Ostale lige
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Ostale evropske lige
Jao kada vidim posetu na Banovom brdu smuci mi se odmah.Eto sto ja zadnje tri godine vise od svega zelim da ispadnu oni i Hajduk(Hajduk zbog Dzombe).
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Naravno da je žalosna posjeta kao i u cijeloj regiji.
...što je više lome to je volim jače...
Rano je govoriti o prosjeku, kada su pojedini timovi odigrali tek po jednu domaću utakmicu
Ipak, ni nakon polusezone ne treba očekivati neke promjene. Prosjek za ex-yu države je mizeran.

LUHG!
Pa vrtit će se oko 2500 po utakmici, možda 2700.R.J.W.G. je napisao/la:Rano je govoriti o prosjeku, kada su pojedini timovi odigrali tek po jednu domaću utakmicuIpak, ni nakon polusezone ne treba očekivati neke promjene. Prosjek za ex-yu države je mizeran.
Kada se smanje lige biti će veći prosjek.
Kakav se fudbal igra i koliko se namjesta, brojnost i fanatizam navijaca nekih klubova je neviđenjacky09 je napisao/la:Naravno da je žalosna posjeta kao i u cijeloj regiji.

Šta god život da ti nosi, uvjek trebaš znati ko si!
Bosanski obraz...
Bosanski obraz...
- drinin vuk
- Kontakt:
jacky09 je napisao/la:Pa vrtit će se oko 2500 po utakmici, možda 2700.R.J.W.G. je napisao/la:Rano je govoriti o prosjeku, kada su pojedini timovi odigrali tek po jednu domaću utakmicuIpak, ni nakon polusezone ne treba očekivati neke promjene. Prosjek za ex-yu države je mizeran.
Ma kakvi što se tiče smanjenja.To je bar u Srbiji loše bilo,tako da u Srbiji nema smanjenja skorijeg,kome je u interesu gledat 4 vječita derbija u sezoni,nikome.Posjeta inače slaba svugdje u regionu,mada realno u Srbiji ima opravdanja jer igraju neki klubovi koji nemaju navijačke grupe,neki klubovi iz malih mjesta,a nema klubova iz velikih centara na čijim bi utakmicama bilo na svakoj preko 3000 poput Kragujevca,Niša,Zrenjanina,Novog Pazara,Kruševca,Vranja,Pirota,Kraljeva. S druge strane msm da će u Srbiji prosjek biti preko 3000,ne da mislim već sam siguran jer ipak će dva derbija privući bar 65 000 gledalaca ,a tu su i utakmice koje privlače dosta ljud (Vojvodina,sa vječitima od 8000-11000,u Jagodini protiv vječitih oko 10000, u Kragujevcu preko 10000,Subotici preko 7000,te u Užicu sigurno preko 5000),naravno klubovi poput OFK,Čuke,BSK,Hajduka koji na utakmicama nemaju ni 200 osim kada igraju s vječitima kvare prosjek,i njima bi bar po meni trebalo bit zabranjeno učešće u JSL...
& $ - & " - & - &
ФСРС
ФСРС
U Hrvatskoj od sljedeće sezone se smanjuje liga na 12 klubova, a od one 2012./2013. 10 klubova.drinin vuk je napisao/la:jacky09 je napisao/la:Pa vrtit će se oko 2500 po utakmici, možda 2700.R.J.W.G. je napisao/la:Rano je govoriti o prosjeku, kada su pojedini timovi odigrali tek po jednu domaću utakmicuIpak, ni nakon polusezone ne treba očekivati neke promjene. Prosjek za ex-yu države je mizeran.
Ma kakvi što se tiče smanjenja.To je bar u Srbiji loše bilo,tako da u Srbiji nema smanjenja skorijeg,kome je u interesu gledat 4 vječita derbija u sezoni,nikome.Posjeta inače slaba svugdje u regionu,mada realno u Srbiji ima opravdanja jer igraju neki klubovi koji nemaju navijačke grupe,neki klubovi iz malih mjesta,a nema klubova iz velikih centara na čijim bi utakmicama bilo na svakoj preko 3000 poput Kragujevca,Niša,Zrenjanina,Novog Pazara,Kruševca,Vranja,Pirota,Kraljeva. S druge strane msm da će u Srbiji prosjek biti preko 3000,ne da mislim već sam siguran jer ipak će dva derbija privući bar 65 000 gledalaca ,a tu su i utakmice koje privlače dosta ljud (Vojvodina,sa vječitima od 8000-11000,u Jagodini protiv vječitih oko 10000, u Kragujevcu preko 10000,Subotici preko 7000,te u Užicu sigurno preko 5000),naravno klubovi poput OFK,Čuke,BSK,Hajduka koji na utakmicama nemaju ni 200 osim kada igraju s vječitima kvare prosjek,i njima bi bar po meni trebalo bit zabranjeno učešće u JSL...
Mislim da je to dobar potez.. neće biti više sela u 1. ligi.. još kad bi se privatizirali klubovi mislim da bi liga bila extra zanimljiva.
- drinin vuk
- Kontakt:
Ma dobro nisam htio da me neko shvati da u Srbiji ima 16 kvalitetnih klubova,već sam rekao da taj sistem po kom bi 3-4 puta gledali vječiti derbi nije dobar i zanimljiv.A kažem kad bi klubovi iz ovih većih centara ušli bilo bi puno kvalitetnije ali i puno gledanije takmičenje.Pa na utakmicama sa vječitim u Pazaru,Kragujevcu,Nišu,Pirotu,Vranju,Kruševcu ne bi bilo nikad ispod 10000,a na svakoj ne bi bilo ispod 3000-4000.
Naravno privtizacija je glavna,to je praktično spas za većinu klubova,mada u Srbiji ni ona neće pomoći ukoliko se ne privatizuju klubovi iz velikih centara,jer gledanost ne donose OFK,Čuka,Javor,Metalac,BSK,Hajduk,već Radnička oba,Novi Pazar,Banat,Dinamo,Sloga,Napredak.
Naravno privtizacija je glavna,to je praktično spas za većinu klubova,mada u Srbiji ni ona neće pomoći ukoliko se ne privatizuju klubovi iz velikih centara,jer gledanost ne donose OFK,Čuka,Javor,Metalac,BSK,Hajduk,već Radnička oba,Novi Pazar,Banat,Dinamo,Sloga,Napredak.
& $ - & " - & - &
ФСРС
ФСРС
Upravo to.
Hrvatskoj trebaju jake Rijeka, Osijek, Zadar, Split, Varaždin, neki klub iz Velike Gorice i sl.
Hrvatskoj trebaju jake Rijeka, Osijek, Zadar, Split, Varaždin, neki klub iz Velike Gorice i sl.
[youtube][/youtube]
Ovako to radi Milan Jovanovic(Ne iz Liverpoola)u mecu Spartak Nalchik-Rubin.

Ovako to radi Milan Jovanovic(Ne iz Liverpoola)u mecu Spartak Nalchik-Rubin.

Jel ovaj golman zavrsio karijeru nakon ove utakmice? 

Nije jos dao zvanicno saopstenje.AFC Ajax je napisao/la:Jel ovaj golman zavrsio karijeru nakon ove utakmice?

Gledao sam tekmu na sk+, i svega par trenutaka nakon što sam prebacio, desi se ovo. Legendarno!!!Devil je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ovako to radi Milan Jovanovic(Ne iz Liverpoola)u mecu Spartak Nalchik-Rubin.![]()

LUHG!
- Barca u srcu
- Kontakt:
Pa onaj mali što je prvi prišao golmanu izgleda da nema ni 1,70 metara u sebi, čini mi se nekako pravo nizak.
Nije red da zapostavljamo i komsije.
1.T-COM liga Crne Gore,rezultati 4.kola
Mladost-Zeta 2:0
Mornar-Grbalj 0:0
Petrovac-Rudar 0:2
Lovcen-Decic 0:0
Sutjeska-Bar 3:1
Mogren-Buducnost 2:0
5.kolo makedonske lige
Skopje-Turnovo 3:0
Napredok-Renova 1:0
Teteks-Metalurg 0:0
Bregalnica-Rabotnicki 0:2
Vardar-Pelister 1:0
Shkendija-Sileks 3:0
7.Kolo Slovenske lige
Domzale-Gorica 1:0
Cele-Nafta 2_4
Koper-Maribor 0:1
Primorje-Olimpija 5:1
Triglav-Rudar 1:0
5.kolo makedonske lige
7.Kolo Slovenske lige
Cele-Nafta 2_4
-
- Kontakt:
Devil je napisao/la:Nije red da zapostavljamo i komsije.
5.kolo makedonske lige
7.Kolo Slovenske lige
Cele-Nafta 2_4
Djavle jesu li ovo ukinuli na rtcg sportsku subotu ? Prije sam uvjek cekao da vidim pregled cg lige a sad je nema u 23:30

Kad smo kod komsija
Raiffeisen Superliga
3 Kolo
KEK - Trepça'89 1:0
Vëllaznimi - Liria 2:4
Besa - Prishtina 3:1
Hysi - Drenica 3:1
Trepca - Balkani 2:1
Ferizaj - Flamurtari 2:2
nije moguce da ofk ima par stotina ljudi po tekmi jbt...anyway,misljenja sam da je 16 klubova za balkanske drzave previse liga 10 bi svima dobro dosla jer bi bilo manje sela i samim tim vise jakih tekmi i zanimljivije...a devil jarane ja mislim da bi ljudi radije gledali partizan 4 puta nego cuku,indijui tako te superklubove...
- drinin vuk
- Kontakt:
Slažem se ja s tobom da ni u jednoj od zemalja regiona nema 16 dobrih ekipa,al isto tako u Srbiji je pokušaj smanjenja lige donio katastrofalne rezultate,gdje su igrana četiri derbija i na svakom narednom je gledanost opadala za 5-10 hiljada.Kažem ti za razliku od ostalih liga u regionu u Srbiji pored privatizacije koja je potrebna svim klubovima u regionu,u Srbiji je klučna stvar pokrenuti velike centre i staviti ih u najjače domaće takmičenje,to je ključ za problem zvani posjeta,garantujem da bi onda takmičenje po posjećenosti bilo duplo gledanije nego što je sada.Što se tiče OFK,meni je čak i žao tog kluba,imaju oni dosta mladih kvalitetnih igrača,tim za respekt kada su naši prostori u pitanju,imaju kakav takav stadion(msm 13100 stolica)al jednostavno publike nigdje osim protiv vječitih.Jbg po meni je to i zbog toga što je njihova navijačka grupa 5-6 u Beogradu,posle Grobara i Delija,onda dosta više je Taurunuma,United Forca,oni su u rangu koliko ja pratim sa Invalidima sa Voždovca sa kojim su pobratimljeni.Kažem na većini njihovih utakmica ne bude više od 150 ljudi.Osim kada igraju s vječitim i kada bude u prosjeku od 5000-8000.gruezi je napisao/la:nije moguce da ofk ima par stotina ljudi po tekmi jbt...anyway,misljenja sam da je 16 klubova za balkanske drzave previse liga 10 bi svima dobro dosla jer bi bilo manje sela i samim tim vise jakih tekmi i zanimljivije...a devil jarane ja mislim da bi ljudi radije gledali partizan 4 puta nego cuku,indijui tako te superklubove...
& $ - & " - & - &
ФСРС
ФСРС
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ali liga 10 je bolja s aspekta manjih klubova. Bolje je, recimo, Slavenu Belupo ili Smederevu igrati osam utakmica sa velikim dvojcem, nego četiri s njima i četiri s klubovima tima Sesvete ili Inđija. Samo tako, igrajući protiv jakih ekipa, mogu imati bolje rezultate u Europi i ulaziti u dvoboje s osrednjim klubovima stranih liga bez straha. A i posjeta bi bila bolja, jer Dinamo ili Partizan će privući pun stadion, gdje god igrali, dok recimo na ostale protivnike dođe jedva 2k ljudi.
A HNL će sigurno biti jača sa 10 klubova, možda ne u početku, ali kad se to malo uhoda, recimo tamo 2016., 2017. bi trebala biti u rangu, štajaznam, Austrije i Švicarske. I ulaganja u infrastrukturu pomažu razvoju lige i povećavanju posjete, a u Hrvatskoj su svake sezone sve strožija pravila.
I iskreno se nadam da, kad liga 10 stupi na snagu, neće mijenjati sustav bar 10 godina.
A HNL će sigurno biti jača sa 10 klubova, možda ne u početku, ali kad se to malo uhoda, recimo tamo 2016., 2017. bi trebala biti u rangu, štajaznam, Austrije i Švicarske. I ulaganja u infrastrukturu pomažu razvoju lige i povećavanju posjete, a u Hrvatskoj su svake sezone sve strožija pravila.
I iskreno se nadam da, kad liga 10 stupi na snagu, neće mijenjati sustav bar 10 godina.
Hayley <3
Ima je, ja sam gledao malo reprizu od 13:30 u nedelju,sto znaci da je bila u subotu.Samo F.K.S !! je napisao/la:Devil je napisao/la:Nije red da zapostavljamo i komsije.
5.kolo makedonske lige
7.Kolo Slovenske lige
Cele-Nafta 2_4
Djavle jesu li ovo ukinuli na rtcg sportsku subotu ? Prije sam uvjek cekao da vidim pregled cg lige a sad je nema u 23:30![]()
Kad smo kod komsija
Raiffeisen Superliga
3 Kolo
KEK - Trepça'89 1:0
Vëllaznimi - Liria 2:4
Besa - Prishtina 3:1
Hysi - Drenica 3:1
Trepca - Balkani 2:1
Ferizaj - Flamurtari 2:2
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.