FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Bosnier
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bosnier » 21 jun 2011, 15:40

Daj Zeljo ugledaj se na Dinamo jbte , prodaju najbolje igrace a dovode najgore , i tako vec 10 godina...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 21 jun 2011, 15:41

Raspadamo se... :lol:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 jun 2011, 15:42

Da nas hoce kupit onaj Arap sto drzi "Emirates" + pola Arabije ... :roll:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 21 jun 2011, 15:42

Potrazite na netu intervju s Mamicem gdje objasnjava u kojem je stanju zatekao klub. Bili su daleko iza Hajduka, u dugovima do guse, covjek je skupio mlad tim, drzao ih na okupu par sezona, napravili par dobrih rezultata i onda ih prodavao masno kupcima sa zapada. Dinamo je sad najprofitabilnija firma u Hrvatskoj, seici ce im praviti stadion od 100 miliona eura dok cemo mi biti predmet ismijavanja sa hangarom kojeg ce Slovenci praviti.
Ali nisu samo u Zelji tako slabi rezultati uprave, ima i gorih, pitari su pred stecajem.
Zadnja izmjena: trebevic, dana/u 21 jun 2011, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.

Baby
Kontakt:

Post Postao/la Baby » 21 jun 2011, 15:42

Bosnier je napisao/la:Daj Zeljo ugledaj se na Dinamo jbte , prodaju najbolje igrace a dovode najgore , i tako vec 10 godina...
IDEALNA ZAMJENA ZA ŠEHIĆA BI BIO DENIS MUJKIĆ IZ SLOBODE !
G R B A V I C A 2

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 21 jun 2011, 15:42

trebevic je napisao/la:
kalimero je napisao/la:
trebevic je napisao/la:Jos se jednom pokazalo kakvi nesposobni ljudi vladaju nasim sportom. Prodati takvog talenta za saku eura, dok konkretno Mamic uzima desetine miliona eura za mnogo slabije igrace od Sehica.
Sretno Seha!
da malo vise pratis Pl,a ne drkas na lige petice i Celsi ne bi to govorio ;) nastavi ti Celsi i Mamica pratit nemoj se javljat bezveze..
Drkati na ligu petice? Pa je li nasim klubovima u cilju da dostignu nivo klubova lige petice ili obratno...
Mozemo mastati da cemo jednog dana gledati Zelju u grupama Evropskih kupova, vec cemo i dalje strahovati hoce li nam Litex uvaliti sedam komada, evo i razloga zasto je to tako.
Treba ulagati u igrace, pogotovo u one na kojima se moze zaraditi, ponuditi im jace ugovore i na duze vrijeme, onda je lakse i prodavati. Isto tako treba i dovoditi igrace za pare pa nek od 5 njih prodas kasnije 2 za velike pare dobro je, a ovi nas bi da dovode mrtvi prosjek i da ih prodaju za velike novce i jos da ni na jednom ne fule. I onda kad prodas tako 2-3 igraca pa se oni pokazu vani onda ti je sve lakse i lakse. Tako dinamo odma u startu ima par miliona kad spomenu modrica, corluku, eduarda. Onda njima je i repka 9-10 na svijetu i svi ti igraci koji se prodaju prvo zaigraju za repku, onda nemoraju prodavati po svaku cijenu pa mogu kalkulisati.

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 21 jun 2011, 15:45

1921 je napisao/la:seha je prodat jer su nam trebale pare za moldaviju. nema drugog objasnjenja u vezi njegove prodaje prije utakmica EL, kada mu je cijena mogla narasti. u svakom slucaju bio je jedan od najboljih i pravi zeljovac. sretno mu u turskoj!
Haj ba ne valjaj gluposti..jarane imas li ti i jednu cistu u glavi..cuj trebale nam pare za moldaviu... :lol: :lol:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 21 jun 2011, 15:46

U ovom trenutku to su jako dobre pare.Ovo je mozda i polovina budzeta godisnjeg.Zahtijevati neke ogromne pare je nerealno iz razloga sto prvo treba kontinuirano praviti dobre rezultate da bi ljudi bili spremni onda direktno Zelji davati puno vece pare za igrace.Ja bi iskreno volio da Zeljo malo i potrosi tih para.Da se ulozi u ekipu.Ne samo vracanje dugova i slicno.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 21 jun 2011, 15:46

legenda79 je napisao/la:
1921 je napisao/la:seha je prodat jer su nam trebale pare za moldaviju. nema drugog objasnjenja u vezi njegove prodaje prije utakmica EL, kada mu je cijena mogla narasti. u svakom slucaju bio je jedan od najboljih i pravi zeljovac. sretno mu u turskoj!
Haj ba ne valjaj gluposti..jarane imas li ti i jednu cistu u glavi..cuj trebale nam pare za moldaviu... :lol: :lol:
Mozda ima istine u tome, Moldavke poskupile kako su u EU!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jun 2011, 15:47

Blagoje Bratić je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:@Saurman

Neka tvoj klub ako se može nazvat vode bordo prijatelji odnosno ulica,a nama neka mašu
non stop sa ovakvom cifrom od par 500 hiljada eura svakog ćemo prodat sposobna uprava
i prodaje igrače,i osvaja ligu i kup,od kad je ta sposobna uprava i odskakuči mi sa teme
gadiš mi se.,pojma ti nemaš.
Kao prvo moj klub nije hibrid sa Koševa, a kao drugo dok vi ovdje drkate na cifru od 500 000 naši susjedi uzimaju milone eura da nije tužno bilo bi smiješno.ovo boldirano je najače :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 21 jun 2011, 15:48

Jel imamo milion eura od grada godišnje ? Jel imamo sponzore koji nam po sezoni donesu 5-6 miliona eura ? Jel imamo ljude koji ulažu u Željezničar ? Jel imamo 70 miliona eura na računu ? Ne znam šta očekujete onda.

Nemamo mi nikakvog plana za budućnost. Ja ne znam šta se vi nervirate bezveze, pa mi imamo super rezultate kakvi su nam uslovi. Pa pogledajte na šta nam liči stadion, totalno zapušteno. Meni je Grbavica draga, ali ono je sramota. Uredu, prva linija odbrane, ali prošlo je od toga 15 godina ! Ima dosta stvari s kojima sam nezadovoljan i iako sam mlad, slabo ću nasjedati na šuplje iz Žujinih usta. Zahvalite sve ovo Osimu, Đurbuzoviću, Cviki, Memiću.

Uglavnom, Šehi još jednom ću poželiti sve najbolje, a na stručnom štabu je sada red, bar odbranu da pojačaju. Jer Šeha nas je prošle sezone spašavao, zbog kiksanja odbrane.

Za sada od važnijih igrača otišli Popović i Šehić. Umjesto njih dovedeni Adilović i Bukvić. To su prinove i tek se trebaju pokazati, ali izgleda da neće biti novih igrača na tim pozicijama.

Bar nešto pozitivno, igrači nam više ne idu za kikiriki. Evo, od Bekrića i Šehića smo dobili oko 850 000 eura, što nije loše.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 21 jun 2011, 15:48

Manijac18 je napisao/la:
nick je napisao/la:mah jbt, treba sve rasprodat, nidje veze ovo, nije se moglo sacekat 15 dana... imamo ambicije boli glava..
logicno bi bilo da su sacekali da prodje dvomec protiv Serifa i onda bi cak mozda i za vise para ga mogli prodat, ali eto..

u svakom slucaju sretno Seha i hvala ti za sve!
Naprosto se ne mogu oteti utisku da će i ova sezona biti ista kao prethodna.Prodadosmo Bekrića prije Makabija,sad ode Šeha .Ubi nas kokuzluk.mi nismo svjesni koliko je truda bilo potrebno da se iznjedri ovako talentovan i pametan gplman.Ne vidim razloga da se nije moglo sačekati sa prodajom poslije dvomeča sa Moldavcima.Ovako će nam braniti golman sa iskustvom ali i golman koji nije u takmičarskoj formi.Po izjavama naših i dalje nemamo opciju za lijevu stranu,a kako tek da protumačim da bi se Nyema trebao pojaviti tek u četvrtak.Da me neko ne shvati pogrešno napredak u organizaciji je nemjerljiv ali ovakav pristup je dovoljan za našu ligu,dok je bilo kakav napredak vani teško moguć ako ne zadržimo isti tim, makar par sezona

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 jun 2011, 15:49

Zna li neko koliki su troskovi putovanja u Moldaviju, jer predpostavljam da nasi idu autobusom kao sto su isli u Izrael prosle godine ?

To je zaista problem, jer se igraci umore od puta - kamo srece da smo malo bogatiji pa da se putuje avionom. :roll:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 21 jun 2011, 15:50

eto vam malo para, iako je pomalo smijesna cifra, mogli ste dobit barem duplo za tog momka
al s obzirom koliko nam klubovi imaju para to ce vam ustabilit proracun malo, jos ce bit i para od Europe ;)

i zanima me jedna stvar, nedavno sam ovdje s nekim momcima raspravljao o stanju Grbavice, cisto sumnjam da ce se gradit ova nova .. zasto se ne skupe Manijaci, moze se sigurno nac 30-50 momaka koji bi mogli da se jave upravi na volonterski rad i ocistite onu istocnu tribinu ako je ona jos u stanju da prima gledalje .. da vam daju godisnje ulaznice upravi to sigurno nebi tesko palo, a vama nebi bilo lose, malo bi ubili vrijeme i pomogli voljenom klubu
ako je tribina u raspadu ja se izvinjavam, na Grbavici bio nisam, samo sam jednom prosao i ne znam stanje te tribine ;)

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 21 jun 2011, 15:52

Opet smo dokazali po hiljaditi put da smo na samom dnu, i da se nemozemo porediti nikako sa komsijama(koji su bolji u svim segmentima) Da je Ibrahim Sehic u Dinamo Zagrebu, bio bi prodan za minimalno 5 Miliona, i onda dodzu oni Hrvati i govore kako Mamic ne valja, covijek radi odlican posao, sto se prodaje igraca tice, a bgm uzimaju igrace iz klubova petice, kao sto je sad bio primjer Vida.Cocalic prodan za 75.000,Bekric 250.000,Dialiba 300,000 itd itd
Pa to su sve mizerne cifre, ali opet drago mi je zbog Sehica jer je zasluzio bolje, bolje uslove,bolji klub,bolja karijera,a bgm i bolji ljudi(nas ruzni mentalitet) nego ovdje da igra na livadama i kada izbore europu da primaju petarde, nema ovdje nikakve perspektive i veoma mi je drago sto je produzio ugovor da bi ovi **** iz uprave mogli uzeti koji euro u dzep, fol ide u Zelju, gdje su te pare jesu koga doveli? Dovedu sve polovnjake koji dodzu dzabe i onda kazu nema rezultata, pa sta ocekujete, ne znam kako Amar ima zivaca stvarno mu se divim, i evo sada nam dodze ekipa iz Moldavije(pa stvarno nisam znao da i oni znaju lopte) i mi se njih pribojavamo, imaju bolji i koefcijent, i uslove i igrace i teren i sve, eto koliko smo mi nisko pali, na samom smo dnu, pribojavam se da ce biti opet ko prosle godine protiv jevreja, a i da nesto uspjednemo u europi daj boze u sta cisto sumljam, svi bi se igraci prodali za sitnis i opet bi bili na nuli, niko nece da igra u ovoj bagavoj ligi.Vi mastate tamo o nekom Muslimovicu, o nekom stadionu vrijednom 80 Miliona, ljudi spustite se na zemlju previsoko letite, nema od toga nista, ovo je Bosna i Hercegovina, upamtite to.

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 21 jun 2011, 15:52

eto vam malo para, iako je pomalo smijesna cifra, mogli ste dobit barem duplo za tog momka
al s obzirom koliko nam klubovi imaju para to ce vam ustabilit proracun malo, jos ce bit i para od Europe ;)

i zanima me jedna stvar, nedavno sam ovdje s nekim momcima raspravljao o stanju Grbavice, cisto sumnjam da ce se gradit ova nova .. zasto se ne skupe Manijaci, moze se sigurno nac 30-50 momaka koji bi mogli da se jave upravi na volonterski rad i ocistite onu istocnu tribinu ako je ona jos u stanju da prima gledalje .. da vam daju godisnje ulaznice upravi to sigurno nebi tesko palo, a vama nebi bilo lose, malo bi ubili vrijeme i pomogli voljenom klubu
ako je tribina u raspadu ja se izvinjavam, na Grbavici bio nisam, samo sam jednom prosao i ne znam stanje te tribine ;)

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 21 jun 2011, 15:54

FC BAYERN je napisao/la:Opet smo dokazali po hiljaditi put da smo na samom dnu, i da se nemozemo porediti nikako sa komsijama(koji su bolji u svim segmentima) Da je Ibrahim Sehic u Dinamo Zagrebu, bio bi prodan za minimalno 5 Miliona, i onda dodzu oni Hrvati i govore kako Mamic ne valja, covijek radi odlican posao, sto se prodaje igraca tice, a bgm uzimaju igrace iz klubova petice, kao sto je sad bio primjer Vida.Cocalic prodan za 75.000,Bekric 250.000,Dialiba 300,000 itd itd
Pa to su sve mizerne cifre, ali opet drago mi je zbog Sehica jer je zasluzio bolje, bolje uslove,bolji klub,bolja karijera,a bgm i bolji ljudi(nas ruzni mentalitet) nego ovdje da igra na livadama i kada izbore europu da primaju petarde, nema ovdje nikakve perspektive i veoma mi je drago sto je produzio ugovor da bi ovi **** iz uprave mogli uzeti koji euro u dzep, fol ide u Zelju, gdje su te pare jesu koga doveli? Dovedu sve polovnjake koji dodzu dzabe i onda kazu nema rezultata, pa sta ocekujete, ne znam kako Amar ima zivaca stvarno mu se divim, i evo sada nam dodze ekipa iz Moldavije(pa stvarno nisam znao da i oni znaju lopte) i mi se njih pribojavamo, imaju bolji i koefcijent, i uslove i igrace i teren i sve, eto koliko smo mi nisko pali, na samom smo dnu, pribojavam se da ce biti opet ko prosle godine protiv jevreja, a i da nesto uspjednemo u europi daj boze u sta cisto sumljam, svi bi se igraci prodali za sitnis i opet bi bili na nuli, niko nece da igra u ovoj bagavoj ligi.Vi mastate tamo o nekom Muslimovicu, o nekom stadionu vrijednom 80 Miliona, ljudi spustite se na zemlju previsoko letite, nema od toga nista, ovo je Bosna i Hercegovina, upamtite to.
Nek kod nas dodje Zdravko Mamić, mi sretni, BBB sretni :D

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 21 jun 2011, 15:54

gospodin Seljakovic je napisao/la:eto vam malo para, iako je pomalo smijesna cifra, mogli ste dobit barem duplo za tog momka

Zamisli kako bi trebalo izgledati tih 50 momaka da ukloni j..... lokomotivu sa stadiona?

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 21 jun 2011, 15:54

trebevic je napisao/la:Potrazite na netu intervju s Mamicem gdje objasnjava u kojem je stanju zatekao klub. Bili su daleko iza Hajduka, u dugovima do guse, covjek je skupio mlad tim, drzao ih na okupu par sezona, napravili par dobrih rezultata i onda ih prodavao masno kupcima sa zapada. Dinamo je sad najprofitabilnija firma u Hrvatskoj, seici ce im praviti stadion od 100 miliona eura dok cemo mi biti predmet ismijavanja sa hangarom kojeg ce Slovenci praviti.
Ali nisu samo u Zelji tako slabi rezultati uprave, ima i gorih, pitari su pred stecajem.
sto se tice nas ...samo sanjaj
a sto se tice nove grbe...tu ces jos duze sanjati

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 23 gosta.