La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- RickBlaine
- Kontakt:
Re: Primera Division (Liga BBVA)
Zvanicno ce biti predstavljen na utakmici za Santiago Bernabeu trofej sa Al Ahlijem. Uzet ce broj 11.
Gareth Bale.
Suarez nece dolaziti :kava:
Sta te jos zanima?
Gareth Bale.
Sta te jos zanima?
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
- Hegemonista
- Kontakt:
Još od dolaska Kubale u Barcelonu 1951., Primeru prati taj zov da u njoj igraju krem de la krem svjetskog nogometa.
Saučešće svim nevinim žrtvama Barcine hegemonije
Ovi WC transfere iz Premiershipa u Primeru koje spominjete, mislite na Roke Santa Kruza, posudbe Marko Marina, Romeua i Susa ili?RickBlaine je napisao/la:Zvanicno ce biti predstavljen na utakmici za Santiago Bernabeu trofej sa Al Ahlijem. Uzet ce broj 11.
Gareth Bale.
Sta te jos zanima?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
- RickBlaine
- Kontakt:
Prva stvar. Nema potrebe da me persiras. Drugo, ne znam zasto se obracas meni glede toga jer sam poprilicno siguran da u zadnjih mjesec-dva dana nisam spominjao Santa Cruza, Marina i Romeua u kontekstu WC transfera Premiershipa u Primeru.Henderson je napisao/la:Ovi WC transfere iz Premiershipa u Primeru koje spominjete, mislite na Roke Santa Kruza, posudbe Marko Marina, Romeua i Susa ili?
Mada mislim da je kolega vise mislio na transfere Beckhama, Owena, Ronalda, Fabregada, Ruuda i sl.
Ne, nisam raspolozen za tu vrstu konflikta jer bi morao protiv sebe, Premiership smatram jacim od Primere. Ja sam ti vise ovako za trollanje culesa. :kava:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
Što bi rekli oni na Istoku halali ili oni na zapadu excusses. Volim i ja culesa na tanjuru vidjeti serviranog. Evo 3 godine dovode Aggera i ove sezone opet isto tako.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Sta je bilo sa stadionom Valencije? JEsu li ga zavrsili? Hoce li ga uopste zavrsiti?
Celik!3,2,2.
- RickBlaine
- Kontakt:
Ne mogu radnici gladni radit :kava:
Upravo to...RickBlaine je napisao/la:Prva stvar. Nema potrebe da me persiras. Drugo, ne znam zasto se obracas meni glede toga jer sam poprilicno siguran da u zadnjih mjesec-dva dana nisam spominjao Santa Cruza, Marina i Romeua u kontekstu WC transfera Premiershipa u Primeru.Henderson je napisao/la:Ovi WC transfere iz Premiershipa u Primeru koje spominjete, mislite na Roke Santa Kruza, posudbe Marko Marina, Romeua i Susa ili?
Mada mislim da je kolega vise mislio na transfere Beckhama, Owena, Ronalda, Fabregada, Ruuda i sl.
Ne, nisam raspolozen za tu vrstu konflikta jer bi morao protiv sebe, Premiership smatram jacim od Primere. Ja sam ti vise ovako za trollanje culesa. :kava:
Ne gledajuci kvalitete liga, da se ne bi ponovo pokrenula vjecna rasprava, ovo gore sto sam rekao itekako stoji...
...............
2009 - Lionel Messi
2008 - C. Ronaldo
2007 - Kaka
2006 - F.Cannavaro
2005 - Ronaldinho
2004 - A. Shevchenko
2003 - P. Nedved
2002 - Ronaldo
2001 - M.Owen
2000 - L. Figo
1999 - Rivaldo
1998 - Z. Zidane
1997 - Ronaldo
1996 - M. Sammer
1995 - G. Weah
1994 - H. Stoitchkov
1993 - R. Baggio
1992 - M. Van Basten
1991 - J-P. Papin
1990 - L. Matthaeus
1989 - M. Van Basten
1988 - M. Van Basten
1987 - R. Gullit
1986 - I. Belanov
1985 - M. Platini
1984 - M. Platini
1983 - M. Platini
1982 - P. Rossi
1981 - K-H. Rummenigge
1980 - K-H. Rummenigge
1979 - K. Keegan
1978 - K. Keegan
1977 - A. Simonsen
1976 - F. Beckenbauer
1975 - O. Blokhin
1974 - J. Cruyff
1973 - J. Cruyff
1972 - F. Beckenbauer
1971 - J. Cruyff
1970 - G. Müller
1969 - G. Rivera
1968 - G. Best
1967 - F. Albert
1966 - B.Charlton
1965 - Eusebio
1964 - D. Law
1963 - L. Yashin
1962 - J. Masopust
1961 - O. Sivori
1960 - L. Suarez
1959 - A. Di Stefano
1958 - R. Kopa
1957 - A. Di Stefano
1956 - S. Matthews
Dakle u 57 godina dodjeljivanja Zlatne lopte, samo igraca iz Premier lige je doslo do nagrade.
Od 68. godine pa nadalje je samo Owen osvojio istu i 2 godine poslije otisao u Primeru.
Nije mi cilj porediti lige i poceti staru raspravu, nego samo iznjeti cinjenicu da sama krema svjetskog fudbala odavno ne igra na otoku, i da ce se tesko sta ubuduce promjeniti dok Mancho i slicni budu dovodili Kagawe i slicne umjesto igraca tipa Bejla, koji su donedavno i bili dostupni za Manchester dok nije Pero digo ljestvicu.
Ode i Soldado.
Englezi kupuju ko od šale najbolje španske igrace i to reprezentativce. Samo u zadnje 2-3 godine iz Primere su doveli 15-tak igraca. Imaju ljudi pare i može im se.
Valenciji jedan Totenhem kupuje najboljeg igraca i strijelca. City u paketu odvede iz Seville dva najbolja igraca.
Primera lagano tone jbg
Englezi kupuju ko od šale najbolje španske igrace i to reprezentativce. Samo u zadnje 2-3 godine iz Primere su doveli 15-tak igraca. Imaju ljudi pare i može im se.
Valenciji jedan Totenhem kupuje najboljeg igraca i strijelca. City u paketu odvede iz Seville dva najbolja igraca.
Primera lagano tone jbg
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
L_blancos je napisao/la: Nije mi cilj porediti lige i poceti staru raspravut
Nije ti cilj porediti "Real i Barcu" sa Premom, a upravo to radiš
Pa baš i nisu, jer United i Fergie nikad nisu radili neke spektakularne transfere, tako da se sigurno i bez Pere ne bi ništa značajno promijeniloL_blancos je napisao/la:da ce se tesko sta ubuduce promjeniti dok Mancho i slicni budu dovodili Kagawe i slicne umjesto igraca tipa Bejla, koji su donedavno i bili dostupni za Manchester dok nije Pero digo ljestvicu.
I ne vidim šta je problem sa Kagawom, ako nije plaćen 50mil odmah je kloc po vašoj logiKi
A Real i Barca se još više pojačavaju111 je napisao/la: Primera lagano tone jbg
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ne poredim ja nista, samo iznosim podatke koji govore kako odavno najbolji svjetski igraci ne igraju u Premier ligi.Nije ti cilj porediti "Real i Barcu" sa Premom, a upravo to radiš![]()
I opet, gdje sam ja spomenuo da je kloc?I ne vidim šta je problem sa Kagawom, ako nije plaćen 50mil odmah je kloc po vašoj logiKi
Kagawa je po mom misljenju jedan od najboljih transfera Manche, iako do sad nije igrao neku zapazenu ulogu. Moyes ce valjda znati sa njim i iskoristit ga na pravi nacin.
Govorim o tome kako Mancho, klub sa takvim renomeom, vec odavno nije doveo Balon D'or kandidata. A i kad se pojavi takav prodaju ga...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa ti onda nisi upoznat sa filozofijom Manche i Fergia, jer oni nikad i nisu dovodili igrače takvog tipa, odnosno neke super zvijezdeL_blancos je napisao/la:
Govorim o tome kako Mancho, klub sa takvim renomeom, vec odavno nije doveo Balon D'or kandidata. A i kad se pojavi takav prodaju ga...
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
RvPrio_Ferdy88 je napisao/la:Pa ti onda nisi upoznat sa filozofijom Manche i Fergia, jer oni nikad i nisu dovodili igrače takvog tipa, odnosno neke super zvijezdeL_blancos je napisao/la:
I sa filozofijom prodaje potencijalnih Balon D'ora?
Bit ce prema najavama gotov do 2015 ili 16.Sad su s nekim kataranima u pregovorima oko investicija u stadion,pa cemo vidjetiAllGunsBlazing je napisao/la:Sta je bilo sa stadionom Valencije? JEsu li ga zavrsili? Hoce li ga uopste zavrsiti?
Sto se tice Soldada,mogu vam reci da je to Valencia znalacki odradila.Prodali su ga za 30 (tolika mu je klauzula),a vec mu je 28 godina.Mislim da je to posljednja sansa bila da na njemu se uzme takav novac.Imamo primjer Ville koji je ubojiti napadac,pa ja na kraju za "baksis" zavrsio u Atleticu jer vec ulazi u godine.Valencia ce vjerujem biti jaca jer danas trebaju potvrditi dolazak Postige,a u narednim danima jos jednog napadaca.Pominju se samo vrhunska imena poput Freda,Chicharita,Torresa i sl.jer Soldada prema predsjedniku Valencije mora zamijeniti jedan provjereni klasni napadac
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
rio_Ferdy88 je napisao/la:L_blancos je napisao/la: Nije mi cilj porediti lige i poceti staru raspravut
Nije ti cilj porediti "Real i Barcu" sa Premom, a upravo to radiš![]()
Pa baš i nisu, jer United i Fergie nikad nisu radili neke spektakularne transfere, tako da se sigurno i bez Pere ne bi ništa značajno promijeniloL_blancos je napisao/la:da ce se tesko sta ubuduce promjeniti dok Mancho i slicni budu dovodili Kagawe i slicne umjesto igraca tipa Bejla, koji su donedavno i bili dostupni za Manchester dok nije Pero digo ljestvicu.
I ne vidim šta je problem sa Kagawom, ako nije plaćen 50mil odmah je kloc po vašoj logiKi
A Real i Barca se još više pojačavaju111 je napisao/la: Primera lagano tone jbg, mada ne bih bio siguran da tone, dok ne vidimo kakvog efekta će ovaj prijelazni rok imati na rezultate u euro natjecanjima, ipak je par klubova dobilo finu finansijsku injekciju, pitanje je kako će je iskoristiti, vidim Sevilla je odradila dobar posao, Valencia će isto imati priliku za to, Atleti je izgleda završio sa transferima, a nisu potrošili ni pola sume od Falcaoa, mada je ogromna lova, nisam siguran koliki dio pripada njima, s obzirom na priče o vlasništvu treće strane, mada je Južni više puta opovrgao to
Mislio sam više na citav jedan kontinuitet odlaksa najboljih igraca iz klubova Primere, i to konkretno u EPL.
Od ranije - Torres, Alonso, Arbeloa, Reina u Liverpool (u onom talasu sa Benitezom)...zatim Silva, Mata, Cazorla, Monreal, Negredo, Navas, Azpilicueta, Soldado itd....sve su to reprezentativci Španije, da ne nabrajem ostale špance koji nisu reprezentativci (Michu, Pablo Hernandez, Aspas, Luis Alberto, Romeu itd
Englezi to kupuju ko od šale, jer imaju bogatije klubove...npr. žalosno je kad Swansea kupuje od jedne Valencije koja je veliki klub, što opet govori koliko je jedna Valencija pala.
Jedino Barca i Real imaju snagu da odbiju ponude i zadrže svoje najbolje igrace...ostali to ne mogu i dešava im se ovo što se dešava
@111
To sto je Swansea kupila od Valencije je bio "otpad".Prosle sezone Pablo nije imao garntovano mjesto u prvih 11 i zbog toga su ga prodali.Isto mozemo onda reci da je sramotno da trenutno Tottenham proda Dos Santosa u Mallorcu.Onda ispadamo da lazemo sami sebi jer i Valencia i Tottenham nisu prodali nekog bitnog igraca u Swansea,odnosnu Mallorcu.
To sto je Swansea kupila od Valencije je bio "otpad".Prosle sezone Pablo nije imao garntovano mjesto u prvih 11 i zbog toga su ga prodali.Isto mozemo onda reci da je sramotno da trenutno Tottenham proda Dos Santosa u Mallorcu.Onda ispadamo da lazemo sami sebi jer i Valencia i Tottenham nisu prodali nekog bitnog igraca u Swansea,odnosnu Mallorcu.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Njega sam naveo kao primjer samo, nije bitan konkretno Hernandez.Adi_Zepce je napisao/la:@111
Evo najsvježiji primjer - prodaja Soldada, reprezentativca i prvog srijelca kluba u Totenham.
Odmah ga prodali, nisu ni pokušali ga "odbraniti" . Ranije slucaj Silva i Mata.....ista stvar sa Sevillom glavni tandem Negredo-Navas ode u paketu, prije toga iz Malage Cazorla i Monreal u paketu za Arsenal.... i takvih primjera koliko hoces.
Poenta je - da englezi ko od šale kupuje igrace iz Primere, jer ovi ih ne mogu zaštiti, nemaju snagu.
A s druge strane, samo Real i Barca imaju snagu da dovedu igrace iz EPL.
To su poražavajuce cinjenice za Primeru.
Pa primjer ti je bezveze jer si konkretno naveo Swansea.I moram ti reci da uopce nisu informisan o Soldadovom transferu u Tottenham.Njegova otkupna klauzula je bila 30 miliona eura,znaci kad neki klub to plati drugi nemoze nista osim da potvrdi taj transfer.Da si upoznat znao bi da su odbili Tottenhamove ponude od 26 i 28 miliona eura za Soldada111 je napisao/la:Njega sam naveo kao primjer samo, nije bitan konkretno Hernandez.Adi_Zepce je napisao/la:@111
Evo najsvježiji primjer - prodaja Soldada, reprezentativca i prvog srijelca kluba u Totenham.
Odmah ga prodali, nisu ni pokušali ga "odbraniti" . Ranije slucaj Silva i Mata.....ista stvar sa Sevillom glavni tandem Negredo-Navas ode u paketu, prije toga iz Malage Cazorla i Monreal u paketu za Arsenal.... i takvih primjera koliko hoces.
Poenta je - da englezi ko od šale kupuje igrace iz Primere, jer ovi ih ne mogu zaštiti, nemaju snagu.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- Hegemonista
- Kontakt:
Baš gledam vječnu listu najboljih strijelaca Primere u povijesti, Messi na 7. mjestu s 215 postignutih golova. Vodeći Telmo Zarra ima 251 golova, ako Messi ostane na svom prosjeku od zadnje 2 sezone, nadmašit će Telmu već ove sezone.
Igrači koji su još ispred Lea (ovi su svi već u penziji):
1. Telmo Zarra 251
2. Hugo Sánchez 234
3. Raúl 228
4. Alfredo di Stéfano 227
5. César Rodríguez 223
6. Quini 219
Jednog Raula će prestići s samo 26 godina.
Nagradu Pichichi bi trebalo preimenovat u Trofeo Messi.
Igrači koji su još ispred Lea (ovi su svi već u penziji):
1. Telmo Zarra 251
2. Hugo Sánchez 234
3. Raúl 228
4. Alfredo di Stéfano 227
5. César Rodríguez 223
6. Quini 219
Jednog Raula će prestići s samo 26 godina.
Nagradu Pichichi bi trebalo preimenovat u Trofeo Messi.
Saučešće svim nevinim žrtvama Barcine hegemonije
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nije potencijalni, već je on bio u Unitedu dobitnik te nagrade, a to nije filozofija, već klasičan biznis potez, i ne znam zašto bi tebe na ovoj temi zanimao United i njegov način poslovanja i filozofija, o kojima očito nisi upućenL_blancos je napisao/la:RvPrio_Ferdy88 je napisao/la:Pa ti onda nisi upoznat sa filozofijom Manche i Fergia, jer oni nikad i nisu dovodili igrače takvog tipa, odnosno neke super zvijezdeL_blancos je napisao/la:
Govorim o tome kako Mancho, klub sa takvim renomeom, vec odavno nije doveo Balon D'or kandidata. A i kad se pojavi takav prodaju ga...![]()
I sa filozofijom prodaje potencijalnih Balon D'ora?
RVP je izuzetak, koji potvrđuje pravilo
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.