Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Padovan
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Padovan » 05 jul 2020, 10:46

@muxa

Poznajes mozda Romagnoli13, otvori malo njegove postove, pa vidi sta je taj pisao prosli godina, Milan sa najboljom odbranom, uz par igraca i skudeto se napada, e to se drug pise svakog ljeta ovdje i onda slijedi misija rupa pa ponovo ljeto i ista prica.

I ovo za Buffona cuj nezasluzeno oborio rekord po broju nastupa, covjeku se igra fudbal ima motiva, pa neka igra ako ce jos 10 godina, nije mu problem da bude rezerva, a svojim iskustvom moze pomoci. Ali nezasluzeno oborio rekord o broju nastupa e svasta ces procitati :rol:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 05 jul 2020, 11:27

Moras biti nedoyebani kompleksas da bi bio protiv velicina kakve su Buffon, Maldini, Del Piero, Baresi. To su ljudi simboli svih uspjeha calcia u zadnjih 30 godina, bez mrlje u karijeri.

A kad su Milanezi na forumu u pitanju, Romagnoli je najjaci ubjedljivo. Mirabelli, Fassone i projekat su meni najzanimljivija prica od kako sam ovdje :v
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 05 jul 2020, 11:34

Pa nezasluzeno a lik brani kao i prije pet godina, znaci Weltklasse. :kafa:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 jul 2020, 11:55

Treba malo entuzijazma i pozitive unjeti u Milanski pdf, Romagnoli13 je nasa svijetla tacka po tom pitanju. Ionako su nam crnjaci za klub vezani skoro pa deceniju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 jul 2020, 12:04

Ne moze Buffon u istu ravan sa Maldinijem ma kako god da okrenes. Sto se tice broja utakmica svaka njemu cast. U njegove golmanske kvalitete se nema potrebe ulaziti, jedan od najbolji ako ne i najbolji golman ikad. Ali sam je sebi stavio par mrlja na karijeru, ajmo lafo malo u PSG probati se dokopati LP jer kao uvidio da to sa Juveom ne moze, pa usput ubrati i koji dinar vise. Kada je vidio da i to ne pali ajmo se vratiti u Juventus uz spiku tu sam da pomognem kad god treba, kako da ne ljudino. Igrao bi on i do 45 samo da skine Maldinija, a to legende ne rade, ne ide se nazor. Sta sad treba da igra do 78 godine zivota nebil i LP uzeo..
Znam da ce mnogi se pobuniti na ovo ali tako je kako je. Raspravljati se necu, ovo je moje vidjenje kao i mnogih drugi ( izuzev tifoza Juve-a )
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 jul 2020, 12:05

Veliki Gigi
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Juvesampion
Kontakt:

Post Postao/la Juvesampion » 05 jul 2020, 12:49

Ljudino covjek je ostao uz juve kad je bilo najpotrebnije u serija b gdje su mnogi digli sidro a covjek je mogao birati klub gdje da nastavi karijeru prema tome kad spomeneš bufona molim ustani.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 jul 2020, 13:24

Jeste ostao je tad, isto kao sto je posle i otisao.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 05 jul 2020, 13:27

Nabijem Maldinija na qrac, smetlje kao igrac i kao covjek. Necu se raspravljati, to je moje vidjenje. :kafa:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jul 2020, 13:31

Juvesampion je napisao/la:
05 jul 2020, 12:49
Ljudino covjek je ostao uz juve kad je bilo najpotrebnije u serija b gdje su mnogi digli sidro a covjek je mogao birati klub gdje da nastavi karijeru prema tome kad spomeneš bufona molim ustani.
Gigi je sjajan, veliki sportista, veliki je i u pobjedi (pokaže respekt prema protivniku) i u porazu (pošteno čestita protivniku). A naravno da je kroz karijeru pokazao veliku klasu.

Samo ima onaj jedan kavaljer koji nikad ne napušta svoju damu. :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 jul 2020, 14:25

Jel zaplako Gigi kad je prestigao Maldinija

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 jul 2020, 14:35

Padovan je napisao/la:
05 jul 2020, 10:46
@muxa

Poznajes mozda Romagnoli13, otvori malo njegove postove, pa vidi sta je taj pisao prosli godina, Milan sa najboljom odbranom, uz par igraca i skudeto se napada, e to se drug pise svakog ljeta ovdje i onda slijedi misija rupa pa ponovo ljeto i ista prica.

I ovo za Buffona cuj nezasluzeno oborio rekord po broju nastupa, covjeku se igra fudbal ima motiva, pa neka igra ako ce jos 10 godina, nije mu problem da bude rezerva, a svojim iskustvom moze pomoci. Ali nezasluzeno oborio rekord o broju nastupa e svasta ces procitati :rol:
Ma svašta se piše. Sjećam se tadašnjih rasprava i znam da je većina nas milanista pisala o individualnim kvalitetima, a obzirom da je fudbal kolektivni sport, skup individualno kvalitetnijih igrača ne mora biti uvijek biti bolji. Evo ja ću i sada, kao što sam i tad, reci da Atalanta ima lošiju ekipu od Milana, a vidi kakav fudbal oni igraju i gdje su ispred nas. Sad se većina neće složiti sa mnom i počet će spinovati, bez da razmisle sta želim reći. A pametnom je dovoljno pogledati na kom nivou igraju igrači Atalante kad odu u drugi klub, i shvatit ce o čemu pričam.
Il Club più titolato al mondo!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 05 jul 2020, 14:44

effe_sa je napisao/la:
05 jul 2020, 13:31
Gigi je sjajan, veliki sportista, veliki je i u pobjedi (pokaže respekt prema protivniku) i u porazu (pošteno čestita protivniku). A naravno da je kroz karijeru pokazao veliku klasu.

Samo ima onaj jedan kavaljer koji nikad ne napušta svoju damu. :D
Veliki Alessandro Del Piero,legenda Padove :salut:

Otjeran iz Torina kao i mnogi nakon njega.

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 05 jul 2020, 16:19

Blejzer10 je napisao/la:
05 jul 2020, 14:25
Jel zaplako Gigi kad je prestigao Maldinija
Sta zaplakao, over odigrao. :mrgreen:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 jul 2020, 17:59

milanist je napisao/la:
05 jul 2020, 12:04
Ne moze Buffon u istu ravan sa Maldinijem ma kako god da okrenes. Sto se tice broja utakmica svaka njemu cast. U njegove golmanske kvalitete se nema potrebe ulaziti, jedan od najbolji ako ne i najbolji golman ikad. Ali sam je sebi stavio par mrlja na karijeru, ajmo lafo malo u PSG probati se dokopati LP jer kao uvidio da to sa Juveom ne moze, pa usput ubrati i koji dinar vise. Kada je vidio da i to ne pali ajmo se vratiti u Juventus uz spiku tu sam da pomognem kad god treba, kako da ne ljudino. Igrao bi on i do 45 samo da skine Maldinija, a to legende ne rade, ne ide se nazor. Sta sad treba da igra do 78 godine zivota nebil i LP uzeo..
Znam da ce mnogi se pobuniti na ovo ali tako je kako je. Raspravljati se necu, ovo je moje vidjenje kao i mnogih drugi ( izuzev tifoza Juve-a )
Nije covjek samo zbog rekorda tu (to je nebuloza) jednostavno jos zeli da je u fudbalu i da je aktivan , vecina se zasiti ili vidi da vise ne ide, covjek igra na poziciji gdje moze braniti i u ovim godinama i da mu se to osporava je glupost.

E sad da i on ima svoje grijehove to je sad vec neka druga stavr, ali sto se tice rekorda pisati da je to nezasluzeno ili da je Maldini za nas rekoder je neozbiljno i sta je to sad Maldini manji igrac ako ima manje utakmica, ne kontam poentu :crazy:
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 jul 2020, 18:07

Padovan je napisao/la:
05 jul 2020, 17:59
milanist je napisao/la:
05 jul 2020, 12:04
Nije covjek samo zbog rekorda tu (to je nebuloza) jednostavno jos zeli da je u fudbalu i da je aktivan , vecina se zasiti ili vidi da vise ne ide, covjek igra na poziciji gdje moze braniti i u ovim godinama i da mu se to osporava je glupost.

E sad da i on ima svoje grijehove to je sad vec neka druga stavr, ali sto se tice rekorda pisati da je to nezasluzeno ili da je Maldini za nas rekoder je neozbiljno i sta je to sad Maldini manji igrac ako ima manje utakmica, ne kontam poentu :crazy:
Ja sam i na pocetku posta rekao svaka njemu cast na broju utakmica, nigdje nisam ni napisao da je nezasluzeno, mozda je neko prije mene pisao ne znam. Druga stvar je da to malo izgleda isforsirano i to je ono zbog cega ljudi i reaguju, jer sve se svelo na to da se skine rekord, ili se bar o tome pise. Po meni tako ne treba da ide, igraj brate pa na kraju nek se sabere sve a ne nesto pokusavati silom. A sve ostalo sto sam napisao su cinjenice, nije mu trebao izlet u PSG. Zbog cega ne znam, to valjda on zna, nebitno. Zato sam i rekao da ne moze u istu ravan sa covjekom koji je dvije i po decenije nosio samo jedan dres.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 05 jul 2020, 18:09

Protiv Juventusa svirano vise penala ove sezone nego protiv Intera i Lazia zajedno, i opet smo primili manje golova od njih. #betonodbrana

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 05 jul 2020, 18:11

Kome vi objašnjavate sta... buffon ako hoce moze braniti do 45. godine... čovjek je i sad vrhunski golman i bice i naredne sezone na ovom nivou.... branio 3 tekme nakon korone i samo primio jedan gol u regularnom vremenu i to iz penala.... a skinuo sijaset odlicnih suteva pogotovo protiv napolia....

Ko je kriv casillasu, kahnu i ostalim koje su "poredili" sa Buffonom sto su propali ko mud.a kroz gace i od 35 godine se raspali i primali kroz uši golove.... tu se vidi razlika izmedji njih i buffona koji i danas brutalno brani...

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 jul 2020, 18:33

Kakvo suđenje :urnebes:
Nije ni faul čak bio, cirkus.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 05 jul 2020, 18:34

Sudija iskljucio Soriana preventivno, jer je Bologna pocela napadati...

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.