FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
44
19%
2. Borbu za Evropu
108
46%
3. Sredinu tabele
48
20%
4. Borbu za opstanak
36
15%

Ukupno glasova: 236

NoDi80
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NoDi80 » 25 avg 2024, 16:30

Ovaj ako je u pola ovakav bice dobar
Zna dodat, osutat, kreirat, ubacit, driblat….
Igrao za mladu Chilea i zabijao je golove, bio je je cak na klupi A Chilea protiv Argentine i Kolumbije, dok su igrali Bravo, Sanchez, Medel, Guttierez, Isla, Diaz….
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 25 avg 2024, 17:02

Bitni bodovi. Teska utakmica jer protiv njih se nije moglo igrati. Krenuli su grubo i zasluzili minimalno jedan crveni karton. Ne znam sto se var nije aktivirao bar jednom. Bodovi su bitni.

Hajc za nedjelju treba krenuti sutra. Pa onda da punimo kavez u Gabeli do vrha.

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 25 avg 2024, 17:10

Bravo za Želju, bravo za Manijake :tokralju: :bow:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 avg 2024, 17:11

Gledam vise puta i ne vjerujem, kakav nivo su Manijaci dostigli.
Fk Željezničar.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 25 avg 2024, 17:54

Ma 13k protiv Sloge ko jedan. Ne treba nikakav hajc :mrgreen:
Pročepit će negdje.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 25 avg 2024, 18:19

NoDi80 je napisao/la:
25 avg 2024, 16:30
Igrao za mladu Chilea i zabijao je golove, bio je je cak na klupi A Chilea protiv Argentine i Kolumbije, dok su igrali Bravo, Sanchez, Medel, Guttierez, Isla, Diaz….
U kakvim ligama je igrao ovaj Vargas, sve ukupno 200 gledalaca. Kada vidi Grbavicu protiv Sloge us.rat će se.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 25 avg 2024, 18:22

braco je napisao/la:
25 avg 2024, 12:30
Naša liga je statistički jedna od najtežih liga u europi što se tiče gostovanja, zato ne treba previše patiti za nekom sexy igrom u gostima. Bitno je osvojiti samo bod(ove) u gostima. Evo moj post iz oktobra prošle godine na tu temu:
braco je napisao/la:
26 okt 2023, 22:43

Ovakve utakmice protiv Igmana se uzimaju na prekidima, agresivnošću na drugoj lopti, centaršutevima i slično, kakve tika take kad gostuješ Igmanu, Leotaru, Radniku iz Bijeljine i slično. Kao i mi Leotara prošle sezone u Trebinju kad smo dobili 0-1, ubačaj Štilića iz kornera na glavu mlađeg Hodžića koji je zakucava glavom i kraj priče.

Sjetite se pogotovo one gostujuće tabele koju sam postavio prije nekoliko dana, slabo ko dobija u gostima.

Evo nije mi bilo mrsko da vidim kako je u gostima protiv ekipa koje se bore za opstanak igrao Jakirovićev Zrinjski koji je izdominirao ovu ligu.

Sezona 22/23:

protiv Posušja pobjeda 0-1
protiv Slobode pobjeda 0 -1
protiv Sloge poraz 1-0
protiv Leotara 1-1

drugi dio polusezone je vodio Rendulić

sezona 21/22

protiv Posušja 0-0
protiv Leotara pobjeda 0-1
protiv Radnika poraz 1-0
protiv Rudara pobjeda 0-1
protiv Slobode 2x pobjeda 0-2
ispali u kupu od Slobode na penale
protiv Posušja 2-2
protiv Rudara pobjeda 0-2

Dakle ultradominatni Jakirovićev Zrinjski na koji su svi svršavali zbog moderne igre je u gostujućim utakmicama protiv ekipa koje se bore za opstanak samo uspio dobiti dvije utakmice dva razlike i to Slobodu i Rudara u zadnjem kolu bez rezultatskog značaja jer je Rudar već ispao iz lige, a uz to vidimo da nisu baš sve te utakmice ni pobjedili. I to znamo kako je većina njihovih golova pala; ili je iz nekog prekida ili je Ćorluka centrirao na glavu Bilbije.

Sutra što se mene tiče sutra nek' ga kurcem Muftić uvali ako treba u mrtvoj antifudbal utakmici, samo da dobijemo.
Svaka cast kako si se sjetio izvuci taj podatak i napravio paralelu.

Veoma bitna stvar koju treba imati na umu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2024, 18:23

Valter je napisao/la:
25 avg 2024, 18:19
U kakvim ligama je igrao ovaj Vargas, sve ukupno 200 gledalaca. Kada vidi Grbavicu protiv Sloge us.rat će se.
Neće, neće, igrao je on i u Argentini. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 avg 2024, 18:30

Bumbaclat je napisao/la:
25 avg 2024, 18:22
braco je napisao/la:
Naša liga je statistički jedna od najtežih liga u europi što se tiče gostovanja, zato ne treba previše patiti za nekom sexy igrom u gostima. Bitno je osvojiti samo bod(ove) u gostima. Evo moj post iz oktobra prošle godine na tu temu:
braco je napisao/la:
26 okt 2023, 22:43

Ovakve utakmice protiv Igmana se uzimaju na prekidima, agresivnošću na drugoj lopti, centaršutevima i slično, kakve tika take kad gostuješ Igmanu, Leotaru, Radniku iz Bijeljine i slično. Kao i mi Leotara prošle sezone u Trebinju kad smo dobili 0-1, ubačaj Štilića iz kornera na glavu mlađeg Hodžića koji je zakucava glavom i kraj priče.

Sjetite se pogotovo one gostujuće tabele koju sam postavio prije nekoliko dana, slabo ko dobija u gostima.

Evo nije mi bilo mrsko da vidim kako je u gostima protiv ekipa koje se bore za opstanak igrao Jakirovićev Zrinjski koji je izdominirao ovu ligu.

Sezona 22/23:

protiv Posušja pobjeda 0-1
protiv Slobode pobjeda 0 -1
protiv Sloge poraz 1-0
protiv Leotara 1-1

drugi dio polusezone je vodio Rendulić

sezona 21/22

protiv Posušja 0-0
protiv Leotara pobjeda 0-1
protiv Radnika poraz 1-0
protiv Rudara pobjeda 0-1
protiv Slobode 2x pobjeda 0-2
ispali u kupu od Slobode na penale
protiv Posušja 2-2
protiv Rudara pobjeda 0-2

Dakle ultradominatni Jakirovićev Zrinjski na koji su svi svršavali zbog moderne igre je u gostujućim utakmicama protiv ekipa koje se bore za opstanak samo uspio dobiti dvije utakmice dva razlike i to Slobodu i Rudara u zadnjem kolu bez rezultatskog značaja jer je Rudar već ispao iz lige, a uz to vidimo da nisu baš sve te utakmice ni pobjedili. I to znamo kako je većina njihovih golova pala; ili je iz nekog prekida ili je Ćorluka centrirao na glavu Bilbije.

Sutra što se mene tiče sutra nek' ga kurcem Muftić uvali ako treba u mrtvoj antifudbal utakmici, samo da dobijemo.

Bas fantastican info, ja sam zaboravio totalno da su ovakvi rezultati zrinjskog zapravo bili
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 25 avg 2024, 18:32

Valter je napisao/la:
25 avg 2024, 18:19
NoDi80 je napisao/la:
25 avg 2024, 16:30
Igrao čovjek na Monumentalu protiv Rivera
Brohra ribo se...

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 25 avg 2024, 18:47

irfo je napisao/la:
25 avg 2024, 18:30
Bumbaclat je napisao/la:
braco je napisao/la:

Bas fantastican info, ja sam zaboravio totalno da su ovakvi rezultati zrinjskog zapravo bili
Apsolutno prebitan podatak, pogotivo jer vidim da se ponegdje ljudi zale i pisu svasta. Onaj Facebook i zvanicnu treba ukinuti. Postavili izjavu Djorica, nekakav degen ga tjera, i njega i Vukoju koji je odradio tacno sto je trebao. Hiljadu takvih primjera, jer ljudi samo laprdaju, a niti prate ligu niti razumiju fudbal. Idi gledaj City i Real, mrs.

Inace, lud je ko misli da se u gostima lako mogu uzimati bodovi, a pogotovo se ne mogu uzimatu tek tako na Tusnju kad si Zeljo, jer ce se ovi uvijek naloziti zivotom. Utakmica je odradjena jako, jako dobro od pocetka do kraja. Ovakvi bodovi puno vrijede. To su teske utakmice gdje odlucuju nijanse i psihologija ekipe. Jos jednom, svaka cast @braco.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 avg 2024, 19:12

Bumbaclat je napisao/la:
25 avg 2024, 18:47
irfo je napisao/la:
25 avg 2024, 18:30
Bumbaclat je napisao/la:

Apsolutno prebitan podatak, pogotivo jer vidim da se ponegdje ljudi zale i pisu svasta. Onaj Facebook i zvanicnu treba ukinuti. Postavili izjavu Djorica, nekakav degen ga tjera, i njega i Vukoju koji je odradio tacno sto je trebao. Hiljadu takvih primjera, jer ljudi samo laprdaju, a niti prate ligu niti razumiju fudbal. Idi gledaj City i Real, mrs.

Inace, lud je ko misli da se u gostima lako mogu uzimati bodovi, a pogotovo se ne mogu uzimatu tek tako na Tusnju kad si Zeljo, jer ce se ovi uvijek naloziti zivotom. Utakmica je odradjena jako, jako dobro od pocetka do kraja. Ovakvi bodovi puno vrijede. To su teske utakmice gdje odlucuju nijanse i psihologija ekipe. Jos jednom, svaka cast @braco.
Čak ako ćemo malo i proširit temu gostujućih utakmica, možemo i ovo dodati:
braco je napisao/la:
05 avg 2024, 09:35

Kući moramo osvajati što više bodova, a mi smo poklekli odmah na prvoj stepenici jer u gostima je jako teško doći do pobjede. Pogledajte ekipe koje su kao trećeplasirane i četvrtoplasirane izborile europu proteklih nekoliko godina, to je 5-6 pobjeda u gostima u vrh glave, ostalih 11/12 utakmica u gostima ne uspjevaju da pobjede (čak je u prosjeku kod tih ekipa oko 7 gostujućih poraza). Znači u gostima šta osvojiš bodova dobro je (dobro ne baš u mjeri u kojoj smo ih mi osvajali prošle sezone), ali kući MORAŠ biti sila.

Naša liga je prepuna "velikana" koji su u većini slučajeva u najmanju ruku blagi favoriti kući uvijek poput nas, pitara, Zrinjskog, Borca, Veleža, pa eto hajde i Širokog. To je već pola gostujućih utakmica ultra teških koji te čekaju, pa onda imaš sljedeću kategoriju gostovanja gdje gostuješ nezgodnim ekipama poput Sloge i Posušja npr. ili gostovanja tipa ovog Slobodi gdje rivalstvo je puno više samo od sportskog, nego ima malo i socijalnog elementa rivalstva između Tuzle i Sarajeva kao gradova, isto kao i u Zenici kad gostuješ,

Pa zajebano je gostovat sad jednom Radniku iz Bijeljine koji u napadu ima Mirzada Mehanovića, Đorđa Pantelića, doveli sad Danila Teodorovića, pa doveli malog Amara Pekarića iz 2. HNL koji je tamo dobro igrao (obratiti pažnju na njega za budućnost, samo mu je 19 godina), a kamol gostovat ovim jačim ekipama.

Yebena liga baš, evo nismo nijednom uspjeli pobjediti u Konjicu otkad je Igman ušao u ligu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2024, 19:15

S tim da gosti, ako sam dobro upratio, iz 17 utakmica imaju već 10 pobjeda ove sezone.
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 avg 2024, 19:16

Virtu4l je napisao/la:
25 avg 2024, 19:15
S tim da gosti, ako sam dobro upratio, iz 17 utakmica imaju već 10 pobjeda ove sezone.
Da, ova do sad ove sezone je poprilična anomalija. Prošle sezone smo bili među ligama sa najviše domaćinskih pobjeda.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2024, 19:30

braco je napisao/la:
25 avg 2024, 19:16
Prošle sezone smo bili među ligama sa najviše domaćinskih pobjeda.
Nastaviće se to, posebno kad krene liga 10.

Ova sezona je takva jer imamo tri ekipe koje su veoma neozbiljno ušle u sezonu, sa preslabim rosterom. 5 od tih 10 pobjeda su protiv Slobode, Igmana i GOŠK-a.
Voli te tvoje Sarajevo.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 25 avg 2024, 19:30

braco je napisao/la:
25 avg 2024, 19:12
Naša liga je prepuna "velikana" koji su u većini slučajeva u najmanju ruku blagi favoriti kući uvijek poput nas, pitara, Zrinjskog, Borca, Veleža, pa eto hajde i Širokog. To je već pola gostujućih utakmica ultra teških koji te čekaju, pa onda imaš sljedeću kategoriju gostovanja gdje gostuješ nezgodnim ekipama poput Sloge i Posušja npr. ili gostovanja tipa ovog Slobodi gdje rivalstvo je puno više samo od sportskog, nego ima malo i socijalnog elementa rivalstva između Tuzle i Sarajeva kao gradova, isto kao i u Zenici kad gostuješ,

Pa zajebano je gostovat sad jednom Radniku iz Bijeljine koji u napadu ima Mirzada Mehanovića, Đorđa Pantelića, doveli sad Danila Teodorovića, pa doveli malog Amara Pekarića iz 2. HNL koji je tamo dobro igrao (obratiti pažnju na njega za budućnost, samo mu je 19 godina), a kamol gostovat ovim jačim ekipama.

Yebena liga baš, evo nismo nijednom uspjeli pobjediti u Konjicu otkad je Igman ušao u ligu.
Upravo tako. Eto vidis, pomislio bi covjek da smo nekad dobili Igmana dole, ali fakat nismo. Nema ove lige nigdje :mrgreen: Treba vise razbiti taj mit da je losa, super je ovo sve s obzirom na okolnosti. Mi smo za sad top, samo treba nastaviti s radom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 avg 2024, 19:38

Bumbaclat je napisao/la:
25 avg 2024, 19:30
Upravo tako. Eto vidis, pomislio bi covjek da smo nekad dobili Igmana dole, ali fakat nismo. Nema ove lige nigdje :mrgreen: Treba vise razbiti taj mit da je losa, super je ovo sve s obzirom na okolnosti. Mi smo za sad top, samo treba nastaviti s radom.

Naša liga ima ubjedljivo najveći potencijal, ali ono u čemu najviše zaostajemo su omladinske kategorije. To je najbolji generator prihoda koji bi automatski podigao plate u ligi i počela bi se vrtiti ozbiljnija lova.

Nama u ligi trebaju još minimalno dva kampa kao onaj u Butmiru, to bi bilo dovoljno da se koncentracija talenta svede na tri mjesta i uz dodatna ulaganja u školovanje trenera i struke, veoma brzo bi došli i rezultati.
Voli te tvoje Sarajevo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 25 avg 2024, 19:38

Treba isto uzeti u obzir da je Igman usao kad je nama krenulo nizbrdo. Ne vidim da smo imali toliko bolji igracki kadar da smo trebali pobjediti Igmana na strani. Samo se sjetimo dok je Ivkovic bio trener, pa ona zima sa Mulalicem, Resic, Vucenovic...pa to su realno traume.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 25 avg 2024, 19:44

Virtu4l je napisao/la:
25 avg 2024, 19:38
Bumbaclat je napisao/la:
25 avg 2024, 19:30

Naša liga ima ubjedljivo najveći potencijal, ali ono u čemu najviše zaostajemo su omladinske kategorije. To je najbolji generator prihoda koji bi automatski podigao plate u ligi i počela bi se vrtiti ozbiljnija lova.

Nama u ligi trebaju još minimalno dva kampa kao onaj u Butmiru, to bi bilo dovoljno da se koncentracija talenta svede na tri mjesta i uz dodatna ulaganja u školovanje trenera i struke, veoma brzo bi došli i rezultati.
Istina. Mi smo taj klub po prirodi stvari. Nama to treba biti prioritet i iduci veliki projekat, ali tesko ce ici bez investitora. Naravno, poboljsanja u OP moze i mora biti i ovako. Struka, koje nema, je ogroman problem i to se mora uvesti iz vana. U skolovanje i doskolavanje bas i ne vjerujem toliko. Neka figura a la Jozak ti treba da sve poslozi, pa nek onda domaci budu operativci.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 9 gostiju.