Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Klare

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Klare » 10 apr 2014, 12:25

A ljudi šta je ono sinoć bilo? :o
Bavarski bič je radio, stvarno vas išibašmo da valja. :cool:

Objasniću vam tok dominacije, jer nikako da to svarite. :arrow:

Bajo je krenuo sa slabom dominacijom, a pošto niste pružali otpor nije se imalo motiva za nešto više, čuvao se rezultat.
Bajo je u tom prvom prijenosu igrao, ali gle ti bezobrazluka usudili se na aždahu pucati :problem: ,
STOP :stop:
e ne, ne, nećete vragolani mali. :nene:

Bajo i mene u tom trenutku iznenadi, jer iz slabe(prvog prijenosa), prešalta se u super dominaciju(treći najjači, dosad neviđen u historiji fudbala)
Zadnjih dvadesetak minuta šaltnuli smo ga u manju, tačnije drugi prijenos dominaciju,
i tako utakmicu priveli kraju sa ogromnim posjedom bez i grama šanse da uvežete bar 3 pasa.

Jeste li dobro od silnih dominacija. :crazy:

Imali ste posjeda više no u prvoj, a primili ste 3 komada :? , ja mislio da posjed igra neku ulogu. :think:

Uglavnom ispostavilo se tačnim ono što smo i mislili, a to jeste da se nijedne sekunde niste pitali o tome ko će i kako dalje. ;)

Bajo je diktirao kako je htio u obje utakmice, pokušali ste krajnjim kukavičlukom, a možemo reći da je i sreća na vašoj strani bila što ga još ranije niste primili.

2014 ćemo pamtiti kako Bajo engleze bije, i ne samo to,
nego ćemo je pamtiti po ogromnoj nemoći engleskih klubova koji se u 5 utakmica naguziše i staviše štitove na gujice. :oops:

Koliko god vi uživali u tome što se prošlo sa samo 2 razlike, ovo je toliko sramotno,
ova igra Uniteda da je ispisana jedan negativna historija na kakav način se moralo spašavati protiv uberBaje.

Dobro ste zapamtili 1999, jer to vam osta jedino sjećanje kako Baju pobjedište,
poslije toga Bajo 3 puta dugove vraća, ko zna kad i koliko još. :cool:

Iščekujemo petak i protivnika sljedećeg, ovdje smo poharali, teren osvojili. :cool:
Hvala i prijatno. :wave:
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 10 apr 2014, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 10 apr 2014, 12:25

OnlyUnited je napisao/la:
Manchester United have been showing a renewed interest in Leicester City's England Under-21 centre-back Liam Moore
Ovog igraca, wc stopera plus ljevog beka i odbrana je rijesena.

Evo nesto kontam kako bi to moglo izgledati sa novim igracima (igracima tog tipa):

-------------------DDG

Rafael----Jones----Mangala----Kurzawa

-----Bender----Koke-----Kagawa

---------Mata---Rooney----RVP

Klupa: Welbeck, Valencia, Nani, Januzaj, Small, Evans, Carrick, Fellaini,, Chicarito, Powell, Lingard, pojacanje.

Evo ovako od oka ova pojacanja bi nas dosla od oko 100 miliona..
Nije provokacija, ali mislis da bi Koke iz ovakvog Atletika, sa osiguranom LP za iducu sezonu, mogucom titulom u Spaniji, pa cak i moguce osvojenom LP dosao u bilo koji klub koji iduce sezone nece igrati LP?
To mi, redsi, najbolje znamo. Kakve smo igrace gubili u zadnjim trenucima - samo jedan primjer - Mkhitarian npr.
Cinjenica je da je svima zelja igrati LP, i mali je broj igraca koji bi se toga odrekli. Ne kazem da se MANU nece odmah iduce sezone vratiti u LP, cak stavise, nadam se da hoce jer mu je tamo i mjesto, da me ne shvatis pogresno.
Samo kazem da je puno teze dovesti kvalitetne igrace ako ne igras LP, najbolji primjer ti je Liverpool, pa vidi kakav se skart kupovao kod nas... :(
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

PhoenixFire
Kontakt:

Post Postao/la PhoenixFire » 10 apr 2014, 12:36

DukeOfWellington je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:@Duku se ne uklapa jer nije Britanac, slobodno reci to, a ne postavljati neke smiješne klipove, jer takvih ekscesa Fergie ima na stotine. Nemoj sad da od Fergiea pravimo sveca :mrgreen:

Samo Klopp ili Cholo. :cool:
U ovom slučaju nije to u pitanju, a svakako da Britanac treba da ima prednost.

Što se tiče Chole, da jedan Argentinac bude trener Uniteda? Ma daj...
Osim što u intelektualnom smislu pati od idiotije ovaj Djuk je i naravno rasista. Što i ne čudi jer ovaj dupelizac propalo-krnjeg imperija usvaja svojstvene tekovine istog - rasizam, ropstvo i nacizam.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 10 apr 2014, 12:43

MOYES:

"Neki transferi za ljeto su već završeni. Novac nikada nije bio problem, Manchester United je uvijek bio klub koji je bio spreman da odvoji veliku sumu novca za prave igrače"
:cool:

prije mjsec dva sam bio protiv Moyesa, ali je u posjednjih par utakmica počeo da igra svoju taktiku, a ne da kopira Fergijevu, neki igrači su konačno počeli igrati( Rooney, Kagawa, Mata...) to odmah izgleda bolje :D

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 10 apr 2014, 12:45

Klare je napisao/la:A ljudi šta je ono sinoć bilo? :o

Bajo je krenuo sa slabom dominacijom, a pošto niste pružali otpor nije se imalo motiva za nešto više, čuvao se rezultat.
Bajo je u tom prvom prijenosu igrao, ali gle ti bezobrazluka usudili se na aždahu pucati :problem: ,

Bajo i mene u tom trenutku iznenadi, jer iz slabe(prvog prijenosa), prešalta se u super dominaciju(treći najjači, dosad neviđen u historiji fudbala)
Zadnjih dvadesetak minuta šaltnuli smo ga u manju, tačnije drugi prijenos dominaciju,
i tako utakmicu priveli kraju sa ogromnim posjedom bez i grama šanse da uvežete bar 3 pasa.

Imali ste posjeda više no u prvoj, a primili ste 3 komada :? , ja mislio da posjed igra neku ulogu. :think:

Uglavnom ispostavilo se tačnim ono što smo i mislili, a to jeste da se nijedne sekunde niste pitali o tome ko će i kako dalje. ;)

Bajo je diktirao kako je htio u obje utakmice, pokušali ste krajnjim kukavičlukom, a možemo reći da je i sreća na vašoj strani bila što ga još ranije niste primili.

nego ćemo je pamtiti po ogromnoj nemoći engleskih klubova koji se u 5 utakmica naguziše i staviše štitove na gujice. :oops:

Koliko god vi uživali u tome što se prošlo sa samo 2 razlike, ovo je toliko sramotno,
ova igra Uniteda da je ispisana jedan negativna historija na kakav način se moralo spašavati protiv uberBaje.

Iščekujemo petak i protivnika sljedećeg, ovdje smo poharali, teren osvojili. :cool:

zasto si ljubomoran na United :hmmmmm:
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 10 apr 2014, 13:09

Nama ne treba Koke,dobar igrac ali nije to sto nam treba.

Treba na Kroos,zbog cega ? Covjek diktira utakmicu,kratki dugi pasovi,odlican,gol opasnost ,sto mi nemamo,Koke je tip igraca koji trci puno ali nije kreativan,uz Kroosa nam treba jedan snazan veznjak tip ovaj Carvalho,na stopera Jones ne moze nikako prije Smallinga,uz njega bi dobro dosao Mangala,stvarno jak stoper,pametan i bez pritiska igra utakmicu .

Lijevi bek bi po meni bio Coentrao,to bi ovako izgledalo idealno po meni .

De Gea
Rafko Mangala Small Coentrao

Januzaj Kroos Carvalho Kagawa
Mata
Roo/Robin

Uz prodaju Younga,Nanija,Valencije,Carricka mi bi dobili dosta para + dodat i pokupovat ove igrace,samo jedan je WC igrac u mozda Coentraoa ,kojem cijena nije velika opet . Mozda razmislit i o Reusu,to je vec lutrija .
Zeljeznicar! 1921 !

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 apr 2014, 13:48

Nije provokacija, ali mislis da bi Koke iz ovakvog Atletika, sa osiguranom LP za iducu sezonu, mogucom titulom u Spaniji, pa cak i moguce osvojenom LP dosao u bilo koji klub koji iduce sezone nece igrati LP?
To mi, redsi, najbolje znamo. Kakve smo igrace gubili u zadnjim trenucima - samo jedan primjer - Mkhitarian npr.
Cinjenica je da je svima zelja igrati LP, i mali je broj igraca koji bi se toga odrekli. Ne kazem da se MANU nece odmah iduce sezone vratiti u LP, cak stavise, nadam se da hoce jer mu je tamo i mjesto, da me ne shvatis pogresno.
Samo kazem da je puno teze dovesti kvalitetne igrace ako ne igras LP, najbolji primjer ti je Liverpool, pa vidi kakav se skart kupovao kod nas...
Ne mora direktno Koke, vidis da sam napisao igraci tog tipa... ;) Popunio sam formaciju imenima da ne bude na tom mjestu upitnik..
- Ed Woodward for Prime Minister !

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 10 apr 2014, 14:03

Ja ne vidim kako Koke nebi prihvatio 8 mjesto 2miliona godisnje ,eto nek odbije to i ja mu kapu skidam . Da osvoji 14LP ,ovi mu nemogu preko 2miliona eventualno 3 dati godisnje.
Zeljeznicar! 1921 !

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 apr 2014, 14:06

Mojes je rekao i to da je realan cilj da se crveni đavoli ponovo pojave u Ligi šampiona za dve sezone.

Znaci slijedece sezone opet nista :think:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 apr 2014, 14:09

Stipu Moyesa. Prvo izjave tipa napadamo titulu, pa onda sigurno igramo ligu prvaka, i evo napokon nesto realno da kaze. Mislim, bolje je biti iskren pa makar **** jeo, nego bacati ublehaske izjave ovog tipa. :crazy:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 10 apr 2014, 14:17

Mislim da ce mali Shaw doci, nekako sam siguran u to. Uz njega, vjerovatno i ovaj iz Sportinga. Što se tice stopera, vjerovatno ce tražiti nekog mladog i to je to. Ako Nani ode, možda kakvo krilo dovedu.

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 10 apr 2014, 14:18

Moyes nema karizmu..... Nema autoritet..... Ako ostane ukopani smo i sljedeće godine :(

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 10 apr 2014, 14:24

Ta priča da će igrači odustajati od Uniteda zbog neigranja LP sljedeće sezone po meni ne pije vode. Isto k'o da United nije igr'o LP od 2006. (lupam) i da nema perspektivu da zaigra tu ni u sljedećih osam godina. :crazy: United je klub koji je (još uvijek) finansijski dovoljno moćan da može plaćati bilo kojeg igrača na svijetu. Klub jeste u određenoj rezultatskoj krizi momentalno, ali je i dalje veliki izazov za svakog igrača, tako da se ja s te strane ne plašim. Samo da Moyes i ekipa zadužena za to odrade kvalitetan pos'o i da ga odrade na vrijeme, tj. da se ni u snu ne ponovi prošlo ljeto.

Inače, moram napomenuti da mi je drago što su se Vidić i Evra golovima oprostili od Unitedovog dresa u LP. Koliko-toliko častan oproštaj i pored tog ispadanja.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 10 apr 2014, 14:27

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Inače, moram napomenuti da mi je drago što su se Vidić i Evra golovima oprostili od Unitedovog dresa
Možda Evra ostane, bilo je neke price da hoce produžiti s njime.

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 10 apr 2014, 14:31

Zar neko stvarno misli da jedan tim kao Manchester United ne moze doveti igraca WC? Pa de neka se ti isti zapitaju znaju li kakve gluposti valjaju? Nema tog igraca koji ce za dobar novac odbiti bilo koji klub,a najbolji je primjer Falcao koji je mogo birati klub ali izabrao Monaco vjerovatno iz ljubavi! :?

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 10 apr 2014, 14:33

Klare je napisao/la: Ovaj Bayern je poznat što ima 3 stepena prijenosa.

i sad se vjerovatno pitate o čemu pričam, koja vražja 3 stepena? :?:

3 stepena dominacija, vjerovali ili ne. 8-)

1.blaga dominacija, gdje protivniku uzmemo 60 % posjeda, i sve ide lagano, igra se umrtvljuje, igra se na sredini, sa težištem na protivničkoj polovini, ispitivanje snaga...

2.dominacija, protivniku uzimamo do 72%, primjetna je viktorija, protivnik ne vezuje ni 5 pasova, svih vaših 11 igrača su na 50 metara od gola, opasno stanje, protivnik se opasno troši, lopta puno kruži vreba se šansa,
u toj igri protivnik je dobro srezan, strpljivo se čeka šansa i po pravilu poentira se svakih 15 minuta prosječno

3.Super dominacija, je i najzaj.ebanija, dešava se jedino kada treba rezultat, uglavnom zadnjih pola sata, a načešće dolazi do izražaja poslije 70 minuta igre.
Posjed se uzima na 78+%, svi vaši igrači su u 35 metara, ne mogu uvezati više od 2 pasa, nikad užasnije protivnik ne izgleda...

Zato vam najbolje da primite 2-3 do 70-te te tako izbjegnete stavku 3. ;)

Pozzzzzz.
Doktor Klare, kojeg su smatrali Trollom je bio cijelo vrijeme u pravu. :geek:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 10 apr 2014, 14:33

Belmin6 je napisao/la:
Patrice_Evra_3 je napisao/la:Inače, moram napomenuti da mi je drago što su se Vidić i Evra golovima oprostili od Unitedovog dresa
Možda Evra ostane, bilo je neke price da hoce produžiti s njime.
Čisto sumnjam. Mislim da je za klub bolje da se traži novi Evra, tj. neka dugoročna zamjena za njega, a Evra svoju sreću može pronaći najvjerovatnije u domovini i sigurno da još par sezona tamo može odigrati na vrhunskom nivou.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 10 apr 2014, 14:42

Klare je napisao/la: Ovaj Bayern je poznat što ima 3 stepena prijenosa.

i sad se vjerovatno pitate o čemu pričam, koja vražja 3 stepena? :?:

3 stepena dominacija, vjerovali ili ne. 8-)

1.blaga dominacija, gdje protivniku uzmemo 60 % posjeda, i sve ide lagano, igra se umrtvljuje, igra se na sredini, sa težištem na protivničkoj polovini, ispitivanje snaga...

2.dominacija, protivniku uzimamo do 72%, primjetna je viktorija, protivnik ne vezuje ni 5 pasova, svih vaših 11 igrača su na 50 metara od gola, opasno stanje, protivnik se opasno troši, lopta puno kruži vreba se šansa,
u toj igri protivnik je dobro srezan, strpljivo se čeka šansa i po pravilu poentira se svakih 15 minuta prosječno

3.Super dominacija, je i najzaj.ebanija, dešava se jedino kada treba rezultat, uglavnom zadnjih pola sata, a načešće dolazi do izražaja poslije 70 minuta igre.
Posjed se uzima na 78+%, svi vaši igrači su u 35 metara, ne mogu uvezati više od 2 pasa, nikad užasnije protivnik ne izgleda...

Zato vam najbolje da primite 2-3 do 70-te te tako izbjegnete stavku 3. ;)

Pozzzzzz.
Klare je napisao/la:A ljudi šta je ono sinoć bilo? :o

:lol: :lol: :bow: :bow:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 apr 2014, 14:46

Ok Bavarijo. A sada vozdra.. :sick:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 apr 2014, 14:51

Format je napisao/la:Nama ne treba Koke,dobar igrac ali nije to sto nam treba.

Treba na Kroos,zbog cega ? Covjek diktira utakmicu,kratki dugi pasovi,odlican,gol opasnost ,sto mi nemamo,Koke je tip igraca koji trci puno ali nije kreativan
Covek najbolji asistent lige, sa najvise stvorenih sansi u timu, o cemu ti zapravo pricas.slika

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.