FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Svi na Grbavicu!
Zasto ne probati dovesti B. Tahirovica kad vec ide dzabe iz Ajaxa. Mislim da bi se preporodio kod nas kao mnogi. A Rahimic sigurno ima nacin da ga dovede
Registrovao sam se samo da ti prodrzim komentar
-
- Kontakt:
Vi fakat niste realni, nemojte bolan, pa postajete k'o pitari s tim nerealnim maštanjima. Do juče je Resić, danas već pričate o talentovanim europskim fudbalerima za koje se raspituju mnoge europske ekipe sa milionskim budzetima.
Treba thiago silvu u europu vratiti
-
- Kontakt:
Cudno je kako navijaci drugih timova najavljuju potencijalna pojacanja koja nam navodno dolaze 

-
- Kontakt:
Uvijek su više brige vodili o stanju u našem klubu i strahovali od naše ujedinjenosti i napredovanja, nego što su i sami svjesni svojih problema i stanja u klubu. Oni mogu dovesti i milionska pojačanja, ali ih to neće riješiti konstantne brige od nas, jer njima je najvažnije da mi ne napredujemo, tada mogu imati opravdanje i za svoje neuspjehe i neosvajanje najavljenih titula.
Nemojmo se osvrtati na njihova pojačanja i najave, gradimo svoj dom i ujedinjen tim koji će radom,trudom, pozitivom, razumijevanjem, podrškom sa tribina donijeti rezultat.
A nas čekaju mnoge lijepe stvari, nevezane za fudbalski teren i prvi tim, od kojih će, siguran sam, mnogim čirevi da popucaju, jer oni o tome mogu samo maštati od izbora do izbora.
Malo sam prevodio ove postove, osim toga što se u svakom spominje Allah, u jednom su svi složni - da ne ide u njihovu ligu da grije klupu.KONTRASVIH je napisao/la: ↑26 avg 2024, 19:12Jel moguce da ga ovoliko prate, tek sam sad usao na twitter i vidio ovu ludnicu.
Moramo bar na x-u malo vise forsirati Jabera i promocije, ocigledno da im fb i ig nisu in![]()

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Sta ovo vrte šuplju o Joveticu
Stvar koju bih volio da vidim je kako bi izgledala kombinacija Dangubić (špic) -Mirčevski (desetka) na terenu. Ne nužno protiv Sloge, ali govorim generalno.
Dangubić je u izjavi sa naš youtube kanal rekao da je neki polušpic/second striker, a ako je neko upratio moj post o Mirčevskom kad je potpisao za nas, jedan od njegovih najboljih kvaliteta je ulazak iz drugog plana i osjećaj za gol:

Naravno da Dangubić ne bi stalno se spušto niže tokom svih 90 minuta, ali u toku utakmice bi moglo dolazit do takvih scenarija kako bi se proizvele navedene situacije. Tu bi dolazilo i do rotacija Mirčevskog i Dangubića što bi dosta otežalo protivničkim odbranama, a ukoliko uzmemo u obzir da Ćorić voli da mijenja strane krilima u toku utakmice, bili bi dosta nepredvidljiviji po protivnika. Na krilima bi imao prodorne igrače poput Cvetanoskog i Boljevića, a povrh svega sa klupe bi imao opcije poput Hiroša, Krpića, Vargasa, Odinake na krilu, Vukoje, a svaki od njih donosi nešto svoje i ima različit profil.
Dangubić je u izjavi sa naš youtube kanal rekao da je neki polušpic/second striker, a ako je neko upratio moj post o Mirčevskom kad je potpisao za nas, jedan od njegovih najboljih kvaliteta je ulazak iz drugog plana i osjećaj za gol:
Mislim da se u ovom slučaju kvaliteti njih dvojice jako dobro poklapaju i da bi mogli biti jako kompatibilni na terenu. Govorim u kontekstu da ako naprimjer Dangubić igra špica, a Mirčevski desetku tu bi došli do izražaji njihove kvaliteti. U tom slučaju Dangubić kao jedna pokretljiva i tehnički potkovana devetka koja voli da igra polušpica, mogla bi da se spušta malo niže na terenu kako bi proigravala Mirčevskog kojem je forte to utrčavanje iz drugog plana, nešto tipa kao ovo što je Dangubić proigrao protiv Igmana:braco je napisao/la: ↑07 avg 2024, 23:11Istina je za Fener, čak se i njegov agent sastajao sa predsjednikom Fenera.SudoHusika je napisao/la: ↑07 avg 2024, 15:33@braco
Kakav ti je Mirce? Izgleda da je nekada bio dobar, cak se i Fener spominjao. Ali slabo je igrao zadnju godinu.
Ono što sam malo istražio o njemu je da je u tom trenutku bio zasigurno najbolji tehničar makedonske lige (a i najbolji strijelac lige ako se ne varam), a dok je u TSC-u bio hvalili su ga navijači da ima vrhunski dolazak u završnu trećinu terena, među najboljim u ligi.
Istražujući dalje, baš u kontekstu tog njegovog ulaska iz drugog plana u protivnički kazneni prostor, našao sam jednu njegovu rečenicu u jednom intervjuu koji je dao dok je igrao za TSC:
Njegov tadašnji trener iz TSC-a, Žarko Lazetić, je dao sljedeću izjavu za Mirčevskog:Osećaj za igru jedan je od glavnih kvaliteta bačkotopoljske "desetke".
- Moja najveća prednost je što se uvek nađem na pravom mestu u pravo vreme. Tako dajem golove.
Mirčevski je imao u TSC-u ulogu tog nekog rotacijskog igrača, zlatnog džokera sa klupe, nekad je počinja od prve minute, a nekad sa klupe. Ali svaki put kad bi dobio neke minute, iskoristio bi ih na najbolji način, jer bi uvijek nešto uradio na terenu da li gol ili asistencija. Stvarno ima vrhunske brojke u TSC-u s obzirom na minutažu. Gledajući komentare Makedonaca, nije im bilo jasno zašto nije dobijao više prilike za igru tamo s obzirom da je svaki put nešto uradio kad bi dobio šansu da igra....tim koji ima na klupi Mirčevskog to može da okrene u poslednih deset minuta. Izvanredno za Mirčveskog koji ima taj gen da daje golove. Značiće nam puno u nastavku“, istakao je Žarko Lazetić.
Ne znam iz kojeg razloga je malu minutažu prošle sezone.
Uglavnom, rekao bih po svemu ovome da se radi o jednom igraču koji se sjajno ubacuje iz drugog plana, ima dobar njuh za gol i dobru tehniku. Sve mi to nekako ide u pravcu da je on više ofanzivni vezni, a ne krilo. Također kad gledam njegove highlightse, on uvijek igra ofanzivnog veznog.
Na kojoj poziciji će ga naš stručni štab koristiti ostaje da vidimo, mada vjerovatno će se možda rotirati u toku utakmice na pozicijama sa Hirošem naprimjer, baš kao što su se rotirali naši ofanzivci u toku utakmice sa Širokim.
Mirčevski je danas u onom videu njegovog predstavljanja odmah obećao golove, a uzimajući u obzir njegovu sjajnu statistiku iz dosadašnje karijere, plus ovu izjavu njegovog trenera iz TSC-a da Mirčevski ima gen za golove, ja vjerujem da će tako i biti.![]()

Naravno da Dangubić ne bi stalno se spušto niže tokom svih 90 minuta, ali u toku utakmice bi moglo dolazit do takvih scenarija kako bi se proizvele navedene situacije. Tu bi dolazilo i do rotacija Mirčevskog i Dangubića što bi dosta otežalo protivničkim odbranama, a ukoliko uzmemo u obzir da Ćorić voli da mijenja strane krilima u toku utakmice, bili bi dosta nepredvidljiviji po protivnika. Na krilima bi imao prodorne igrače poput Cvetanoskog i Boljevića, a povrh svega sa klupe bi imao opcije poput Hiroša, Krpića, Vargasa, Odinake na krilu, Vukoje, a svaki od njih donosi nešto svoje i ima različit profil.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Dobar početak Ćorića (9b), samo je bolji imao Sir Amar Osim (10b i 12b). Zajedno sa Ćorićem, mjesto dijele Adžem i pokojni Odović.
Jurilj, Santos ili on stizu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Sta je na kraju sa vargasom? Jel se to pokazalo na treningu da je los ili je nesto oko dokumentacije zakocilo potpisivanje, ili neki treci igrac koji bi mogao doci?
I fali nam krila, pogotovo lijevih. Nadam se da ce jos jedno 7-8 dovesti, malo je ovo.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Zenu mu macka ogrebala na Ferhadiji i odose nazad.
UO radi super posao, kao i Rahimic, Coric i ostali. Mi smo sad svemirski brod za ono sto smo bili proteklih sezona, ali cini mi se da su se malo previse zaigrali.
Ovo sa Cileancem je sramota i to zestoka. Gomilanje igraca na odredjenim pozicijama dok na drugima bas skripi me asocira na one Mirviceve budalastine. Nadam se da ce se malo primiriti. Dovedite stopera za pocetak.
Ovo sa Cileancem je sramota i to zestoka. Gomilanje igraca na odredjenim pozicijama dok na drugima bas skripi me asocira na one Mirviceve budalastine. Nadam se da ce se malo primiriti. Dovedite stopera za pocetak.
- Meraak1921
- Kontakt:
Jel slijedi jos kakav potpis? Ili je Vargas zadnji?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.