EP Litvanija 2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
mnogo_smo_jaki
- Kontakt:
Re: EP Litvanija 2011
Ostalo je još 13 dana do eurobasketa,jedva čekam..biće ovo ekstra uzbudljivo i kvalitetno prvenstvo.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...
Hrvatska je na pripremnom turniru u Londonu zabilježila i drugu pobjedu, rezultatom 75:70 svladali su Veliku Britaniju. Još jednom naši su košarkaši na krilima Krune Simona izborili veliko vodstvo, a potom morali spašavati živu glavu u završnici. Kao najveći razlog za neizvjesnu završnicu naši navode opuštenost u igri.
Uz raspoloženog Simona najbolji pojedinac u Vrankovićevoj izabranoj vrsti bio je centar madridskog Reala, Ante Tomić koji je uz 12 postignutih koševa, skupio šest skokova i tri asistencije. Zapaženu ulogu još su odigrali i Marko Tomas s devet poena i večerašnje osvježenje Rok Stipčević koji je postigao 8 koševa.
U ključnim trenutcima utakmice posebno je inspiriran bio Ante Tomić koji je nakon utakmice izjavio: "Nakon pobjede nad Srbijom u ovu smo utakmicu ušli preopušteno, a nismo ni iskontrolirali niti završnicu. Moramo naučiti lekciju. Ne smiju nam se događati tako veliki padovi u igri."
Svjesni su Vrankovićevi izabranici a i sam izbornik da se nećemo dobro provesti u Litvi ako budemo ovako igrali. Naši košarkaši su imali čak 20 izgubljenih lopti, a tek 10 asistencija i da je za Britance zaigrao Deng loše bi nam se pisalo. Treba napomenuti da je hrvatski izbornik u ovoj utakmici odlučio odmoriti Bogdanovića.
Izbornik Vranković i ovoga puta je dosta rotirao momčad posebno u trenutcima kada su naši imali prednost veću od 15 koševa razlike što je pridonijelo padu naše momčadi o kojemu se osvrnuo i Vranković: " Na plus 16 ušao sam u rotacije koje su zakomplicirale završnicu, no moram postići formu kod svih igrača."
Nezadovoljan je bio Vranković i uvjetima za igru u dvorani o čemu je uputio oštru kritiku organizatorima: "Ovo nije ni jesen, u dvorani je zima. Bojim se da mi se igrači ne razbole i zato nisam nikoga doveo na press-konferenciju gdje je također prehladno."
Danas naše reprezentativce u 19 sati očekuje sraz protiv Australije.
Uz raspoloženog Simona najbolji pojedinac u Vrankovićevoj izabranoj vrsti bio je centar madridskog Reala, Ante Tomić koji je uz 12 postignutih koševa, skupio šest skokova i tri asistencije. Zapaženu ulogu još su odigrali i Marko Tomas s devet poena i večerašnje osvježenje Rok Stipčević koji je postigao 8 koševa.
U ključnim trenutcima utakmice posebno je inspiriran bio Ante Tomić koji je nakon utakmice izjavio: "Nakon pobjede nad Srbijom u ovu smo utakmicu ušli preopušteno, a nismo ni iskontrolirali niti završnicu. Moramo naučiti lekciju. Ne smiju nam se događati tako veliki padovi u igri."
Svjesni su Vrankovićevi izabranici a i sam izbornik da se nećemo dobro provesti u Litvi ako budemo ovako igrali. Naši košarkaši su imali čak 20 izgubljenih lopti, a tek 10 asistencija i da je za Britance zaigrao Deng loše bi nam se pisalo. Treba napomenuti da je hrvatski izbornik u ovoj utakmici odlučio odmoriti Bogdanovića.
Izbornik Vranković i ovoga puta je dosta rotirao momčad posebno u trenutcima kada su naši imali prednost veću od 15 koševa razlike što je pridonijelo padu naše momčadi o kojemu se osvrnuo i Vranković: " Na plus 16 ušao sam u rotacije koje su zakomplicirale završnicu, no moram postići formu kod svih igrača."
Nezadovoljan je bio Vranković i uvjetima za igru u dvorani o čemu je uputio oštru kritiku organizatorima: "Ovo nije ni jesen, u dvorani je zima. Bojim se da mi se igrači ne razbole i zato nisam nikoga doveo na press-konferenciju gdje je također prehladno."
Danas naše reprezentativce u 19 sati očekuje sraz protiv Australije.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
On prakticno odbranu ne igra. U ofanzivi je najbolji, ali u odbrani je ispodprosjecan.eroor je napisao/la:njegova odbrana je sasvim uredu za nbakakavdanakneiskustvu je napisao/la:rogeRF je napisao/la:Ovaj Teodosic je stvarno cudo od igraca. Po meni, za play makera je dovoljno i 10 poena da postigne u jednom mecu, a on obavezno ide 15+, uz odlicne asistencije. Nevjerovatan je! Mislim da bi i u NBA harao, kao i u Evropi. Za njega ne bi bila potrebna neka posebna adaptacija, covjek ima strasan kvalitet, a tek su mu 24 godine.
da bi harao u nba,morao bi za pocetak poceti igrati obranu
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ne glumim ja "dezurnog", nego ti pretvaras ovaj topic u topic gdje se samo raspravlja o Srbiji i njihovim pripremnim utakmicama. To sto prebacas vlasnik foruma i slicno, radis i na temi Zvezde. Fino otvoris temu i pises k'o svi sretni.@neno...ja se ni sa kim ne svađam,imam normalnu komunikaciju,ako me neko nešto pita,onda lijepo odgovorim i imam svoje mišljenje,a to što ti glumiš "dežurnog" na ovoj temi(kao da si ti vlasnik foruma) i svakoga ispravljaš,prepravljaš,pametuješ,učiš..to je tvoja stvar,ako će neko drugi dopustiti da mu budeš mentor,nek dopusti,meni nećeš biti,tako da zaobiđeš...ako možemo diskutovati o košarci,možemo,ako ne možemo....adio.
Mi ostali bi ovdje da malo pricamo i ostalim repkama.
Razumijes, nadam se.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Kao što si i rekao ovo je topic o svim repkama koje učestvuju na EP, prema tome ako imaš nešto da napišeš napiši, dosadio si i Bogu i narodu sa svojim pametovanjem. Pusti ti meni tu priču, mi bi ovde da pričamo i o drugim repkama, a koliko ja vidim niko ništa ne piše, već se samo s vremena na vreme pojavite da njega opomenete da previše piše o Srbiji.neno#4 je napisao/la:Ne glumim ja "dezurnog", nego ti pretvaras ovaj topic u topic gdje se samo raspravlja o Srbiji i njihovim pripremnim utakmicama. To sto prebacas vlasnik foruma i slicno, radis i na temi Zvezde. Fino otvoris temu i pises k'o svi sretni.@neno...ja se ni sa kim ne svađam,imam normalnu komunikaciju,ako me neko nešto pita,onda lijepo odgovorim i imam svoje mišljenje,a to što ti glumiš "dežurnog" na ovoj temi(kao da si ti vlasnik foruma) i svakoga ispravljaš,prepravljaš,pametuješ,učiš..to je tvoja stvar,ako će neko drugi dopustiti da mu budeš mentor,nek dopusti,meni nećeš biti,tako da zaobiđeš...ako možemo diskutovati o košarci,možemo,ako ne možemo....adio.
Razumijes, nadam se.
I think I'm a pussy one.
Posle Bojana Bakića sa spiska Crne Gore otpao i Sead Šehović.
Miha Zupan (Slovenija) i Ronny Turiaf (Francuska) neće putovati u Litvaniju zbog povreda.
Miha Zupan (Slovenija) i Ronny Turiaf (Francuska) neće putovati u Litvaniju zbog povreda.
I think I'm a pussy one.
Prvi meč trećeg dana turnira u Londonu:
Francuska - Kina 76:59 (22:7, 14:15, 18:15, 22:22)
Nicolas Batum 15, Nando de Colo 14, Kevin Seraphin 14, Jianlian Yi 20.
Francuska 3-0
Hrvatska 2-0
Srbija 1-1
Australija 1-1
VB 0-2
Kina 0-3
Subota: 16:30 Hrvatska - Francuska HRT 2
19:00 VB - Kina
21:30 Srbija - Australija Arena Sport 1
Nedelja: 16:30 Hrvatska - Kina HRT 2
19:00 VB - Australija Arena Sport 1
21:30 Srbija - Francuska Arena Sport 1
U subotu i nedelju za VB nastupa i Loul Deng.
Francuska 3-0
Hrvatska 2-0
Srbija 1-1
Australija 1-1
VB 0-2
Kina 0-3
I think I'm a pussy one.
- mostarac1420
- Kontakt:
Rece covjek koji se regostrovao prije par dana da napise kako se Srbiju krade konstantno.Texi je napisao/la:Kao što si i rekao ovo je topic o svim repkama koje učestvuju na EP, prema tome ako imaš nešto da napišeš napiši, dosadio si i Bogu i narodu sa svojim pametovanjem. Pusti ti meni tu priču, mi bi ovde da pričamo i o drugim repkama, a koliko ja vidim niko ništa ne piše, već se samo s vremena na vreme pojavite da njega opomenete da previše piše o Srbiji.neno#4 je napisao/la:Ne glumim ja "dezurnog", nego ti pretvaras ovaj topic u topic gdje se samo raspravlja o Srbiji i njihovim pripremnim utakmicama. To sto prebacas vlasnik foruma i slicno, radis i na temi Zvezde. Fino otvoris temu i pises k'o svi sretni.@neno...ja se ni sa kim ne svađam,imam normalnu komunikaciju,ako me neko nešto pita,onda lijepo odgovorim i imam svoje mišljenje,a to što ti glumiš "dežurnog" na ovoj temi(kao da si ti vlasnik foruma) i svakoga ispravljaš,prepravljaš,pametuješ,učiš..to je tvoja stvar,ako će neko drugi dopustiti da mu budeš mentor,nek dopusti,meni nećeš biti,tako da zaobiđeš...ako možemo diskutovati o košarci,možemo,ako ne možemo....adio.
Razumijes, nadam se.
Ali dobro ti si jos novi ovdje, tako da...
Ja ne opominjem nikoga, niti sam moderator niti ista. S nekim si me zamijenio ocigledno.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Dobila Australija 78 - 66..mostarac1420 je napisao/la:koliko zavrsi hrvatska-australija
P.S. Litvanija dobila Spaniju na otvaranju Kaunas Arene.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- mostarac1420
- Kontakt:
idioti,al nema veze nek budu pravi na epneno#4 je napisao/la:Dobila Australija 78 - 66..mostarac1420 je napisao/la:koliko zavrsi hrvatska-australija
uuuu cuj litvanci dobili spanjolskuuu,bit ce svasta
Najstariji nogometni klub u BiH
hškz 1905
hškz 1905
Ma samo njih mutavac moze sprijeciti da ne odu opet do titule. Nazalost to im je najveca prepreka. Ali dobro morala je Litvanija ovo dobiti, domaci parket.mostarac1420 je napisao/la:idioti,al nema veze nek budu pravi na epneno#4 je napisao/la:Dobila Australija 78 - 66..mostarac1420 je napisao/la:koliko zavrsi hrvatska-australija
uuuu cuj litvanci dobili spanjolskuuu,bit ce svasta
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ja napisao da Srbiju konstantno kradu ?Rece covjek koji se regostrovao prije par dana da napise kako se Srbiju krade konstantno.
Ali dobro ti si jos novi ovdje, tako da...
Ja ne opominjem nikoga, niti sam moderator niti ista. S nekim si me zamijenio ocigledno.
Nastavi ti da se praviš lud, nemam ja ništa protiv, vrlo dobro znaš da sam ja citirao čoveka koji je pisao o krađama 1995 i 2002 u korist SRJ i izneo svoje mišljenje koje je bilo potpuno objektivno.
Biće da si ti mene zamenio sa nekim.
I think I'm a pussy one.
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
On prakticno odbranu ne igra. U ofanzivi je najbolji, ali u odbrani je ispodprosjecan.[/quote]eroor je napisao/la:njegova odbrana je sasvim uredu za nbakakavdanakneiskustvu je napisao/la:rogeRF je napisao/la:Ovaj Teodosic je stvarno cudo od igraca. Po meni, za play makera je dovoljno i 10 poena da postigne u jednom mecu, a on obavezno ide 15+, uz odlicne asistencije. Nevjerovatan je! Mislim da bi i u NBA harao, kao i u Evropi. Za njega ne bi bila potrebna neka posebna adaptacija, covjek ima strasan kvalitet, a tek su mu 24 godine.
da bi harao u nba,morao bi za pocetak poceti igrati obranu
znam,lici na nasha u tome
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
Texi je napisao/la:Prvi meč trećeg dana turnira u Londonu:
Francuska 3-0
Hrvatska 2-0
Srbija 1-1
Australija 1-1
VB 0-2
Kina 0-3
ja u italiji,a bas bi volio pratiti na areni prenose tekmi
-
mnogo_smo_jaki
- Kontakt:
Što se tiče sinoćnjih utakmica,vidim da je Litvanija tukla Špance,ne mogu reći da sam previše iznenađen,jer iako je Španija jača i kvalitetnija,i Litvanija ima dobru ekipu,koja će sigurno ići na medalju na domaćem parketu.Francuzi su tukli slabašne Kineze,čini mi se 16,17 razlike..ja sam očekivao i 20+,ali očigledno da nisu baš zapinjali.Izgleda je Francuska ostala bez jednog od važnijih igrača,posebno u odbrani..Roni Turijaf iz Kniksa neće putovati u Litvaniju zbog povrede šake...Imam osjećaj da će se to vidno osjetiti u njihovoj igri.Umjesto njega,naknadno je pozvan Jan Mainmi,meni ne baš poznat igrač,prošle sezone proveo u šampionu NBA ,Dallasu,ali uz mizernu statistku..3 poena i 2 skoka,za 8 minuta na parketu.,...Austarlija tukla Hrvate sa 12 razlike čini mi se,iako su vodili i sa 19 u jednom trenutku
...Mi se mučila sa Britanijom(bez Denga)..i na kraju 97-95...previše koševa smo primili,,,zaista previše...izgleda da nešto škripi u odbrani,fali tu Novica,svojom čvrstinom i skokovima,molim boga se oporavi do 31.08....Ali,ima još do prve utakmice,uklopiće to Duda,jer ja znam da moženo mnogo bolje..ipak na kraju krajeva sve ovo su pripremni mečevi,prava slika će se vidjeti u Litvaniji....Danas je u Londonu slobodan dan,a što se tiče ostalih pripremnih mečeva danas igraju Grčka-Turska i Njemačka-Belgija.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...
Odbrane se sinoć nisu ni igrale.mnogo_smo_jaki je napisao/la:Što se tiče sinoćnjih utakmica,vidim da je Litvanija tukla Špance,ne mogu reći da sam previše iznenađen,jer iako je Španija jača i kvalitetnija,i Litvanija ima dobru ekipu,koja će sigurno ići na medalju na domaćem parketu.Francuzi su tukli slabašne Kineze,čini mi se 16,17 razlike..ja sam očekivao i 20+,ali očigledno da nisu baš zapinjali.Izgleda je Francuska ostala bez jednog od važnijih igrača,posebno u odbrani..Roni Turijaf iz Kniksa neće putovati u Litvaniju zbog povrede šake...Imam osjećaj da će se to vidno osjetiti u njihovoj igri.Umjesto njega,naknadno je pozvan Jan Mainmi,meni ne baš poznat igrač,prošle sezone proveo u šampionu NBA ,Dallasu,ali uz mizernu statistku..3 poena i 2 skoka,za 8 minuta na parketu.,...Austarlija tukla Hrvate sa 12 razlike čini mi se,iako su vodili i sa 19 u jednom trenutku...Mi se mučila sa Britanijom(bez Denga)..i na kraju 97-95...previše koševa smo primili,,,zaista previše...izgleda da nešto škripi u odbrani,fali tu Novica,svojom čvrstinom i skokovima,molim boga se oporavi do 31.08....Ali,ima još do prve utakmice,uklopiće to Duda,jer ja znam da moženo mnogo bolje..ipak na kraju krajeva sve ovo su pripremni mečevi,prava slika će se vidjeti u Litvaniji....Danas je u Londonu slobodan dan,a što se tiče ostalih pripremnih mečeva danas igraju Grčka-Turska i Njemačka-Belgija.
Akcenat je stavljen na napad koji nije funkcionisao u prethodnim utakmicama onako kako se očekuje, očigledno je Ivković rekao igračima da šutiraju do mile volje. U svakom slučaju utakmica će mnogo koristiti, jer velike su šanse da će na EP biti nekih utakmica (Španija, Litvanija) na veliki broj poena. 2009 je na pripremama pobeđena Letonija 97:93, ako se ne varam posle 2 produžetka, a onda znamo šta se desilo u 1/2 protiv Slovenije.
I think I'm a pussy one.
Jedva cekam da vidim "Plavog andjela" veceras

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Vjeruj mi i ja. Samo ne znam hoce l' gdje biti prenosa, valjda se nadje kakav streamneno#4 je napisao/la:Jedva cekam da vidim "Plavog andjela" veceras![]()
![]()
Izdržati, to je temelj vrline!
Sportklub ili Sportklub plus u 20 : 15.rogeRF je napisao/la:Vjeruj mi i ja. Samo ne znam hoce l' gdje biti prenosa, valjda se nadje kakav streamneno#4 je napisao/la:Jedva cekam da vidim "Plavog andjela" veceras![]()
![]()
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.