Ivaylo Petev
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Ivaylo Petev
Ja sam za nasu domacu opciju evo recimo ja sam za Osima, ima godine, 2 puta je vec bio kandidat i sad je 3 put red na njega.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Ja mislim da Barbarez nije zaslusio sansu, sta vise zalosno je da se neko sa njegovim iskustvom u tom poslu uopste spominje kao neka opcija.Tristan10 je napisao/la: ↑16 feb 2021, 17:37Ako cemo iskreno govoriti, onda treba reci BiHPL = nerad i neuspjeh. Tu ne postoji princip takmicenja ko ce biti bolji, vec ko ce biti manje los. Nema ni malo dinamike u i oko lige, nema ni progresa. Kad smo bili na nivou mislim da smo bili najrespektabilnija reprezentacija sa najlosijom ligom. Kad bi bio taj parametar vjerujem da bi bili sampioni. Sve to sto su Glavas, Ibisevic, Milenkovic, Grlic govorili jeste da je Barbarez zasluzio sansu.soko je napisao/la: ↑16 feb 2021, 17:26Kao sto sam napisao, lik je dobio sansu da vodi Dinamo Zagreb. Nisam trvdio da je neki strucnjak.
Al tvrdim da naravno nisu dali sansu nekom puput Osima ili nekim nasim. Sigurno ne zato sto ih mi sami ne postujemo nego zato sto oni u njima ne vide kvalitet.
Kao sto je npr Ibisevic rekao, nas nema nigdje na globalnoj sceni. To se nece dostici ako cijenimo NERAD i NEUSPIJEH, nego ako ljudi pocnu da ozbiljno shvate posao, trening, rad i onda samim tim dolazi uspijeh itd itd.
@HarisZe, ko zna sta ce biti. Mozda izgubimo prve tri tekme, al jedno je sigurno Osim nije ozbiljan trener.
Mi se samo krpimo sa tankim selektorima jer nijedan ozbiljan nece da dodje.
npr neko kao Petkovic ili Vaha.
Potpuno pogresno. Zasto bi dali bilo kome da se uci na reprezentaciji. Ako smo se vec predali, a i ja sam misljenja da tesko sta mozemo uraditi u ovom kvalifikacijama, naravno zahvaljujuci Zutom, pa onda i Bajevicu, onda bi bilo smisleniji dati Bruni da vodi. Milenkovic je guzni haver sa Sergejom, bas kao i Spaha, i niti jedan od njih ne misli dobro reprezentaciji, a ni Barbarezu sa ovakvim pricama. Mnogo bolje bi bilo po Sergeja da mu posalju poruku kakvu salje Topic. Radi covjece, nije repka mjesto gdje ces poceti sa trenerskim poslom.mrAdislic je napisao/la: ↑16 feb 2021, 14:59Upravo kao sto se i trubilo prije izbora da je velika razlika u selektor i trener, kao i to sto nema iskustvo..pa kad ces ga dovesti nego sad da stekne to iskustvo jer je totalno apsurdno pricati o plasmanu na SP da je Pep selektor.
I stari reprezentativci i novi za covjeka i ko sve vise ne, ali eto ovi bolje znaju od sviju..
In Petev we trust![]()
Bruno Akrapovic je jako dobar i cijenjen trener i zasto se sa njim nije ozbiljno popricalo, pa jel vi vidite da sa ovim Petrovom nece niko da saraduje, ovo je cisto rusenje ugleda repke i ono sto je mall ostalo od nje od strane Vice i Co.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
Nije bas tako, ceka se da Bosnjaci izaberu trenera, Musa je siguran od strane Hrvata, i vjerovatno ce video analiticar biti izbor Peteva. Ako je Vici cilj tusiti igrace preko reprezentacije, a tako vecina misli, onda mu je automatski cilj i da repka bude dobra. Ne mozes tusiti igrace iz repke ranga San Marina.
Mamic ce izabrati trenera umjesto Bosnjaka, dolazi Dzemal Mustedanagic
Odlicno. Ako je Vico Mamicev covjek i ako ce Mamic "voditi" repku, onda mozemo nesto ocekivati. Svjestan je Mamic da samo iz dobrog mozes lovu izvuci. Ali, ne vjerujem da Mamica interesuje nasa repka. Jos uvijek on vodi glavnu rijec u Hrvatskoj.
Propao kao stara Grcka. Vidim u Birminghamu ga nema ni na mapi, povrijedjen, a prije povrede ulazio s klupe. Ne vjerujem da ce spisak prvi biti nesto mnogo drugaciji od posljednjeg Bajevicevog. Moguce da ovaj golman iz Ukrajine uleti, mozda jos neko iz mlade, tipa ovaj bocni iz Sturma i to je to.Pitagora je napisao/la: ↑16 feb 2021, 21:10Naravno, sad po novom pravilu dolazi i Alen Halilovic, a bit ce tu jos novajlija
Propao ako uzmemo u obzir kakva mu se karijera prognozirala, ali i dalje ne vidim nesto puno bolje na toj poziciji u reprezentaciji. Ako nista, moze zadnjih 20 minuta nesto napraviti.admin je napisao/la: ↑16 feb 2021, 21:13Propao kao stara Grcka. Vidim u Birminghamu ga nema ni na mapi, povrijedjen, a prije povrede ulazio s klupe. Ne vjerujem da ce spisak prvi biti nesto mnogo drugaciji od posljednjeg Bajevicevog. Moguce da ovaj golman iz Ukrajine uleti, mozda jos neko iz mlade, tipa ovaj bocni iz Sturma i to je to.
Poserem se ja na tog "perspektivnog" trenera i na njegove viklere kome je veci izazov voditi CSKA Sofiju nego BiH reprezentaciju.
Bruno nas je odbio, odma potrcao da prihvati ponudu cska sofije, ispred bih reprezentacije, jer mu je to veci izazov. I ne misli samo Milenkovic da se trebala dati prilika Barbarezu, vec Glavas, Ibisevic, Grlic. evo sve do sada licnosti koje sam imao priliku da cujem ili procitam su bili za Barbareza. Sto se tice manjak iskustva, koliko je iskustvo imao i Kodro kad je preuzeo funkciju, a kod njega ono skroz malo sto nas je vodio vidila se neka energiju i stil igre. ali covjek napustio odma jer je profesionalac i vidio sa kakvim ima posla. Kad je Ukrajina mogla dati priliku Shevchenku, sto to mi ne bi mogli dati Barbarezu?admin je napisao/la: ↑16 feb 2021, 20:46Potpuno pogresno. Zasto bi dali bilo kome da se uci na reprezentaciji. Ako smo se vec predali, a i ja sam misljenja da tesko sta mozemo uraditi u ovom kvalifikacijama, naravno zahvaljujuci Zutom, pa onda i Bajevicu, onda bi bilo smisleniji dati Bruni da vodi. Milenkovic je guzni haver sa Sergejom, bas kao i Spaha, i niti jedan od njih ne misli dobro reprezentaciji, a ni Barbarezu sa ovakvim pricama. Mnogo bolje bi bilo po Sergeja da mu posalju poruku kakvu salje Topic. Radi covjece, nije repka mjesto gdje ces poceti sa trenerskim poslom.mrAdislic je napisao/la: ↑16 feb 2021, 14:59Upravo kao sto se i trubilo prije izbora da je velika razlika u selektor i trener, kao i to sto nema iskustvo..pa kad ces ga dovesti nego sad da stekne to iskustvo jer je totalno apsurdno pricati o plasmanu na SP da je Pep selektor.
I stari reprezentativci i novi za covjeka i ko sve vise ne, ali eto ovi bolje znaju od sviju..
In Petev we trust![]()
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 16 feb 2021, 21:43, ukupno mijenjano 1 put.
Pitagora je napisao/la: ↑16 feb 2021, 21:10Naravno, sad po novom pravilu dolazi i Alen Halilovic, a bit ce tu jos novajlija

On bi rado prihvatio mjesto selektora i to je javno rekao.
Medjutim u medjuvremenu dobio ponudu CSKA i sta je trebao, cekati par mjeseci da cirkus svani NFSBiH ga (ne) izabere.
Covjek je ispravno postupio.
Medjutim u medjuvremenu dobio ponudu CSKA i sta je trebao, cekati par mjeseci da cirkus svani NFSBiH ga (ne) izabere.
Covjek je ispravno postupio.
Majcin sine sta ce ti krimosi napraviti od reprezetacije. Eno Vaskovic godinama pise kako su krcmili i krali pare u genocidnom entitetu, Vico bio glavni baja. Sve sa blagoslovom glavatog Dodika
Tamo sve pokrali, sad dosli u savez da nam odvedu reprezentaciju na SP i EP
Tamo sve pokrali, sad dosli u savez da nam odvedu reprezentaciju na SP i EP

Nije imao sta ni vagati...
Jel' to mu neko ponudio mjesto selektora pa da nesto kao vaga?
Nije...mogao je samo biti jedan od kandidata i cekati konacnu odluku par mjeseci gdje bi na kraju najvjerovatnije izgubio od unaprijed dogovorenog Peteva..a za to vrijeme dobri voz mu prodje.
Covjek je ispravno postupio i tu nema spora.
Sad kad je Maminho i formalno preko Peteva preuzeo bh. reprezentaciju, u istoj mozes ocekivati Halilovica, Sunjica, Tolica i Kulenovica. Mozes se smijati, plakati ili sta ja znam, ali ovo ti je neminovnost.
@tristan10, vucete paralelu sa Sevom, ali zaboravljate da je on bio nau strucnom stabu covjeka kojeg je naslijedio. Dakle, nije ni on izuzetak od pravila kako se pokusava ovdje predstaviti. Upravo zbog tog primjera imao sam zelju da Bajramovicu klub dozvoli da radi u reprezentaciji. Sergej je neambiciozan, na njegovu zalost, jednostavno sebe ne vidi kao trenera i mislim da bi to trebalo biti svima jasno. Deset godina ima licencu, ima izgradjeno ime u Njemackoj, a nikog ne vodi. Ne vjerujem da nije imao nekih ponuda, pa ako nista iz recimo trece lige. A, ako nije imao ponuda, onda nam i to nesto govori.
To sam ja rekao prije 3 mjeseca, pa mi nisu vjerovali. BH reprezentacija ce postati skladiste drugorazrednih parmaka iz Srbije i Hrvatske. Ono sto bude kvalitetnije ce gurati preko njihovih reprezentacija, a sve sto je skart preko nase. Procente i talove su vec odredili, zato im je bio potreban klimoglavac i krimos na klupi. Petev je projekat, a nasli su ga prije skoro 1 godine kad je Vico prvi put najavio da cilja Begicevu poziciju. Sve je osmislio Mamic jer je on i doveo Peteva
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.