Demirovic bude jako izolovan kad igra kao jedini spic. Kada igra u paru, tada njegove kvalitete dolaze do izrazaja. Isto nevjerujem da ce Dzeku staviti na klupu protiv Austrije.
San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.
-
- Kontakt:
Jest, bavio se sportskim novinarstvom u BiH, do 2014. kad je otišao u Austriju i morao se baviti nečim drugim da bi obezbijedio sebe i svoje, ali je onda opet počeo da prati tu omladinu koja ima veze s Bosnom i tako je sve krenulo.Zglavkar je napisao/la: ↑29 avg 2025, 23:27Austrija nam se isprofilisala kao glavna baza za ovu generaciju reprezentativaca, a nije velika zemlja, vjerujem da sve ove igrače koji igraju ili su igrali tamo poznaje lično i da dobija informacije od njih. Mene zanima kako se on počeo vrtiti oko reprezentacije, je li bio novinar dok je bio u BiH ili šta?Coolpanda24 je napisao/la: ↑29 avg 2025, 22:20Praštaj![]()
Nego kako ovaj Beli zna ove informacije, je l’ on sad kakav faktor u savezu il’ šta? Hajd ok ovi neki klinci mu garant sami jave, ali ne bih rekao da je sa Jukom baš blizak.
Šanse nema da Alajbeg i Esmir startaju zajedno protiv Austrije, mozda protiv San Marina
- Beduin
- Kontakt:
Cak i protiv jednog SM je riskantno ici s takvom postavom, koliko god to bili talentovani mladici a protivnik slab. Sto neko gore napisa, Demirovic je previse izolovan i treba mu jes jedan napadac ovdje, Bazdar ili Kulenovic umjesto Tahirovica/Sunjica. Gigovic je tu da trkom pokriva sredinu uz jos jednog DMF.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ništa djeca protiv Austrije u prvih 11. Iskustvo se ne može kupiti, kakav crni Esmir i Kerim.
Uostalom, 4-4-2 protiv SM i 5-3-2 ili čak 5-4-1 protiv Austrije. Pustit ćemo mi Austriji loptu siguran sam i igrati nešto slično kao protiv Rumunije, nema veze što je domaći teren.
Nakon izjave na presici, siguran sam da će Kerim i Košpo dobiti neke minute protiv SM. Jasno je dao do znanja da su pozvani da ih kaparišemo. Rijetko pametan potez od SS.
Austrija
-----------------------Vasilj
Gazibegović -- Katić -- Barišić/Muharemović -- Dedić
-----------------Šunjić -- Tahirović
---------------------Gigović
---------------Džeko -- Demirović/Burnić (Burnić naravno u sredinu ako bude 5-4-1-)
Dedić i Gazibegović će mijenjati strane tokom utakmice.
Smatram da SS nema veliko povjerenje u nas, tj. da se mi možemo nositi sa jednom Austrijom. Kako ja njihove izjave shvatam, Austrija je za nas jednako Španija-Njemačka-Francuska.
Dokaz toga je i tekma u Rumuniji. Dali go, zatvori, vrati se, brani se životom. Ako tako na Rumuniju gledaju, Austrija je velesila, a mi smo rang Lux, Andora, Estonija isl.
Tok utakmice će određivati daljnju postavu. Ako budemo gubili, preći ćemo vjerovatno na 4-4-2 sa klasičnim krilima, desno Memić a lijevo Baždar ili možda čak Kerim, zavisi koliko bude do kraja, tj. ne vjerujem da Kerim protiv Austrije može dobiti više od 15.
Ako bude neriješeno, ili dao Bog vodili, to je zatvaranje na max i pokušati koju kontru istrčati ako nam se ukaže prilika.
Da se razumijemo, sve ovo ja očekujem, ne da i priželjkujem.
Uostalom, 4-4-2 protiv SM i 5-3-2 ili čak 5-4-1 protiv Austrije. Pustit ćemo mi Austriji loptu siguran sam i igrati nešto slično kao protiv Rumunije, nema veze što je domaći teren.
Nakon izjave na presici, siguran sam da će Kerim i Košpo dobiti neke minute protiv SM. Jasno je dao do znanja da su pozvani da ih kaparišemo. Rijetko pametan potez od SS.
Austrija
-----------------------Vasilj
Gazibegović -- Katić -- Barišić/Muharemović -- Dedić
-----------------Šunjić -- Tahirović
---------------------Gigović
---------------Džeko -- Demirović/Burnić (Burnić naravno u sredinu ako bude 5-4-1-)
Dedić i Gazibegović će mijenjati strane tokom utakmice.
Smatram da SS nema veliko povjerenje u nas, tj. da se mi možemo nositi sa jednom Austrijom. Kako ja njihove izjave shvatam, Austrija je za nas jednako Španija-Njemačka-Francuska.
Dokaz toga je i tekma u Rumuniji. Dali go, zatvori, vrati se, brani se životom. Ako tako na Rumuniju gledaju, Austrija je velesila, a mi smo rang Lux, Andora, Estonija isl.
Tok utakmice će određivati daljnju postavu. Ako budemo gubili, preći ćemo vjerovatno na 4-4-2 sa klasičnim krilima, desno Memić a lijevo Baždar ili možda čak Kerim, zavisi koliko bude do kraja, tj. ne vjerujem da Kerim protiv Austrije može dobiti više od 15.
Ako bude neriješeno, ili dao Bog vodili, to je zatvaranje na max i pokušati koju kontru istrčati ako nam se ukaže prilika.
Da se razumijemo, sve ovo ja očekujem, ne da i priželjkujem.
- ArtVandelay
- Kontakt:
Arogantnom pokerašu nije na pamet palo pozvati Hadžikadunića i Ahmedhodžića, koji su za panjeve mujakića i radeljića Maldini i Cannavaro.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
- Omerbavarac
- Kontakt:
Kako se slozise kockice kada su u pitanju pojedini igrači a izmedju ostalog se tim naknadnim pozivima ostvarila želja mnogih navijača.
Šteta je sto se sa Ahmedhodzicem nije našla zajednička bez obzira ko bio kriv jer se ipak radi o po meni najboljem stoperu reprezentacije.
Raduje dobra forma pojedinih igrača pred ovaj dvomec.
Nadamo se dobrom vikendu sa puno minuta naših igrača i bez povreda naravno.
Šteta je sto se sa Ahmedhodzicem nije našla zajednička bez obzira ko bio kriv jer se ipak radi o po meni najboljem stoperu reprezentacije.
Raduje dobra forma pojedinih igrača pred ovaj dvomec.
Nadamo se dobrom vikendu sa puno minuta naših igrača i bez povreda naravno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- ArtVandelay
- Kontakt:
Pod hitno vratiti Hadžiahmetovića (jedini zna lopte na sredini) i nepravedno zapostavljenog Huseinbašića!
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Cuj Zlomislic prvi golman jbt.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Lik je retardirani bolesnik koji bi u svakoj normalnoj državi bio iza rešetaka a ključ od kaveza bačen na dno Marijanske brazde, ne znam kako to niste shvatili do sad.
Gori ste vi što mu dajete pažnju.
Gori ste vi što mu dajete pažnju.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ovo je doslovno šta bi trebao izvesti protiv San Marina (iako on ne igra sa 4 u rombu u sredini iako bi trebao ako već hoće 4-4-2) , ne protiv Austrije (nadam se da si pogriješio). Onda uvesti još svakako Alajbegovića i Košpu ako rezultat bude o.k.
Katić ni pod razno protiv Austrije od početka jedino ako bude ok rezultat da uđe i da igramo sa trojicom u liniji, protiv jačih ekipa on ne smije biti u prvih 11 gdje igramo sa 4 nazad.
Glory Glory Man United
-
- Kontakt:
Obavještavamo sve navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine da će u utorak, 2. septembra početi prodaja ulaznica za gostujuću utakmicu sa Austrijom.
Zmajevi će meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026 protiv Austrije odigrati 18. novembra 2025. godine na stadionu „Ernst-Happel“ u Beču sa početkom u 20:45 sati. Cijena ulaznice je 38€.
Ulaznice za gostujući sektor biće dostupne na linku: http://www.oeticket.com/noapp/event/fif ... iliate=O40
-
- Kontakt:
Daduli je napisao/la: ↑30 avg 2025, 19:46Ovo je doslovno šta bi trebao izvesti protiv San Marina (iako on ne igra sa 4 u rombu u sredini iako bi trebao ako već hoće 4-4-2) , ne protiv Austrije (nadam se da si pogriješio). Onda uvesti još svakako Alajbegovića i Košpu ako rezultat bude o.k.
Katić ni pod razno protiv Austrije od početka jedino ako bude ok rezultat da uđe i da igramo sa trojicom u liniji, protiv jačih ekipa on ne smije biti u prvih 11 gdje igramo sa 4 nazad.
A bogati ko će voditi duele sa Arnautovićem, Sabitzerom Barišić daj ne budite smješni momak je u najboljoj formi od svih stopera.
-
- Kontakt:
Bogat nisam . Tako je legendo, Katić će ih razbacati ko sušeno meso na vjetru, smiri hormone, legendo! Sve što je čovjek dobro uradio je u 3-5-2 formaciji (evo ga i danas protiv Dinamo Dresdena u toj formaciji). Odlično čuva prostor, igrače ne baš. Valjda si ga gledao do sad.Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 14:10Daduli je napisao/la: ↑30 avg 2025, 19:46Ovo je doslovno šta bi trebao izvesti protiv San Marina (iako on ne igra sa 4 u rombu u sredini iako bi trebao ako već hoće 4-4-2) , ne protiv Austrije (nadam se da si pogriješio). Onda uvesti još svakako Alajbegovića i Košpu ako rezultat bude o.k.
A bogati ko će voditi duele sa Arnautovićem, Sabitzerom Barišić daj ne budite smješni momak je u najboljoj formi od svih stopera.
Glory Glory Man United
Pozitivno je sto je Malic otpao i Burnic izgubio mjesto i u cvajtasu. Jos samo da Tahirbeg otpadne i sanse da Pokeras zajebe se formacijom postaju minimalne. 

Igrat ce Mujakic protiv Austrije lijevog beka milion %.
I to ce pravdati time da je on defanzivac bolji od ostalih a pretpostabka je da cemo se braniti vise nego napadati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.