Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Rosicky
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Rosicky » 20 apr 2014, 00:17

suhi je napisao/la:slika

:D :D
Postali ste kao Wenger,stalno neka opravdanja,da smo imali dmf-a,da nisu povrijeđeni ovo ono :oops:

Flamini umjesto rukava odrezo dio šorca :rol:

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 20 apr 2014, 00:20

kad ti se povrijedi 70% prvog tima odjednom ja ne znam koji bi drugi razlog mogao biti za poraze.

Kažu nemamo širinu klupe a isto tako pola klupe povrijeđeno
E sad što je povrijeđeno je tema na koju bi se Wenger mogao potencijalno kriviti
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 20 apr 2014, 00:25

Odlazak voajera je jedino rijesenje.
Svemu dodje kraj, pa i njemu, a kada ode sagraditi mu spomenik ispred Emiratesa, zasluzio je sto jes' jes'.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 20 apr 2014, 00:32

Johny je napisao/la:Arsenalu ne treba zivotinja u ekipi , njima treba dinamican vezni igrac , suprotno od onoga sto je Arteta.Dakle igrac koji ce igrati u oba pravca , vrsiti presing na sredini terena a ne biti razigravac stopera i bekova.

Capoue i Wanyama nisu taj tip igraca , jaki u duel igri ali to je danas totalno nevazan faktor u koliko imas igraca koji odlicno cita igru i ima kvalitetno postavljanje.
Arsenal ima takvog igrača..."dinamičnog veznog" igrača tj. "box to box" igrača :kafa:
A.F.C. Bournemouth!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 apr 2014, 00:38

Treba nam jak zadnji vezni, nešto tipa Wanyama/Bender, i da mu Flamini bude rezerva.
Treba nam prodorno i tehnički potkovano lijevo krilo, nešto tipa Reus/Draxler i da mu Podolski bude rezerva.
Treba nam killer napadač, čovjek koji će sam sebi stvoriti šansu, nešto tipa Diego Costa/Martinez, i da mu Giroud bude rezerva. A moze vala i ici ko mu yebe strinu.

PS. I ono najvažnije, treba nam novi FootballManager 2015 pošto sam 14-ku prekucao. :mrgreen:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 apr 2014, 00:46

QUARTERBACK je napisao/la:Treba nam jak zadnji vezni, nešto tipa Wanyama/Bender, i da mu Flamini bude rezerva.
Treba nam prodorno i tehnički potkovano lijevo krilo, nešto tipa Reus/Draxler i da mu Podolski bude rezerva.
Treba nam killer napadač, čovjek koji će sam sebi stvoriti šansu, nešto tipa Diego Costa/Martinez, i da mu Giroud bude rezerva. A moze vala i ici ko mu yebe strinu.

PS. I ono najvažnije, treba nam novi FootballManager 2015 pošto sam 14-ku prekucao. :mrgreen:
Sve se slazem, potpisujem sve osim ovo /Martinez taj lik je precijenjen, vjerujem da je bolji finiser od Girouda (ali je ovaj bolji u nekim drugim stvarima a i veci je ****) ali nije ni blizu npr. Costi.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 apr 2014, 00:48

ma znam, al nisam znao koga drugo da stavim pa haj reko moze Martinez :lol:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 apr 2014, 00:57

Ja bi npr. prije doveo onog Muriela nego Martineza mada nama treba bas masina dokazana Costa bi bio pravi ali u Chelsea ce a najtuznije je sto nasi nece ni pokusati da ga dovedu.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 20 apr 2014, 00:59

Wanyama je bolji od Bendera za klasu a jeftiniji duplo :kafa:
A.F.C. Bournemouth!

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 20 apr 2014, 01:16

QUARTERBACK je napisao/la:
polako , na 2015 neces nikog moci dovesti xD tamo cemo svi biti wenger , djecu dovoditi xD

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 20 apr 2014, 04:09

Ima li iko kakav link do one tekme sa Liverpulom u LP kad smo izgubili 4:2?
Ukoliko neko ima bio bi mu jako zahvalan

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 20 apr 2014, 04:26

Muriel je zatrpan povredama ove sezone,a teško da će uz Di Natalea pustit i njega da ode.

Martinez ti je teška flopina,teže sebi stvori šansu nego Giroud,pass mu je za staračkog doma i jako je lijen.
Što se mene tiče za napadače umjesto Costa volio bih vidjeti Immobile-a,Cavanija,Lukakua,Destra ili Mandžu.

boka
Kontakt:

Post Postao/la boka » 20 apr 2014, 09:33

ne bih se složio sa ovom teorijom o Wengeru kao velikom krivcu za povrede...sigurno da dio krivice leži na manageru ali ajmo biti malo realni i promisliti kako je koncipirana nogometna sezona u Engleskoj (dakle traje od augusta do maja sa vrlo intezivnim prvim dijelom pomiješanim sa utakmicama lige prvaka nakon kojeg dolazi luđački period oko nove godine, u vrijeme kada ostali odmaraju i imaju vremena za mini zimske pripreme) i sada se postavite u Wengerovu fotelju, imate odluku između vrlo intezivnih ljetnih priprema koje su praktički jedini dio godine kada se može raditi ozbiljno na kondicionoj spremi ili da se uzdate u neki natural fitness ekipe pa im date laganije pripreme ali onda bi vjerovatno u određenom dijelu sezone došlo do toga da nitko takoreči ne može hodati po terenu jer nije dovoljno dobro kondiciono pripremljen a onda bi opet svi pljuvali po njemu da šta to on radi sa njima na treninzima.

Bitni faktori kod ozljeda su i to što je Premier league liga duela, fizički i tjelesno intezivnog nogometa gdje se svaka utakmica mora igrati na 100% ma koliko mi zamišljali da to nije tako i da se neke igraju sa pola snage, naši igrači su večinom konstitucijski nedovoljno jaki a igramo igru posjeda i kombinatorike gdje nam je automatski veča mogućnost da dobijemo po nogama :mrgreen: ...kad se sve to zbroji i oduzme u prednosti za bolji plasman su ekipe sa jačom klupom (ona opet ovisi o debljini novčanika a mi i nismo bili nešto pretjerano pri parama zadnjih sezona) i one ekipe koje ne igraju euro kupove (Liverpool i Everton sigurno ne bi bili gdje su sada da im se doda još 10-tak jakih utakmica) i u principu je umjetnost kako pod ovim uvjetima Wenger stalno drži Arsenal među 4-iri iako bi mi svi voljeli i osječamo da se u pojedinim trenutcima sa malo više muda i sreče moglo napraviti i više...

Ono što zamjeram Wengeru je period rekovalenscencije i svi ti silni setbeci i pogrešne procjene, očigledno je da nešto nije u redu sa ljekarskom službom ali u njih se ne dira nikako (barem ja nisam čuo) kao i to da nam je napadačka igra, građenje napada i stvaranje šansi da preciziram, ove godine dosta nazadovala a to je njegovo područje i isključiva odgovornost...

Oprostite što sam oduljio, **** ga zanio se...

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 20 apr 2014, 10:30

Lijep post :clap: , ali ima, jednostavno ima nešto u treninzima koji su pogrešni. Jer hajmo opet realno nemoguće je da baš Wenger potrefi svakog igrača koji kupi da je injury prone i da se baš eto u Arsenalu povređuje.
Veliki problem u Arsenalu što nam većina glavnih igrača ( wilshere ramsey gibbs , walcott i td) igra veoma veoma dugo na visokom nivou, tj na profesionalnom a još nisu ni blizu najboljih godina, svi su oko 22 23 godine.
Al opet imaš igrače poput Ozila na kojem se vidi da je agilan igrač, ko da je elastičan , i koji se dvaput nije povrijedio u karijeri i dođe u Arsenal i istegne butni mišić (valjda ) , e sad da l' je moguće da smo mi toliki baksuzi da se baš eto on slučajno povrijedi i da se eto baš slučajno povrijedi i vilšir i volkot i ramzi i kosielni i gibbs i ko već ne i to svi zajedno :roll: .
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 apr 2014, 12:16

boka je napisao/la:ne bih se složio sa ovom teorijom o Wengeru kao velikom krivcu za povrede...sigurno da dio krivice leži na manageru ali ajmo biti malo realni i promisliti kako je koncipirana nogometna sezona u Engleskoj (dakle traje od augusta do maja sa vrlo intezivnim prvim dijelom pomiješanim sa utakmicama lige prvaka nakon kojeg dolazi luđački period oko nove godine, u vrijeme kada ostali odmaraju i imaju vremena za mini zimske pripreme) i sada se postavite u Wengerovu fotelju, imate odluku između vrlo intezivnih ljetnih priprema koje su praktički jedini dio godine kada se može raditi ozbiljno na kondicionoj spremi ili da se uzdate u neki natural fitness ekipe pa im date laganije pripreme ali onda bi vjerovatno u određenom dijelu sezone došlo do toga da nitko takoreči ne može hodati po terenu jer nije dovoljno dobro kondiciono pripremljen a onda bi opet svi pljuvali po njemu da šta to on radi sa njima na treninzima.

Bitni faktori kod ozljeda su i to što je Premier league liga duela, fizički i tjelesno intezivnog nogometa gdje se svaka utakmica mora igrati na 100% ma koliko mi zamišljali da to nije tako i da se neke igraju sa pola snage, naši igrači su večinom konstitucijski nedovoljno jaki a igramo igru posjeda i kombinatorike gdje nam je automatski veča mogućnost da dobijemo po nogama :mrgreen: ...kad se sve to zbroji i oduzme u prednosti za bolji plasman su ekipe sa jačom klupom (ona opet ovisi o debljini novčanika a mi i nismo bili nešto pretjerano pri parama zadnjih sezona) i one ekipe koje ne igraju euro kupove (Liverpool i Everton sigurno ne bi bili gdje su sada da im se doda još 10-tak jakih utakmica) i u principu je umjetnost kako pod ovim uvjetima Wenger stalno drži Arsenal među 4-iri iako bi mi svi voljeli i osječamo da se u pojedinim trenutcima sa malo više muda i sreče moglo napraviti i više...

Ono što zamjeram Wengeru je period rekovalenscencije i svi ti silni setbeci i pogrešne procjene, očigledno je da nešto nije u redu sa ljekarskom službom ali u njih se ne dira nikako (barem ja nisam čuo) kao i to da nam je napadačka igra, građenje napada i stvaranje šansi da preciziram, ove godine dosta nazadovala a to je njegovo područje i isključiva odgovornost...

Oprostite što sam oduljio, **** ga zanio se...
ok sve si fino napisao ali nismo mi jedini engleski klub koji ima ovakav raspored, i City, Chelsea i United igraju isti broj ili veci utakmica po sezoni pa se nikome ne ozlijedjuju ovoliko igraci kao Arsenal. I njima se povrijede igraci upravu si ritam je zestok jer nema pauze pa tako izgube Aguera na koji mjesec ali to je sve nermalno a ovo u Arsenalu je nenormalno jer Arsenal ne izgubi jednog igraca vec pola prve ekipe. Dva su krivca za to, Wenger i ljekarski tim, Wengeru za sve ove sezone nikad nije palo na pamet da promjeni te mentole da pokusa promjeniti nesto vec samo kuka sta bi bilo kad bi bilo...

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 20 apr 2014, 14:10

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Arteta, Ramsey, Cazorla, Ozil, Podolski, Giroud
Pld W D L
38 26 12 0

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 apr 2014, 14:11

yebo mu arteta svu familiju, zivim za dan kad ce taj moron otici iz kluba

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 20 apr 2014, 14:13

Sve je prolazno samo je traktor konstanta.

Pa nad'o sam se da će makar danas krenuti s klupe, pa kako je moguce da igra a jedan Flamini koji u poređenju sa njim jede tu poziciju, je konstantno na klupi. Hajd da makar igra svoju poziciju prednjeg veznog pa i nekako, tu stvarno može da pruzi solidnu partiju, ali jok, majstor je zadnji vezni.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 apr 2014, 14:20

Kao sto rekoh za Cazorlu i Ozila. Nazalost mislim da ce ovo opet biti pacenje, al hajd ostaje nam da vidimo.
Celik!3,2,2.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 20 apr 2014, 14:23

Ox mu na klupi :roll:

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.