R32 je napisao/la:Pa i Nojer je mrtvi prosjek, jedan od gorih golmana, kakve sve golove primi... mi trebamo pored stopera i golmana traziti.
Divim se pogledima na fudbal pojedinim gledaocima istog

Upravo tako....A i svaki napadač, pa i Messi i Ronaldo, su prosjek je fule povremeno 100 % šanse.
Boateng je na dva velika takmičenja SP i EURO, napravio jednu fatalnu grešku, a to je ono igranje rukom protiv Talijana. U svijetu fudbala se protiv Messija nije vidjelo nikad bolje igranje jednog obrambenog igrača kao što je bilo ono Boatengovo u finalu SP.
To SP Boateng je odigrao besprijekorno, a u finalu je bio fantastičan.
Većim dijelom EURO-a Boateng je bio odličan. Pored skrivljenog penala, imao je još jedno ono podlijetanje pod loptu u polufinalu, to se nije fatalno završilo zahvaljujući Howedesu.
Ne treba zaboraviti da je Jerome, EURO odigrao na visokom nivou i pored toga što je tek u aprilu sanirao tešku povredu. Šta bi tek bilo da nije bio načet?
Boateng je ranije bio često kikser, kojeg sam znao kritikovati i koji me nervirao, ali definitivno sazrijevanje je doživio u sezoni 2012/13. kada je Bayern osvojio triple. U toj sezoni, s posebnom naznakom na LP, nije gotovo imao greške, finale odrađeno fantastično, posebno u duelima tada s Lewom sjajan.
Boateng ima Ligu prvaka i SP u džepu, a jako je zaslužan za obje titule.
Brz, skočan, fizički super jak, dobro se postavlja, a uz to sa izuzetnim pasom i otvaranjem igre ima sve što jedan stoper, posebno moderni stoper, treba imati....Ako će se određene greške, pripisivati Jeromeu kao ogromne mane, i ako je on prosjek, onda su svi ostali igrači (upravo zbog navedenih činjenica s početka) totalno loši i onda i ne postoje niti dobri stoperi, niti dobri i klasni fudbaleri uopšte....
Boateng je definitivno jedan od najboljih, ako ne najbolji stoper i uz njegovo rame bi stavio još Bonucija, Chiellinija i Hummelsa...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland