KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

storm_raider
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la storm_raider » 13 okt 2008, 19:28

Zadar je sigurno medju 4 najjaca tima u ligi. Takodjer se slazem da nam treba ozbiljan, kvalitetan centar a Zimic i Suljagic da mu budu ispomoc. Sve ce to biti kad grad stane iza kluba. Sto se tice Rodgersa, odigrao je 8 minuta samo, otkad je dosao u Sarajevo ima stomacnih tjegoba, te se nadam da ce biti dobar kao sto je na treningu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 13 okt 2008, 21:17

bosnas_ je napisao/la:Protiv Zadra smo dozivjeli najtezi poraz u posljednjih 5 godina u NLB ligi,i to na celu sa trenerom Abazom! Zao mi covjeka,do sada je bio solidan,ali bojim se da ce nakon jos kojeg poraza upravo Abaz prvi letjeti iz Bosne,pa zatim par igraca koje je on doveo! Njegova zivotna greska je sto nije doveo centra,i sto se oslonuo na totalno indisponiranog Zimica i mladog Suljagica!
Iznenadio me Vucurovic,jos uvijek nista nije pokazao,a dobar je igrac..Barel je do sada bio solidan..
Po meni najvece razocarenje je Djordjevic,Zimic i Pasalic....
Svaka ozbiljna ekipa mora u timu imati kvalitetnu jedinicu i kvalitetnu peticu,mi to nazalost nemamo i zato me poraz protiv Zadra od 44 poena razlike ne cudi,i nece me cuditi sto cemo cak i na domacem terenu izgubiti jos 5-6 utakmica,jer je to realnost!
Krka se pojacava,doveli su Drobnjaka i Marcelica i protiv njih nemamo sta traziti u gostima,a eto racunali smo tu pobjedu...mi trebamo shvatiti da sve dok ne dovedemo igraca kvaliteta williamsa ne terbamo ni igrati ovu ligu,jer cemo biti i ostati kanta za nabijanje!
Pod hitno,dovesti kvalitetnog centra i kvalitetnog pleya,uprava radite sta znate,ali ovako nece ici..
Jos nesto,Zadar je po kvaliteti 4-5 klub u ovoj ligi,i nije istina sto je danas Abaz izjavio da je Zadar najkvalitetniji u ovoj ligi!nemoguce! Gledao sam ih protiv Splita,prosjecna su ekipa,ali svakako da su bolji od Bosne!
Sve u svemu,ovo je sramota,nevidjena u posljednjih 5 godina!
Ovio oko Krke pokazuje koliko se razumiješ u košarku, da si ti živ i zdrav on je već u Krki od 2007 godine. ;)
Ovo oko Vučurovića i Burella je dokaz o tvojoj objektivnosti.
Poraz od 44poena se je dogodio poslije izlaska Zimiča u 22min je bilo 47/32,dakle -15p, a za preostalih 18min je otišlo na 101/57,dakle 44p odnosno 27poena razlika u tom periodu u kojem se je igralo sa Ivanovićem i Hajrićem , što je i prije bio znak da nas svi uzimaju pod košem, od Cedevite preko Hemofarma do Zadra.
Dakle sramota pada na leđa i Ikonića ,Burella , Vučurovića i Ivanovića i Hajrića koji su to vrijeme proveli u igri, a ne Paše, Zime i Suljagića koji nisu igrali tih inkriminiranih 15-tak min.
Ako ne vjeruješ, otiđi na NLB sajt i potraži full play by play , sve će ti se ukazati... 8-)

Jedno je sigurno, TI SIGURNO imaš mnogo protiv Zimića i Suljagića i Pašalića, al' kao i drugima samo jedno pitanje, gdje su tu naše lažne zvijezde Ikonić,Vučurović,Burell,Đorđević.
Sa tim ZVIJEZDAMA prosječnim i ispod prosječnim igračima plafon nam je 8-9 mjesto, i za divno čudo siguran sam da nismo lošiji od 10pozicije NLB.

I za kraj KK Bosna NIKADA neće biti jaka za borbu oko prva 4 mjesta sve dok Majstorić,Čamdžić,Zimić,Suljagić,Klinac,Anđelić ne postanu uzdanice kluba.

hordas_do_groba
Kontakt:

Post Postao/la hordas_do_groba » 13 okt 2008, 22:14

jeste li nasli forum na ovoj novoj stranici bosne
po meni dobra je promjena ali moglo je i bolje
-HZ-

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 13 okt 2008, 22:21

Foruma nece biti! :cry:
-the LORD of the RINGS-

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 13 okt 2008, 22:26

Sta je novo na stranici KK Bosna? (nista narocito,ovo je moglo i moralo puno bolje)
-the LORD of the RINGS-

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 13 okt 2008, 22:43

a jel mislis da ce MAJSTORIC CAMDZIC kao potencijal **koji zasigurno i jesu ** ostati u BOSNI
HOCE isto kao i HUKIC I KIKANOVIC ...
I PRIJE SMO BILI kriZA a ne sada kada se KAO borimo za 2 predstavnika ...
da se kojim slucajem ne izborimo za SIROKI I IGOKEU ...
VIDJECETE DA NISU NI ONI ZA OTPISATI ...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

hordas_do_groba
Kontakt:

Post Postao/la hordas_do_groba » 13 okt 2008, 23:49

mislim da je svima jasno zbog cega vjerovatno nece biti foruma na kkbosna,ako bas ne bude foruma ovo ce biti jos jedan u nizu katastrofalnih poteza prema navijacima koje gube iz dana u dan.
-HZ-

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 14 okt 2008, 00:19

stranica je fina nako

puno bolja od prethodne

a forum bi valjda trebao biti ali se ceka jos,pojma nemam sta
ima jedno mjesec dana da ga najavljuju

Bosnas
Kontakt:

Post Postao/la Bosnas » 14 okt 2008, 08:24

rodgers dobio nogu :roll:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 okt 2008, 10:24

rodgers poslje 8 minuta igre dobio otkaz u bosni, kazu bio divljak i pravio losu atmosferu, kazu nece nikoga dovoditi

to sto je dobio nogu toliko me ne brine jer su se kola na nekome morala slomiti pogotovu sto je ovaj mislio da moze raditi sta hoce, ali cinjenica da nikoga nece dovoditi na njegovo mjesto uopste mi se ne svidja, sa djordjevicem i pasalicem na pleju koji uopste ne trpe neki jaci pritisak i manjkom iskusnog centra ekipa kvaliteta ekipe nece bas biti na nekom zavidnom nivou

i dalje mislim da cemo izboriti dva predstavnika, ali su sanse sada daleko manje, a ova ekipa je na 60% kvalitete one sto je igrala finale BiH prvesntva

sada je definitivno red da prorade ikonic i vucurovic, jer ovako vec ne ide

sada jos vise zelim da vidim kako ce se zavrsiti tekme sa zagrebom i vojvodinom, pa da napokon mogu ocjeniti domet ove ekipe
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 14 okt 2008, 10:26

Da. istina Rodgers dobio nogu, navodno, po Abazu, zbog indolentnosti.
Nije problem , ako je tako nek' je dobio nogu, al' kad će nogu dobiti igrači koji su apsolutno nekorisni, npr dovoden kao kombo bel Burell nije je pley, jer slabije prevodi loptu i od Đorđevića i Pašalića, nit' je šuter jer nemože odgovorno tvrdim pogoditi sa distance veće od 5metara od koša.
Ovaj Rodgers je navodno po izjavi dotičnog Abaza imao stomačne tegobe protiv Hemofarma, al' ga to nije spriječilo da SILOVITO zakucava na zagrijavanju, nit' da pogađa trice iz skok šuta sa perfektim skorom ,bar ono što sam ja vidio ,bilo je 6-6.
Protiv Zadra je ušao u 32min , i po meni očigledno nezadovoljan tom odlukom Abaza , jer je znaćI presjedio 40+32 min=72min na klupi, TANKIRAO ostatak tekme i stavio do znanja da se sa njim ne može zezati. Po meni , ispravno je postupio, niko ko drži do svog digniteta ne bi dozvolio da se neko iživljava nad njim , kao što je to Abaz , htjeli mi to priznati ili ne ,URADIO. Sad se postavlja pitanje, zašto je Abaz kad je već vidio da Rodgers TANKIRA UTAKMICU, nije istog izvadio poslije par minuta, nego ga je takvog indolentnog držao u igri do kraja.
Svašta od našeg Abaza očigledno možemo očekivati.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 okt 2008, 10:34

ispravka drugu domacu utakmicu igramo sa FMP-om, ali opet posto ih smatram kvalitetnim za sredinu tabele taman, ako ih pobjedimo znaciti ce mi da imamo domet za povratak 2 mjesta
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 14 okt 2008, 16:31

fiftisent
O Rodgersu:
”Mislili smo da će se situacija vremenom popraviti jer je riječ o kvalitetnom igraču. No, prevarili smo se”, kazao je Admir Bukva.
Znači, da sam apsolutno bio u pravu u pogledu njegove kvalitete, dobar igrač se prepozna u par minuta , a loš ,kao što je Burell, i da mu daš 26 utakmica će uvijek biti loš, zero.

O tome koliko znam o kašarci, mogao si se uvjeriti i kod Rodgersa i mnogih drugih igrača.
U principu, možda od 15 igrača, mogu pogriješiti na jednom, nadam se da će to biti na Albijaniću ili Šehoviću ili Bajiću. ;)

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 14 okt 2008, 18:36

i prije no sto je RODZERS potpisao znali su da je DOBAR A NEODGOVORAN .
ZATO JE I IMAO SMJESAN UGOVOR .
PRAVI IGRAJU ZA PARE a ne za djeciju zajebanciju ...
u subotu cemo znati STVARNO STANJE...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 14 okt 2008, 22:10

Hhahahahaha vidoviti ARS, vidi kvalitet igraca na zagrijavanju, svaka cast, sada ti je i Bukva parametar, pa taj covjek je vise faulova napravio u karijeri, nego koševa dao i on da govori o kvaliteti igraca.....pa on ti je i ovog drugog amera doveo....Tvoij Zima ce biti igrac kao on uz koju rampu vise, pardon dao je vise koševa od njega do sada....

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 14 okt 2008, 23:35

Siroti Rodžers,ima(o) problema sa stomakom,nema se para , dali mu da jede one čuvene ratne "beef" konzerve za koje je napravljen "neđe" i spomenik .Baš mi ga je žao.Čovjek je ušao u igru kada je bilo -30.Kriv što je na kraju završilo sa -44.Čovjeku niko ne vjeruje da ga boli stomak.I boli ga .urac za Bosnu.Već sam rekao i ponovo ponavljam kada okosnicu tima budu sačinjavali djeca Bosne tek tada možemo očekivati top rezultat.

p.s.Ovo sa Rodžersom stvarno izgleda (pre)smiješno.Stomak,osam minuta...Jedva čekam utakmicu u subotu i baš me interesuje kako će Zima kontra Tomića.Ako bude bolji od mene će imati duboki naklon.

Kujtim Salja
Kontakt:

Post Postao/la Kujtim Salja » 15 okt 2008, 00:21

Lijep pozdrav za sve forumase...

Kratak rezime KATASTROFALNE Bosne u ovoj sezoni :(

Mislim da je u startu napravljena greska u dovodenju igraca, dovedeni su igraci koji ne mogu napraviti razliku.
Radi se o neprovjerenim igracima koji su imali nebitnu ulogu u svojim timovima a posebno ovaj Đorđevic kojem samo trebamo pogledati indexe u prvim utakmicama NLB-a.
On je totalno nepotreban sa svojih 5, 6 poena u prosjeku (nije ni toliko, cini mi se...)
Mi smo doveli limitiranog Amerikanca Burella koji moze maksimalno u svojoj karijeri dati 8, 9 poena i naravno izgubiti nekoliko lopti.
Mislim da je dovodenje ovog igraca koji je u rangu N.Viliamsa, R.Rajta još jedan u nizu igrackih promasaja ljudi koji su radili na dovodenju ovih igraca.
Mi definitivno imamo jako los skauting, jer je jasno kao dan da mnogo stvari ne štima u upravi i oko nje.
Amatersko dovodenje Rodgersa, tacnije otkaz nakon osam minuta i vadjenje na nesportsko ponasanje igraca i pored dobrih preporuka koje su dobili od tzv. poznavalaca kosarke je posljednji u nizu loših primjera koji radi uprava Bosne.
Nekad se pitam sta te osobe gledaju. :oops:

Vidjet' cemo uostalom sve u ovoj sezoni, pa ce se rezimirati "rezultati" i uspjesi nase kluba. :oops:

Oneal
Kontakt:

Post Postao/la Oneal » 15 okt 2008, 08:44

Bosna je trebala,umjesto ovih "pojacanja"dovesti dobrog centra koji im je hitno potreban i nekog dobrog pleya,kao st je npr.bio Bailey...Niko od ovih "pojacanja" se jos nije dokazao,ali nadam se da ce se to desiti u jednoj od narednih utakmica,i jos ako Ikonic,Sehovic...budu igrali kao na prijateljskim utakmicama prije pocetka NLB-lige e onda bi se mogli nadati jos jednom BiH predstavniku u NLB-u...nadam se da ce se to desiti
Budi Bosna!

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 15 okt 2008, 09:33

Zasto je svima tesko prihvatiti cinjenicu da Bosna nema para i tacka?! Nema ni za toplog obroka, krpe od plate do plate da isplate sadasnje igrace. Vecina klubova putuje avionima na utakmice, a mi idemo autobusom! Nema ni marketinga zato sto nema para! A ima ona stara "koliko para toliko muzike".
Kanton i drzava nista ne izdvajaju iz svog budzeta za sport (izdvjajanja koja kanton zna dati Bosni po 20 000 maraka su zanemarljivo mali). A sponzori nisu toliko jaki, iako su to "vrhunske firme" u BiH neznaci da daju pare "i sakom i kapom". Tako da kolika su ulaganja u Bosnu i ovo je extra. Spustite se na zemlju i pokusajte naci nesto pozitivno u ovome sada jer je to trenutno realnost i nas domet! Ako nemozete onda prijateljski savjetujem da odustanete jer cete se samo beskrajno nervirati!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 okt 2008, 10:51

bosanac je napisao/la:Zasto je svima tesko prihvatiti cinjenicu da Bosna nema para i tacka?! Nema ni za toplog obroka, krpe od plate do plate da isplate sadasnje igrace. Vecina klubova putuje avionima na utakmice, a mi idemo autobusom! Nema ni marketinga zato sto nema para! A ima ona stara "koliko para toliko muzike".
Kanton i drzava nista ne izdvajaju iz svog budzeta za sport (izdvjajanja koja kanton zna dati Bosni po 20 000 maraka su zanemarljivo mali). A sponzori nisu toliko jaki, iako su to "vrhunske firme" u BiH neznaci da daju pare "i sakom i kapom". Tako da kolika su ulaganja u Bosnu i ovo je extra. Spustite se na zemlju i pokusajte naci nesto pozitivno u ovome sada jer je to trenutno realnost i nas domet! Ako nemozete onda prijateljski savjetujem da odustanete jer cete se samo beskrajno nervirati!
Ne znam kako ali rekao si sve što ja mislim. Daj ljudi da malo budemo zadovoljni ovim što imamo, jer ova Bosna, mislim, ne može više, nemaju mogućnosti za više. Daj da ih podržimo ovakve kakvi jesu a ne govoriti da nisu dobri i što nisu ovo što nisu ono..
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.