FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

gerdmuller
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la gerdmuller » 09 jul 2016, 00:16

Stefan Effenberg je napisao/la: Uspjesi Boatenga u njegovoj dosadašnjoj karijeri:

UEFA European Under-21 Football Championship: 2009 WINNER
UEFA Champions League: 12/13 WINNER
FIFA World Cup: 2014 WINNER

Oni najvažniji... zato bi vam pametnije bilo da :shhh: :shhh: :shhh: :shhh: :shhh:
Njegova zasluga je ista kao sto je i Dellavedovina zasluga za proslogodinje finale i ovogodisnju titulu Cavsa.Ili Ramosa za uspjehe Reala i Spanjolske reprezentacije.Frajer ima 20 crvenih kartona u karijeri.Da igra u Granadi imao bi 60 :lol:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 09 jul 2016, 00:38

Ja Bayern fakat cijenim, kao organizaciju, ekipu i sve zivo, za mene je to trenutno najveci klub na svijetu. Ali Boateng nije ni u top 30 stopera svijeta.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 jul 2016, 00:41

BuffonGigi je napisao/la:Ja Bayern fakat cijenim, kao organizaciju, ekipu i sve zivo, za mene je to trenutno najveci klub na svijetu. Ali Boateng nije ni u top 30 stopera svijeta.
o yebo te bog :lol: pa de nabroji 30 stopera imenom i prezimenom da su svi bolji od Boatenga daću ti svoju godišnju platu :lolno:

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 09 jul 2016, 00:51

Ne treba psovka ovdje, nepotrebno je totalno..

Ruzno za vidjet i procitat!
FC Bayern !!!!!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 jul 2016, 00:59

ISIL preuzima odgovornost za ppsovku

slika

Evo nam još jednog rekorda kojeg držimo.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 jul 2016, 01:05

BuffonGigi je napisao/la:Ja Bayern fakat cijenim, kao organizaciju, ekipu i sve zivo, za mene je to trenutno najveci klub na svijetu. Ali Boateng nije ni u top 30 stopera svijeta.
Jel ti se ova nula omakla, da nisi slucajno htio staviti 3 umjesto 30?
Ajde da si rekao nije u top10, al top30... Bas si lud decko :lol:
Da se razumijemo, ne volim ga ni ja bas toliko ali ta tvoja tvrdnja je smijesna.
Zadnja izmjena: harden, dana/u 09 jul 2016, 01:07, ukupno mijenjano 1 put.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 09 jul 2016, 01:07

gerdmuller je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Uspjesi Boatenga u njegovoj dosadašnjoj karijeri:

Oni najvažniji... zato bi vam pametnije bilo da :shhh: :shhh: :shhh: :shhh: :shhh:
Njegova zasluga je ista kao sto je i Dellavedovina zasluga za proslogodinje finale i ovogodisnju titulu Cavsa.Ili Ramosa za uspjehe Reala i Spanjolske reprezentacije.Frajer ima 20 crvenih kartona u karijeri.Da igra u Granadi imao bi 60 :lol:
Ne vrijedi se raspravljati..njegova sreca je sto svabe nažalost nemaju neke jake stopere, pored Humelsa koji je doktor za ovog klipana ne vidim tu nekog boljeg od boatenga, zato ga se i forsira sto u elfu što u bayi, glupo je i djetinjasto poredit ko je od koga bolji, svaki igrac ima svoje kvalitete ali Boa je daleko od top stopera- iigrač tipa Dortmund, roma Napoli, znači ekipe u vrhu ali ne top ekipe.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 jul 2016, 01:26

Da bi ocijenio Boa mora se gledati nacin igre koju tima u kojem igra forsira. Sto se tice ove igre pod Pepom ili Njemacke Boa je jedan od pozeljnijih stopera za tu igru. Ne vidim stopera na svijetu koji ce braniti gol na 40m udaljenosti i biti uspjesan i bez kikseva. Boa nije tip stopera kao sto su Godin ili Kjelini ili random engleski stoper koji su klasicne stopercine i koje uvijek brane iz postavljene odbrane i iza lopte. Boa je hibrid bek-stoper, duga koraka, dobrog pasa, slabe fizike kojeg sistem ne stiti vec sa napadacima cesto bude jedan na jedan. Iz toga se moraju desavati greske. Pa sta su samo Ramos i Pique imali kikseva, upravo zbog te vrste igre.

Niko ni ne govori da je top stoper, ali isto tako ni da nije u top 15. U prvih deset jeste a sad na koje pozicije tu odlucuju detalji. Taj detalj je, po meni, njegova psiho i recimo teorijska (ne)priprema koja mu ne da da bude top 3, da ima to razvijeno bio bi idealan stoper.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 jul 2016, 08:25

Ne provaljuj se, Ramos dobije crveni u bmk utakmici, ali za decimu i undecimu Reala je najzasluzniji igrac, osim sto je drzao odbranu neprelaznom uglavnom je on taj koji je zabijao golove dok je portugalska manekenka bila u rupici.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 09 jul 2016, 09:41

Boateng sigurno nije stoper za odbacit svrstavam ga u top 5 stopera u svijetu samo sto je jednostavno čovjek izložen sistemu trenera prvo Lowa pa i Gvardiole u Bayernu čiji sistem zahtjeva veliki posjed i izlazak odbrane na centar. Ramos i Pike izgledaju isto tako izgledaju prosječni Štoperi u takvom sistemu igre. Vidjeli ste ih protiv Hrvatske ili na SP protiv Holandije kad ih je Roben silovao svojom brzinom.
joj hamo vidi mu glave

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 09 jul 2016, 10:46

Eh, problem je što smo mi naučeni da današnji stoperi, osim svoje primarne funkcije, asistiraju , proigravaju, ubacuju i zabiju 5-10 golova po sezoni. Taki vakat doš'o. Slično je i sa modernim bekovima, zato Lama nećemo, ne samo mi nego bilo ko, nać' za 100 godina. Prije se znalo, bek do pola centra svoje strane i staje tu. :)

Dobar je Boa. Pokrenula se, po meni, bespotrebna rasprava o njemu. Hajde da on tek dolazi pa OK, al momak je već par sezona kod nas Naravno da je svjetska klasa, pa nije da nas je jednom izvadio iz belaja. Stoji i to da ponekad napravi glupost al' svako griješi. Apsolutno da uz Humelsa izgleda bolje. Pa uz Humelsa bi i Chris Smalling na momente ličio na ozbiljnog stopera, to je sasvim normalno.

Sve ovo je potaknuto predstavom Calcio stopera na ovom prvenstvu. :D Daleko da su oni loši, al' u tom sistemu djeluju savršeno i nepogrešivo. Stavio Bou umjesto jednog od njih trojice ne bi se ni primijetilo, uz uslov da ovaj shvati svoje zadaće.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 09 jul 2016, 11:25

Pa i Nojer je mrtvi prosjek, jedan od gorih golmana, kakve sve golove primi... mi trebamo pored stopera i golmana traziti. :lol:

Divim se pogledima na fudbal pojedinim gledaocima istog :bow:
Mia San Mia

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 09 jul 2016, 12:07

Izgleda da ce Mario pakovati stvari . Kazu Totenhem a nije iskljucen ni povratak u Dortmund
Thomas Müller - Fußballgott

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jul 2016, 12:22

R32 je napisao/la:Pa i Nojer je mrtvi prosjek, jedan od gorih golmana, kakve sve golove primi... mi trebamo pored stopera i golmana traziti. :lol:

Divim se pogledima na fudbal pojedinim gledaocima istog :bow:
Upravo tako....A i svaki napadač, pa i Messi i Ronaldo, su prosjek je fule povremeno 100 % šanse.

Boateng je na dva velika takmičenja SP i EURO, napravio jednu fatalnu grešku, a to je ono igranje rukom protiv Talijana. U svijetu fudbala se protiv Messija nije vidjelo nikad bolje igranje jednog obrambenog igrača kao što je bilo ono Boatengovo u finalu SP.
To SP Boateng je odigrao besprijekorno, a u finalu je bio fantastičan.
Većim dijelom EURO-a Boateng je bio odličan. Pored skrivljenog penala, imao je još jedno ono podlijetanje pod loptu u polufinalu, to se nije fatalno završilo zahvaljujući Howedesu.
Ne treba zaboraviti da je Jerome, EURO odigrao na visokom nivou i pored toga što je tek u aprilu sanirao tešku povredu. Šta bi tek bilo da nije bio načet? :?

Boateng je ranije bio često kikser, kojeg sam znao kritikovati i koji me nervirao, ali definitivno sazrijevanje je doživio u sezoni 2012/13. kada je Bayern osvojio triple. U toj sezoni, s posebnom naznakom na LP, nije gotovo imao greške, finale odrađeno fantastično, posebno u duelima tada s Lewom sjajan.
Boateng ima Ligu prvaka i SP u džepu, a jako je zaslužan za obje titule.
Brz, skočan, fizički super jak, dobro se postavlja, a uz to sa izuzetnim pasom i otvaranjem igre ima sve što jedan stoper, posebno moderni stoper, treba imati....Ako će se određene greške, pripisivati Jeromeu kao ogromne mane, i ako je on prosjek, onda su svi ostali igrači (upravo zbog navedenih činjenica s početka) totalno loši i onda i ne postoje niti dobri stoperi, niti dobri i klasni fudbaleri uopšte.... ;)

Boateng je definitivno jedan od najboljih, ako ne najbolji stoper i uz njegovo rame bi stavio još Bonucija, Chiellinija i Hummelsa... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 09 jul 2016, 12:55

ASD je napisao/la: Ne provaljuj se, Ramos dobije crveni u bmk utakmici, ali za decimu i undecimu Reala je najzasluzniji igrac, osim sto je drzao odbranu neprelaznom uglavnom je on taj koji je zabijao golove dok je portugalska manekenka bila u rupici.
Vrhunski stoper ne moze imati 20 crvenih kartona u karijeri.
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 09 jul 2016, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 09 jul 2016, 12:57

Meni Ramos i Boateng imaju slicnost u tome sto su fizicki i tehnicki savrseni, samo nemaju psiholosku stabilnost velikana i to je to.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 09 jul 2016, 12:59

Ma boateng je vrhunski za ovaj sistem sto bayern igra, pa bonnuci je imao kikseva samo takvih do prije 3 sezone, pa evo izraste u samo takvog stopera i mudonju..

Ne postoje nepogresivi stoperi..

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 09 jul 2016, 13:01

ASD je napisao/la: Ne provaljuj se, Ramos dobije crveni u bmk utakmici, ali za decimu i undecimu Reala je najzasluzniji igrac, osim sto je drzao odbranu neprelaznom uglavnom je on taj koji je zabijao golove dok je portugalska manekenka bila u rupici.
o kakvi 20 crveni kartona ti pricas u Bundesligi u 200+ utakmica ima 4 crvena u LP ima 2 crvena :kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 09 jul 2016, 13:09

Brezovac je napisao/la:

Ne vrijedi se raspravljati..njegova sreca je sto svabe nažalost nemaju neke jake stopere, pored Humelsa koji je doktor za ovog klipana ne vidim tu nekog boljeg od boatenga, zato ga se i forsira sto u elfu što u bayi, glupo je i djetinjasto poredit ko je od koga bolji, svaki igrac ima svoje kvalitete ali Boa je daleko od top stopera- iigrač tipa Dortmund, roma Napoli, znači ekipe u vrhu ali ne top ekipe.
Kad ovako nešto napišete počinjem ozbiljno sumnjati u vaše nogometno znanje. Automatski mi padate u očima u tom pogledu.

Dakle, duljiti nešto nema smisla jer je Boateng standardan član svake od tih ekipa koje su osvojile naslov. Da ne vrijedi, da nije TOP klasa stopera, ne bi niti bio u prvih 11 svake te ekipe, kao prvo.

Kao drugo, mnogi ljudi vide samo greške i samo greške i samo greške i ponovno samo greške. U nogometu, u košarci, u ostalim sportovima, u životu. Ali recimo ne vidite da je taj isti Boateng ili Ramos očistio 9/10 opasnih situacija. Vidite samo......... ono što želite vidjeti. I na temelju toga dijelite etikete.

Da ne duljimo, Jerome Boateng i Sergio Ramos su svoju klasu dokazali ne samo vrhunskim partijama u mnogim utakmicama već što su i dali OGROMAN doprinos u svim tim velikim uspjesima svojih klubova i reprezentacija.

Onaj ko to ne vidi ili neće priznati, sa takvim se ne vrijedi raspravljati jer za mene takav čovjek nije objektivan i tu priča završava jer mene ne može uvjeriti u suprotno kad činjenice govore drugačije.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 09 jul 2016, 13:31

phily je napisao/la:
o kakvi 20 crveni kartona ti pricas u Bundesligi u 200+ utakmica ima 4 crvena u LP ima 2 crvena :kafa:
Govorim za Ramosa :D
- Karl-Heinz Rummenigge

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.