Postao/la BarbareZeljin » 09 sep 2020, 21:20
Koliko god nerealno bude ocekivati prolaz,to je jednostavno u prirodi svakog istinskog navijaca.
Da protiv prvaka Europe igramo ja cu se nadati.
Tacno je da imas i manjka kvaliteta,i za nasu ligu a ne za ovakvog protivnika,ali surova istina naseg sporta je luzerski mentalitet. Ja prvi sam znao cim smo zabili gol,sad ce belaj da je samo izdrzat do poluvremena a onda kako bude.
To je sustina u glavama nasih ekipa. Mi jednostavno ne znamo sta dalje kad povedemo. Mi smo ispunili cilj i sta dalje. Nemamo ni cilj ni ideju,i tada krece raspad. Obicno ide ili neki euro gol,ili mrljav gol,penal,i onda totalni raspad sistema.
Mnogi hrvatski i srpski manji kubovi su bolje prolazili od nas ,jer smo iz istog podneblja ali nam sportski mentalni sklop nije isti.
Neko ce reci da treba ulagati u sport i raditi planski,sve je to tacno,i da je razlikanu kvaliteti neupitna.
Mozda smo mi nekad i nerealni,ali meni uvijek nekako **** iz godine u godinu ostane gorak okus,da to uopste nije tolika razlika u kvaliteti,koliko u luzerskom mentalitetu i neki amaterskim reakcijama nekih igraca.
Jer cesto se desavalo da smo losije znali u ligi stajati protiv neke ekipe nego u Europi.
Ali drago mi ako nista sto smo se nervirali,jer smo vjerovali ,iako smo znali da su sanse za prolaz jako male.
Bez krila i golmana,ludilo je bilo i povesti a kamoli proci dalje.
Ide Siroki i sto se mene tice,samo pobijeda moze oprati sramotu zvanu Mladost DK.
Haifu sam vec zaboravio.