklon.U nekim momentima kao Dirk :P

Elmedin Kikanović u prvom skoro nije ni igrao, ali u drugom uz Mirzu glavni igrač koji nas je nosio do pobjede, imao je šut mislim 6/7 :) Svaka čast dečko, koliko god ga osporavali zbog propusta u odbrani, treba biti iskren i reći da je napadački maestralan, šta je samo pogodio puta sa poludistance 8-)

Ante Mašić kao što sam rekao igrač kojeg svaki trener može samo poželiti, šuti i radi na terenu, u odbrani maestralan, u napadu će pogoditi skoro sve što mu dođe, nije veliki potoršač lopti, ali uvijke ima dobar košgeterski učinak, trica vrhunska 5/7 8-)

Zack Wright naš najborbeniji igrač(dva maestralna zakucavanja), koji nas je prvo poluvrijeme nosio i držao u egalu, kada ostali nisu radili Mirza/Kikan, u drugom poluvremenu je ušao u probleme sa ličnim greškama, i veliki dio presjedio na klupi ;)
Ušao zadnjih par minuta i pomogao Mirzi i co da dođu do pobjede, Bravo majstore :D 23 poena 10/13 šut 8-)

Nihad Đedović ni danas nije bio na svom nivou, ali dosta bolje nego u zadnje dvije utakmice i dao je veliki doprinos u ovoj velikoj pobjedi, mora šut popravljati obavezno, pogodio je 2-3 šuta iz vana kad se rezultat lomio, ali može on još puno bolje, zamjerka za ona dva slobodna pred kraj što je promašio, ali pobjeda je pa ćemo to zaboraviti

Jusuf Nurkić je odigrao jednu dobru rolu prije svega u odbrani u prvom poluvremenu i pred kraj susreta kada su Sinanović/Kikanović dobili isključčujuće lične greške, ovo je veliki + za njegov dalji razvoj, jer dečko od 18 godina igra u ovakvoj bitnoj utakmici ;) Sretno Jusufe nek ti samo nebo bude granica u tvojoj karijeri ;)

Armin Avdibegović je odigrao čak 14 minuta, i sjajno je zamjenio Zacka i odbranbeno i napadački, ubacio je 7 poena, što je za njega jako dobra stvar .

Nedžad Sinanović danas jako loš, igrao je solidnu minutažu, ali ga je Pachulia lahko opteretio ličnim, plus što mu je lagano skakao u napadau, u odnosu na utakmicu iz Skenderije kad je briljirao ovo je jako loše, čak nas je mogao i koštati pobjede, jednom svojom nepromišljenošću

Vrabac,Buza nisu ulazili u igru

Stručni štab je jako dobro vodio utakmicu, iako je tehnička visila u zraku na kraju su se provukli bez nje :P

Eurobaskete eto nas !!!
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 05 sep 2012, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 05 sep 2012, 20:09

Koliko sam ja skonto , mi smo sad 100 % drugi ? bez obzira na ishod protiv Rumunije i rezultate ostalih utakmica u grupi ?
Sloboda Tuzla !!!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 05 sep 2012, 20:09

Neno, govorio si za Masica, ali priznaj da te Armin iznenadio :)

Gruzija promasila 4 slobodna vise od nas.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 sep 2012, 20:10

legenda reala je napisao/la:
Melo15 je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Neno je lijepo pisao da će Mašić unerediti nekoga u ovoj grupi, i eto potrefi se da uneredi Gruziju usred Tbilisija. :D
Pisalo se i da ce Mitrovic nekog unerediti,znaci Rumunima se lose pise? :D
Ma Ante je prototip Siniše Kovačevića, igrač koji svaki trener samo može poželjeti, od početka ja to pričam :P

Dylane Dože
Znaš i sam da je to lakše napisati nego uraditi, ako se iko bori za igrače to radi Harun, ali mislim da je tu najmanje do njega, on je vjerovatno sve što može odradio već, ali do Omića će se teško doći :roll:
ante je za sinisu pipen
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 05 sep 2012, 20:10

Kakva tekma, ja sam morao apaurin popiti da se smirim. Nasi momci su odlicno odigrali! Smo sudije su na hebale na svakom koraku.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 sep 2012, 20:10

Ah yebem ti..gledao sam tekmu na poslu i skakao sam kao kakav psihic dok su ostali mirno sjedili i samo im ponekad koja rijec izleti iz usta..nezz vise sta bi napisao, i sad sam pod dojmom..

K'o sto bi begovic rek'o: HAJMO BOSNO!
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 05 sep 2012, 20:11

Papastathopoulos je napisao/la:Ah yebem ti..gledao sam tekmu na poslu i skakao sam kao kakav psihic dok su ostali mirno sjedili i samo im ponekad koja rijec izleti iz usta..nezz vise sta bi napisao, i sad sam pod dojmom..

K'o sto bi begovic rek'o: HAJMO BOSNO!
HAJMO BOSNA* :lol:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 sep 2012, 20:12

likma23 je napisao/la:
AboveTheLaw je napisao/la:Moja Web tv, imas sa strane pregled programa, klikni na utakmicu i gledaj :D
http://www.bhtelecom.ba/webtv.html#" onclick="window.open(this.href);return false;

Od 10 minute pocinje utakmica.
Je li ovo besplatno? Imam Moju TV. Ako jest kako se ovo pokrene? :D

Sad ne treba kritikovati igrace na nekim potezima. :mrgreen:

Jos poraditi na obrani + doce jos igraca(povrijedjeni + neki novi)= sjajne partije na EUROBASKETU 2013 :D :D :D

Avdibegovic me iznenadio, pozitivno. Masic sjajan, treba za njega akcije pravit, za Mirzu ne treba jer ih on sam sebi pravi :mrgreen:

BRAVO BIH :!: :!: :!: :!: :!:
Mozes gledati na BHT - moja tv paket, besplatno,nadji u postavkama, menu - programski vodic i vratis pregled programa na utakmicu ,pokrenes i gledas...BESPLATNO 100%
Kindže, kindže...

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 05 sep 2012, 20:12

pesmaster je napisao/la:Koliko sam ja skonto , mi smo sad 100 % drugi ? bez obzira na ishod protiv Rumunije i rezultate ostalih utakmica u grupi ?
Ne, ne bi bili drugi ako bi Gruzija dobila, u tom slučaju bi Latvija imala bolji međusobni omjer.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 sep 2012, 20:13

kengur je napisao/la:Neno, govorio si za Masica, ali priznaj da te Armin iznenadio :)

Gruzija promasila 4 slobodna vise od nas.
Ma Neno je govorio i za Masica, i za Crnog i sve ostalo. Arci jeste odlicno odigrao, opustio se u pravom trenutku. Poslo nas je i onda je i on dobio na samopouzdanju.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 05 sep 2012, 20:13

<3 LiMes <3 je napisao/la:
pesmaster je napisao/la:Koliko sam ja skonto , mi smo sad 100 % drugi ? bez obzira na ishod protiv Rumunije i rezultate ostalih utakmica u grupi ?
Ne, ne bi bili drugi ako bi Gruzija dobila, u tom slučaju bi Latvija imala bolji međusobni omjer.
Znači moramo dobiti Rumune za drugo mjesto ?
Sloboda Tuzla !!!

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 05 sep 2012, 20:13

Sasvim solidno odradjene kvalifikacije,problem je kratka klupa,ali mislim da ova ekipa moze proci grupu na prvenstvu ...
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 sep 2012, 20:14

NEZALAGANJE je napisao/la:
Adibhf88 je napisao/la:Spriječio me je posao da gledam PRVO pol. i ko god ima paket moja tv, moze vratiti unazad do veceras (do ponoci) i gledati utakmicu. Moze se gledati od prve minute....

Čestitke nasim momcima, i izvinjavam se svim na forumu, sto sam smarao sa tim, ko je LOŠ, ko je UŽAS, ko nam BRUKA reprezentaciju....A'L mi je NAJJJVISE drago sto su me igraci demantovali, i sto su KONACNO pokazali timsku igru !!!

PS. Nismo mi toliko igrali dobro,koliko su se oni ispromasivali :D

TIMSKU IGRU + SKOK ....da kazem jos jednom + SKOOOOOOOK ! :D :D :D
Ja kakvu ti NEBULOZU sad napisa i osta ziv!! :o Cuj nismo toliko dobro igrali???Da li si ti svjestan sta znaci u evropskoj kosarci zabiti 107p samo u regularnom toku? :shock: Na stranu sad svi problemi sa skokom i odbranom...
Znam sta znaci,**** mu mater....sta me imas ti uciti o kosarci zivim s kosarkasima 15 godina u pm !!!

ja svom jaranu Kikanu u oci kazem, da je utakmicu odigrao lose,i da se obrukao, i on to prihvati jaranski.

Vama ovdje na forumu kad kazem,ko se obrukao,i ko forsira,odmah dizete paniku. KO VAS **** !!
Kindže, kindže...

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 05 sep 2012, 20:14

da ja vama kazem mi nemozemo imati i Skok i brzu i efikasnu igru , sta ste navalili na SKOK pa SKOK ! rijesit ce to Aco vec nekako :D :D
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 05 sep 2012, 20:15

pesmaster je napisao/la:
<3 LiMes <3 je napisao/la:
Znači moramo dobiti Rumune za drugo mjesto ?
Da, da se ne igramo sa srećom. :D
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 05 sep 2012, 20:15

Pitam se koliko se često dešava da ekipa koja ima 20 skokova više od protivnika izgubi utakmicu :roll:
Ne znam,sve je sad dobro,euforija,prvi poraz Kikanoviću će se opet psovati što ne skače,Mirzu napadati da igra nonšalantno..
Gledano dugoročno,ekipa ima potencijal,ali treba još igrača.
Centarska linija Kikanović-Sinanović će biti možda i najslabija na cijelome prvenstvu,mora se naći neko bolji,ja znam sa Omića,možda neko zna i za kakvo drugo riješenje :?
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 05 sep 2012, 20:16

likma23 je napisao/la:
AboveTheLaw je napisao/la:Moja Web tv, imas sa strane pregled programa, klikni na utakmicu i gledaj :D
http://www.bhtelecom.ba/webtv.html#" onclick="window.open(this.href);return false;

Od 10 minute pocinje utakmica.
Je li ovo besplatno? Imam Moju TV. Ako jest kako se ovo pokrene? :D

Sad ne treba kritikovati igrace na nekim potezima. :mrgreen:

Jos poraditi na obrani + doce jos igraca(povrijedjeni + neki novi)= sjajne partije na EUROBASKETU 2013 :D :D :D

Avdibegovic me iznenadio, pozitivno. Masic sjajan, treba za njega akcije pravit, za Mirzu ne treba jer ih on sam sebi pravi :mrgreen:

BRAVO BIH :!: :!: :!: :!: :!:
Eh u tome je drug moj razlika izmedju onih odlicnih kosarkasa, odlicnih sutera kakav je Masic, i onih vanserijskih kosarkasa , kosarkasa koji se radjaju jednom u 10, 20 godina kakav je Mirza Teletovic ;)
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 05 sep 2012, 20:17

Zamislite da utakmica traje 48 minuta, kao u NBA-u, koliko bi zabijali, možda 150 :lol: . Kad ne ide skok, kad ne ide odbrana, Aco napad digne u 6 brzinu :lD

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 05 sep 2012, 20:18

Momcima od srca svaka čast , usrećili su BiH narod 100 %
Ne znam svi su u reprezentaciji odlični, ali mislim ne znam kako će te složiti da je đedović u odnosu na prošle kvalifikacije i Sp drastično opao, nesiguran je previše , mlad je treba mu još rada i truda da dostigne neki nivo kao mirza.

MIRZA TELETOVIĆ - BOG KOŠARKE!

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 05 sep 2012, 20:18

Odlično , mislim da neće bit problema protiv rumuna :D
Sloboda Tuzla !!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.