Svi se mi pozivamo na nesto, jer nema smisla komentarisati i pisati ovdje ukoliko to ne radimo. Naravno da nijedan clanak (ovog tipa) nije 100% vjerodostojan, ali moze se bar nesto zakljuciti i reci u da li ima smisla. Citajuci sve clanke i izjave oko ovog slucaja mogu reci da mi ima smisla u tome da Carlo ne racuna na Gotzea i da je igrac za rotacije kao i sto u tom slucaju uprava pravi pritisak na igraca da potpise negdje drugo jer dajemo 40m za igraca sa klupe.sekerbay je napisao/la:nije valjda da se pozivas na onaj izmisljeni novinski clanak![]()
Hajmo analizirati. Problem je nastao na relaciji uprava (Kalle) - Gotze zbog njegovih izjava o tome da ce se boriti i iduce godine za mjesto u timu. Kalle je odgovorio da dobro razmisli o tome jer je on (Gotze) dobro upoznat sa stavom kluba i Carla (to jest da Gotze nije u prvom planu i da tako moze izgubiti i on i klub).
Zasto bi ovo Kalle govorio? - dvije su mogucnosti - prva, da zeli za klub a i za igraca dobro, klubu da ustedi nekih 40mil, a igracu savjetujuci ga da potpise i predje negdje drugo gdje bi igrao i tako nastavio da se razvija pa da u buducnosti moze zavrijediti bolji ugovor. Druga, da ima neke averzije prema Gotzeu kojeg ne zeli vise u klubu (bez konsultacija sa trenerom i menadzerom, ovo je slab argument jer ne vjerujem da postoji neko u Bayernu ko ovako razmislja i radi kontra kluba i ko moze sam da ovako odlucuje - ukoliko bi ovo bila istina za mene Kalle moze odmah da kupi prnje i razguli) i jos da klub zaradi novac negovom prodajom (ovo je slab argument jer to sad nisu neke pare ukoliko je Gotze suprotno kako se sad predstavlja, a to je igrac druge postave).
Zasto bi Gotze ovo govorio? Vise je scenarija. Prvi, da stavi pritisak na upravu, prebacijuci loptu tamo, i ukoliko dodje do razlaza da on ne bude krivac vec zrtva. Drugi, da smanji pritisak medija sa njega tokom EP-a i tokom ljeta dok bude trajao prelazni rok. Treci, da isposluje bolji ugovor u eventualnom transferu pustajuci price da je on igrac za prve postave i da Anceloti vjeruje u njega. Cetvrto, on je zaludjen Bayernom, vjeruje da ce igrati, da Kalle ne zna pravi Carlov stav ili Gotze nije dobro shvatio Carlov stav. Peto, ugovori koji se spominju u eventualnim transferima mu ne garantuju platu kao ovdje pa zeli da ostane i odradi jos tu jednu godinu ugovora.
Po meni, Kalletova prva i Gotzeove prva, druga i treca opcija meni imaju najvise smisla. Kalle razmislja kao pravi poslovodja, sracunato i beskompromisno, bas kako smo i naucili i kako ocekujemo. Za Gotzea, ovako bih i ja radio da sam na Gotzeovom mjestu. Nista strasno i nista neobicno u svijetu fudbala, slave i velikih novaca. A ukoliko se desi da je suprotno, Kallea raspustiti pa nek prodaje satove, srediti klub da jedna osoba nema takve ovlasti i da se mijesa u rad trenera i menadzera, a Gotzeu dati novi ugovor.