FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Prva u gostima i 3 bobe.Nemoguce.Remza je zaslužila paznju.Odinaka Remzina nafaka.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Gospodine Badžaku, odriješite kesu, omogućite treneru Ćoriću još jednog štopera (po mogućnosti onog koji se spominje) i još jednog igrača u sredini pa da se koljemo.
Nemoj pretjerati, biće još pobjeda.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Kažem vam ja da se ne treba prodati Al Džabera za milion eura.
Ovakav igrač ti više vrijedi na terenu nego što bi ti para transferom od milion eura donio., a tek mu 20 godina.
Drago mi je da ga nismo prodali i da ćemo ga u budućnosti ako Bog da i za pet miliona prodati.
Pozitivno je iznenadio i Makedonac, samo jako idemo dalje
Ovakav igrač ti više vrijedi na terenu nego što bi ti para transferom od milion eura donio., a tek mu 20 godina.
Drago mi je da ga nismo prodali i da ćemo ga u budućnosti ako Bog da i za pet miliona prodati.
Zadnja izmjena: BocaJuniors1905, dana/u 10 avg 2024, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Ma ti i NisamIsmirMirvic ste mi prva liga, opusteno. Realni ste po meni prije svega, niste tokiscni, pa sad, ko sta misli, misljenje je ko guzica - svako ga ima.scudetto89 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 21:53Naravno drug vidio si nas protiv spartaka kuci ne zabijes onolike sanse, tamo te ljudi ubiju , ali hajde da vam ne gusim temu, valjda zabijete u drugomLewy21 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 21:51Koliko smo ovakvih utakmica popušili i vi i mi... Pogotovo ako ne daj Bože njima nešto uđe, nećeš ga do sutra zabit.scudetto89 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 21:50Pratim pobno tekmu bolji ste od veleza realno, samo ziceri poput hirosa sto je imao, se mora zabiti , u suportnom te protivnik kazni jbg, sretno u drugom![]()
![]()
Eto vidis zamalo nam se bas to desilo, ovaj me preokret iznenadio vjerovatno kao ni jedan do sad koliko se sjecam (mozda Radnik Bijeljina 2017. na Grbavici). Bolja ekipa bi ovo lagano zatvorila poslije 1:0, ali svakako zasluzili smo ovo, ne treba poklonu gledati u zube. Da ne ulazim u detalje sad, jer sam pod dojmom ove pobjede.
-
- Kontakt:
Od Boljević ništa do Boljević igračina u nekoliko minuta. Zlatno pravilo koje su ovdje svi odavno zaboravili: Kada kritikujete kritikujte umjereno jer mozda vas pozitivno iznenadi, i kad hvalite hvalite umjereno jer možda vas negativno iznenadi.
Naprijed Željo. Idemo dalje.
Naprijed Željo. Idemo dalje.
-
Makedonac je igracinaBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑10 avg 2024, 23:18Kažem vam ja da se ne treba prodati Al Džabera za milion eura.

Jaberu se podhitno mora produziti ugovor, osjetno bolji od svih ostalih na terenu.
🔵⚪
-
- Kontakt:
Bravo momci,ne treba dizati preveliku euforiju,vidi se da je i u Veležu kriza,ali to ne umanjuje našu pobjedu.Poslije Bašićeve evrope i nekoliko utakmica iz prvog dijela prosle sezone igra opet liči na nešto,što je dobro.Svaka čast Al Jaberu,kako se bori za Željin dres,Cvetanovski također dobar,Mahmić i Marković dobri,treba nastaviti uigravati ovu 4 u odbrani.Radovac mora igrati,čovjek jednostavno donosi mirnoću i stabilnost.Sa Mirčevskim i Dangubićem bit će to fina ekipa,konkuretna za 3,4 poziciju definitivno,a ako se poslože neke druge stvari,sve je moguće.
Ćorić je uradio ono što odavno nije niko prije njega, klupirao je nedodirljive. U ovoj ekipi samo Jaber mora imati sigurno mjesto u prvih 11, a ostali po učinku, bilo da se radi o Hirošu, Boljeviću, Krpiću, sutra Dangubiću, itd.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Ma Jaber i Radovac, apsolutno druga ekipa.
Samo ako jedan fali, nama je patnja.
P.S. ne moramo čekati do maja na prvu gostujuću pobjedu.. ne ponovilo se
Samo ako jedan fali, nama je patnja.
P.S. ne moramo čekati do maja na prvu gostujuću pobjedu.. ne ponovilo se

Konačno da rezultat isprati igru na terenu, a mislio sam da će sve biti isto po ko zna koji put nakon što je Velež poveo.
Evo sad naprimjer većina raje diže ekipu u nebesa, pojedinci čak i borbu za titulu najavljuju
, a ja baš nakon Širokog napisah da smo pobijedili pisali bi se hvalospjevi na račun ekipe. I evo večeras baš to se desi.Odigrali smo dvije veoma slične utakmice, jednu izgubili jednu dobili, a komentari navijača nebo i zemlja... Čudni smo u pm.
Helem, ova dva meča su pokazala da imamo prvo igru, a onda i ekipu da se pobijemo za Evropu, igrali smo protiv dvije ekipe koje kotiraju za plasman među prvih šest što znači da se imamo pravo nadati nečemu. Za to će nam trebati da se ova pojačanja uklope i nadam se eto da se možemo uključiti i u borbu za Evropu.
Večeras su svi odigrali fino, Marković djeluje kao pojačanje, Cvetanoski također može dati ruke, Odinaku tek trebamo vidjeti a odlično je krenuo. Mahmić mi se također čini kao dosta bolja opcija za upariti sa Cavnićem čisto zato što je malo brži a i tehnički potkovaniji od Karamarka.
Ćorić ponovo pogodio sa izmjenama, dakle vidi se da zna puls ekipe i osjeti šta treba uraditi u toku utakmice, to mu je onako baš za pohvalu. Čak je i promjenama u prvoj postavi pokazao da zna detektovati problem, jer izbacio je Đorića koji je bio užasan i stavio Radovca koji je bio dobar kad je ušao protiv ŠB.
Također izbacio je Karamarka, ubacio Azura i donekle dobio na različitosti što se tiče dva startna stopera. Ono sa napadačem mi se na prvu nije svidjelo, zapravo svidjelo mi se što je Krpić na klupi ali onda skontaš da ti veznjak igra napadača ali odigrao je Vukoja korektno mora se priznati, ide to čim ne igra protiv svojih
Sve u svemu bitna pobjeda za samopouzdanje ekipe, idemo sad protiv Igmana napuniti Dolinu pa da potvrdimo ova tri boda ako Bog da.
PS: Kad smo zadnji put preokrenuli u gostima? @Braco na tebe računam ovdje
Edit: Okrenuli smo GOŠK-a jbt proljetos, to sam zaboravio, ali zato prije toga Bog zna kad.
Evo sad naprimjer većina raje diže ekipu u nebesa, pojedinci čak i borbu za titulu najavljuju

Helem, ova dva meča su pokazala da imamo prvo igru, a onda i ekipu da se pobijemo za Evropu, igrali smo protiv dvije ekipe koje kotiraju za plasman među prvih šest što znači da se imamo pravo nadati nečemu. Za to će nam trebati da se ova pojačanja uklope i nadam se eto da se možemo uključiti i u borbu za Evropu.
Večeras su svi odigrali fino, Marković djeluje kao pojačanje, Cvetanoski također može dati ruke, Odinaku tek trebamo vidjeti a odlično je krenuo. Mahmić mi se također čini kao dosta bolja opcija za upariti sa Cavnićem čisto zato što je malo brži a i tehnički potkovaniji od Karamarka.
Ćorić ponovo pogodio sa izmjenama, dakle vidi se da zna puls ekipe i osjeti šta treba uraditi u toku utakmice, to mu je onako baš za pohvalu. Čak je i promjenama u prvoj postavi pokazao da zna detektovati problem, jer izbacio je Đorića koji je bio užasan i stavio Radovca koji je bio dobar kad je ušao protiv ŠB.
Također izbacio je Karamarka, ubacio Azura i donekle dobio na različitosti što se tiče dva startna stopera. Ono sa napadačem mi se na prvu nije svidjelo, zapravo svidjelo mi se što je Krpić na klupi ali onda skontaš da ti veznjak igra napadača ali odigrao je Vukoja korektno mora se priznati, ide to čim ne igra protiv svojih

Sve u svemu bitna pobjeda za samopouzdanje ekipe, idemo sad protiv Igmana napuniti Dolinu pa da potvrdimo ova tri boda ako Bog da.
PS: Kad smo zadnji put preokrenuli u gostima? @Braco na tebe računam ovdje

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
1. Dobra igra, no zavrsnica katastrofa. Moglo se i ubjedljivije pobjediti, a mogli su i domacini zabiti na samom kraju - ali Muftic ne dade
2. Zbog luzerskog mentaliteta koji se uvukao u svaku poru ovog kluba mislio sam da ce zijaniti veceras, al oni napravise preokret
svaka cast.
3. Al Jaber je ocigledno glavni i najbolji igrac trenutnog Zelje. Moze Hiros biti kapiten ili Krpic nebitno, međutim zna se da je arap nas glavni lik na terenu . Kao da je rođen pored stadiona, kao da je citav zivot u Zelji. Svuda ga ima po terenu
4. Krpric ko biva ljut sto je preselio na klupu
svaka cast Coricu sto ga je pocalio gdje treba.
5. Hiros se mora uozbiljiti ili ce i on zavrsiti na klupi. Sramotan je veceras bio.
6. Odinaka bi mogao biti pravo pojacanje.
7. Manijaci klasika

2. Zbog luzerskog mentaliteta koji se uvukao u svaku poru ovog kluba mislio sam da ce zijaniti veceras, al oni napravise preokret

3. Al Jaber je ocigledno glavni i najbolji igrac trenutnog Zelje. Moze Hiros biti kapiten ili Krpic nebitno, međutim zna se da je arap nas glavni lik na terenu . Kao da je rođen pored stadiona, kao da je citav zivot u Zelji. Svuda ga ima po terenu

4. Krpric ko biva ljut sto je preselio na klupu

5. Hiros se mora uozbiljiti ili ce i on zavrsiti na klupi. Sramotan je veceras bio.
6. Odinaka bi mogao biti pravo pojacanje.
7. Manijaci klasika

-
- Kontakt:
Cestitke Coricu,prvo jer je imao muda da krene sa ovakvim timom,cim je vidio sta mu je funkcionisalo u 2 poluvremenu protiv Sirokog,odmah je to primjenio.To bi kod nas strucnjaci,razvlacili jos 5 kola.
Iskreno bilo me strah da ne izgubimo tekmu,jer bi se nabila ogromna nervoza i pritisak,a vidi se ogroman pomak u igri.
Malo nas je moglo kostati sto smo brzu tranziciju poprilicno usporavali u samoj zavrsnici. Hiros je tu poprilicno prednjacio.
Al Jaberu produziti ugovor,ja sam iskreno nacuo da bi se tako nesto moglo desiti,jer ovaj decko je strasan,ova sezona bi za njega mogla biti booom.
Pohvalio bih Markovica,Radovca,Makedonca i Vukoju,koji je bio jako dobar veceras.
Ovaj Odinaka mi djeluje zanimljiv. Par puta oni driblizni i situacija kod gola su bili odlicni,ali dva puta je isto tako djelovao ko da nije bas dobar sa kontrolom lopte . Ali generalno jako rastrcan i pun tempa. Jos prva utakmica,gubis... sve u svemu jako dobar nastup.
Mozda ja malo serem,ali unio je tu zivost i brzinu,pa mi je mozda zapalo za oko te dvije situacije,jer je mogao napraviti totalni preokret upravo on.
Svaka cast momcima. Sad ako uspiju do Igmana srediti ovu dvojicu,bice super.
Coric mi je nekako najpozitivnija stvar. Radi poteze koje rade veliki treneri. Mozda malo prerano donositi zakljucke,ali ako Hiros nastavi ovako,volio bih da ga Coric malo ohladi na klupi. A sve mi se cini da on ima muda za to. Iako Hiros kad je pravi,moze biti strasan,pogotovo u tandemu sa Al Jaberom.
Mali je nas Gulit.
Iskreno bilo me strah da ne izgubimo tekmu,jer bi se nabila ogromna nervoza i pritisak,a vidi se ogroman pomak u igri.
Malo nas je moglo kostati sto smo brzu tranziciju poprilicno usporavali u samoj zavrsnici. Hiros je tu poprilicno prednjacio.
Al Jaberu produziti ugovor,ja sam iskreno nacuo da bi se tako nesto moglo desiti,jer ovaj decko je strasan,ova sezona bi za njega mogla biti booom.
Pohvalio bih Markovica,Radovca,Makedonca i Vukoju,koji je bio jako dobar veceras.
Ovaj Odinaka mi djeluje zanimljiv. Par puta oni driblizni i situacija kod gola su bili odlicni,ali dva puta je isto tako djelovao ko da nije bas dobar sa kontrolom lopte . Ali generalno jako rastrcan i pun tempa. Jos prva utakmica,gubis... sve u svemu jako dobar nastup.
Mozda ja malo serem,ali unio je tu zivost i brzinu,pa mi je mozda zapalo za oko te dvije situacije,jer je mogao napraviti totalni preokret upravo on.
Svaka cast momcima. Sad ako uspiju do Igmana srediti ovu dvojicu,bice super.
Coric mi je nekako najpozitivnija stvar. Radi poteze koje rade veliki treneri. Mozda malo prerano donositi zakljucke,ali ako Hiros nastavi ovako,volio bih da ga Coric malo ohladi na klupi. A sve mi se cini da on ima muda za to. Iako Hiros kad je pravi,moze biti strasan,pogotovo u tandemu sa Al Jaberom.
Mali je nas Gulit.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 11 avg 2024, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
Ja sam ocekivao pickasto da ce odigrati, ali iznenadise. Svaka cast svima. Pojedincima na obraz njihovo ponasanje, nije niko veci od kluba. Pokazuje vam to Denis iz dana u dan
Dobro je bilo.
Potez utakmice kad smo krenuli 4 na 2 i kad Krpić stade.
Pustiti Denisa da radi. Ono što mi se najviše sviđa je što mijenja igrače koji se izgube , tj postanu nevidljivi (Cvetanovski, Hiroš, Radovac večeras). Velež je lošiji za 40% u odnosu na prošlu godinu, tako da ova tri boda treba potvrditi protim Igmana. Šteta za ŠB, al nema veze, boriti se, pa dokle doguramo. Meni večeras najbolji Jaber
Odlični: Cvetanovski Marković
Jako dobri: Vukoja, Radovac, Boljević
Dobri: Galić, Muftić, Odinaka,
Solidni: Hiroš, Karić
Ostali, onako. Stoperi su baš tanki.
Nadam se da će ovaj drugi makedonac biti dobar i Dangubić da će se razumjeti i uigrati sa Jaberom i Boljevićem. Slatke su muke , ali mislim da će Ćorić to držati pod kontgolom. Najveća dobit nam je Stipo, fantastična asistencija za Odinaku, nazad dobar, zna lipte, ne paniči.
Potez utakmice kad smo krenuli 4 na 2 i kad Krpić stade.
Pustiti Denisa da radi. Ono što mi se najviše sviđa je što mijenja igrače koji se izgube , tj postanu nevidljivi (Cvetanovski, Hiroš, Radovac večeras). Velež je lošiji za 40% u odnosu na prošlu godinu, tako da ova tri boda treba potvrditi protim Igmana. Šteta za ŠB, al nema veze, boriti se, pa dokle doguramo. Meni večeras najbolji Jaber
Odlični: Cvetanovski Marković
Jako dobri: Vukoja, Radovac, Boljević
Dobri: Galić, Muftić, Odinaka,
Solidni: Hiroš, Karić
Ostali, onako. Stoperi su baš tanki.
Nadam se da će ovaj drugi makedonac biti dobar i Dangubić da će se razumjeti i uigrati sa Jaberom i Boljevićem. Slatke su muke , ali mislim da će Ćorić to držati pod kontgolom. Najveća dobit nam je Stipo, fantastična asistencija za Odinaku, nazad dobar, zna lipte, ne paniči.
Dobra igra bas,Markovic je bio osvjezenje na beku,mada mislim da ce on biti jos bolji jer po njemu se vidi da nije jos u formi.
Nadam se da cemo ponoviti ovu igru protiv Igmana.
Protiv Igmana bi trebala biti opet puna Grbavica.
Nadam se da cemo ponoviti ovu igru protiv Igmana.
Protiv Igmana bi trebala biti opet puna Grbavica.
-
- Kontakt:
Kakav mangup je Denis Coric. Svaka cast treneru!
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
-
- Kontakt:
Prava ekipa se slaze uz pravog trenera. Ostavljati najbolje i dodavati 1,2 igraca po prelaznom roku je pravi put. Nadam se da cemo se sad toga puta i drzati.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE