RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Crveni_1922

Re: FK Velež

Post Postao/la Crveni_1922 » 23 apr 2009, 06:10

VELEŽ-BORAC 2-0; KONKURENTI ZA OPSTANAK IZGUBILI

- Fudbaleri Veleža ostvarili su izuzetno važnu pobjedu u borbi za opstanak u nogometnoj Premier ligi BiH, savladavši u srijedu popodne u Vrapčićima ekipu banjalučkog Borca rezultatom 2:0 (1:0).

Istovremeno, glavni konkurenti Veležu u borbi za opstanak - Posušje i Orašje doživjeli su poraze - a posebno Posušje kod kuće od Čelika - te će tako Rođeni mnogo mirnije ući u završnicu prvenstva, mada je sigurnost od ispadanja još uvijek daleko!

Meč je počeo minutom šutnje za tragično stradalu majku Veležovog fudbalera Kadrića, koji je stisnuo zube i danas nosio kapitensku traku.

Puhao je jak vjetar u Vrapčićima, što je ometalo igru, no to nije omelo nekoliko stotina najvatrenijih navijača Rođenih da pruže podršku svom klubu.

Utakmica je počela ispitivanjem snaga, a potom polu-prilikama, no kako je vrijeme odmicalo Rođeni su sve više preuzimali kontrolu nad utakmicom.

U 26. minuti Velež je vodio sa 1:0, a pogodio je (opet!) Čolić na asistenciju Demića. Borac je prethodno imao 100-postotnu šansu. Jandrić je istrčao Kurtanovića koji odlično reaguje i spašava "Rođene".

U 41. minuti umalo 2:0 za Rođene! Odbrana Borca sjajno je reagovala i izblokirala udarac izvrsnog Čolića.

Velež je imao još jednu izvrsnu priliku! Velagić je odlično pucao glavom, no mreža Borca ipak se nije zatresla.

U drugom poluvremenu Velež je nastavio da dominira. U 62. minuti slobodan udarac za Velež, puca Zaimović, odličan šut, golman Borca brani s naporom, međutim udario se od stativu i meč je nakratko bio prekinut zbog povrede golmana gostiju.

U 77. minuti slobodan udarac za Velež, puca Obad, no golman Borca izbacuje u korner.

I onda dok se čekao kraj meča, novi gol za Velež. Strijelac je Arnel Škaljić, i to tek što je ušao u igru - 2:0!

Evo rezultata 24. kola i tabele:

Zvijezda - Slavija 2:1
Posušje - Čelik 0:3
Laktaši - Orašje 3:1
Modriča Maxima - Leotar 1:0
Velež - Borac 2:0
Sloboda - Sarajevo 0:0
Travnik - Široki Brijeg 3:0
Večeras (20 h)
Željezničar - Zrinjski

TABELA

1. Zrinjski 23 16 2 5 45:30 50
2. Slavija 24 12 6 6 29:21 42
3. Sloboda 24 12 5 7 25:18 41
4. Sarajevo 24 11 7 6 34:23 40
5. Laktaši 24 10 6 8 36:27 36
6. Zvijezda 24 9 9 6 32:26 36
7. Čelik 24 10 4 10 24:26 34
8. Borac 24 10 3 11 33:24 33
9. Široki B. 24 10 3 11 35:29 33
10. Modriča M. 24 8 6 10 27:30 30
11. Željezničar 23 9 3 11 20:26 30
12. Leotar 24 9 3 12 23:34 30
13. Travnik 24 8 4 12 26:41 28
14. Velež 24 8 3 13 29:33 27
15. Orašje 24 5 7 12 23:34 22
16. Posušje 24 5 7 12 28:44 22

slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika

Video kako golman Borca zavali glavom.....uhhhhh..... :lol: ...
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 23 apr 2009, 10:47

Clanak sa naslovnice sportsport.ba
Pobjedom protiv Čelika, fudbaleri Veleža stigli do tri boda koja će po svemu sudeći biti presudna u grčevitoj borbi za opstanak. Velež u ovom trenutku ima pet bodova više od direktnih konkurenata Posušja i Orašja, a do kraja prvenstva je ostalo šest utakmica.

''Rođeni u odnosu na prvi dio prvenstva imaju utakmicu više na svom terenu, dva puta zaredom su domaćini, prvo Slobodi pa kolo kasnije Zvijezdi i gledajući realno sudbinu drže u svojim rukama.
Protiv Čelika je Velež odigrao vrlo dobru utakmicu, ako se izdvoji samo drugo poluvrijeme možda i najbolju ovog proljeća, Elvir Čolić je zabio svoj šesti gol posljednjih Armel Škaljić treći u posljednjih pet utrakmica.

- U ovom trenutku je za nas ovo itekako važna pobjeda. Protiv sebe smo imali kvalitetan sastav Borca koji se u Vrapčićima nije branio, koji se nadigravao, a nama je uvijek takve utakmice lakše igrati, za razliku od onih ekipa koje su u Mostaru igrale bunker, tu smo jako teško dolazili u prilike za gol. Protiv Čelika smo odigrali dobru utakmicu, prikazali smo najbolju partiju do sada na svom terenu i ono što je najvažnije, publika je bila zadovoljna. Znamo za rezultate Orašje i Posušja, ali mi moramo gledati sebe, znamo šta je naš cilj, rezultatima ostalih ekipa se ne želim zamarati - kaže u analizi utakmice protiv Borca Abdulah Ibraković

Posebno priznanje u jučerašnjoj utakmici je zaslužio Adnan Kadrić koji je nastupio protiv Borca iako je njegova majka samo dan ranije tragično preminula. Kadrić je protiv Borca nastupio kao kapiten odigravši jednu od ponajboljih utakmica ove sezone u Vrapčićima

Pošaljite tekst

E sad nagradno pitanje:
Protiv koga je igrao Velez? :mrgreen:
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 23 apr 2009, 19:42

Zasto jos uvek Velez nema podrsku navijaca?
Zalosno, ali su prilicno dobri rezultati i "opstanak" popraceni sa sakom ljudi na tribinama... Steta!

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 23 apr 2009, 19:45

i konačno Koševo..... civilizacija again... Hvala Čeliku na poštenoj igri..........a najviše Abdulahu Ibrakoviću što od go vne ta napravi pitu. I to dobru. Pozdrav RODJENI ma gdje bili.....

pape
Kontakt:

Post Postao/la pape » 23 apr 2009, 19:46

E sad nagradno pitanje:
Protiv koga je igrao Velez? :mrgreen:[/quote]

Protiv Liverpula
SAFET SUŠIĆ

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 23 apr 2009, 19:51

Nek crknu dušmani. :P
I krv svoju za crvenu boju,bolan jesil bio na tekmi pa da netko nešto komentira,malo nas je al nas ima.
Tuga al eto naša realnost!
Pozzdrav svima Rođenima ,ma gdje god nas ima!
Velež potkupio tekmu ,massallah nek smo i mi! ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 23 apr 2009, 20:01

zahvalite nam se sto smo posusje city dobili i sto smo vam vratili Colica :D
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 23 apr 2009, 20:02

cole-ch je napisao/la:Zasto jos uvek Velez nema podrsku navijaca?
Zalosno, ali su prilicno dobri rezultati i "opstanak" popraceni sa sakom ljudi na tribinama... Steta!
slusaj ti, neznam kako bi te nazvao, da te ne vrijedjam....
FK Velež ima stadion udaljen par kilometara od grada, FK Velež ima več godinama najteže uslove za kako igru, tako i opstanak. OPSTANAK KLUBA ne u ligi, nego inače, je naša svakodnevnica. FK Velež nema politiku iza sebe, pa tako i NOVCE koji zivot znače. Neki ga nazivaju Bošnjačkim klubom, a dobro je poznato da je stacionaran u Mostaru, gradu kojeg su SDA, HDZ i ostali davno upisali kao "STOLNI GRAD HRVATA", pa nije nikakvo čudo da su BH Telecom, Elektroprivreda glavni sponzori našim "susjedima" a ne nama. To ti sve govorim samo da ti objanim samo jedno.....Koliko nas je, toliko nas je. Red Army prestat neće nikada, a ti i tebi slični ga slobodno nastavite mrziti. Šaka navijača Veleža će i ove subote otići na Koševo, šaka navijača Veleža je bila bedem i na Marakani, i Istanbulu, i Briselu i otići će na mjesta na koja i vi dijasporci možete samo sanjati. SAMO JEDAN KLUB VELEŽ, SAMO JEDAN GRAD MOSTAR, I JEDINA BiH.......Pozdrav

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 23 apr 2009, 20:05

haj` kad vec nismo dobili novac od vas za posudbu Colica, bar cemo dobiti novac od transfera aBd, jer ima ugovor sa Celikom na jos jednu godinu!
Colic-zvjer i uz naseg Jacksona sigurno igrac koji je najvise iznenadio u proljetnom dijelu sezone.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 23 apr 2009, 20:05

Tako je care vazda bilo i bit će.
Bujrum dođite pa nas podržite, pomozite budite sportske duše.
Dosta demagogije!
Velež je povijest , a ostali nastali 91!!! :evil:
Fi hajati.
GO Bosno.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 23 apr 2009, 20:08

loptica je napisao/la:Nek crknu dušmani. :P
I krv svoju za crvenu boju,bolan jesil bio na tekmi pa da netko nešto komentira,malo nas je al nas ima.
Tuga al eto naša realnost!
Pozzdrav svima Rođenima ,ma gdje god nas ima!
Velež potkupio tekmu ,massallah nek smo i mi! ;)
hahaha ma ja brate, puni smo ko brod. dijelimo djaba ulaznice. Prvi put donijeli bod sa strane, ima sto godina, na noslima nas iznijeli.... idemo brate u subotu gore, žena će me ostaviti, al sinoć na Grbavici bio, ko da sam se rodio. Mora ga Ćola i Alaimu zabit, jbg

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 23 apr 2009, 20:14

Pasha je napisao/la:haj` kad vec nismo dobili novac od vas za posudbu Colica, bar cemo dobiti novac od transfera aBd, jer ima ugovor sa Celikom na jos jednu godinu!
Colic-zvjer i uz naseg Jacksona sigurno igrac koji je najvise iznenadio u proljetnom dijelu sezone.
ma pare za Čolića nisu problem brate. Para nema... Hehehe. Šta ce vam pare brate kad ne znate s njima, kakve uslove imate trebali bi biti konstantni u vrhu....

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 23 apr 2009, 20:18

Čekaj dok nam Vaha,Marić Enver i ekipa iz dijaspore se vrati , naš Barba mi smo liga prvaka pooolakooo!
Doće sunce nad Mostarom abd ;) Kažu da se kuju planovi oni će ko Ćironezi u 70 -im! ;) vratiti se staroj mahali!
I dok ovi naši manje hodaju po kladinici , već se prime posla ,ajmo Velež!
Fi hajati.
GO Bosno.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 23 apr 2009, 20:29

vfc1922 je napisao/la:
FK Velež ima stadion udaljen par kilometara od grada, FK Velež ima več godinama najteže uslove za kako igru, tako i opstanak. OPSTANAK KLUBA ne u ligi, nego inače, je naša svakodnevnica. FK Velež nema politiku iza sebe, pa tako i NOVCE koji zivot znače. Neki ga nazivaju Bošnjačkim klubom, a dobro je poznato da je stacionaran u Mostaru, gradu kojeg su SDA, HDZ i ostali davno upisali kao "STOLNI GRAD HRVATA", pa nije nikakvo čudo da su BH Telecom, Elektroprivreda glavni sponzori našim "susjedima" a ne nama. To ti sve govorim samo da ti objanim samo jedno.....Koliko nas je, toliko nas je. Red Army prestat neće nikada, a ti i tebi slični ga slobodno nastavite mrziti. Šaka navijača Veleža će i ove subote otići na Koševo, šaka navijača Veleža je bila bedem i na Marakani, i Istanbulu, i Briselu i otići će na mjesta na koja i vi dijasporci možete samo sanjati. SAMO JEDAN KLUB VELEŽ, SAMO JEDAN GRAD MOSTAR, I JEDINA BiH.......Pozdrav
O cemu ti zemljace?! Ne drzi mi predavanja o drustveno politickim temama!
Ja nista nisam lose napisao, ja nisam nikoga uvredio, ja nisam pitao sa kakvim se problemima Velez susrece zadnjih 17 g. (ja to znam)... Ja samo pitam zasto Velez nema vecu podrsku sa tribina?
Znam da je nekada u Vrapcicima znalo biti po par hiljada navijaca. I za vreme igranja u prvoj ligi Federacije bilo je vise navijaca nego ovog proleca kada je Velezu bilo najpotrebnije.
Sve pohvale Ibrakovicu i igracima za prolecne igre.

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 23 apr 2009, 20:29

vfc1922 je napisao/la:
Samo naprijed Rodjeni!!!

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 23 apr 2009, 21:08

Ima na youtubu film o FK Velezu ,ovaj sto je fifa snimala.
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 23 apr 2009, 21:34

antipolitikaa je napisao/la:Ima na youtubu film o FK Velezu ,ovaj sto je fifa snimala.
hvala

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 23 apr 2009, 21:59

Važna pobjeda protiv Borca. Velež bi sada trebao sezonu privesti kraju polako, bez srljanja. Šteta što sada nema svih onih igrača koji su u dijaspori. Bio bi to Velež kakav je bio u Yugoslaviji. NAPRIJED CRVENI.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 24 apr 2009, 09:58

Samo naprije velez ovdje u sarajevu znam skupinu ljudi koji idu da navijaju za velez kada igra sa zeljom, sarajevom a aBd i sa Olimpikom koji je uskoro novi premier ligas :!: Velez je bosanski klub kakav hrvatski...Mozel neko postaviti slike stadiona u velezu da vidimo u kakvom je stanju :?: ;)
mB!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.