Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Toxicity
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Toxicity » 19 sep 2012, 09:02

LarryDavid je napisao/la:jel govoris o Manciniju ili Murinhu koji je na domacem terenu igrao sa 3 DMF?
Nije bitno sa koliko DMF igraš ako dominiraš čitavu utakmicu. E, to je razlika. Mogao je Mancini 6 napadača staviti i opet bi se branili jer im je tako naredio.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 19 sep 2012, 09:29

Toxicity je napisao/la:
LarryDavid je napisao/la:jel govoris o Manciniju ili Murinhu koji je na domacem terenu igrao sa 3 DMF?
Nije bitno sa koliko DMF igraš ako dominiraš čitavu utakmicu.
nije bitno da li dominiras vec dal prebacis loptu vise puta preko crte...

btw kod Murinha je i Eto igro na beku kad je vodio Inter protiv Barce
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 19 sep 2012, 09:49

LarryDavid je napisao/la:
Toxicity je napisao/la:

pa imas odgovor na to pitanje, aj cao troll ;)

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 sep 2012, 10:31

Toxicity je napisao/la:

Sinoc je pobijedio FUDBAL, ekipa koja je DOMINIRALA.
Ma koliko ja (ne)volio Real, treba biti bar malo covjek i priznati da su u najmanju ruku zasluzili pobjedu. Debil je poslije poraza okrivio Harta. koliko moras biti IDIOT da okrivis golmana za poraz? A taj isti golman te spasio milion puta, pa samo u prvom poluvremenu je skinuo nekoliko zicera i spasio idiota od ogromne blamaze koju je trebao dozivjeti u Madridu. Nije je dozivio jer ima individualni kvalitet.

Ti OPET pricas GLUPOSTI kao i obicno.
Murinjo je protiv Barcelone u POLUFINALU tako igrao i to u drugoj utakmici nakon sto je u prvoj pobijedio 3:1 (totalno razmontirao Barcelonu) i logicno je da ce se u uzvratnoj utakmici braniti. Koja bi se budala otvorila Barceloni poslije rezultata 3:1? Mozda je opet mogao dobiti 3:1 ali nije imao razloga da rizikuje. Kad je trebao, on je napao Barcelonu i dobio 3:1 a kad se trebalo braniti, obranio se. Kad si vec uzeo za primjer to polufinale, reci mi kad je zadnji put neko pobijedio Barcelonu tolikim rezultatom? Ja se ne sjecam! Vidis, to je bas dokaz da se i Barcelona moze izbaciti sa tri gola u mrezi, ali moras biti bas strucnjak.
Mancini je u prvoj utakmici grupne faze igrao tako. Bez ikakve potrebe se branio a nema sta izgubiti u Madridu, mogao je samo dobiti. Prosao je malo bolje nego prosle godine protiv Bayerna kad je totalno izdominiran.

Moze se tebi pricati godinama ali ti si ocigledno jedno zaludjeno derle koje nista ne konta i koje ce opet biti banovano.
Ja ne znam dokle ce Moderatori i Administratori ovaj put trpiti tvoje gluposti o Manciniju. Nadam se da ce sada brze reagovati nego prosli put kad si banovan tek nakon par mjeseci, kada si mnoge teme na forumu totalno upropastio svojom debilnom pricom o genijalcu Manciniju.
Zbog tebe ova tema nije Macnhester City nego Roberto Mancini.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 19 sep 2012, 11:31

Samozeljo brate , da li mi se dobro cini da si pun bijesa, ljutnje i ogorcenosti? na mene na mancinija i eventualno druge koje smatras glupima? ako da , nemoj, nemas nista od toga...

Sto se tice Mancinijeve kritike Harta, nije dobro vaditi njegove rijeci iz konteksta, nije on okrivljavo harta za poraz , koliko vidim, nego mu je porucio da mu se ne mijesa u posao, tj reko mu je 'tvoje je da branis , a ne da kritikujes igrace, to je moja duznost' odnosno nemoj da krivis suigrace jer bi i ti lako mogo bit okrivljen tj snositi dio krivice-jer ona mu je lopta stvarno pacerski prosla kroz usi,

http://sportsport.ba/ino_fudbal/mancini ... rani/88150" onclick="window.open(this.href);return false;
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2012, 11:49

Samo je cista sreca sinoc Reala spasila poraza a Mourinha dobrog klimanja klupe, ok imao je City je svojih propusta ali daleko od toga da je ovaj Real kojeg predstavljaju kao najbolju ekipu na svijetu dominirao. Prvo poluvrijeme su imali tri sanse, bili su konkretniji dok je u drugom City izgubio samo zbog gresaka u odbrani, Real su vile nosale na 1:0 za City Toure i Kolarov su fulali zicere, ovaj rezultat od 3-2 nije nerealan ali on meni govori da bi u dvomecu u knock out fazi City izbacio Reala koji je itekako ranjiv pogotovo ce se to vidjeti kad budu dosli u goste Cityu kao sto se vidjelo protiv Bayerna na Alianz areni. Da nije bilo smijesnih reakcija poput one da Kompany skloni glavu od lopte 3 metra od gola u zadnjoj minuti ili da Nastasic onako pusta Benzemu da sa vrha sesnesterca suta bez pokusaja bloka City bi i veceras trijumfovao, da je yaya toure pogodio zicer za 2-0 tu bi bio kraja ali dobro sta bi bilo kad bi bilo...Uglavnom uvjeren sam da ce ih na Etihadu City pojesti za veceru Yaya Toure, Silva, Aguero, Tevez, Dzeko, Nasri na domacem terenu ce ih unistiti.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 sep 2012, 12:14

BigBigBang je napisao/la:Samo je cista sreca sinoc Reala spasila poraza a Mourinha dobrog klimanja klupe, ok imao je City je svojih propusta ali daleko od toga da je ovaj Real kojeg predstavljaju kao najbolju ekipu na svijetu dominirao. Prvo poluvrijeme su imali tri sanse, bili su konkretniji dok je u drugom City izgubio samo zbog gresaka u odbrani, Real su vile nosale na 1:0 za City Toure i Kolarov su fulali zicere, ovaj rezultat od 3-2 nije nerealan ali on meni govori da bi u dvomecu u knock out fazi City izbacio Reala koji je itekako ranjiv pogotovo ce se to vidjeti kad budu dosli u goste Cityu kao sto se vidjelo protiv Bayerna na Alianz areni. Da nije bilo smijesnih reakcija poput one da Kompany skloni glavu od lopte 3 metra od gola u zadnjoj minuti ili da Nastasic onako pusta Benzemu da sa vrha sesnesterca suta bez pokusaja bloka City bi i veceras trijumfovao, da je yaya toure pogodio zicer za 2-0 tu bi bio kraja ali dobro sta bi bilo kad bi bilo...Uglavnom uvjeren sam da ce ih na Etihadu City pojesti za veceru Yaya Toure, Silva, Aguero, Tevez, Dzeko, Nasri na domacem terenu ce ih unistiti.
City u provm poluvremenu nije pokazao BAS nista. Naravno da ima kvaliteta, mislim cak da je i kvalitetniji u napadu nego Real. Mene Higuain i benzema nisu nikad odusevljavali. Dzeko, Tevez, Aguero i Balotelli su mnogo jaci napad. Na krilima (citaj Ronaldo) je Real jaci. Problem je sto City nije napadao.
Sad je raspored drugaciji, nece biti kao prosle godine, kad je u prvom kolu City gostovao Bayernu pa onda u zadnjem kolu igrali kuci protiv Bayerna.
Sada ce u petom kolu igrati protiv Reala a to ne ide na ruku Gradjanima jer Real do petog kola mozda nece obezbjediti prolazak dalje a to znaci da nece uraditi ono sto je Bayern prosle godine, kad je mnogo oslabljen i vec siguran u prolaz dosao da igra zadnju tekmu na Etihadu.
Realovo najjace oruzje je kontra a City MORA napasti. Zato se bojim da nece biti lako ni na Etihadu.
Nadam se pobjedi jer mi je City neizmjerno drazi klub ali se sigurno necu kladiti. :mrgreen:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 sep 2012, 12:15

BigBigBang je napisao/la:Samo je cista sreca sinoc Reala spasila poraza a Mourinha dobrog klimanja klupe, ok imao je City je svojih propusta ali daleko od toga da je ovaj Real kojeg predstavljaju kao najbolju ekipu na svijetu dominirao. Prvo poluvrijeme su imali tri sanse, bili su konkretniji dok je u drugom City izgubio samo zbog gresaka u odbrani, Real su vile nosale na 1:0 za City Toure i Kolarov su fulali zicere, ovaj rezultat od 3-2 nije nerealan ali on meni govori da bi u dvomecu u knock out fazi City izbacio Reala koji je itekako ranjiv pogotovo ce se to vidjeti kad budu dosli u goste Cityu kao sto se vidjelo protiv Bayerna na Alianz areni. Da nije bilo smijesnih reakcija poput one da Kompany skloni glavu od lopte 3 metra od gola u zadnjoj minuti ili da Nastasic onako pusta Benzemu da sa vrha sesnesterca suta bez pokusaja bloka City bi i veceras trijumfovao, da je yaya toure pogodio zicer za 2-0 tu bi bio kraja ali dobro sta bi bilo kad bi bilo...Uglavnom uvjeren sam da ce ih na Etihadu City pojesti za veceru Yaya Toure, Silva, Aguero, Tevez, Dzeko, Nasri na domacem terenu ce ih unistiti.
1. Ko je rekao da je ovaj Real najbolja ekipa na svijetu ?
2. A sta da su ''Kraljevi'' iskoristili bar pola svojih sansi ?
3. Da su iskoristili, bilo bi najmanje 5:3 ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 sep 2012, 13:00

Cityu samo da je jos jedan Yaya Toure u ekipi bili bi glavni kandidati za osvajanje LP.I naravno da Mancini konacno shvati da Kolarov mora igrati pre Clichya,da Dzeko mora igrati u napadu. ;)

Yaya sinoc dokazao zasto je najbolji zadnji vezni u ovome trenutku,brutalan igrac u oba smera,i da je bio samo jos neko u veznom redu ko ce da ga isprati City bi ovo dobio siguran sam.

Ovako gledajuci sve ukupno sta se desavalo zasluzen poraz,Real je bio mnogo bolji tim,promasivali i neke nemoguce situacija ali eto na kraju im se sve vratilo.

Kompany ocajan sinoc,kako je samo u padu forme.Ocekivao sam pre meca da ce neiskustvo Nastasica morati da natera Kompanya za mnogo vise angazovanosti,ali Nastasic odigrao fenomenalnu partiju i ono sto je trebao da radi Kompany je radio Nastasic.Kao sto sam i rekao pre par sedmica nije City pogresio sa zamenom Savic-Nastasic sta vise. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 19 sep 2012, 13:10

E da su babi muda...
kod 0 : 1 tevez vuce loptu idu 3 na 2 Dzeko opet saam on je ne da Boqu. Koji je to debilcina, u igracke kvalitete ne bi da ulazim. Toure je mogao ladno do 0 : 2 ali eto...
No sve sto nisu imali srece u prvom Real je naplatio pred kraj. Dosta sretan gol i to brzopotezni Marcela jer da se nije onako rano izjednacilo ko zna sta bi bilo.
Javi Garcia pomogao Realu tu :mrgreen:
Drugi Benzemina majstorija a treci - majstor Ronaldo koji je pokazao koliko sreca ili bolje receno splet okolnosti igraju veliku ulogu u sportu.
U prvom dijelu kad je po cevape poslao kompanija i imao zicer lose sutira i brani mu hart, sad u 90toj minuti kad lose sutne ono udje... Zato je fudbal to sto jeste
Glory Glory Man United!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2012, 13:15

Spominjuci Bayern mislio sam na pobjedu istoga protiv Reala na Alianz areni gdje su upotpunosti izdominirali Real i zasluzeno pobjedili dok su prilicno nesretno izgubili revans poslije kojeg su prosli nakon penala. Real debelo precijenjena ekipa sa tri zadnja vezna :lol: su krenuli na City u trenutku kad im gori pod nogama i treba im pobjeda znaci prepali su se Citya. sreca njihova pa je City jos uvijek relativno neiskusan kao tim u ovim utakmicama lige sampiona sto se vidjelo u odbrani u zadnjim minutama, u normalnim okolnostima City ne bi dozvolio 2 gola u zadnjih 5 minuta.

Sto se tice tih prilika Reala prvo poluvrijeme sansa Ronalda Hart brani, druga sansa Ronaldo suta i u putanji lopte andje se higuain kojeg pogodi u glavu i ispadne sut kojeg hart dobro brani i treca prilika higuain izlijece pred harta ali ovaj prije stize do lopte i to je to. U drugom poluvremenu ne znam najopasniji igrac Reala bio Marcelo koji je stalno sutao sa nekih 25 metara i bilo je jedno opasno ubacivanje sa strane koje je Clichy pocistio ispred gola. Sa drueg strane City puno konkretniji u drugom Yaya Toure i Kolarov su fulali zicere i to u bitnim momentima, odbrana Citya zakzala u zadnjim minutama i greskama poklonila Realu pobjedu. Ubjedjen sam da City u duelu knock out faze bi izbacio Reala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 sep 2012, 13:18

Moje mišljenje je da u onakvoj formaciji City - a, prvenstvo od svih napadača je trebao da ima Aguero, no nažalost, njegova ozlijeda je rekla svoje.
Tevez zapravo ništa nije uradio u sinoćnjoj utakmici, uvođenje Džeke kao drugog napadača je rasteretilo obojicu i koncentrisanje obrambenih igrača Reala se " rastopilo " na dvije strane, što je svakako olakšavajuća okolnost.
Ne da umanjujem Džekin nastup, ili gol koji je postigao, al čovjek se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu, radio je ono zbog čega je ušao i to je sve.
Moje mišljenje je da onakav City sa onakvim potencijalom, ne bi smio da igra onako zatvorenu utakmicu, i podsjeća me na Real u susretima s Barcom prije, iako to ne rado priznajem.
Y.Toure je ponovo pokazao šta i koliko znači ovoj ekipi Man City - a te je jedini uz Aguera vrhunski igrač u timu koji može da napravi radikalnu razliku.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 19 sep 2012, 13:20

Devil je napisao/la:Cityu samo da je jos jedan Yaya Toure u ekipi bili bi glavni kandidati za osvajanje LP.I naravno da Mancini konacno shvati da Kolarov mora igrati pre Clichya,da Dzeko mora igrati u napadu. ;)

Yaya sinoc dokazao zasto je najbolji zadnji vezni u ovome trenutku,brutalan igrac u oba smera,i da je bio samo jos neko u veznom redu ko ce da ga isprati City bi ovo dobio siguran sam.

Ovako gledajuci sve ukupno sta se desavalo zasluzen poraz,Real je bio mnogo bolji tim,promasivali i neke nemoguce situacija ali eto na kraju im se sve vratilo.

Kompany ocajan sinoc,kako je samo u padu forme.Ocekivao sam pre meca da ce neiskustvo Nastasica morati da natera Kompanya za mnogo vise angazovanosti,ali Nastasic odigrao fenomenalnu partiju i ono sto je trebao da radi Kompany je radio Nastasic.Kao sto sam i rekao pre par sedmica nije City pogresio sa zamenom Savic-Nastasic sta vise. ;)
Mislim da je ovo za Yayu Tourea jasno svakom.Kompany istina nije ove godine onaj stari ali i dalje je klasa samo dok uhvati formu.Mali Nastasic dobar s obzirom kakav je debi imao.Imao je par ispada te je po meni kriv za gol Benzeme ali sve u svemu vidi se kvalitet i mali ce biti masina.Poraz koji se mogao izbjeci ali sta sad.Sledeci mec 3.10. protiv Dortmunda na Etihadu se mora dobit ako se zeli ostati u trci za prolaz dalje.Slijedi vazan mec u prvenstvu protiv Arsenala s obzirom da se Kun vraca mislim da ce to puno bolje izgledati.Balotelli nije u formi a i Tevez zadnja dva meca ne bas nesto poseban.Tako da u nedjelju ocekujem napadacki dvojac Dzeko Kun.I jos jednom zelim da pohvalim navijace Cityja koji su onako glasno bodrili klub.Lijepo je bilo cuti Blue Moon na Bernabeu, kao i pjesme posvecene Manciniju Dzeki Yayi i Agueru.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2012, 14:13

Samo meni ne ide u glavu jedno, zasto ne igra Micah Richards da je on sinoc bio na desnoj strani Ronaldo se ne bi naigro.

Rahman
Kontakt:

Post Postao/la Rahman » 19 sep 2012, 14:14

BigBigBang je napisao/la:Samo meni ne ide u glavu jedno, zasto ne igra Micah Richards da je on sinoc bio na desnoj strani Ronaldo se ne bi naigro.
:lol:

Rahman
Kontakt:

Post Postao/la Rahman » 19 sep 2012, 14:17

Toxicity je napisao/la:

Jeste Eto igrao desnog beka, krilo ali je Inter imao igraca manje 8-) Motta crveni sredinom 1p.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2012, 14:20

Rahman je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Samo meni ne ide u glavu jedno, zasto ne igra Micah Richards da je on sinoc bio na desnoj strani Ronaldo se ne bi naigro.
Ronaldo je sinoc cijelu utakmicu koristio tromost Maicona koji ga nije mogao zaustaviti, svaki put je probijao, da je sa druge strane bio atleta poput Richardsa koji se moze suprotstaviti brzom igracu Ronaldo se ne bi vidio. Onako je izgledalo smijesno Ronaldo gurne loptu i pretrci Maicona...

Rahman
Kontakt:

Post Postao/la Rahman » 19 sep 2012, 14:27

BigBigBang je napisao/la:
Rahman je napisao/la:
Ronaldo je sinoc cijelu utakmicu koristio tromost Maicona koji ga nije mogao zaustaviti, svaki put je probijao, da je sa druge strane bio atleta poput Richardsa koji se moze suprotstaviti brzom igracu Ronaldo se ne bi vidio. Onako je izgledalo smijesno Ronaldo gurne loptu i pretrci Maicona...
Dobro Bolta su trebali kupiti :lol: kakav Richards on bi se izgubio na Bernabeu, minimalno bi 2 zuta dobio do 60 min.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2012, 15:27

Samo jos da kazem Maicon koliko god sporiji od Ronalda bio, dobro je radio posao jer od kad je usao onaj Zabaleta problemi su poceli za City. I kakav je to kapiten koji u 90. stoji na 4 metra od gola i sklanja glavu na sut Ronalda i tako ukopava Harta koji niej vidio loptu od nega?

Kompany i Zabaleta=Flops of the match

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 19 sep 2012, 16:44

Ozljeda.Malo se informirajte prije nego stanete davati svoje strucne analize :D
Keep walking.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Brokula, TheTruth34 i 14 gostiju.