FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
106
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
35
15%

Ukupno glasova: 231

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2024, 19:59

Mi sad prvo moramo "sažvakati" ovo što smo uradili posljednja dva mjeseca, tu mislim uglavnom na finansije. Došli su novi igrači, na primanja se troši nešto više nego prošle godine i tu sve mora biti jasno definisano da se ne bi dovodili u nezgodne situacije.

Drugi problem su ugovori igrača, mislim da ih ima 16 kojima ugovor ističe na kraju sezone i Hiroš kojem ugovor ističe za tri mjeseca. Džaba smo krečili ako na kraju sezone ostanemo bez Hiroša, Dangubića, Mirčevskog, Markovića, Boljevića, Vukoje, Radovca ili Markovića. Onda sve moramo ispočetka.

Na sve ovo imamo izgradnju južne tribine koja bi trebala početi na zimskoj pauzi, tako da će kod nas biti veselo...a kad nije bilo? :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 25 avg 2024, 20:17

Virtu4l je napisao/la:
25 avg 2024, 19:59
Mi sad prvo moramo "sažvakati" ovo što smo uradili posljednja dva mjeseca, tu mislim uglavnom na finansije. Došli su novi igrači, na primanja se troši nešto više nego prošle godine i tu sve mora biti jasno definisano da se ne bi dovodili u nezgodne situacije.

Drugi problem su ugovori igrača, mislim da ih ima 16 kojima ugovor ističe na kraju sezone i Hiroš kojem ugovor ističe za tri mjeseca. Džaba smo krečili ako na kraju sezone ostanemo bez Hiroša, Dangubića, Mirčevskog, Markovića, Boljevića, Vukoje, Radovca ili Markovića. Onda sve moramo ispočetka.

Na sve ovo imamo izgradnju južne tribine koja bi trebala početi na zimskoj pauzi, tako da će kod nas biti veselo...a kad nije bilo? :mrgreen:
Nako što sam malo više upoznao Rahimića ja se oko igračkog kadra nešto puno i ne sekiram.
Ozbiljne kontakte čovjek ima,ne bi me čudilo da i investitora nađe.
Samo ih treba pustiti da rade i da među njima(mislim na UO)vlada sklad.Da oni rade svoj posao a struka svoj.
Brohra ribo se...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2024, 20:37

gegenpressing je napisao/la:
25 avg 2024, 20:17
Da oni rade svoj posao a struka svoj.
Nikad, ali nikad, nismo imali takvu situaciju. Iskreno se nadam da će ovo biti prvi put da se niko nikome ne miješa u posao. Da uprava bude fleksibilna, da ne gubimo igrače zbog par hiljada km i da u takvim situacijama izlaze u susret Rahimiću i Ćoriću.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 25 avg 2024, 22:17

Postoji li mogucnost stampanja dodatnih ulaznica za juznu tribinu.Sjecanja me ne sluze koliko je moglo nekad stati navijaca i onom sektoru ispod...jer vidim.po drustvenim mrezama da raja jedva ceka sljedecu nedelju,a ove karte ce planuti brzo svakako.Pa ako.postoji mogucnost da se i taj dio rasproda da oborimo rekord Grbavice.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 25 avg 2024, 22:59

Svaka čast momcima na borbi i igri u ova 4 kola, svaka čast Ćoriću, mislio sam da će ispast žrtveno janje kao i Bašić bez pojačanja ali uprava ga je maksimalno ispoštovala :bih:

Malo negativnih stvari da vidimo, da ne budemo ko pitari ekstra subjektivni, nego da otvorimo oči

Ekipa nam ima baš veliki disbalans, rekao bih HLADNO-MLAKO-VRUĆE(odbrana, vezni red, napad)
Gore koga god staviš nećeš se zeznuti:
Boljevic- u najboljoj formi otkad je došao kod nas, samo da još više krenu golovi i asistencije za njega, tu baš nema sreće, naprijed ekstra, ali u odbrani nekad pomaže nekad ne, u većini slučajeva ne i baš iritira sa tim ponašanjem
Cvetanoski kako meni lik izgleda dobro, ima potencijala da bude bomba otkriće prelaznog roka,al nekako se ne da da uveže dvije i to je to
Hiroš- nekad ozbiljan, nekad neozbiljan, kad je ozbiljan ne mozes mu nista, al kad se zayebava ubija navijace u mozak, taj bezobrazluk ne mogu shvatiti od djeteta Grbavice
Dangubic i Mircevski valjda je prava prilika konacno Sloga, ne mogu docekati
Krpic-ono njegovo standardno, bespotrebno uklizavanje, bespotrebne prepirke, ubijanje momentuma, nadam se skorijoj klupi

AlJaber i Radovac, momci :salut: :salut: :clap:

Ovdje je mlako da Bog sacuvat, ko god udje sa klupe pojava protivnika
Djoric je promasena investicija i bacene bespotrebno pare, sinoc ga nadskoci lik kod kornera i zamalo 1 1
Karjasevic i on promasaja sezone
Karic kao i moze proci
Ne daj Boze povreda ove dvojice madjionicara

Markovic :salut: :bih:

Mahmic, Cavnic, Karamarko plivaju zivotom, grozno igraju i to treba priznat i reci, jak stoper nam treba

Galic, komentarisao hiljadu puta i ja i svi, da Bog sacuva

Muftica, sve super, bravo za odbrane ali mislim da se previse igra sa ziv ima navijaci kad mu je lopta u nogama, presporo to ide

Bravo Momci, ide Sloga pada Sloga

Volim te Zeljo :bih:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 25 avg 2024, 23:03

Inače, Marković je sve ono što nije Galić

Normalan
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 25 avg 2024, 23:53

segasega1 je napisao/la:
25 avg 2024, 22:17
Postoji li mogucnost stampanja dodatnih ulaznica za juznu tribinu.Sjecanja me ne sluze koliko je moglo nekad stati navijaca i onom sektoru ispod...jer vidim.po drustvenim mrezama da raja jedva ceka sljedecu nedelju,a ove karte ce planuti brzo svakako.Pa ako.postoji mogucnost da se i taj dio rasproda da oborimo rekord Grbavice.

Dolazi prijatelju Sloga , meni sve iznad 9.000 bice veliko iznenadjenje

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 25 avg 2024, 23:59

Ima li negdje da se pogleda snimak sinoćnje tekme?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 26 avg 2024, 00:10

Meraak1921 je napisao/la:
25 avg 2024, 23:53
segasega1 je napisao/la:

Cemu toliki pesizam svako kolo? Ja koliko vidim ljudi ne gledaju ko dolazi uopste..
Fk Željezničar.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 26 avg 2024, 00:29

FoxMulder je napisao/la:
25 avg 2024, 23:59
Ima li negdje da se pogleda snimak sinoćnje tekme?
https://www.youtube.com/live/OVWf_hhlTo ... qzTCeX_Rhb
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 26 avg 2024, 00:29

Meraak1921 je napisao/la:
25 avg 2024, 23:53
segasega1 je napisao/la:

A Igman je ekipa u picku materinu.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 26 avg 2024, 02:15

Ne znaš ti mene i meni sličnu jaliju 🎵📢

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 26 avg 2024, 02:28

Zanimljivo da je Sabic na sofascore drugi po key passes, treci inteceptions
Svugdje ga ima od dodavanja, pasova, asistencija, dribkinga do ciscenja i oduzetih lopti
Drago mi je zbog one asistencije protiv Igmana i krivo mi je sto nije uslo ono protiv Slobode
Sigurno najveci potencijal u ovoj ekipi od mladjih igraca
Mislim tu je Jaber, ali Sabic je mladji 2 godine, sto i nije malo
Sabic je i zabio u onoj prijateljskoj, evo sad i asistirao u ligi
To znaci da je zabijao i asistirao u svim selekcijama Zeljeznicara od pionira, kadeta, juniora do prvog tima
Nadam da ce dobiti sansu jos neki juniori
Dobro je ovo za sad sto se tice svega
Jedino juniorska selekcija izgleda jos se nalazi dva remija i poraz jucer
Zeljeznicar BL - Zeljeznicar 3:1
Pioniri i kadeti za sad gaze kao i prvi tim
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 26 avg 2024, 02:39, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 avg 2024, 02:35

NoDi80 je napisao/la:
26 avg 2024, 02:28
Zanimljivo da je Sabic ma sofa drugi po key passes, treci inteceptions
Svugdje ga ima od dodavanja, pasova, asistencija, dribkinga do ciscenja i oduzetih lopti
Mali zna lopte i kad procitam neki los komentar (a ima ih par) tacno me huja saFata.
Cuj ti molim te a mi trpili kuntu i pantu.

Nije igrao svoju poziciju, mlad je, asistencija za Krpica protiv Igmana.
Sad ovu usO i solidan je bio mozda greska dvije ali ne znam sta ocekuju za tako kratko vrijeme.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 26 avg 2024, 02:45

MocMahale444 je napisao/la:
26 avg 2024, 02:35
NoDi80 je napisao/la:
26 avg 2024, 02:28
Zanimljivo da je Sabic ma sofa drugi po key passes, treci inteceptions
Mali zna lopte i kad procitam neki los komentar (a ima ih par) tacno me huja saFata.
Cuj ti molim te a mi trpili kuntu i pantu.

Nije igrao svoju poziciju, mlad je, asistencija za Krpica protiv Igmana.
Sad ovu usO i solidan je bio mozda greska dvije ali ne znam sta ocekuju za tako kratko vrijeme.
Sramota je da nemamo obzira prema nasem junioru
Osim one situacije kad je zakasnio protiv Igmana i kad je Karamarko napuco njihovog igraca,ja sam zadovoljan
Imao je ukradenih lopti, dobrih klizecih, aisistirao je protiv Igmana i napravio dvije dobre prilike iz kojih je zamalo zabio Slobodi
Mene je za sad kupio s obzirom da je igrao i lijevog beka i desno krilo
Hiros one sanse sto je imao garantujem da bi Sabic zabio i volio bih protiv Sloge Hiros da malo bude na klupi, Sabic da pocne prvu na amf
Hiros je dobar igrac koji ce sigurno biti jedan od glavnih, ali nekad petlja previse i treba ga malo na klupu i probat bez njega poceti utakmicu
Cisto onako informativno da vidimo moze li Sabic ili Mircevski nesto uraditi na amf
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 26 avg 2024, 07:15

Da li je Coric napljesko Đorica zbog onog kornera i kurcobolje u 90 i nekoj minuti.
Ono se jednostavno ne smije desavat.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 26 avg 2024, 09:30

Mali Sabic ima vrhunski prekid. Treba samo da se straha odlobodi. Moramo istrpiti svakog omladinca. Jos ljevak sto je uvijek u deficitu i za cim je potraznja veca. I Muftic je bio ocajan na pocetku, a danas golman sa najvise potencijala u ligi.
Pročepit će negdje.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 26 avg 2024, 10:22

GIBRA je napisao/la:
25 avg 2024, 22:59
Malo negativnih stvari da vidimo, da ne budemo ko pitari ekstra subjektivni, nego da otvorimo oči

Cvetanoski kako meni lik izgleda dobro, ima potencijala da bude bomba otkriće prelaznog roka,al nekako se ne da da uveže dvije i to je to

Djoric je promasena investicija i bacene bespotrebno pare, sinoc ga nadskoci lik kod kornera i zamalo 1 1
Karjasevic i on promasaja sezone
Hajde fakat da ne budemo kao pitari. Treba otvoriti oci i ukazati na nedostatke koji su ocigledno tu. I napisao si gdje puse u vecem dijelu svog posta.

Ali hajde da ne pisemo gluposti kao pitari. Prvo Karjasecic je najveci promasaj sezone a lik nije odigrao nijednu minutu. Ne znam na osnovu cega je najveci promasaj sezone. Djoric je odigrao nekoliko minuta i definitivno nije najveci promasaj sezone ali nije ni najvece pojacanje.

Cvetanoski nikako da uveze dvije.. igrali smo 4 kola tek od kojih je on debitovao u prvoj tekmi u drugom poluvremenu i u zadnjoj tekmi morao biti izbacen nakon povrede u21 igraca i potrebne rokade u postavi. A na svakoj do sad tekmi je po meni igrao odlicno, da je zabio gol ili asistirao bilo bi fenomenalno.

Samo treba biti realan i kad se govori o losem i ne preuvelicavati lose stvari samo da bi ostali na zemlji. Zna Coric odlicno kako da ih drzi na zemlji a ocigledno su i ovi momci prihvatili to da moraju raditi na sebi a i na timskoj igri.

Odmoziba
Kontakt:

Post Postao/la Odmoziba » 26 avg 2024, 10:44

BiHSportman je napisao/la:
25 avg 2024, 09:55
Meni je Šabić za sada loš.
A koga briga ko je tebi los ili dobar.

Odmoziba
Kontakt:

Post Postao/la Odmoziba » 26 avg 2024, 11:06

Braco, ova sezona je kljucna za dalji napredak kluba i vracanje na stare staze. Nemojmo nabijati neku euforiju da ove sezone napadamo titulu pa da se na kraju razocaramo i opet bespotrebno otjeramo sve sto valja u klubu. Imamo fin i sirok igracki kadar. Kojeg je potrebno zadrzati bar i sljedecu sezonu da se, kad je izborimo, i europa fino odradi.

NEMOJTE gledati koji klub dolazi na Grbavicu, potrebno je da na svaku utakmicu pa i one kada zimi bude prehladno dodje minimalno 9k navijaca. Dosta je igraca doslo, krece napokon (nadam se) i gradnja juga i uz dodatni prihod od ulaznica + pice koje se proda na stadionu pomognemo klubu u ovoj kljucnoj nam sezoni.

Imamo skoro 10.000 clanova u klubu, zasto se ne krene ponovo u neku akciju da se raja nalozi pa da izbijemo na 15.000 clanova? Pa imamo 200.000 ´´lajkova´´ na FB stranici to to je manje od 10% da ih uzme clansku. Rezultati na pocetku sezone su i vise nego pozitivni i Europa nije vise san nego realna opcija i to se treba iskoristiti u pogledu pridobijanja novih/starih clanova u klubu. Dajte ako neko ovo procita ko je blizak ljudima u klubu da se raja nalozi i na kupovinu novih dresova i artikala iz FAN SHOPA. Hajmo mi navijaci odraditi nas dio posla maksimalno moguce.

Je li se razmisljalo o muzeju u sklopu stadiona? Imamo prazne prostore ispod istocne tribine. Urediti i fino postaviti historiju kluba, stadiona, trofeje i nakon prolaska kroz muzej da se MORA proci kroz FAN SHOP kako bi se izaslo. Tako je odradjeno na Allianz Areni (Ulaz u muzej, na tribine, u svlacionice, izlazak iz tunela na teren), a vjerujem da i mnogu veliki klubovi isto rade.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.