Mali Sema Zilić se stvarno trudio da dobijemo stadion, non stop je po fb objavljivao statuse oko Koševa, hodao po opštinama, ganjao inicijative....Svaka mu čast.zlo87 je napisao/la: ↑20 apr 2021, 14:50To nije iskljucivo zasluga tih ljudi, vec Zilica i par navijaca kao incijatora svega. Sve u svemu, svi grijese, slazem se, ali me zanima tvoje misljenje o tome - da li bi pruio podrsku u slucaju neosvajanja titule?AlfredNobel je napisao/la: ↑20 apr 2021, 02:33Zadnju rečenicu sam pogrešno formulisao, nisam mislio da neko uživa u ovome, pogrešno je ispalo.zagorski je napisao/la: ↑20 apr 2021, 02:20
Daleko bilo da neko uziva sada zbog toga sto je bio u pravu za neke stvari,naprotiv.
Ono sto je vecini krivo je agresivan i potcjenivacki odnos nekih forumasa prema onima koji su govorili da ce doci do ovog sto nam se sada desava. To je sustina.
Svima je jednako krivo sto smo od gotovog napravili veresiju i sto se u ovom momentu ne nazire svjetlo na kraju tunela.
Ono sto ja mislim je da vise nije ovdje glavni problem ni SD,ni SŠ,ni igracki kadar vec UPRAVA Kluba. Mislim da nisu dovoljno sposobni da uspjesno vode klub kakav je Sarajevo. Oni mogu proci kao menadzment neke uspjesne firme i u tom administrativnom dijelu su OK,ali su nula bodova kada je u pitanju upravljanje jednim FUDBALSKIM klubom,jednostavno nemaju za to sposobnosti,znanja,iskustva itd.,bas se vidi da se tu ne snalaze nikako,uvijek sa necim kasne,djeluju stihijski i bez plana,pa oni su jednom Emiru kojeg su doveli iz Olimpika prepustili da vodi sportsku politiku i transfere i zato imamo ovo sto imamo. Uspjehe koje smo ostvarili smo ostvarili bukvalno na misice i na cinjenicu da smo finansijski bili jaci najmanje duplo od ostalih najblizih konkurenata i opet sve je to bilo jedva.
Pogledajte u kakvom je stanju akademija,sjetite se koliko nam je samo ljetos falio taj napadac za evropske utakmice,pa ovaj zadnji transfer rok i mnoge druge stvari.
Ma koliko to bilo tesko i razocaravajuce za sve nas,ali treba definitivno shvatiti da nema od ove price nista...evropski iskorak,dominacija u ligi,mladi talenti,veliki transferi sve je to definitivno utopija.
Bilo je takvih postova, prije svega od strane mene, a onda ostalih. Meni nikad nije bio problem to što neko drugačije razmišlja, naprotiv, treba imati takve ljude. Glavni problem za mene je taj što svi ti ljudi tuše pričom, ponavljaju, vrte istu ploču i tako iz dana u dan. Nema dana da se nisu spomenule iste stvari. To je ono što ja govorim i što sam govorio mali milion puta.. Okej, ne sviđa ti se nešto, nije po tvom ukusu, imaš kritiku, iznesi argumente i zdravo. Ovako, svaki od njih ima potrebu da se prsi, da dočeka da na kraju "kaže eh jesam vam rekao", a o tome da ganjaju neki primat na temi, ne bih ni govorio. Zbog toga sam se i udaljio od ove teme, a to ću i nastaviti. Čitati raznorazna ponavljanja, uz svakodnevne nebuloze, ne mogu više svega mi.
Što se tiče Uprave, ne bih se složio. Mislim da je itekako kvalitetna garnitura ljudi, od Sabrine, pa nadalje. To što su se desili pogreške, nema veze s ukupnim dojmom, bar za mene. Griješe i najveći klubovi i čelnici, pa se sve to prevaziđe. Čim krene loše, odmah svi loši i svi nedorasli, nikako da skontate da je ovo sport i da u svakoj branši svijeta mora biti pogrešaka. Liverpool razvaljivao, sad meda ne može, ekipa sve osvojila, nije osvježena s par novih igrača, zasićenje, nisu odradili dobar prijelazni rok i to ti je rezultat, uz poljuljano samopouzdanje.
Također, evo pitanje stadiona haman pa gotovo, to je zasluga isključivo ovih ljudi i prvi koji su se toliko dali u to rješavanje, niko drugi nikad nije.
Pregurati nekako do kraja sezone, naučiti na ovim greškama, probati uzeti titulu, Kup obavezno i idemo dalje.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
U 17h, prijenos na ASBiH.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Lahko je biti general poslije bitke, ali navijacima je to u opisu posla. Hadzic je i pored dobrih stvari pao na 3-4 pocetnicke greske:
- Rahmanovic i Derac Dresa su morali ostati do isteka ugovora, tek sad je vidljivo da je pisljivih 700 k€ sica u odnosu sta mozemo izgubiti 3-4 mill.€
- Po osvojenoj DK produzio je na 2 god. ugovore igracima (na 1.god. bi bilo ok). Krste,Hebib,Hodzic,Handzic.....
- Zinedin(kojeg su imali 6 mj. na oku),povrijedjeni Cmiljanic, koliko god volili Oremusa nije zasluzio 2 god. ugovor(stranac,bajat i nejeftin).
- Nije vidio da "proljece 2021 je kriticno", a morao je, za to je placen bio. Ta funkcija trazi da se misli bar god. unaprijed.
- Akademija zanemarena u svakom pogledu, nema skautinga(a to mu je u opisu posla). Sve u svemu nije dorastao FKS kakvog zelimo. Za dobro mu hvala, a za lose otkaz.
Imao je Emir i dobrih poteza:
- produzenje Rahmana i onog DD na 2 god., Fanima, pa i Mesanovica(3 god.), potpis Djokanovica....
Ne bih kritikovao Marinovica za "siromasnu igru". Od poluigraca ne mozes ocekivati bolje. Kad je imao kvalitetan roster olako smo zabijali 3-4 gola, a i u Evropi se nismo obrukali(a znali smo).
POSTOJAT CE SARAJEVO I BEZ TITULE 2021 g., NIKAD SE NE ZNA ZA STO JE NESTO DOBRO.
SEDAM POBJEDA I PRAVAC VJECNA VATRA. MOZEMO MI TO , aBd.
- Rahmanovic i Derac Dresa su morali ostati do isteka ugovora, tek sad je vidljivo da je pisljivih 700 k€ sica u odnosu sta mozemo izgubiti 3-4 mill.€
- Po osvojenoj DK produzio je na 2 god. ugovore igracima (na 1.god. bi bilo ok). Krste,Hebib,Hodzic,Handzic.....
- Zinedin(kojeg su imali 6 mj. na oku),povrijedjeni Cmiljanic, koliko god volili Oremusa nije zasluzio 2 god. ugovor(stranac,bajat i nejeftin).
- Nije vidio da "proljece 2021 je kriticno", a morao je, za to je placen bio. Ta funkcija trazi da se misli bar god. unaprijed.
- Akademija zanemarena u svakom pogledu, nema skautinga(a to mu je u opisu posla). Sve u svemu nije dorastao FKS kakvog zelimo. Za dobro mu hvala, a za lose otkaz.
- produzenje Rahmana i onog DD na 2 god., Fanima, pa i Mesanovica(3 god.), potpis Djokanovica....
Ne bih kritikovao Marinovica za "siromasnu igru". Od poluigraca ne mozes ocekivati bolje. Kad je imao kvalitetan roster olako smo zabijali 3-4 gola, a i u Evropi se nismo obrukali(a znali smo).
POSTOJAT CE SARAJEVO I BEZ TITULE 2021 g., NIKAD SE NE ZNA ZA STO JE NESTO DOBRO.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Sve se slazem osim za Mirka, ali dobro, ne zamjerim ti jer znam da ga ne gotivisSamozdravlje je napisao/la: ↑20 apr 2021, 16:42Lahko je biti general poslije bitke, ali navijacima je to u opisu posla. Hadzic je i pored dobrih stvari pao na 3-4 pocetnicke greske:

Od 28 igraca otisla 2.
Dosao mesanovic. (Cmiljanica ne racunam)
Ok, jesmo slabiji ali da smo slabiji toliko da imamo dva gola i da se krupa sprda ss nama nismo. Tj jedmo ali ne bi smjeli. Realnost je da smo trebali sad imati povjedu i remi vise. I to bi bilo oko. Ovo je katastrofa rezltatska kao sto je i igra uzss i katastrofa. Opravdanje u ovome traziti u odlasku dva igraca u ligi kkakva je nssa je smijesno i zalosno.
Meni je zao samo sto ce zbog zakasnjele reakcije klub ispaštati
Ok, jesmo slabiji ali da smo slabiji toliko da imamo dva gola i da se krupa sprda ss nama nismo. Tj jedmo ali ne bi smjeli. Realnost je da smo trebali sad imati povjedu i remi vise. I to bi bilo oko. Ovo je katastrofa rezltatska kao sto je i igra uzss i katastrofa. Opravdanje u ovome traziti u odlasku dva igraca u ligi kkakva je nssa je smijesno i zalosno.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Majkemi gotivim svakog ko odskace od prosjecnog. Da jeste ime, ima voljni momenat, borben, pa i polivalentan, mozda je i dobar covjek, mozda dobre viceve zna(ali ih slabo prezentuje).GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 apr 2021, 16:50
Sve se slazem osim za Mirka, ali dobro, ne zamjerim ti jer znam da ga ne gotivis![]()
Moze mozda odigrati 10-tak dobrih tekmi(za 4 god.), priznaj da ne odskace, hocu reci nije Fanimo na svojoj poziciji. Nije Rahman,D.D., Djokanovic,Kova, a morao bi biti obzirom na "iskustvo", primanja....
Neki su pisali da me je popisao, a ja suh, vidjet cemo. Samo nemoj poslije jedne dobre i pet prosjecnih reci ETO POPISA @Sz.

- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ma neka nama Mirka, posluzit ce on nama, nije sada neki strasan igrac, ali idalje dosta kvalitetan igrac, pogotovo za poziciju koja je dosta osjetljiva u nasoj ligi, i nemamo puno igraca koji mogu kvalitetno odigrati desnog beka.Samozdravlje je napisao/la: ↑20 apr 2021, 17:04Majkemi gotivim svakog ko odskace od prosjecnog. Da jeste ime, ima voljni momenat, borben, pa i polivalentan, mozda je i dobar covjek, mozda dobre viceve zna(ali ih slabo prezentuje).GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 apr 2021, 16:50
Sve se slazem osim za Mirka, ali dobro, ne zamjerim ti jer znam da ga ne gotivis![]()
Moze mozda odigrati 10-tak dobrih tekmi(za 4 god.), priznaj da ne odskace, hocu reci nije Fanimo na svojoj poziciji. Nije Rahman,D.D., Djokanovic,Kova, a morao bi biti obzirom na "iskustvo", primanja....
Neki su pisali da me je popisao, a ja suh, vidjet cemo. Samo nemoj poslije jedne dobre i pet prosjecnih reci ETO POPISA @Sz.![]()
- NisamInSajder
- Kontakt:
Imal' Hebibovica na tom spisku?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 apr 2021, 16:07Evo vidim na PLBiH spominju se potencijalna pojacanja veleza ako izadju u europu, Bgm dobra imena, pa me bas zanima kako cemo mi odraditi ovaj ljetni rok, bit ce interesantno, pogotovo sa novim SD, kojem se nadam da ce biti stranca
U koliko je sutra utakmica ? Sutra nam je po meni najbitnija utakmica sezone, jer prolaskom sutra, bi digli samopouzdanje i mozda se uspijemo vratiti u formu, a nedo Bog ako nas sutra tc izbaci, mislim da nam nema kraja, to jeste da ce nas zrinjski pregaziti..Nimalo dobra situacija..

Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Da mi je neko priča u decembru da ćemo biti ovako loši na proljeće rekao bih mu da je budala.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Crveni dio daje odgovor na pitanje.NisamInSajder je napisao/la: ↑20 apr 2021, 17:11Imal' Hebibovica na tom spisku?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 apr 2021, 16:07Evo vidim na PLBiH spominju se potencijalna pojacanja veleza ako izadju u europu, Bgm dobra imena, pa me bas zanima kako cemo mi odraditi ovaj ljetni rok, bit ce interesantno, pogotovo sa novim SD, kojem se nadam da ce biti stranca
U koliko je sutra utakmica ? Sutra nam je po meni najbitnija utakmica sezone, jer prolaskom sutra, bi digli samopouzdanje i mozda se uspijemo vratiti u formu, a nedo Bog ako nas sutra tc izbaci, mislim da nam nema kraja, to jeste da ce nas zrinjski pregaziti..Nimalo dobra situacija..![]()

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Izgubio si Ahmetovića,Tatara i Rahmu citav **** napad pasa moj ne da si puno slabiji nego sakat,invalid,retardiran itd.Sve zahvaljujući našem sampionskom SD nabijem ga na dvokurac.Pantelija je napisao/la: ↑20 apr 2021, 16:57Od 28 igraca otisla 2.
-
- Kontakt:
Pantelija je napisao/la: ↑20 apr 2021, 16:57Od 28 igraca otisla 2.
Nazalost, ali ocito jeste. Dva razlicita tima sa i bez ove dvojice. To i jeste neoprostivo sto je tako i u buducnoti uciti na greskama,da se ne ponovi.
- ImeiBrezime
- Kontakt:
Merhaba svima
Od malih nogu navijam za nas najveci klub, FK SARAJEVO i volio bih sa vama voditi konstruktivne rasprave u vezi svih desavanja u klubu.
Fala sto ste me prihvatili
Od malih nogu navijam za nas najveci klub, FK SARAJEVO i volio bih sa vama voditi konstruktivne rasprave u vezi svih desavanja u klubu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Je li se nekad prije desilo da neporaženi klub uđe u drugu polusezonu sa 90% igrača koji su van bilo kakve forme?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Prvo ahmetovic je i prije ozljede bio u latastrofa formi (godine) ili vam je ribica pojela ... Nebitnotenpenny je napisao/la: ↑20 apr 2021, 17:15Izgubio si Ahmetovića,Tatara i Rahmu citav **** napad pasa moj ne da si puno slabiji nego sakat,invalid,retardiran itd.Sve zahvaljujući našem sampionskom SD nabijem ga na dvokurac.Pantelija je napisao/la: ↑20 apr 2021, 16:57Od 28 igraca otisla 2.
Mi smo i igrali sa handzicem tu ekstra polusezonu (po meni nije), tako da to ne pije vode.
I opet kazes dlabiji jesmo ali dajte ljudi pa ovo nije rang federalne lige sto mi igramo. Bukvalno.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
A to smjena trenera u ovoj situaciji garantuje titulu? Zamisli smijeniš Vinka, platiš mu odštetu i opet ne osvojiš titulu. Kraći si za 250.000 KM il koliko već ta odšteta iznosi, nisu to baš male pare.FCUM je napisao/la: ↑20 apr 2021, 13:30cesto zaboravim na te razloge. Ali opet puno cemo vise izgubiti ako ne budemo sampioni nego da smo mu dali otkaz
A titulu ne može garantovat da sutra dođe Murinjo i dovede Kejna sa sobom. Razlika je mala i uvijek ti se može desit utakmica da razbiješ protivnika al lopta neće u gol. Nije da nismo imali takvih utakmica, Čala je oba trofeja ispustio prije 4 sezone radi takvih utakmica, gdje su se prazni golovi fulali a mi bod po bod skupljali. Da smo samo dobili jednu utakmicu od onih silnih remija gdje smo duplo bolji bili i prazne golove/penale fulali (Radnik, Krupa, Sloboda, Željo, Zrinjski), mi bismo bili prvaci te godine.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- NisamInSajder
- Kontakt:
Hebibovic te sezone promasio ∞ mnogo zicera.skoroalen je napisao/la: ↑20 apr 2021, 17:23A to smjena trenera u ovoj situaciji garantuje titulu? Zamisli smijeniš Vinka, platiš mu odštetu i opet ne osvojiš titulu. Kraći si za 250.000 KM il koliko već ta odšteta iznosi, nisu to baš male pare.
A titulu ne može garantovat da sutra dođe Murinjo i dovede Kejna sa sobom. Razlika je mala i uvijek ti se može desit utakmica da razbiješ protivnika al lopta neće u gol. Nije da nismo imali takvih utakmica, Čala je oba trofeja ispustio prije 4 sezone radi takvih utakmica, gdje su se prazni golovi fulali a mi bod po bod skupljali. Da smo samo dobili jednu utakmicu od onih silnih remija gdje smo duplo bolji bili i prazne golove/penale fulali (Radnik, Krupa, Sloboda, Željo, Zrinjski), mi bismo bili prvaci te godine.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
ImeiBrezime je napisao/la: ↑20 apr 2021, 17:17Merhaba svima
@Tobe, ako nisi, dobro dosao. Sve su nam rasprave konstruktivne.

- PeakyBlinders
- Kontakt:
Ovaj Vico ako izgradi 3 terena uradit će više nego svi od nastanka lige. Kakvi su naši klovnovi što se tiće napredovanja. Srbi su svjetlosnu godinu ispred nas u vođenju poslova. Našima daj samo u njedra da natrpa, koliko može da iznese.
ORIGINAL 1987
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, atomskaNavika, boki86, bordobijeli, cookiech, Dadox, fks74, Fudo, Haksss, Hazre, HyperOS, insimadop, Kabinet1987, mosarajvosa83, NazorUso, nedimmmm1337, ristagrad, SamoDaKazeem, siroliver69, Tatamata1946, Zagor, zagorski, ZaZelju i 216 gostiju.