Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sveti
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Sveti » 02 apr 2015, 17:11

BordoArmy88 je napisao/la:[youtube][/youtube]

Win10?!
Ma sumnjam da je ovo neka oficijelna verzija wp-a, čak je moguće da je neka od najobičnijih tema koja se mogu naći na googlovom storeu. Pogledaj samo koliki je delay kod korištenja, kao da radi sa 256 mb rama :crazy:
naprijed rejal

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 02 apr 2015, 18:22

pa ovo je tek rani build

treba uzeti u obzir cak ni da dosad ne postoji ni jedan build za neki telefon a da to nije lumia telefon

a znamo da ce xiaomi poceti u buducnosti proizvoditi telefone s windows os.om

inace stigao G flex 2 u BHT, samo pripazite, to je 16gb verzija sa 2 gb ram memorijom, a verzija od 32gb rama dodje s 3 gb rama

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 apr 2015, 19:41

A kakav je ovaj obični G Flex ? covjek mi nudi taj telefon za moj Nexus 4 i 250 KM doplate..citao sam malo da ima strasnu bateriju...isplati li se uzeti ? samo ne znam zbog ovog krivog kucista, kakav je pod rukom i to...svidja mi se sto je 6" :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 02 apr 2015, 19:44

Ma dobar je G Flex, al' ne bih dao Nexus nikako na tvom mjestu :D Ako ti bas treba velik ekran, uzmi Note 2 (ili 3 ako se mozes protegnuti), bolje nema :mrgreen:

Skup G Flex 2 u Telecomu, ne isplati se gledajuci performanse, mozda se nekom isplati, al' ja ga po ovim cijenama ne bih kupovao :mrgreen:

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 02 apr 2015, 19:50

Moze li mi neko reci imam sony xperia z, kad ga zakljucam i pritisnem sa strane tipku da se odkljuca nista se ne desava ekran crn i nakon 5 minuta opet pritisnem normalno se odkljuca ali kad trebam pisati poruku tipkaonica mi se pokaze, pritisnem neko slovo nista ne pise i moram svaki put ga restartovati da dodje sebi. Nosio ovom jednom da mi popravi ali nista proslo dan dva opet ista situacija?

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 02 apr 2015, 19:56

Kako podesiti Lumiu 1020 u opcijama za najbolju sliku?? Je li bolje slikati prekoo Lumia Camera aplikacije ili s onon vec zadanom na telefonu??? Sta znaci ovo u opcijama 5MP+DNG il kako vec?? Hvala unaprijed, WP leti :D
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 apr 2015, 19:57

anonimni je napisao/la:Ma dobar je G Flex, al' ne bih dao Nexus nikako na tvom mjestu :D Ako ti bas treba velik ekran, uzmi Note 2 (ili 3 ako se mozes protegnuti), bolje nema :mrgreen:

Skup G Flex 2 u Telecomu, ne isplati se gledajuci performanse, mozda se nekom isplati, al' ja ga po ovim cijenama ne bih kupovao :mrgreen:

pa ja jucer gledao malo po YT, ovaj G Flex ima bolje rezultate na benchmark-u i od Note 3, a kamoli dvojke :D i od S4 je jaci takodjer itd...

ma dobar je Nexus, al iskreno trazim malo veci ekran, pa ja razmisljam o Note 2 vec duze vrijeme, on je inekako u mom budzetu, Note 3 je druga stvar...vidjecu sutra na pijaci sta ima od izbora...

al de mi bola reci o ovom G Flex-u, jel se isplati dati 250 i Nexus za neg ? gledao sam specifikacije, al po tvom misljenju jel dosta veci upgrade u odnosu na Nexus ?

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 02 apr 2015, 20:02

S obzirom na cijene na piku, dobro bi prosao, nije G Flex los (makar po specifikacijama, nisam ga koristio, pa ti ne mogu prenijeti iskustvo iz prve ruke), ja bih na tvom mjestu uzeo Note 2, jeftiniji je, a neke drasticne razlike nema...

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 apr 2015, 20:07

anonimni je napisao/la:S obzirom na cijene na piku, dobro bi prosao, nije G Flex los (makar po specifikacijama, nisam ga koristio, pa ti ne mogu prenijeti iskustvo iz prve ruke), ja bih na tvom mjestu uzeo Note 2, jeftiniji je, a neke drasticne razlike nema...

aha e jos jedno pitanje i da zakljucimo diskusiju :D

1. Nexus i 250 KM za G Flex (stanje LG-a 10/10)

2. Nexus i 160 KM za Note 2 (stanje Note-a 9/10)

?

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 02 apr 2015, 20:11

E onda uzmi G Flex, na piku je 500+ KM (jedan je tek s manjom cijenom), a Note se kreće oko 350-400 KM, pa ti je bolje uzeti ono što kasnije možeš skuplje prodati (u ovom slučaju G Flex), daj sad 90 KM, pa da kasnije uštediš :mrgreen:

Tek sad vidim post @sigurnoable, jesi li vraćao telefon na fabričke postavke? Ako nisi, odradi to, najjednostavnije je, a može riješiti neke softverske bugove...

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 apr 2015, 20:32

anonimni je napisao/la:E onda uzmi G Flex, na piku je 500+ KM (jedan je tek s manjom cijenom), a Note se kreće oko 350-400 KM, pa ti je bolje uzeti ono što kasnije možeš skuplje prodati (u ovom slučaju G Flex), daj sad 90 KM, pa da kasnije uštediš :mrgreen:
e jbg, mislio sam da ces reci da uzmem Note-a posto je jeftiniji, svaka marka je bitna, al eto :mrgreen:

ma sumnjicav sam za ovaj Flex samo radi ovog kucista, nisam siguran koliko se raji dopada to pa ko zna kad bi ga uspio poslije prodati, al eto...vidjecu svakako sutra aBd na pijaci sta ima pa cemo vidjeti kako i sta...hvala tebi care :thumbup:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 apr 2015, 21:03

I mene zanima jel bolja ova Lumia Camera il ona obicna Microsoft Camera?

I ja Bgm prezadovoljan sa 920, Sad izbrojah 61 aplikaciju imam instaliranu u tom je i 6 igrica poput Asphalt 8 i sl. Al telefon leti :bow:

Navigacija je perfektna, zadnjih dana, sedmica me bas posluzila od Austrije preko cijele Slovenije gdje god je sta bilo potrebno, i parking i restoran bas sve. Koliko mi je sjeo telefon i ovaj sistem nisam se ni sam nadao. :salut:
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 02 apr 2015, 22:14

jasko_juve je napisao/la:Kako podesiti Lumiu 1020 u opcijama za najbolju sliku?? Je li bolje slikati prekoo Lumia Camera aplikacije ili s onon vec zadanom na telefonu??? Sta znaci ovo u opcijama 5MP+DNG il kako vec?? Hvala unaprijed, WP leti :D
preko lumia camera za bolju sliku, odaberes pro mode i štimaš sebi postavke
slika
slika
microsoft camera je bolja samo zato sto brze okida slike

a što se tiče dng fotografije, nju mozes preko photoshopa dodatno podesavati, evo ti jedan primjer
slika
znaci desno je dng ili ti ga raw fotografija, veoma dobra stvar

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 apr 2015, 02:06

sigurnoable je napisao/la:Moze li mi neko reci imam sony xperia z, kad ga zakljucam i pritisnem sa strane tipku da se odkljuca nista se ne desava ekran crn i nakon 5 minuta opet pritisnem normalno se odkljuca ali kad trebam pisati poruku tipkaonica mi se pokaze, pritisnem neko slovo nista ne pise i moram svaki put ga restartovati da dodje sebi. Nosio ovom jednom da mi popravi ali nista proslo dan dva opet ista situacija?
Factory reset odradi, ako ni to ne pomogne onda je vjerovatno hardverska greška i tu ti servis ne gine.

Papastathopoulos je napisao/la:
anonimni je napisao/la:E onda uzmi G Flex, na piku je 500+ KM (jedan je tek s manjom cijenom), a Note se kreće oko 350-400 KM, pa ti je bolje uzeti ono što kasnije možeš skuplje prodati (u ovom slučaju G Flex), daj sad 90 KM, pa da kasnije uštediš :mrgreen:
e jbg, mislio sam da ces reci da uzmem Note-a posto je jeftiniji, svaka marka je bitna, al eto :mrgreen:

ma sumnjicav sam za ovaj Flex samo radi ovog kucista, nisam siguran koliko se raji dopada to pa ko zna kad bi ga uspio poslije prodati, al eto...vidjecu svakako sutra aBd na pijaci sta ima pa cemo vidjeti kako i sta...hvala tebi care :thumbup:

Evo ja bih ti preporučio note 2 ispred flexa, čisto jer ćeš note kasnije lakše prodati, a i uštedit ćeš keša. :D

Ozbiljno, samo radi olovke se isplati. ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 apr 2015, 07:37

pa kazem, za Note si nekako siguran da ga mozes prodati u bilo koje doba, al za ono krivudavo cudo i ne bas :D

cuj radi olovke, sto bas radi nje ?

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 apr 2015, 08:55

Ja se s kolegom ne bih slozio, al' nema veze :D

Olovka na Noteu je super stvar, mozes pisati zabiljeske, tekst, poruke itd. svojim rukopisom (sto je bolje nego prstom, ako ostali uopste imaju tu opciju :mrgreen: ), a i mozes otvarati druge aplikacije crtajuci prozore sa njom (makar je kod mene na 3 to stvar, ne znam moze li na 2)... Sve u svemu, jedna lijepa stvarcica koja dijeli Note seriju od (velike vecine) ostalih telefona, a i dobro je kad s olovkom nesto radis na telefonu :lol:

Isprobaj danas i Note i Flex ako mozes, pa uzmi onaj telefon koji ti se vise svidi, drugacije neces znati sta je bolje :D

Kapiten Blue Traina

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 apr 2015, 15:45

Nisam u toku, hoće li note 2 dobiti lolipop, jer ako hoće i ako budu one opcije za olovku iz note 4 onda je to stvarno odličan deal. ;)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 apr 2015, 18:31

Dobice 2 Lollipop, ali ne znam hoce li biti sve te opcije o kojim govoris...

Kapiten Blue Traina

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 03 apr 2015, 20:16

Postoji li neki nacin za gledanje filmova na mobu?
Android je u pitanju.

R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 apr 2015, 20:28

Ove online sajtove, tipa filmovizije ti ne bih preporucio. Tu ces pokupit malware za sekund.
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.