Ti imas firmu i ne kontas da ne placas ti doprinose vec radnik. Ako si uredan poslodavac i napravis radniku ugovor kakav treba biti sa naznacenim brutom, onda ce smanjenjem doprinosa dobiti samo radnik veca primanja, a ti nista. Ali ti varas ocito i radnika i drzavu.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Lupetas, nemam nijednog radnika, sam radim posao za 5 ljudi u firmi i dan kad sam se rijesio radnika je drugi rođendan.tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 jan 2025, 21:59Ti imas firmu i ne kontas da ne placas ti doprinose vec radnik. Ako si uredan poslodavac i napravis radniku ugovor kakav treba biti sa naznacenim brutom, onda ce smanjenjem doprinosa dobiti samo radnik veca primanja, a ti nista. Ali ti varas ocito i radnika i drzavu.
Pa sta je problem mrsko ti dignuti sebi platu na 1000, a radis za 5 ljudiWanderson je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:00Lupetas, nemam nijednog radnika, sam radim posao za 5 ljudi u firmi i dan kad sam se rijesio radnika je drugi rođendan.tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 jan 2025, 21:59Ti imas firmu i ne kontas da ne placas ti doprinose vec radnik. Ako si uredan poslodavac i napravis radniku ugovor kakav treba biti sa naznacenim brutom, onda ce smanjenjem doprinosa dobiti samo radnik veca primanja, a ti nista. Ali ti varas ocito i radnika i drzavu.

Mrsko mi je dat jos 304KM mjesecno nehljebaru i diletantu Nerminu Niksicu i ostalim bijednicima koji upravljaju javnim novcem.
Kad vidim da moram dati skoro duplo vise nego Hrvat u Zupanji 40 minuta od mene koji ima slobodno EU trziste i jos milion benefita dođe mi da se dobro zapitam zasto ne pokrenem likvidaciju firme i okrenem se Evropi.
Ali sta si onda ti toliko zapjenio ovdje, prijetis da ces dati sam sebi otkaz, i okrenuti se Evropi, pa idi, siroko ti polje.Wanderson je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:07Mrsko mi je dat jos 304KM mjesecno nehljebaru i diletantu Nerminu Niksicu i ostalim bijednicima koji upravljaju javnim novcem.
Kad vidim da moram dati skoro duplo vise nego Hrvat u Zupanji 40 minuta od mene koji ima slobodno EU trziste i jos milion benefita dođe mi da se dobro zapitam zasto ne pokrenem likvidaciju firme i okrenem se Evropi.
Nemoj tako u pravu je Wandersondenimb je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:13Ali sta si onda ti toliko zapjenio ovdje, prijetis da ces dati sam sebi otkaz, i okrenuti se Evropi, pa idi, siroko ti polje.Wanderson je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:07Mrsko mi je dat jos 304KM mjesecno nehljebaru i diletantu Nerminu Niksicu i ostalim bijednicima koji upravljaju javnim novcem.
Nije problem povecanje plate, problem su veliki doprinosi za uhljebe
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- feniksptica
- Kontakt:
Problem je i povećanje plate. Pusti njihove priče
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
To jos nije rijeseno, kakvi ce tacno biti doprinosi vidjet cemo.NoDi80 je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:16Nemoj tako u pravu je Wandersondenimb je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:13Ali sta si onda ti toliko zapjenio ovdje, prijetis da ces dati sam sebi otkaz, i okrenuti se Evropi, pa idi, siroko ti polje.Wanderson je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:07
Mrsko mi je dat jos 304KM mjesecno nehljebaru i diletantu Nerminu Niksicu i ostalim bijednicima koji upravljaju javnim novcem.
Nije problem povecanje plate, problem su veliki doprinosi za uhljebe
To je prvo rijeseno, zbog toga je i podignuta plata, budzetske rupe se moraju zakrpiti.
Jedino halabuka i kolaps koji ce nastati moze nesto uraditi, ali male su sanse.
Federacija nema pare ni za penzije, ni plate u javnom sektoru.
- feniksptica
- Kontakt:
Kad država izadje i kaze da xe smanjit doprinose onda ce se bunit sto je plata 1000
Takvi ljudi jednostavno
Takvi ljudi jednostavno
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Doprinosi treba da budu regulisani shodno s budzetom
Ne moze jedan covjek od 1000 maraka davati uljebima 350 maraka
To je pljacka nista vise i kriju se iza ledja radnika
Ovo je na silu uradjeno i preglupo
Minimalac treba da bude i vise od 1000 KM, ali doprinosi moraju biti regulisani normalno
S ovim u federaciji najvise dobija hdz koji “kontrolise”teritoriju koja ne zna za pdv
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 jan 2025, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
A nije zbog radnika, hocemo li je vratiti na 300KM?
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Pa kako ce i imati pare kad nam je 51% zaposlenih na budzetu. Morao je dic plate da dignu doprinose da plate toliki drzavni aparat. Ali se stvarno ne slazem s tolikim tvojim kukanjem kao da jedva izlazis s kakvim plusem a na to imas 10 radnika a ne samo sebe.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- feniksptica
- Kontakt:
I na kraju krajeva, nije Vlada podigla namete, ostali su isti zapravo.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ma vlada je i dobra i losa
Cijela vlast je i dobra i losa
Neke stvari su bolje, a neke su i gore
Na silu sve hoce pozicije i stave neke debile ili totalno neiskusne ili pokvarene
Samo nek je njihov kontra sda, a sto nema pojma nema veze
Samo nema veceg napretka dok je cirkus u drugom entitetu, jer smo mi bas mala drzava
Cijela vlast je i dobra i losa
Neke stvari su bolje, a neke su i gore
Na silu sve hoce pozicije i stave neke debile ili totalno neiskusne ili pokvarene
Samo nek je njihov kontra sda, a sto nema pojma nema veze
Samo nema veceg napretka dok je cirkus u drugom entitetu, jer smo mi bas mala drzava
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 jan 2025, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Svaki poslodavac voli da ima zadovoljnog radnika, samim tim i mogucnost da mu da vecu platu.
Pricas gluposti, nerealan si, ne poznajes materiju, stavi se u kozu malog poduzetnika koji ima jednog radnika.
1700KM radnik
744KM sopstveni doprinosi
Rezije
Knjigovodja
Banka
+ kirija i kredit vecina ih ima obje te kategorije.
Znaci da bi zaradio u startu mora zaraditi minimum minimuma 3000KM da bi na 0 bio.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Novac od doprinosa ide u tunele,autoputeve, željeznice ,održavanje puteva itdMilanMladenovic je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:23Pa kako ce i imati pare kad nam je 51% zaposlenih na budzetu. Morao je dic plate da dignu doprinose da plate toliki drzavni aparat. Ali se stvarno ne slazem s tolikim tvojim kukanjem kao da jedva izlazis s kakvim plusem a na to imas 10 radnika a ne samo sebe.
Žalite se kad je negdje neka rupa ili ovaj odron kao prema Palama nekidan,a svakom mrsko plaćat doprinose.
Pa da su dizali plate normalnim razmisljanjem o radniku imali bi i vecu prosjecnu platu danas, ali treba kaze platiti drzavi, pa nemoj budi Al Kapone jbt, koje razmisljanje u pm, onda kad slozi negdje dalekovod, nema struje...dreka drzavo dUradi nesto, odakle u pm kad gledas samo da je zakines!feniksptica je napisao/la: ↑10 jan 2025, 22:24I na kraju krajeva, nije Vlada podigla namete, ostali su isti zapravo.
Wanda je vec prije minimalca podijelio otkaze tako da tri stoje manje u dzep tebi mjesecno valjda ces nekako prezivit
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.