Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

san
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la san » 16 jan 2012, 10:44

Cestitke selektoru Markovicu koji je jos u decembru imao hrabrosti i optimizma da izjavi da ce mo pobjediti grke u obje utakmice.Cestitke igracima na izvanrednom angazmanu i odnosu prema drzavnom grbu.Cestitke za podmladjivanjem repke i to na gospodski nacin I promociji djecaka poput Malinovica, Panica,Vranca i drugih.Cestitke velikom Enidu i zahvala za sve sto je do sada uradio i sto ce uraditi za nasu repku i drzavu.Kako cujem iz saveza su vec obezbjedili posao u RSBIH za Enida po zavrsetku karijere,Svaka cast . tako se vodi briga o legendama sporta.Cestitke i RSBIH odnosno gospodi Karacic i Muzurovic za obezbjedjenje vrhunskih uslova za rad jedne reprezentacije.Sve u svemu svaka cast i idemo na Svjetsko prvenstvo.Ne zelim da kvarim ovaj danasnji cejf osvrcuci se na razne dusmane ove repke i o njima drugi put.
Vi ste ponos drzave.

CEVAPI
Kontakt:

Post Postao/la CEVAPI » 16 jan 2012, 11:30

san je napisao/la:Cestitke selektoru Markovicu koji je jos u decembru imao hrabrosti i optimizma da izjavi da ce mo pobjediti grke u obje utakmice.Cestitke igracima na izvanrednom angazmanu i odnosu prema drzavnom grbu.Cestitke za podmladjivanjem repke i to na gospodski nacin I promociji djecaka poput Malinovica, Panica,Vranca i drugih.Cestitke velikom Enidu i zahvala za sve sto je do sada uradio i sto ce uraditi za nasu repku i drzavu.Kako cujem iz saveza su vec obezbjedili posao u RSBIH za Enida po zavrsetku karijere,Svaka cast . tako se vodi briga o legendama sporta.Cestitke i RSBIH odnosno gospodi Karacic i Muzurovic za obezbjedjenje vrhunskih uslova za rad jedne reprezentacije.Sve u svemu svaka cast i idemo na Svjetsko prvenstvo.Ne zelim da kvarim ovaj danasnji cejf osvrcuci se na razne dusmane ove repke i o njima drugi put.
Vi ste ponos drzave.
Hajde malo smanji doživljaj! Nije mi jasno kako ovdje tako varira raspoloženje od totalne euforije i nerealnih izjava (tipa idemo na SP),do totalnog razočarenja i najcrnjih izjava (tipa nikada mi nećemo proći baraž,ne valja ovaj,ne valje onaj..). Treba spustit loptu i biti realan,a ne bombastične izjave! Čuj vi ste ponos države!? Pa treba biti realan,ako je ponos države proći Grčku u rukometu onda se ipak treba zapitati... Ovo je ljudi očekivano! Sve drugo bi bilo sramota,a ovo se podrazumijeva! Pa nismo valjda u rangu Kipra? Samo je ovo sve moralo malo bolje (mislim rezultatski uvjerljivije) izgledati,ali šta je tu je! Jučer u gradu svi keca na Grke igraju,čak i hendikep, kao razvalit će nas,ovo ono... Ja lijepo kažem: "Ne znam kako,al ćemo proći"! Znao sam da od onog izdanja u Goraždu nema šanse dabude gore! I tako i bi,čak se nešto i zaradilo na kladionici ;) Al u svakom slučaju nemamo baš prevelikog razloga za optimizam u baražu,jer smo objektivno tanki! Ipak,treba sačekat da vidimo protivnika... U svakom slučaju,nismo podbacili,što je dobro za naš rukomet i državu!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 16 jan 2012, 12:07

Zelio bih samo pohvaliti Vukasina Stojanovica.Rekao bih da je on rijetko dobijao pohvale za razliku od nekih drugih,koji su naravno takođe to zasluzili,ali zbilja bi zelio barem jednim postom da izrazim respekt prema ovom rukometasu.Momak koji je debitovao za reprezentaciju kao igrac dobojske Sloge,igrao odlicno i tada,kasnije u dresu RK Bosne igrao ligu prvaka,te ostvario transfer u Spansku ligu,te i tada igrao istim zarom za reprezentaciju kao i onda dok je igrao za Slogu.Nikada nisam vidio da je on zakazao,nikada nije bio "povrijeđen,uvrijeđen,kum na svadbi bratu" za utakmice reprezentacije kao neki od njegovih kolega.I da,momak je rođeni Srbijanac.
slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 16 jan 2012, 12:23

CEVAPI je napisao/la:
san je napisao/la:Cestitke selektoru Markovicu koji je jos u decembru imao hrabrosti i optimizma da izjavi da ce mo pobjediti grke u obje utakmice.Cestitke igracima na izvanrednom angazmanu i odnosu prema drzavnom grbu.Cestitke za podmladjivanjem repke i to na gospodski nacin I promociji djecaka poput Malinovica, Panica,Vranca i drugih.Cestitke velikom Enidu i zahvala za sve sto je do sada uradio i sto ce uraditi za nasu repku i drzavu.Kako cujem iz saveza su vec obezbjedili posao u RSBIH za Enida po zavrsetku karijere,Svaka cast . tako se vodi briga o legendama sporta.Cestitke i RSBIH odnosno gospodi Karacic i Muzurovic za obezbjedjenje vrhunskih uslova za rad jedne reprezentacije.Sve u svemu svaka cast i idemo na Svjetsko prvenstvo.Ne zelim da kvarim ovaj danasnji cejf osvrcuci se na razne dusmane ove repke i o njima drugi put.
Vi ste ponos drzave.
Hajde malo smanji doživljaj! Nije mi jasno kako ovdje tako varira raspoloženje od totalne euforije i nerealnih izjava (tipa idemo na SP),do totalnog razočarenja i najcrnjih izjava (tipa nikada mi nećemo proći baraž,ne valja ovaj,ne valje onaj..). Treba spustit loptu i biti realan,a ne bombastične izjave! Čuj vi ste ponos države!? Pa treba biti realan,ako je ponos države proći Grčku u rukometu onda se ipak treba zapitati... Ovo je ljudi očekivano! Sve drugo bi bilo sramota,a ovo se podrazumijeva! Pa nismo valjda u rangu Kipra? Samo je ovo sve moralo malo bolje (mislim rezultatski uvjerljivije) izgledati,ali šta je tu je! Jučer u gradu svi keca na Grke igraju,čak i hendikep, kao razvalit će nas,ovo ono... Ja lijepo kažem: "Ne znam kako,al ćemo proći"! Znao sam da od onog izdanja u Goraždu nema šanse dabude gore! I tako i bi,čak se nešto i zaradilo na kladionici ;) Al u svakom slučaju nemamo baš prevelikog razloga za optimizam u baražu,jer smo objektivno tanki! Ipak,treba sačekat da vidimo protivnika... U svakom slučaju,nismo podbacili,što je dobro za naš rukomet i državu!
Ako si ikad bio na utakmici reprezentacije onda si morao cuti ovaj slogan Vi ste ponos drzave, kojim BH Fanaticosi ispracaju i docekuju nasu rukometnu reprezentaciju.O optimizmu , ja sam nepopravljiv i tako mislim i tako se ponasam kada su u pitanju sve nase reprezentacije.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jan 2012, 12:37

Jbt. grom fkt je nevjerovatno misljenje o nasim repkama, u svakom sportu. Sramota je odigrati nerijeseno protiv Albanije u Albaniji (fudbal), sramota je pobijediti Grcku sa 2 odnosno 1 razlike, jer je Grcka losa (rukomet), sramota izgubiti od Portugala (kosarka) itd. itd. Pa pratite li vi sport uopsteno, juce Juventus kiksa, Barca kiksa sa Espanyolom, Njemacka u rukometu izgubi, pa ljudi Boziji, svi danas igraju sve, nema vise mi smo jaki u ovom sportu mi moramo pobijediti mi cemo ovo mi cemo ono, danas je vrijeme gdje svi znaju sve, gdje svi ulazu u sve, cim imaju repku, znaci da mogu i iznenaditi. Sta treba da lete glave nakon nekog loseg rezultata, te da govorimo kako nam je ekipa odron, da nikad necemo proci baraz, pa zbog takvih kao vi gospodo, juce smo mi kojima je stalo, gledali ovu repku preko streamova, dok se gledalo EP u Srbiji i sama utakmica Srbije. Samo tako nastavite gospodo draga, najlakse je doci i pametovati moglo ovako moglo onako, sta je to moglo, da ste strucnjaci ne biste dosli na forum poslije tekme i srali o rezultatu, trebali ste gledati tekmu, da ste **** strucnjaci, ne biste sjedili u kuci besposleni, nego biste bili zaposleni u nekom sportskom klubu. Prodajete zjale po internetu, nasa repka ne valja, ne valja ovo, ne valja ono, pa vratite se svojim zivotima i sazalijevajte sami sebe, a ne nasu repku, jer ima ljudi koji vjeruju u sve nase repke, a vi pacenici vratite se u rupe i pustite da normalan svijet uziva.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

CEVAPI
Kontakt:

Post Postao/la CEVAPI » 16 jan 2012, 13:00

adriano_leite je napisao/la:Jbt. grom fkt je nevjerovatno misljenje o nasim repkama, u svakom sportu. Sramota je odigrati nerijeseno protiv Albanije u Albaniji (fudbal), sramota je pobijediti Grcku sa 2 odnosno 1 razlike, jer je Grcka losa (rukomet), sramota izgubiti od Portugala (kosarka) itd. itd. Pa pratite li vi sport uopsteno, juce Juventus kiksa, Barca kiksa sa Espanyolom, Njemacka u rukometu izgubi, pa ljudi Boziji, svi danas igraju sve, nema vise mi smo jaki u ovom sportu mi moramo pobijediti mi cemo ovo mi cemo ono, danas je vrijeme gdje svi znaju sve, gdje svi ulazu u sve, cim imaju repku, znaci da mogu i iznenaditi. Sta treba da lete glave nakon nekog loseg rezultata, te da govorimo kako nam je ekipa odron, da nikad necemo proci baraz, pa zbog takvih kao vi gospodo, juce smo mi kojima je stalo, gledali ovu repku preko streamova, dok se gledalo EP u Srbiji i sama utakmica Srbije. Samo tako nastavite gospodo draga, najlakse je doci i pametovati moglo ovako moglo onako, sta je to moglo, da ste strucnjaci ne biste dosli na forum poslije tekme i srali o rezultatu, trebali ste gledati tekmu, da ste **** strucnjaci, ne biste sjedili u kuci besposleni, nego biste bili zaposleni u nekom sportskom klubu. Prodajete zjale po internetu, nasa repka ne valja, ne valja ovo, ne valja ono, pa vratite se svojim zivotima i sazalijevajte sami sebe, a ne nasu repku, jer ima ljudi koji vjeruju u sve nase repke, a vi pacenici vratite se u rupe i pustite da normalan svijet uziva.
Adriano-leite odj... u skokovima! Jednostavno si prepametan za ovaj forum! Kad se prijaviš na izbore vjeruj da ću prvi glasat za tebe! Volio bih biti državljanin države u kojoj si ti predsjednik! Bože dragi.......

CEVAPI
Kontakt:

Post Postao/la CEVAPI » 16 jan 2012, 13:02

Ako si ikad bio na utakmici reprezentacije onda si morao cuti ovaj slogan Vi ste ponos drzave, kojim BH Fanaticosi ispracaju i docekuju nasu rukometnu reprezentaciju.O optimizmu , ja sam nepopravljiv i tako mislim i tako se ponasam kada su u pitanju sve nase reprezentacije.[/quote]
Fanaticose ne j...m ni za suhu šljivu,tako da me ne interesuje koji je njihov slogan! A optimizam je OK,samo treba biti realan,jer je onda u slučaju neuspjeha manje razočarenje ;) Živio!!

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 16 jan 2012, 13:14

Znaju li se moguci protivnici u barazu ??
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 jan 2012, 13:20

da se i ja pridruzim pohvalama stojanovicu! samo za one koji neznaju, momak je vec vodeci strijelac reprezentacije BiH svih vremena tj od kad postojimo kao reprezentacija --> e ovako nakon proslog kvalifikacionog ciklusa je imao 73 nastupa i 381 gol. nesjecam se jesmo li imali koju prijateljsku pred te zadnje kvalifikacije. u ovim zadjim utakmicama je dao 6 turskoj u drugoj utakmici (za prvu nazalost neznam) a protiv grka i kiprana je dao 21 gol. (debi u dresu repke mu je bio protiv SCG, prijateljska utakmica u decembru 2005).

znaci suma sumarum 79 nastupa (plus koja prijateljska pred prosle kvalifikacije, kad smo bili sa estonicam, madjarima i makedoncima u grupi) i 408 golova (plus ti eventualni golovi iz spomenutih prijateljski utakmica, koje se nazalost vise nesjecam i plus golovi iz prve prijateljske sa turcima).

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jan 2012, 13:28

E moj cevap, nije ni tebi lako.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 16 jan 2012, 14:43

sikirica je napisao/la:Znaju li se moguci protivnici u barazu ??
znaces za desetak dana...
imperator, prodavac magle

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 16 jan 2012, 14:43

jeko ovaj "cevapi"? koji delegat tugo moja :( na ovom forumu sve pacijent do pacijenta.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jan 2012, 15:27

imeime je napisao/la:
sikirica je napisao/la:Znaju li se moguci protivnici u barazu ??
znaces za desetak dana...
Pa pobjednici ovih kavlifikacionih grupa i 11 timova sa EP .
Francuska i Španija idu direktno ,ako budu među prva tri ,ići će 3,4 i 5 -ti

Sad mi čovjek kaže ,kao razlog što Prce nije igrao u Goraždu (dok ga publika nije prozvala ) .
Kaže kako su Prce i Harmandić pili na pripremama i uhvatio ih selektor ,sad jeli uoči utakmice ne znam.
I naljutio se ,pa ih nije htio ubacivati.
Znao je on da ne može bez Prcea ,ali iz principa ga nije htio uvesti,i vjerovatno da publika nije tražila i pod cjenu poraza ga ne bi uveo :roll: :roll: :roll:

Sad koliko je ovo tačno ja ne znam ;)

Aco kakve su nam šanse ,da dobijemo baraž :?: :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 jan 2012, 16:48

Belmin Karamehmedović - PAPAK, jebla ga Srbija. Neće svoju reprezentaciju da prenosi i to BESPLATNO. PAPAK.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 jan 2012, 18:41

Dylan Dog je napisao/la:Zelio bih samo pohvaliti Vukasina Stojanovica.Rekao bih da je on rijetko dobijao pohvale za razliku od nekih drugih,koji su naravno takođe to zasluzili,ali zbilja bi zelio barem jednim postom da izrazim respekt prema ovom rukometasu.Momak koji je debitovao za reprezentaciju kao igrac dobojske Sloge,igrao odlicno i tada,kasnije u dresu RK Bosne igrao ligu prvaka,te ostvario transfer u Spansku ligu,te i tada igrao istim zarom za reprezentaciju kao i onda dok je igrao za Slogu.Nikada nisam vidio da je on zakazao,nikada nije bio "povrijeđen,uvrijeđen,kum na svadbi bratu" za utakmice reprezentacije kao neki od njegovih kolega.I da,momak je rođeni Srbijanac.
slika

Nek' si vala napisao ovaj post. Ima da ga repriziramo.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 jan 2012, 03:52

Kao sto Markovic rece,vraca nam se Terzic u junu.Naravno nista o Saricu.E pa Saronja pokenjam te zajedno sa Maha-radjom.Tahir nam ne brani u Barceloni,ali zato i nema poslovne racune sa selektorom.
A valjda ce nam biti vise Vukasina u repci.
Sto se tice televizije Belmin jeste zenuo stvar,medjutim nisu ni bajni iz rukometnog saveza poletili da potpisu sa TV1 koji je fakat oyebina od kanala pa sad prozivaju ove druge.Bruka sa svih strana.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 18 jan 2012, 13:03

Dali neko zna kako tece oporavak Terzica,dugo nista o tome nisam procitao,ako neko zna nek napise?
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 18 jan 2012, 15:48

Dragan Marković: Tahirović će sa nama u Španiju

Dejan Maksimović - 17.01.2012 21:11

Nakon dva debakla u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2011, a potom i za Evropsko prvenstvo koje se upravo igra u Srbiji, malo ko je očekivao da rukometna reprezentacija može do baraža za SP koje će se 2013. godine održati u Španiji.

Dragan Marković, koji je na klupi bh. tima naslijedio Vojislava Rađu, po preuzimanju reprezentacije samouvjereno je rekao da će ostvariti plasman u baraž, i to sa dvije pobjede protiv glavnih konkurenata Grčke.

Ne samo da se plasirao u baraž, nego je u potpunosti ispunio svoje obećanje. Grci su savladani u Goraždu (31:29), a potom i u Solunu (23:22). Zanimljivo to je prva pobjeda BiH protiv Grčke na njihovom terenu u jednoj kvalifikacionoj utakmici, i to iz četvrtog pokušaja.

NN: Kada ste preuzeli reprezentaciju, bez obzira na optimistične izjave, je li postojao strah od neuspjeha?

MARKOVIĆ: Naravno, doza određenog opreza je postojala, ali to nisam pokazivao. Bio sam veoma samouvjeren i tako sam ušao u ovaj posao, jer sam znao da ćemo napraviti dobar posao. Kod mene postoji velika motivacija, posebno zbog činjenice da sam izabran jednoglasno od Izvršnog odbora RS BiH i što su mi dali potpuno odriješene ruke da sam donosim sve odluke. Na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu kada sam najavljivao naš plasman u baraž, i sada zajedno sa igračima uživam u ovom uspjehu.

NN: U Vašem stručnom štabu za sada imate jednog pomoćnika Adema Bašića. Da li planirate pojačati struku do baraža za SP?

MARKOVIĆ: U svakom slučaju stručni štab će biti jači, ali moram prvo obaviti razgovore sa određenim ljudima, pa ćemo onda detaljnije o toj temi. Moja prva želja je Aleksandar Knežević, ali on za sada ne može prihvatiti moju ponudu. Kao trener imam neke posebne zahtjeve i imam specifične zahtjeve. No, nakon što obavim te razgovore biće poznato više detalja. Jedino mogu reći da će struka do baraža biti jača za barem jednog čovjeka.

NN: Kako otići korak dalje i zaigrati na velikom takmičenju?

MARKOVIĆ: Prije svega moramo nastaviti vrijedno raditi i još više se uozbiljiti. Ovo moramo shvatiti kao nešto potpuno normalno, jer naša reprezentacija ima kvalitet. No, mislim da za odlazak na veliko takmičenje treba još dosta toga uraditi. Sve ovo moramo ozbiljnije shvatiti, ne samo mi u reprezentaciji i ljudi u Savezu, nego i političari, novinari i cijela javnost. Moramo stvoriti pozitivnu atmosferu i pobjednički mentalitet. Naravno, potrebna je i doza sreće, jer nije svejedno koga ćemo dobiti za protivnika u baražu. No, jedno mogu reći, a to je da koga god dobijemo nećemo biti lagan rival. U rukometu nekada nije najvažnije ko ima kvalitetnije individualce. Za mene postoje ekipe koje hoće i koje neće da pobijede.

NN: U baražu bi trebalo da budemo jači za Mirsada Terzića i Danijela Šarića. Koliko će njihovo prisustvo značiti ovoj reprezentaciji?

MARKOVIĆ: Nisu tu samo Terzić i Šarić, nego i Tarik Međić, koji nije bio potpuno spreman za kvalifikacione utakmice sa Grčkom. Terzić bi trebalo da bude sto posto spreman do baraža, dok za Šarića još ne znam. Ako bude zdrav sigurno će nam puno značiti. Međutim, imamo mi još dosta sjajnih golmana, kao što su Bojan Ljubišić i Mario Blažević iz mog Borca. U svakom slučaju očekujem da ćemo biti jači u baražu, jer sam povratak igrača kakav je Terzić koji je jedan od nosilaca ovog tima, biće velika stvar.

NN: Postoje li igrači sa prostora bivše države koji su slobodni, a da su Vam interesantni?

MARKOVIĆ: Ne razmišljam o takvim igračima. Imamo dovoljno naših momaka koji su kvalitetni za reprezentaciju. Tim koji je odigrao kvalifikacije biće kostur reprezentacije u budućnosti i za baraž, a možda i za Svjetsko prvenstvo. Ponovo će neki pomisliti da sam lud, ali sam optimista i vjerujem da možemo zaigrati u Španiji.

NN: Jedan od junaka pobjede u Solunu, sjajni golman Enid Tahirović, najavio je da se u junu oprašta od aktivnog igranja rukometa. Uprkos tome, hoćete li računati na njega u baražu?

MARKOVIĆ: Istina je da je Tahirović najavio svoj oproštaj. No, mislim da se neće još oprostiti, jer njegovo vrijeme tek dolazi iako je na pragu 40. godine. Računam na njega i u baražu, a kasnije i na Svjetskom prvenstvu. Nije lud da ne ide sa nama u Španiju, a tamo bi ušao u istoriju kao najstariji golman na Svjetskom prvenstvu. To bi bio pravi završetak njegove karijere i to mu od srca želim.

NN: Od prvih kvalifikacionih utakmica sa Kiprom prošlo je nešto više od dva mjeseca. U kojem pogledu je ekipa najviše napredovala?

MARKOVIĆ: Mislim da smo za vrlo kratko vrijeme uspjeli da uigramo dvije odbrambene formacije, a i treća se nazire. Tu smo sigurno najviše napredovali. U napadu imamo dovoljno jakih igrača, i to različitog profila, pa svakome možemo stvarati probleme. No, odbrana je druga priča. Nije to tako lako uigrati kao u klubu. Veoma malo smo vremena na okupu da bismo neke stvari u odbrani doveli do savršenstva, a tome težimo. Zbog toga ću napraviti reprezentaciju za koju će konkurisati dvadesetak igrača i koji će biti u krugu kandidata u zavisnosti od forme i igara u svojim klubovima. Imamo još posla, moramo pametno izbalansirati sve naše snage koje imamo na raspolaganju, ali kostur se već sada nazire.

NN: Možete li otkriti ključ uspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo? Od ekipe koja je gubila od Estonije, za dva i po mjeseca, napravili ste tim koji je dva puta dobio Grčku.

MARKOVIĆ: Najvažnije je bilo psihički rasteretiti igrače. Zbog toga sam svu odgovornost preuzeo na sebe i igrače potpuno rasteretio od svega, osim od rada na treninzima. Nisam se razmetao s tim ko će igrati i kako ćemo igrati. To sam čuvao za sebe i igrače, jer protivnik je uvijek na oprezu. Pokazalo se da nas je to odvelo do uspjeha.
Okupljanje u aprilu

Rukometna reprezentacija BiH do baraža za SP imaće jedno okupljanje i to najvjerovatnije u aprilu, kada je u kalendaru na programu EHF nedjelja. Postoji mogućnost odigravanja kontrolne utakmice sa Mađarskom u čast tragično preminulog bh. reprezentativca Marinka Kelečevića. No, ako Mađari budu rival u baražu od toga neće biti ništa.

"Sigurno ćemo se okupiti pet ili šest dana i to u najjačem sastavu. Moramo to organizovati kako bismo uhvatili kontinuitet. Termin je vjerovatno april i nećemo puno kombinovati. Tada želim okupiti najjače snage koje imamo", kaže Marković.
Bez prognoza za EP

Marković, s obzirom na obaveze u reprezentaciji BiH, nije bio u prilici pratiti utakmice prvog kola Evropskog prvenstva u Srbiji.

"Žao mi je što nisam mogao gledati utakmice na otvaranju takmičenja, ali pogledaću neke snimke. Kako je krenulo izgleda da svako svakoga može dobiti i očekujem još iznenađenja. Prognoze ne bih davao, niti bih nekoga favorizovao, jer nisam gledao nijednu utakmicu."

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 18 jan 2012, 19:18

Bio sam ovih dana u Banovicima pa tek danas mogu komentarisati ovaj uspjeh nase repke. Prije svega svaka cast igracima i strucnom stabu i sjajnoj publici u Gorazdu cija podrska je bila odlucujuca za pobjedu u prvom mecu. A za BHT a posebno Belmina Karamehmedovica glavnog urednika sporstke redakcije mogu samo reci Sram ih bilo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 18 jan 2012, 22:16

Samo da napomenem da je plaćanje RTV takse zakonska obaveza, a da pozive na naplaćanje na ovom forumu shvatamo kao poziv na vršenje nezakonitih djela i samim tim nagrađujemo trajnim banom.

čisto da ne bude nesporazuma kasnije.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.