EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

AYAN
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la AYAN » 08 feb 2010, 11:07

Smatram da imamo dobre igrače i da imamo još mladih igrača koji su veliki potencijal. Prije svih bi spomenuo mladog Anesa Haurdića koji nam je najpotrebniji poslije Papca (ako se odazove). Anes je veoma brz i dobar tehničar, a upravo takav igrač nam fali u repki brz, brz i samo brz...tog igrača niko ne spominje i veoma sam razočaran zbog toga, jer je mali dokazao da je zvijer i da se na njega treba ozbiljno računati. Sve mi se čini, da u ovoj našoj zemlji svaki igrač treba imati svog novinara koji bi ga promovisao da bi se za njega čulo. Ali ipak se nadam da sam pogriješio u procijeni i da će npr. ss.ba napisati nešto i o tom mladom i kvalitetnom igraču.

Seferović i ostali mladi igrači jesu dobri i njih treba zvati, ali ipak treba biti svjestan da je Džeko zacementirao sebi mjesto u napadu, a Muslimović je također mnogo pouzdan za prvu postavu.

Dakle imamo igrače koji su garancija dobrog rezultata, ali dobar rezultat će doći ukoliko se dobro ukomponuje vođenje repke i igranje igrača. Ako to bude neusklađeno, mislim da ćemo imati velike probleme da se dokopamo i trećeg mjesta, jer Bjelorusi su veoma ozbiljna reprezentacija, a Rumuni su ipak mnogo iskusnija nacija u svjetskim i Evropskim takmičenjima da bi dopustili da se preko njih lahko pređe.

Na kraju ide zaključak: dobro ukomponovana funkcija struke i igrača, uz dodatna pojačanja mladim kvalitetnim snagama, vodi nas direktno na EP u suprotnom smo dojnji.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 08 feb 2010, 11:22

Kao sto rekoh juce, zadovoljan sam grupom. Nece sigurno biti setnja, ali se itekako ovdje moze nakupiti mnogo bodova. Volio bih nekoliko novih igraca vidjeti u timu, prvenstveno Stilica. Neopravdano je zapostavljen u prethodnim kvalifikacijama. Sto se tice odbrane, prvenstveno bekova, tu uopste ne vidim svjetlo na kraju tunela. Kako mi ne mozemo da proizvedemo bar solidne odbranbene igrace je meni skroz nejasno. Postoji mozda nada da se vrati Papac, mada tu ne ocekujem previse. Iskreno, ne mogu da iscekam mec sa Njemackom da vidim na sta to sve lici. Koja ce formacija biti? Da li cemo igrati s dva napadaca ili samo s Dzekom? Da li cemo igrati napadacki ili zatvoreno s kontra napadima? Nije tako davno bio baraz, ali sam vec jako pozelio gledati reprezentaciju. Necu reci da smo se vec plasirali, ali ja licno puno ocekujem ovaj put. Prosli put se na pocetku iskreno nisam puno nadao, ali smo ipak na kraju bili blizu. Reprezentacija je zrelija i igrali su velike utakmice. Valjda ce to biti neka vrsta "pomoci".

Protivnici nisu lagani, ali nisu ni vanzemaljci kao sto je to bila Spanija. Ono sto zelim na SP je da Francuska dobro odigra i da Domenech ostane njihov selektor. Nikako ne bih volio vidjeti da neki ozbiljniji trener dođe na njihovo celo u narednim kvalifikacijama. Jesu favorit za prvo mjesto, ali sigurno nisu reprezentacija kod koje se slobodno mozemo otpisati. Na prvenstvu mozda budu dobri, jer ipak tu ima mnogo motiva. Ali protiv nas "malisana" nece biti u takvom raspolozenju sigurno. To su pokazali mnogo puta, ne samo u prethodnim kvalifikacijama.

Rumunija bez Mutua meni nije Rumunija. Neka prica ko sta hoce, ja protiv njih ocekujem minimum 4 boda. Oni su ekvivalent Turske iz proslih kvalifikacija, a meni je licno Turska za klasu bolja. Rumuni opcenito nisu ni sjena nekadasnje reprezentacije i prezadovoljan sam protivnikom iz drugog sesira. Ocekujem nategnute utakmice, ali licno smatram Papeta boljim strategom i takticarom od Cire. Ocekujem da ce ih prouciti u detalje i da cemo protiv njih dobro proci. A neka se njihov selektor onda bori za prvo mjesto u grupi.

Bjelorusija je neugodna reprezentacija, ali smo sigurno bolji. Volio bih da kod njih na gostovanje odemo u nekom toplijem periodu i nadam se da ce nasa delegacija to uspjeti obezbijediti. Inace je odlazak na Istok problem svima sto se moze vidjeti i u klupskim takmicenjima. Kvalitetniji smo od njih i ovdje ocekujem isto minimum 4 boda u najgorem slucaju.

Albanija je klasicni bunker od ekipe. Oni su reprezentacija za koju mislim da ih treba napasti najjace sto se moze od samog pocetka. Ako ih probijemo rano, bodovi su sigurno nasi. Jesu izdrzali protiv nekih vrlo jakih reprezentacija, ali ni to ne moze da prolazi zauvijek. Ne podcjenjujem ih, ali ovdje se nadam punom ulovu.

Lux je normalno apsolutni autsajder. Necu da slusam neke price kako nema slabih reprezentacija danas. Ovo upisujem kao 6 bodova vec sad. Nema izgovora za neuspjeh.

Dakle, dobili smo grupu u kojoj mozemo da uspijemo. Prije sam se nadao najboljem, sada to ocekujem. Iskusniji smo, igrali smo velike utakmice, osjetili nazalost gorcinu poraza protiv najboljih reprezentacija... S nekim iskustvima i poboljsanjima vjerujem da ove kvalifikacije mozemo proci. Ponavljam jos jednom, najsretniji bih bio kad bi sastavili neku solidnu odbranu. Ne mora biti svjetska klasa, ali bar bih volio da bude nesto na sta se mozemo pouzdati da nece kiksati u kljucnim momentima. Sto se tice ostatka tima, i tu bi trebalo biti poboljsanja, ali sve u svemu izgledaju solidno. Zelim Papetu i reprezentaciji mnogo srece i da im se mafija ne mijesa puno u posao, ali i da najozbiljnije pristupe svakoj utakmici. Korak po korak... i eto nas na EP.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 08 feb 2010, 11:22

koliko mogu citati ovih dana, to jest juce i danas... i bih a takodje i srbija su zeljno ocekivali hrvate iz prvog sesira...ja moram priznati, da mi je stvarno zao sto nismo dobili hrvatsku...bili bi to dobri mecevi u zagrebu i beogradu...al nigdje nisam procitao da bi oni zeljeli bih ili srbiju...a pratio sam par njihovih portala... mislim da su hrvati imali srece u ovom barazu..i dobro je za njih sto su izbjegli srbiju iz 2 sesira,kao i bosnu i treceg...
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

TheScouser
Kontakt:

Post Postao/la TheScouser » 08 feb 2010, 11:24

Mislim da je vrijeme da ovi Francuzi ostanu kod kuce, dosta su imali naklonosti i srece a bogami i UEFA/FIFA. Haj'mo Zmajevi!!! :D :D :D
This is where they stop! This is where they fall! Give them nothing but take from them everything!

Pridružite se LFC Balkan Supporters Union na Facebook-u!

jalehordas
Kontakt:

Post Postao/la jalehordas » 08 feb 2010, 11:27

ma samo da hoce Uefa smanjiti kaznu Salihovicu jer smo na toj poziciji bez njega rupa
PS:sinoc ni na klupi nije bilo Seferovica u duelu Fiorentine i Rome
I NA ONOM SVJETU TAMO CUT CE SE MOJ GLAS BORDO BJELI CJELI ZIVOT JA NAVIJO SAM ZA VAS

jalehordas
Kontakt:

Post Postao/la jalehordas » 08 feb 2010, 11:33

TheScouser je napisao/la:Mislim da je vrijeme da ovi Francuzi ostanu kod kuce, dosta su imali naklonosti i srece a bogami i UEFA/FIFA. Haj'mo Zmajevi!!! :D :D :D
ma nema nista od toga francuzi ce otici na EP pa makar preko baraza
zato sto imaju Platinia a on nije svako u Uefi,nego glavni i odgovorni za sve
I NA ONOM SVJETU TAMO CUT CE SE MOJ GLAS BORDO BJELI CJELI ZIVOT JA NAVIJO SAM ZA VAS

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 feb 2010, 11:36

Imamo odlicne sanse proci na ovo EP,stvarno bi bilo previse da ne prodjemo,po meni najrealnije da budemo najbolji drugi,sto bi ja mislim to nam bio cilj pred pocetak ovih kvalifikacija,a Bgmi ako se ukaze sansa za prvo mjesto,zasto da ne :D samo bice hebeno,smak svijeta najavljuju 2012 :cry: valjda odigramo koju tekmu :D malo sale
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

jalehordas
Kontakt:

Post Postao/la jalehordas » 08 feb 2010, 11:49

rubin hoce dzeku :D :D :D

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 08 feb 2010, 11:52

hocu i ja sladoled
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

jalehordas
Kontakt:

Post Postao/la jalehordas » 08 feb 2010, 11:55

ko igra napadace u albniji i bjelorusiji

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 08 feb 2010, 11:57

Bosnier je napisao/la:hocu i ja sladoled
Ne moze sad sladoled, zima je prehladit ces se ... :mrgreen:
× Plava krv ispod koze ×

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 08 feb 2010, 11:58

jalehordas je napisao/la:ko igra napadace u albniji i bjelorusiji
u albaniji je onaj bogdani glavni u napadu meni se cini ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 feb 2010, 12:03

BoSna_pLayA je napisao/la:slika

:mrgreen: :mrgreen:
A Luksemburg? :mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 08 feb 2010, 12:23

AYAN je napisao/la:Smatram da imamo dobre igrače i da imamo još mladih igrača koji su veliki potencijal. Prije svih bi spomenuo mladog Anesa Haurdića koji nam je najpotrebniji poslije Papca (ako se odazove). Anes je veoma brz i dobar tehničar, a upravo takav igrač nam fali u repki brz, brz i samo brz...tog igrača niko ne spominje i veoma sam razočaran zbog toga, jer je mali dokazao da je zvijer i da se na njega treba ozbiljno računati. Sve mi se čini, da u ovoj našoj zemlji svaki igrač treba imati svog novinara koji bi ga promovisao da bi se za njega čulo. Ali ipak se nadam da sam pogriješio u procijeni i da će npr. ss.ba napisati nešto i o tom mladom i kvalitetnom igraču.

Seferović i ostali mladi igrači jesu dobri i njih treba zvati, ali ipak treba biti svjestan da je Džeko zacementirao sebi mjesto u napadu, a Muslimović je također mnogo pouzdan za prvu postavu.

Dakle imamo igrače koji su garancija dobrog rezultata, ali dobar rezultat će doći ukoliko se dobro ukomponuje vođenje repke i igranje igrača. Ako to bude neusklađeno, mislim da ćemo imati velike probleme da se dokopamo i trećeg mjesta, jer Bjelorusi su veoma ozbiljna reprezentacija, a Rumuni su ipak mnogo iskusnija nacija u svjetskim i Evropskim takmičenjima da bi dopustili da se preko njih lahko pređe.

Na kraju ide zaključak: dobro ukomponovana funkcija struke i igrača, uz dodatna pojačanja mladim kvalitetnim snagama, vodi nas direktno na EP u suprotnom smo dojnji.
sta igra Haurdic, ja sam mislio da je on napadac? :roll:
Volim te Bosno!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 feb 2010, 12:33

Reakcije svih drzava: http://www.uefa.com/uefaeuro2012/news/n ... ch+caution

Iako Houllier hvali ostale ekipe, mislim da nas ipak sve podcjenjuje. Pogotovo BiH. To se vidi po njemu. O nasim igracima ni rijec, samo o Susicu. Licno mislim da mozemo i do prvog mjesta, ali morat ce pogotovo Miske popravit svoju igru do tad, jer trenutno nije na svom obicnom nivou a on nam je mozda najvazniji u napadu. Ali eto na nasu srecu ima jos pola godine.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 feb 2010, 12:52

Baljic pomocnik :D a sta je sa Barbom ???
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 08 feb 2010, 12:54

Baljic? Kako Baljic? Sta Baljic? Jel ovo prijevremena prvoaprilska sala? Sta tu Baljic moze?
O majko draga, pa da "prepustene sebi, stvari imaju sklonost da se krecu od zla na gore".
:shock:
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 08 feb 2010, 12:57

svaka cast za ovo baljic i susic !!!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 08 feb 2010, 13:00

valjda će biti dobar tandem 8-)
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 08 feb 2010, 13:07

kralj_je_mrtav je napisao/la:Potez za svaku pohvalu. Balji i jeste mjesto u repki, bravo Pape.
Vi se salite zar ne?
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.