FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)
Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo se širi na selekciju do 13 godina
Nakon dvije godine uspješnog rada, Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo proširit će svoj rad i na dječake uzrasta od 10 do 13 godina. Tako će klupska Akademija dodatno posvetiti snage radu sa najmlađim starosnim kategorijama, pored već sada formiranih selekcija U-19, U-17 i U-15.
Također, formiranjem ekipe uzrasta do 13 godina, Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo nastavlja sa selektiranjem najboljih, mladih talenata iz Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, koji zahvaljujući novim metodama i principima rada svojim polaznicima omogućava treniranje fudbala na nekoliko lokacija i to: Trening centar FK Sarajevo, Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, te dvorana Vistafon.
Nastavljanjem reorganizacije Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, naš klub aktivno sprovodi klupsku strategiju, vršeći sve aktivnosti, kako bi u nadolazećem periodu što više mladih igrača Akademije kluba nosilo dres prvog tima, te reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.
Nakon dvije godine uspješnog rada, Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo proširit će svoj rad i na dječake uzrasta od 10 do 13 godina. Tako će klupska Akademija dodatno posvetiti snage radu sa najmlađim starosnim kategorijama, pored već sada formiranih selekcija U-19, U-17 i U-15.
Također, formiranjem ekipe uzrasta do 13 godina, Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo nastavlja sa selektiranjem najboljih, mladih talenata iz Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, koji zahvaljujući novim metodama i principima rada svojim polaznicima omogućava treniranje fudbala na nekoliko lokacija i to: Trening centar FK Sarajevo, Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, te dvorana Vistafon.
Nastavljanjem reorganizacije Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, naš klub aktivno sprovodi klupsku strategiju, vršeći sve aktivnosti, kako bi u nadolazećem periodu što više mladih igrača Akademije kluba nosilo dres prvog tima, te reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.
Koliko sam čuo opasan malac. Dobro bi bilo kada bi nam neko napisao nešto više o malcu.

- crozzer
- Kontakt:
hilmo je napisao/la:Koliko sam čuo opasan malac. Dobro bi bilo kada bi nam neko napisao nešto više o malcu.
Vrhunski igrač ako se bude razvijao kako se očekuje.Stari puno ulaže u njega, ima privatne trenere, sve vrh, vrhova, posvecen sportu maksimalno.Za kone je igrao čak i u starijim selekcijama i tu je bio jedan od glavnih igrača, igrao od beka, krila, veznog, ma haman sve pozicije.O njegovoj fizickoj spremi, snagi ili nešto tako je smješno pričati odbijaju se od njega igrači stariji par godina od njega.
Puno je tu rizika naravno, ali s obzirom da je Veladžić više sa prvim timom nego kadetima malac će dobro doći.
Pročitah na drugoj temi da je sebičan, e ako bude igrao sa Civicem onda im dati dvije lopte.
Neka nastavi sa dobrim radom i nema problema.
Pročitah na drugoj temi da je sebičan, e ako bude igrao sa Civicem onda im dati dvije lopte.

Neka nastavi sa dobrim radom i nema problema.
- crozzer
- Kontakt:
"Dvije muhe jednim udarcem"
Sebe pojačali a glavnog rivala oslabili.
Sebe pojačali a glavnog rivala oslabili.
Hilmo, previse ga gura stari..igra samo za sebe, rijetko kad nekome odigra. Po meni ima puno boljih igraca od njega u nasoj Akademiji.hilmo je napisao/la:Koliko sam čuo opasan malac. Dobro bi bilo kada bi nam neko napisao nešto više o malcu.
Naravno 100% ce se poljuljati atmosfera u timu između igraca, bice previse guranja za njega. Svaka sedmica nesto pišuo njemu kao da je Messi hahahaha a 10 puta su bolji Klaric,Hadzic,Veladzic i ostali..BA1997 je napisao/la:Hilmo, previse ga gura stari..igra samo za sebe, rijetko kad nekome odigra. Po meni ima puno boljih igraca od njega u nasoj Akademiji.hilmo je napisao/la:Koliko sam čuo opasan malac. Dobro bi bilo kada bi nam neko napisao nešto više o malcu.
Novi civic u akademiji i puno boljih igraca ima u kadetima sarajeva ovo nije dobar potez po meni
-
- Kontakt:
Ovaj sam sebe citira!BA1997 je napisao/la:Naravno 100% ce se poljuljati atmosfera u timu između igraca, bice previse guranja za njega. Svaka sedmica nesto pišuo njemu kao da je Messi hahahaha a 10 puta su bolji Klaric,Hadzic,Veladzic i ostali..BA1997 je napisao/la:Hilmo, previse ga gura stari..igra samo za sebe, rijetko kad nekome odigra. Po meni ima puno boljih igraca od njega u nasoj Akademiji.hilmo je napisao/la:Koliko sam čuo opasan malac. Dobro bi bilo kada bi nam neko napisao nešto više o malcu.

Ili se to zaboravilo izlogovati i ulogovati u drugi acc?!

Šta mi "dušebrižnika" odjednom imamo, za ne povjerovati...

- crozzer
- Kontakt:
Pa da su ti igrači bolji od Ergina i nisu.Klarica i Veladzica najbolje ne poznajem, tako da ne mogu tvrditi kakvi su u odnosu na njega, ali sigurno nisu nešto odskocili, a ni lošiji tako da tu ne želim da se uključujem u tu diskusiju.
A što se tiče Nedima Hadzica i poređenja sa Erginom, Ergin je bolji dosta od Nedima, znam obojicu, tako da
A što se tiče Nedima Hadzica i poređenja sa Erginom, Ergin je bolji dosta od Nedima, znam obojicu, tako da

Dobro Hadzic ima samo 23 gola i slučajno je da ima profesionalni ugovor..a i Klaric i Veladzic su dosta bolji od njega hahahacrozzer je napisao/la:Pa da su ti igrači bolji od Ergina i nisu.Klarica i Veladzica najbolje ne poznajem, tako da ne mogu tvrditi kakvi su u odnosu na njega, ali sigurno nisu nešto odskocili, a ni lošiji tako da tu ne želim da se uključujem u tu diskusiju.
Jel se to ti salis i pises da je ergin bolji od hadzica,uzmi malo statistiku i vidi koliko mali hadzic odskace od ergina u svim segmentima modernog nogometa e jedino ako mislis da je jaci fizicki onda ni tu nisi u pravu
-
- Kontakt:
Ako nije cilj akademije dovoditi iz BiH naj bolje igrače onda nam i ne treba akademija, bezze je reći da ti je jedan od najboljih sa ovih prostora ne potreban..
Odličan potez, samo me interesuje jesu ga naši vrbovali il sam dodje?
Odličan potez, samo me interesuje jesu ga naši vrbovali il sam dodje?
Momak je mlad, tek je uzeo 18u. Ima sve pretpostavke da postane dobar igrač.
Ergin Mehuljić prešao u Sarajevo
Istina je da su klub sa Grbavice ove zime pojačali Bekrić, Lendrić, Maillson, Stevanović, Kramarić, Halvadžić, Bogičević, Midžić i Zolotić ipak plavi su doživjeli veliki udarac. Ne prvi tim. Već omladinski pogon. Naime, Ergin Mehuljić najtalentovaniji mladi igrač u omladinskom je prešao u redove Sarajeva.
Ergin je kadetski reprezentativac BiH, po mnogima najbolji igrač u svom uzrastu u našoj zemlji.
Poslije Amera Gojaka i Seida Behrama klub sa Grbavice je ostao bez još jednog talentovanog igrača. Teško je sada odgovoriti na pitanje ko je kriv što je napustio Grbavicu, te da li je bilo mehanizama da on ostane u plavom taboru? Svakako da je odlazak Mehuljića veliki udarac za omladinski pogon tima sa Grbavice. Pogotovo iz razloga što je ovaj igrač za nastavak karijere odabrao tim sa Koševa.
A na krilima Ergina Mehuljića kadeti tima sa Grbavice su osvojili jesenju titulu. Davao je Mehuljić golove protiv svih ekipa iz vrha pa i Sarajeva, jednostavno bio je taj igrač koji je pravio razliku na terenu.
Sigurno da će sada i na mukama biti i Aidin Mulaosmanović trener kadetske ekipe. Sada će sav teret u ekipi pasti na pleća Šabanadžovića koji je uz Mehuljića jesenas bio najbolji igrač plavih nada.
Simpatizeri kluba sa Grbavice se s pravom pitaju ko je kriv što djeca od 16 ili 17 godina odlaze iz kluba. Oni još nisu zaliječili ni rane nakon odlaske Gojaka, Osmanovića i Behrama a evo desio se novi slučaj. Da li je struka pogriješila što na vrijeme nije reagovala. A imali su vremena. Nije Ergin samo ove polusezone pokazao potencijal. Mnogi su zaboravili da je prošle imao impozantnu sezonu. Postigao je čak 25 golova i imao više od 30 asistencija.
I ako je otišao sa Grbavice, Bakir Šerbo, direktor omladinskog pogona je dao zanimljivu izjavu.
-"Sve nas je to iznenadilo. Iskreno, nismo to očekivali. Mislim da je pogriješio, a to će se veoma brzo pokazati. Mi smo na njega ozbiljno računali. Iskreno, nisam razgovarao s njegovim roditeljima niti sa njim. Niti jednim gestom on nije nagovještavao ovakav rasplet. U svakom slučaju želim mu puno sreće u nstavku karijere, a vidjet ćete da će se sve veoma brzo pokazati da je napravio veliku grešku"- kazao je Šerbo.
Ergin Mehuljić je 10. januara napunio 17 godina. Igra na poziciji lijevog i desnog veznog. Krasi ga razoran šut, te odličan pregled igre. U prvom dijelu sezone iz slobodnih udaraca je postigao pet golova. Ipak, zbog klupske zabrane on nema pravo da komentariše prelazak u redove komšija sa Koševa. Također treba napomenuti da je Erginov otac Mehmed svojevremeno nosio Bordo dres.
Musemić prvi najavio njegov uspon
Ne tako davno na ljeto prošle godine Mehuljić je sa timom sa Grbavice nastupao na turnitu u Bijeljini. Upravo protiv Partizana bljesnuo. Tada je Husref Musemić, koji je imao ulogu strušnog konsultanta na jednosj TV (Sport Klub op.a.) najavio uspon ovog darovitog igrača.
-"Mali je talentovan igrač. Ima dobar šut. Veliki je znalac. On je biser tima sa Grbavice- govorio je Musemić tada, ne sluteći da će ovaj mladić pola godine kasnije obući Bordo dres, isti onaj koji je nosio i Husref Musemić.
avazov sport
Istina je da su klub sa Grbavice ove zime pojačali Bekrić, Lendrić, Maillson, Stevanović, Kramarić, Halvadžić, Bogičević, Midžić i Zolotić ipak plavi su doživjeli veliki udarac. Ne prvi tim. Već omladinski pogon. Naime, Ergin Mehuljić najtalentovaniji mladi igrač u omladinskom je prešao u redove Sarajeva.
Ergin je kadetski reprezentativac BiH, po mnogima najbolji igrač u svom uzrastu u našoj zemlji.
Poslije Amera Gojaka i Seida Behrama klub sa Grbavice je ostao bez još jednog talentovanog igrača. Teško je sada odgovoriti na pitanje ko je kriv što je napustio Grbavicu, te da li je bilo mehanizama da on ostane u plavom taboru? Svakako da je odlazak Mehuljića veliki udarac za omladinski pogon tima sa Grbavice. Pogotovo iz razloga što je ovaj igrač za nastavak karijere odabrao tim sa Koševa.
A na krilima Ergina Mehuljića kadeti tima sa Grbavice su osvojili jesenju titulu. Davao je Mehuljić golove protiv svih ekipa iz vrha pa i Sarajeva, jednostavno bio je taj igrač koji je pravio razliku na terenu.
Sigurno da će sada i na mukama biti i Aidin Mulaosmanović trener kadetske ekipe. Sada će sav teret u ekipi pasti na pleća Šabanadžovića koji je uz Mehuljića jesenas bio najbolji igrač plavih nada.
Simpatizeri kluba sa Grbavice se s pravom pitaju ko je kriv što djeca od 16 ili 17 godina odlaze iz kluba. Oni još nisu zaliječili ni rane nakon odlaske Gojaka, Osmanovića i Behrama a evo desio se novi slučaj. Da li je struka pogriješila što na vrijeme nije reagovala. A imali su vremena. Nije Ergin samo ove polusezone pokazao potencijal. Mnogi su zaboravili da je prošle imao impozantnu sezonu. Postigao je čak 25 golova i imao više od 30 asistencija.
I ako je otišao sa Grbavice, Bakir Šerbo, direktor omladinskog pogona je dao zanimljivu izjavu.
-"Sve nas je to iznenadilo. Iskreno, nismo to očekivali. Mislim da je pogriješio, a to će se veoma brzo pokazati. Mi smo na njega ozbiljno računali. Iskreno, nisam razgovarao s njegovim roditeljima niti sa njim. Niti jednim gestom on nije nagovještavao ovakav rasplet. U svakom slučaju želim mu puno sreće u nstavku karijere, a vidjet ćete da će se sve veoma brzo pokazati da je napravio veliku grešku"- kazao je Šerbo.
Ergin Mehuljić je 10. januara napunio 17 godina. Igra na poziciji lijevog i desnog veznog. Krasi ga razoran šut, te odličan pregled igre. U prvom dijelu sezone iz slobodnih udaraca je postigao pet golova. Ipak, zbog klupske zabrane on nema pravo da komentariše prelazak u redove komšija sa Koševa. Također treba napomenuti da je Erginov otac Mehmed svojevremeno nosio Bordo dres.
Musemić prvi najavio njegov uspon
Ne tako davno na ljeto prošle godine Mehuljić je sa timom sa Grbavice nastupao na turnitu u Bijeljini. Upravo protiv Partizana bljesnuo. Tada je Husref Musemić, koji je imao ulogu strušnog konsultanta na jednosj TV (Sport Klub op.a.) najavio uspon ovog darovitog igrača.
-"Mali je talentovan igrač. Ima dobar šut. Veliki je znalac. On je biser tima sa Grbavice- govorio je Musemić tada, ne sluteći da će ovaj mladić pola godine kasnije obući Bordo dres, isti onaj koji je nosio i Husref Musemić.
avazov sport
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Čuo sam da su kod komšija otišli Šaban Aletić, Vehudin Alešević, Kenan Topolović... Možete li vi koji bolje poznajete omladinski fudbal prokomentarisati kakvi su igrači i sl...
Sabrine mi moje!
- crozzer
- Kontakt:
Ništa posebno, niko sem Vehudina nije imao neku minutažu.Mislim da je on od Haseta Tirića igrač. Aletić igra za druge juniore, a Kenan mislim da više nije ni drugi golman u Juniorima PL.BosnianKingdom je napisao/la:Čuo sam da su kod komšija otišli Šaban Aletić, Vehudin Alešević, Kenan Topolović... Možete li vi koji bolje poznajete omladinski fudbal prokomentarisati kakvi su igrači i sl...
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Znaci ništa posebno,samo smo oslobodili prostor da isprobamo i damo šansu nekoj novoj djeci.crozzer je napisao/la:Ništa posebno, niko sem Vehudina nije imao neku minutažu.Mislim da je on od Haseta Tirića igrač. Aletić igra za druge juniore, a Kenan mislim da više nije ni drugi golman u Juniorima PL.BosnianKingdom je napisao/la:Čuo sam da su kod komšija otišli Šaban Aletić, Vehudin Alešević, Kenan Topolović... Možete li vi koji bolje poznajete omladinski fudbal prokomentarisati kakvi su igrači i sl...
Sabrine mi moje!
EDIT:
Devet polaznika Akademije FK Sarajevo u omladinskim reprezentativnim selekcijama BiH
Selektori omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine uručili su pozive igračima za nadolazeća okupljanja različitih starosnih selekcija naše države, koje je dobilo čak devet igrača Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.
Tako su za okupljanje U-16 reprezentacije, koje će se održati u periodu od 5. do 7. februara tekuće godine, pozive dobili Rijad Sadiku, Armin Imamović i Đani Salčin, a za nadolazeće okupljanje U-17 reprezentacije Demirel Veladžić, Šefkija Resić, Ergin Mehuljić i Ahmed Buljubašić. Kadeti se okupljaju u periodu od 1. do 3. februara. Mijo Miletić i Semir Smailagić dobili su pozive selektora U-19 reprezentacije, čije okupljanje je zakazano 28. januara.
Spomenimo i to da se reprezentativne selekcije okupljaju u Trening Centru Nogometnog/ Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.
Ovim putem čestitamo polaznicima klupske Akademije na pozivima i želimo im mnogo uspjeha u nadolazećim reprezentativnim obavezama.
http://www.fksarajevo.ba/bs/omladinski- ... a-bih/2834

Devet polaznika Akademije FK Sarajevo u omladinskim reprezentativnim selekcijama BiH
Selektori omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine uručili su pozive igračima za nadolazeća okupljanja različitih starosnih selekcija naše države, koje je dobilo čak devet igrača Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.
Tako su za okupljanje U-16 reprezentacije, koje će se održati u periodu od 5. do 7. februara tekuće godine, pozive dobili Rijad Sadiku, Armin Imamović i Đani Salčin, a za nadolazeće okupljanje U-17 reprezentacije Demirel Veladžić, Šefkija Resić, Ergin Mehuljić i Ahmed Buljubašić. Kadeti se okupljaju u periodu od 1. do 3. februara. Mijo Miletić i Semir Smailagić dobili su pozive selektora U-19 reprezentacije, čije okupljanje je zakazano 28. januara.
Spomenimo i to da se reprezentativne selekcije okupljaju u Trening Centru Nogometnog/ Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.
Ovim putem čestitamo polaznicima klupske Akademije na pozivima i želimo im mnogo uspjeha u nadolazećim reprezentativnim obavezama.
http://www.fksarajevo.ba/bs/omladinski- ... a-bih/2834

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bhfanatic14, kogmagie46, mire971 i 26 gostiju.