FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- moustapha
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Odlazak Melunovica je bio logican nakon sto su mu navijaci skandirali napolje, napolje. Cak mislim da mu je dovedena i sigurnost u pitanje da je ostao u Sarajevu. 100% je postao meta vecini navijaca i vjerujem da bi se neki od njih i fizicki obracunali.
Problem ce biti ukoliko se uprava zaustavi na ovom potezu. Tu svakako ne mislim na neko tjeranje jos nekih igraca, iako ih sigurno ima koji ne zasluzuju da se zovu fudbalerima, a kamoli fudbalerima Sarajeva. Zaokret je potreban od 180 stepeni. Ovo je trebalo uraditi i ranije, ali sad je idealna prilika, jer vidimo da brod tone.
Problem ce biti ukoliko se uprava zaustavi na ovom potezu. Tu svakako ne mislim na neko tjeranje jos nekih igraca, iako ih sigurno ima koji ne zasluzuju da se zovu fudbalerima, a kamoli fudbalerima Sarajeva. Zaokret je potreban od 180 stepeni. Ovo je trebalo uraditi i ranije, ali sad je idealna prilika, jer vidimo da brod tone.
#divovi
Zadnjih godina govori se o tituli,nacin na koji se to pokusava ostvariti je da na kraju sezone ode 10 igraca,dodje 10.Ko je u zivotu pogledao bar nekoliko fudbalskih utakmica zna da od toga nema nista.Ono sto se presuti jeste da je pravi cilj uprave bilo kakav izlazak u Evropu da se uzme 100 ili 200 hiljada eura da bi se drzala samo glava iznad vode za narednu sezonu.
Odsustvo svake vizije,gledanja 5 ili 10 god unaprijed,interesa za klub,gledanje vlastite dobiti,sagledavanja realnosti ili postavljanje realnih ciljeva je nesto sto vec 15 tak godina ne stanuje na Kosevu.
Problem je sto se ja licno uopste ne nerviram nakon ovakvih poraza jer odgovaraju realnom stanju u nasem klubu i samo slijepac ne vidi prave uzroke toga,i ove stvari nisu od juce vec se ponavljaju svake sezone.
Nadam se da ce se nekad (u blizoj buducnosti) stvari promjeniti,korak po korak,pa napraviti sistem proizvodnje i prodaje igraca.Jedino moguce rjesenje da bi eventualno nekad bili u mogucnosti boriti se za ulazak u grupnu fazu nekog takmicenja...
Odsustvo svake vizije,gledanja 5 ili 10 god unaprijed,interesa za klub,gledanje vlastite dobiti,sagledavanja realnosti ili postavljanje realnih ciljeva je nesto sto vec 15 tak godina ne stanuje na Kosevu.
Problem je sto se ja licno uopste ne nerviram nakon ovakvih poraza jer odgovaraju realnom stanju u nasem klubu i samo slijepac ne vidi prave uzroke toga,i ove stvari nisu od juce vec se ponavljaju svake sezone.
Nadam se da ce se nekad (u blizoj buducnosti) stvari promjeniti,korak po korak,pa napraviti sistem proizvodnje i prodaje igraca.Jedino moguce rjesenje da bi eventualno nekad bili u mogucnosti boriti se za ulazak u grupnu fazu nekog takmicenja...
Kome nije mrsko, neka pročita slijedeća imena.
Adi Adilović, Semir Bajraktarević, Adin Džafić, Nermin Haskić, Đorđe Pantić, Ivan Sesar, Dilaver Zrnanović, Almir Šmigalović, Dino Hamzić, Branislav Arsenijević, Alen Avdić, Nedim Bećirević, Jasmin Čampara, Hilmo Gutić, Dženaldin Hamzagić, Amel Handžić, Faruk Ihtijarević, Adis Jahović, Bojan Jović, Veldin Muharemović...
Edin Pehlić, Secouba Diatta, Said Husejinović, Edin Husić, Sulejman Krpić, Matija Matko, Ivan Tatomirović, Damir Kojašević, Ajdin Maksumić, Ajdin Nuhić, Almin Abdihodžić, Edin Ademović, Dejan Bandović, Boris Gujić, Emir Hadžić, Žarko Karamatić, Nemanja Mijušković, Samir Nuhanović, Mario Tadejević...
Nemanja Zlatković, Radan Šunjevarić, Damir Hadžić, Kenan Handžić, Haris Handžić, Emir Obuća, Sanel Trebinjac, Vučina Šćepanović, Muhamed Džakmić, Anes Haurdić, Adnan Hrelja, Ermin Huseinbašić, Ivan Matošević, Alen Melunović, Amer Osmanagić...
Ognjen Todorović, Zoran Belošević, Marko Radulović, Gojko Cimirot, Sedin Torlak Denis Čomor, Nail Šehović, Fadil Čizmić...
Ovo je spisak šezdesetak igrača koji su u protekle tri godine došli ili brže bolje otišli iz Sarajeva.
Zvanično, dakle po informacijama koje su objavljene u medijima, na prodaji igrača u protekle tri godine Sarajevo je zaradilo 110 hiljada eura. Na insistiranje Saida Husejinovića zagrebački je Dinamo platio 50 hiljada eura. Isto toliko zarađeno je od posudbe Ivana Sesara u turski Elazigspor te deset hiljada eura od prodaje golmana Adilovića u Grčku.
pa dan te ne ****
Adi Adilović, Semir Bajraktarević, Adin Džafić, Nermin Haskić, Đorđe Pantić, Ivan Sesar, Dilaver Zrnanović, Almir Šmigalović, Dino Hamzić, Branislav Arsenijević, Alen Avdić, Nedim Bećirević, Jasmin Čampara, Hilmo Gutić, Dženaldin Hamzagić, Amel Handžić, Faruk Ihtijarević, Adis Jahović, Bojan Jović, Veldin Muharemović...
Edin Pehlić, Secouba Diatta, Said Husejinović, Edin Husić, Sulejman Krpić, Matija Matko, Ivan Tatomirović, Damir Kojašević, Ajdin Maksumić, Ajdin Nuhić, Almin Abdihodžić, Edin Ademović, Dejan Bandović, Boris Gujić, Emir Hadžić, Žarko Karamatić, Nemanja Mijušković, Samir Nuhanović, Mario Tadejević...
Nemanja Zlatković, Radan Šunjevarić, Damir Hadžić, Kenan Handžić, Haris Handžić, Emir Obuća, Sanel Trebinjac, Vučina Šćepanović, Muhamed Džakmić, Anes Haurdić, Adnan Hrelja, Ermin Huseinbašić, Ivan Matošević, Alen Melunović, Amer Osmanagić...
Ognjen Todorović, Zoran Belošević, Marko Radulović, Gojko Cimirot, Sedin Torlak Denis Čomor, Nail Šehović, Fadil Čizmić...
Ovo je spisak šezdesetak igrača koji su u protekle tri godine došli ili brže bolje otišli iz Sarajeva.
Zvanično, dakle po informacijama koje su objavljene u medijima, na prodaji igrača u protekle tri godine Sarajevo je zaradilo 110 hiljada eura. Na insistiranje Saida Husejinovića zagrebački je Dinamo platio 50 hiljada eura. Isto toliko zarađeno je od posudbe Ivana Sesara u turski Elazigspor te deset hiljada eura od prodaje golmana Adilovića u Grčku.
pa dan te ne ****
1946
Ovaj nije dijete vec potrosena roba da ne kazem igrac kojem je trenutni domet Vrbanjusa, ali mislim da mu ni Braco ne bi dao da igra.miky_hz je napisao/la:Sam si sebi postavio pitanje i odgovorio ujednopropuh je napisao/la:Presmjesan potez uprave otjerat jednog igraca i sve na njega opaliti. Recimo sinoc 10x gori od njega vam je bio kapiten, a i ostatak tima nije mnog iznad. Jedini igrac koji bi mogao dobiti prolaznu je onaj momak sto je par puta s lijeve strane raspalio.
Musemic se pogubio ako je on birao igrace najveci je krivac za ono sinoc s tim da ih je on spremao, pa oni su nakon pola sata padali a tekma nije imala neki tempo.
I na kraju mislim da ce vam se ovo stalno ponavljati dok ne pocnete racunat na svoju djecu kaja ce ginuti za voljeni dres, a sinoc ih ne vidjeh u bordo dresu.
Mislio sam na mladje igrace, imate u zadnjih par godina dobre juniore i da se niko ne izdvoji i ubaci u prvi tim strasno.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

ovi piju od srece
Ma kakav god da je Melunovic zalosno je da se Musemic opravdava za bilo sta. Pa ljudi od kad je dosao mi nismo napravili 10 gol sansi a da ne pricamo o postignutim golovima. Cime ga vi dizete mene bas zanima, pricom da psuje igracima i da ih moze natjerati ? Ili popaj titulom? Ma veze on nema a to je dokazao u ovim utakmicama, a najveca bruka njegova je to da je malog Radovca bez ikakvog razloga stavio u drugi plan.
Ako mu Radovac i Amer ne pocnu utakmicu u nedjelju onda bi bar bilo lijepo da im da raskid ugovora jer nije uredu da ih drzi na klupi dok Dzakmic i Haurdic setaju po terenu. Pogotovo kapiten koji nema blage veze, Denis Comor je za njega klasa i to velika bar je trcao za razliku od njega.
Ako mu Radovac i Amer ne pocnu utakmicu u nedjelju onda bi bar bilo lijepo da im da raskid ugovora jer nije uredu da ih drzi na klupi dok Dzakmic i Haurdic setaju po terenu. Pogotovo kapiten koji nema blage veze, Denis Comor je za njega klasa i to velika bar je trcao za razliku od njega.
Sada me interesuje ko ce nam biti napadac u nedelju protiv Zrinjskog.
Ti si opet šampion !
Zao mi je radi Sarajeva. Jedini klub poslje Veleza koji bas postujem i cjenim ali brate beze ste svi pali po Melunovicu. Jbg fuli momak penal,malo se losije snalazio sinoc ali nije to razlog da se pljuje po njemu. Borio se momak pravo. Po meni je veci krivac Suljic koji je nakon 3:2 za Kukesi u 1 tekmi NAMJERNO napravio 2 zuti da nebi igrao u Sarajevu. Njega treba izudarat po mozgu a ne onog momka koji jednostavno nije imao svoj dan. Sretno vam u prvenstvu i da na pocetku mlatnete ove iz epruvete
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo
SULJIC JE SINOC PREORAO TEREN I BIO NAJBOLJI, APLAUZ POSLIJE TEKME TO I POKAZUJE, i suljic bi tek poslije 3. kartona dobio utakmicu zabrane, a kako nece dobiti zuti kad momak igra i za kapitena i pola veznog reda!!!moRAja je napisao/la:Zao mi je radi Sarajeva. Jedini klub poslje Veleza koji bas postujem i cjenim ali brate beze ste svi pali po Melunovicu. Jbg fuli momak penal,malo se losije snalazio sinoc ali nije to razlog da se pljuje po njemu. Borio se momak pravo. Po meni je veci krivac Suljic koji je nakon 3:2 za Kukesi u 1 tekmi NAMJERNO napravio 2 zuti da nebi igrao u Sarajevu. Njega treba izudarat po mozgu a ne onog momka koji jednostavno nije imao svoj dan. Sretno vam u prvenstvu i da na pocetku mlatnete ove iz epruvete
melunovic od kada je dosao je KLOC kakav kosevom NIKADAA OD 46' NIJE HODAO, o njegovim fudbalskim sposobnostima necu ni da govorim, suvisno je
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
Suljić je ograničen
Sta ti bolan izmisljas otkud ti to da je dobio namjerno zuti a igrao jucer tekmu lupas bez veze. Suljic je tamo neopravdano dobio zuti karton kad mu sudije nije dodjelio korner ocigledan samo je trazio svoje a onaj mu dao karton.Istina ponavljam sinoc je napravio glupost ne ide mu ono ostavio je svoje saigrace (kakvi su da su) da idu sami u svlacionicu a onda on fol zadnji ulazi. Nista on bolji od Tadejevica nije bio ovde dvije utakmice al se popravio ocigledno je.moRAja je napisao/la:Zao mi je radi Sarajeva. Jedini klub poslje Veleza koji bas postujem i cjenim ali brate beze ste svi pali po Melunovicu. Jbg fuli momak penal,malo se losije snalazio sinoc ali nije to razlog da se pljuje po njemu. Borio se momak pravo. Po meni je veci krivac Suljic koji je nakon 3:2 za Kukesi u 1 tekmi NAMJERNO napravio 2 zuti da nebi igrao u Sarajevu. Njega treba izudarat po mozgu a ne onog momka koji jednostavno nije imao svoj dan. Sretno vam u prvenstvu i da na pocetku mlatnete ove iz epruvete
i sta sad..ako bude Dejo prodao tekmu u Albaniji i dokaze se da je namjestena..koliko godina suspenzije? njega smo amnestirali,a brani katastrofalno..sva 4 gola su njegova. "mali" Abdihodzic koji kazu da je dobar golman nikad nije dobio priliku...Mourinho Casillasa posalje na klupu a nas Husref ne smije Dejana koji je sa*** na 3 od 4 utakmice u ovim kvalifikacijama.
Vi evropa navijaci niste i necete odredjivati ko je dobar golman a ko nije. Prosle sezone nas je Dejan spasio mnogi katastrofa a odjednom bi ga mjenjali. Koliko bilo bolno toliko je i dobro sto nema evrope dosta je ovih dijasporaca sa ljiljanima koji svoju ljubav iskazuju od evrope do evrope. Vratimo se realnosti i istim facama koje godinama bodre ovaj klub.
HUSREFE ODLAZI !
HUSREFE ODLAZI !
- jug-onostalgicar
- Kontakt:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/955 ... magle.html" onclick="window.open(this.href);return false;
svaki pitar pa cak i simpatizer fk Sarajevo bi trebao procitati ovaj tekst...
svaki pitar pa cak i simpatizer fk Sarajevo bi trebao procitati ovaj tekst...
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma cega nas je spasio, pola golova njegovih bilo 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Kad ovako dodu @moraja da on nesto pametuje a nije ni gledao utakmicu, blage veze nema koje ni igrao i jos pise o Melunovicu kao zna on zna, svasta.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Evo zbog cega ste vi tu gdje jeste, nema nikakvih drugih razloga, privatni interes i prebijanje para preko silnih igraca je taktika vase uprave koja se bogati preko ledja kluba:
Kome nije mrsko, neka pročita slijedeća imena.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Mislim da se tu husref najmanje pita i da ovo nije njegovo.Buu je napisao/la:Jadno od Husrefa da koristi Melunovica kao zrtveno janje.
sarajevo dovodi ciru
Trenutno korisnika/ca: bacamblende11, tajsamja i 23 gosta.