Nažalost, nisam bio u mogućnosti da gledam 2 poluvrijeme a izgleda da je bolje što nisam gledao. Očekivao sam poraz, ali ne 2:0, priželjkivao sam bar taj 1 gol jer je 2:1 najbolji nepovoljni rezultat koji se može dobiti (ono što se kaže, u svakom zlu ima nešto dobro). Nažalost, to "dobro" nismo uspjeli izvući. Zenit je jaka i ozbiljna ekipa koja je svoje šanse (a pogledat ću u sažetku kasnije aBd) uspjela realizovati a mi nismo.
Eh sad, krivit samo Suareza ili kriviti određenog pojedinca i nije baš prihvatljivo. Ne može baš biti da smo "nezasluženo" izgubili 2:0 i to 2x zaredom, kao nešto napadamo, stvaramo šanse a rezultata nigdje. To se trebaju zapitati svi na terenu, od trenera do igrača. Svi imaju određeni dio krivice za lošu seriju rezultata, ispuštanje bodova, neko manje - neko više.
Nekako mi se Skrtel, uz Reinu ističe kao kandidat za prodaju na ljeto, svemu jednom dođe kraj, pa tako i nečijoj karijeri u Liverpoolu. Za Reinu sam već rekao da mislim da je dao sve što je mogao za Liverpool, izgleda da je Skrtel sljedeći. Jednostavno loš je ove sezone, legenda Carra, 35-ogodišnjak mu uzima mjesto u XI, šteta je što ni Agger nije u nekoj formi. Mislim da će jedan od njih dvojice napustiti Anfield na ljeto, oni su zaista kvalitetni igrači, ali nešto tu ne štima. Na Rodgersu je da otkrije šta, možda je i do njega, možda uspije vratiti Skrtela u pravu formu (to bi mi bilo najdraže), a možda i ne, možda su mu dani u Liverpoolu odbrojani.
Što se tiče revanša, kao i većina vas, ne polažem velike nade u prolaz. Stoji ona izreka "Keep Believing", samo što mislim da to više za nas ne vrijedi. Ekipa nije podložna da mentalno i kvalitetom podnese teret preokreta, stoga mislim da će to više biti neka "Pirova pobjeda", a za prolaz bi nam se morale poklopiti zvijezde, mislim da na Anfieldu maximalno u normalnim uslovima možemo postići 2 gola uz eventualno primanje jednog (da ne primimo gol, to bi već bila taktička, mentalna i teško izvojevana pobjeda Rogersa i igrača i s takvim bi rezultatom bili u prednosti u produžecima).
Dakle, šanse postoje, ali su minimalne i Liverpool na Anfieldu ne smije sebi priuštiti ni najmanju grešku, mora ući strogo koncentrisano u duel, mora napasti, mora se više trošiti, veliko breme će biti na igračima dok Zenit može biti opušteniji, čekati kontra-napade a sigurno da i njima odgovara dobar teren, neće se oni baš totalno zatvoriti, ta ekipa zna igrati fudbal i nadam se da to neće pokazati na Anfieldu.
Sezona polahko izmiče iz Rodgersovih ruku i ako ne prođemo dalje u EL (vjerovatno nećemo), samo 5 mjesto bi moglo "spasiti" ovu sezonu (da ne pomišljam na nešto više, Bože sačuvaj

). Ako se ne uspijemo plasirati u EL za narednu sezonu, ova sezona će biti totalno neuspješna što svakako ide i Rodgersu na dušu i za sljedeću godinu će se morati, dobro, dobro potruditi da pravim pojačanjima i slaganjem kockica u ekipi popravi svoj položaj. NI SLUČAJNO NE ŽELIM DA DOBIJE OTKAZ, GREŠKA SA KINGOM SE NE SMIJE PONOVITI, ON JE BEZRAZLOŽNO OTPUŠTEN, MISLIM DA RODGERS MORA DOBITI ŠANSU KAKO GOD ZAVRŠILO, NADAM SE DA VLASNICI NEĆE POGRIJEŠITI.