FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muamerc
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 27 maj 2016, 20:19

sekerbay je napisao/la:nije valjda da se pozivas na onaj izmisljeni novinski clanak :?
Svi se mi pozivamo na nesto, jer nema smisla komentarisati i pisati ovdje ukoliko to ne radimo. Naravno da nijedan clanak (ovog tipa) nije 100% vjerodostojan, ali moze se bar nesto zakljuciti i reci u da li ima smisla. Citajuci sve clanke i izjave oko ovog slucaja mogu reci da mi ima smisla u tome da Carlo ne racuna na Gotzea i da je igrac za rotacije kao i sto u tom slucaju uprava pravi pritisak na igraca da potpise negdje drugo jer dajemo 40m za igraca sa klupe.

Hajmo analizirati. Problem je nastao na relaciji uprava (Kalle) - Gotze zbog njegovih izjava o tome da ce se boriti i iduce godine za mjesto u timu. Kalle je odgovorio da dobro razmisli o tome jer je on (Gotze) dobro upoznat sa stavom kluba i Carla (to jest da Gotze nije u prvom planu i da tako moze izgubiti i on i klub).

Zasto bi ovo Kalle govorio? - dvije su mogucnosti - prva, da zeli za klub a i za igraca dobro, klubu da ustedi nekih 40mil, a igracu savjetujuci ga da potpise i predje negdje drugo gdje bi igrao i tako nastavio da se razvija pa da u buducnosti moze zavrijediti bolji ugovor. Druga, da ima neke averzije prema Gotzeu kojeg ne zeli vise u klubu (bez konsultacija sa trenerom i menadzerom, ovo je slab argument jer ne vjerujem da postoji neko u Bayernu ko ovako razmislja i radi kontra kluba i ko moze sam da ovako odlucuje - ukoliko bi ovo bila istina za mene Kalle moze odmah da kupi prnje i razguli) i jos da klub zaradi novac negovom prodajom (ovo je slab argument jer to sad nisu neke pare ukoliko je Gotze suprotno kako se sad predstavlja, a to je igrac druge postave).

Zasto bi Gotze ovo govorio? Vise je scenarija. Prvi, da stavi pritisak na upravu, prebacijuci loptu tamo, i ukoliko dodje do razlaza da on ne bude krivac vec zrtva. Drugi, da smanji pritisak medija sa njega tokom EP-a i tokom ljeta dok bude trajao prelazni rok. Treci, da isposluje bolji ugovor u eventualnom transferu pustajuci price da je on igrac za prve postave i da Anceloti vjeruje u njega. Cetvrto, on je zaludjen Bayernom, vjeruje da ce igrati, da Kalle ne zna pravi Carlov stav ili Gotze nije dobro shvatio Carlov stav. Peto, ugovori koji se spominju u eventualnim transferima mu ne garantuju platu kao ovdje pa zeli da ostane i odradi jos tu jednu godinu ugovora.

Po meni, Kalletova prva i Gotzeove prva, druga i treca opcija meni imaju najvise smisla. Kalle razmislja kao pravi poslovodja, sracunato i beskompromisno, bas kako smo i naucili i kako ocekujemo. Za Gotzea, ovako bih i ja radio da sam na Gotzeovom mjestu. Nista strasno i nista neobicno u svijetu fudbala, slave i velikih novaca. A ukoliko se desi da je suprotno, Kallea raspustiti pa nek prodaje satove, srediti klub da jedna osoba nema takve ovlasti i da se mijesa u rad trenera i menadzera, a Gotzeu dati novi ugovor.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 27 maj 2016, 22:13

mozel ko reci sta ovdje pise osim da su u kontaktu s Realom http://www.bild.de/sport/fussball/rober ... .bild.html
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 maj 2016, 22:25

dirkules je napisao/la:mozel ko reci sta ovdje pise osim da su u kontaktu s Realom http://www.bild.de/sport/fussball/rober ... .bild.html
Piše da su prije par dana Lewandowski i njego menadžer obavili razgovore sa Realom te da je Real zainteresovan da ga dovede, a kao i Lewa o tome razmišlja. Naime, tvrdi kako mu je dobro u Bayernu, ali da bi nakon 6 godina boravka u Njemačkoj želio promjeniti sredinu.
Na početku teksta je izjava njegovog menadžera Kucharskog koji govori kako je Real veliki klub itd....
Opet šupljiranje njegovog menadžera i želja da napravi transfer kako bi profitirao... :)

Na kraju tesksta se špekuliše o tome da bi zbog ovog Bayern mogao povećati platu Lewandowskom.

Vrlo vjerovatno Lewa hoće da izbori i što bolji novi ugovor... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 27 maj 2016, 23:17

effe_sa je napisao/la:Vrlo vjerovatno Lewa hoće da izbori i što bolji novi ugovor... ;)
A ne bi bilo loše krampu ustupiti Realu, radi dobrih odnosa i budućih transfera.

Kako bih rado potpisao zamjenu Lewa-Higuain.
Mnogi sa ove teme misle drugačije, ali ja sam mišljenja da je Higuain tik iza Suareza što se devetki tiče, o Lewi možemo pričati izvan TOP5.

seker, razumijem tvoje intereseovanje da Goce ostane, ali realnost je druga, to je prevelik rizik, mora se poslovno razmišljati.
Imao je 3 godine, nije opravdao, iako dolazi novi trener Bayern neće rizikovati 35 mil.
Osim trenera koji se dosta pita, tu je kompletan štab ljudi koji posmatraju i procjenjuju da li može naprredovati, može li nam pomoći i da li može opravdati tih 12 mil. Vjerovatno su analizama dubokim došli do mišljenja da neće moći i ide se na sigurnu varijantu. Inače da računaju na njega ugovor bi već bio produžen.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 maj 2016, 00:16

Zatrazite Benzinca i jos dvajes milki. :cool:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 28 maj 2016, 00:17

Vrhunac neznanja, lupetanja, gubljenja u vremenu i prostoru, je kada prizeljkujes odlazak najbolje devetke na planeti.
Ovo ne postoji nigdje, osim ovde.
Kakvi sve nesrecnici oridiniraju ovom temom to je strasno.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 28 maj 2016, 00:25

Klare je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Vrlo vjerovatno Lewa hoće da izbori i što bolji novi ugovor... ;)
A ne bi bilo loše krampu ustupiti Realu, radi dobrih odnosa i budućih transfera.

Kako bih rado potpisao zamjenu Lewa-Higuain.
Mnogi sa ove teme misle drugačije, ali ja sam mišljenja da je Higuain tik iza Suareza što se devetki tiče, o Lewi možemo pričati izvan TOP5.

seker, razumijem tvoje intereseovanje da Goce ostane, ali realnost je druga, to je prevelik rizik, mora se poslovno razmišljati.
Imao je 3 godine, nije opravdao, iako dolazi novi trener Bayern neće rizikovati 35 mil.
Osim trenera koji se dosta pita, tu je kompletan štab ljudi koji posmatraju i procjenjuju da li može naprredovati, može li nam pomoći i da li može opravdati tih 12 mil. Vjerovatno su analizama dubokim došli do mišljenja da neće moći i ide se na sigurnu varijantu. Inače da računaju na njega ugovor bi već bio produžen.
Klare druze ovdje se bash jasno vidi tvoja netrpeljivost prema Lewi,govoris o realnom sagledavanju Goce a Lweata bi protjero.Znaci Lewa koji je nadasve opravdao dolazak i zalaganjem i golovima je za otpis kao i Goce koji nije bas uspio da se nametne i zadovolji sa kvalitetom i ucinkom.Ja mislim da ces ti za cirka godin dana promjeniti misljenje kao i u slucaju Martinez :-D .
Iguain je dobar ali ne koliko i Lewa,Mislis da bi Iguain uspio kod pepa da odradi ovakvu sezonu kao Lewa,mislim da ne bi.Uz to smatram da sistem igre kod gvardiole za klasicnog napadaca je veoma tezak i nezahvalan,mnogo tu muke treba da sam u vrhu dodjes do daha i prave prilike uz dva stopera na ledjima.
Nezzz mozda grijesim ali Lewa je za mene ok 9tka
VOLIM BAYERN

Klare

Post Postao/la Klare » 28 maj 2016, 00:46

isakovich je napisao/la:Nezzz mozda grijesim ali Lewa je za mene ok 9tka
I za mene je on Ok, štaviše mislim odličan. Ali smatram za platu koju će tražiti mi možemo imati fantastičnog.
Ostalo je sve stvar ukusa, a najviše subjektivnog mišljenja. Ovaj napadač nije po mom ukusu ni igrački, a ni karakterom koji je dosta slab, a to mu kod mene čini veliki minus. U našem dresu hoćemo ljude, borce, karaktere, a ne robote. ;)

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 maj 2016, 00:58

Pa ti čovječe hladno reče da je Lewa krampa :facepalm:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 28 maj 2016, 08:26

da je levat otjelovljeni azrail, da zabija 3 gola po utakmici, da se ja pitam, nakon ovih izjava ne bi zanocio u minhenu.
yebo placenike. osim toga, bayern je i bez njega medju tri glavna favorita za osvajanje lp.
Klare je napisao/la:Imao je 3 godine, nije opravdao
kako ce opravdati kad nije igr´o?
meni je van pameti prodati najkompletnijeg igraca(roberi je pemzija).
ponavljam, pred nama je ep koje ce sve kazati.
nemo´ da nakon istog lijemo krokodilske suze ;)
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 28 maj 2016, 10:59

Pa dobro, ima Klare i pravo, donekle. Lewa je baš robot kako on kaže. Tip bi 'ladno npr. preš'o iz Barse u Real il' obrnuto, svejedno. Ni ja ne volim takav tip ljudi, al' ne mogu se osporavat' njegovi fudbalski kvaliteti. Ako je istina ovo za Real (i ako je bila istina još jednom prije ovoga opet za Real) i ja bih ga prod'o u roku, ne bih minute ček'o. Devetka Bayerna (i Gomez je u toj družini) je za mene uvijek bila nešto posebno a nešto imam osjećaj da ovaj to nikad nije cijenio.

Slažem se i da sa Higuainom Bayern ne bi izgubio skoro ništa. Na kraju krajeva, njih dva su sličan tip igrača, znaju igrat' lopte i odigrat' maestralno al' znaju se i ispromašivat' da čovjeka dovedu do ludila. Plus, naš sistem kojeg čine igrači svjetske klase, svakom iznadprosječnom napadaču pruža šansu za 20+ ligaških golova u sezoni.

Pitanje je šta će na kraju bit' sa Geceom ? Samo da se to što prije završi (pa kako god).

PS: Pipita tokom karijere u Realu (duge sedam godina) u tekmama LP nije uspio da prebaci cifru od tri gola!
Tako da nećemo ni njega, dosta nam je ovih što nas sputavaju ka osvajanju LP. :D
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 maj 2016, 11:31

Ja ovih BvB-ovaca, slabih karaktera. Bice ono - kako doslo tako i otislo...samo je bitno da klub dobro zaradi i unovci to, mogu svi napustiti, naci ce se zamjena. LIcno, ne bih osjecao neku izdaju i sl, ovo je biznis, svi traze bolje, svi ganjaju pare, samo sebe ne treba zavaravati.

Izgleda da nisu bile bezveze price u vezi Higuaina, bilo je tu necega, klub je izgleda znao namjere Lewe. Ono sto mi je drago je to sto klub nije bio naivan i sto se raspitivao za napadace (uprkos tadasnjem Lewinom kmecanju).

luca toni 9
Kontakt:

Post Postao/la luca toni 9 » 28 maj 2016, 11:32

Kako nekima nije jasno da Carlo ne igra sa klasicnom desetkom, i da mu zato ne treba Götze. I zato ce biti prodan. Ocigledno Mario zeli da sebi digne cijenu u novom klubu sto vise, jer mu niko nece dati 12 mil godisnje.
Btw. Götze nas je za tri godine kostao oko 70 mil eura!? A nisam vidio da je postao nezamjenjiv naprijed, da je napredovao, ili da se snasao uopce kod nas. I sad mu treba produziti ugovor na jos tri godine, da i dalje bude potencijal, da se i dalje kockamo sa njim? Neka hvala, bolje ga prodati za cca. 30 mil i bar donekle pokriti gubitak na njemu.
Lewa se, sa druge strane, isplatio, i koliko god da mu das platu, nije puno :D Ja ga licno ne volim, jer fakat ne pokazuje emocije prema ekipi, previse je u elementu 'ja ja ja', ali odradjuje posao na terenu i kapa dole za to. Trenutno je samo Suarez ispred njega kao klasicna devetka, a tu su negdje Benz, i Aguero. Higuain je odmah iza njih. Tako da nema smisla njega prodavati, bar mi razum tako kaze. :D

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Oliver Kahn: "Toni je jedan od najboljih napadača koji je igrao u Bayernu. On je lukavac i takvih kao što je on nema puno. U kaznenom prostoru osjeća se kao kod kuće, uvijek je na pravom mjestu i odlično iskorištava prilike."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 28 maj 2016, 14:30

kako nekima nije jasno da se vrhunski treneri prilagodjavaju ekipi tj. prave rezultate s onim sto imaju, jok obratno.

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/fan-vo ... 36462.html

ja sam iscero levatinu i spance.

za koga ste vi glasali?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 maj 2016, 14:39

Nisi valjda i Martineza,mada se on više osjeća baskijcem nego špancem. :mrgreen:

Lewa treba ostati jer trenutno spada u top tri špica i nemojte mi spominjati onog Higuaina živi bili,on da valja ne bi u zenitu karijere igrao za Napoli. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 maj 2016, 15:09

Lewata utopiti za 100+ miliona i sretno mu bilo...

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 maj 2016, 15:11

Lewandowski koliko god bio dobar igrac, u mojoj svesti nikad nece biti golgeter. Ima losu realizaciju, a tek ponekad ga pogleda fortuna da metne 3-4 zgoditka na mecu. Generalno nije neki realizator. Makaj je bolji, Elber je bolji, Toni je bolji, Pizzaro je Tito za sviju. Da je, recimo, u Pepovljevljevovom Bajernu igrao Pizzaro koji je imao isto godina koliko Lewandowski, <- ovaj nikad ne bi bio u prvom planu. Lewa je dobar na lopti, dobar u kreiranju igre, ali nije neki vraški strelac, a Pizzaro je barabar s njim tehnicar, kako je taj covek milovao loptu, malcice sporiji samo, ali je zato u završnici triput bolji od ovog. Ne znam sto pisem o Pizzaru. Besmisleno, ali ono.
Tako da ako hoce da ide u neki "perspektivniji" klub, ja bih ga pustio, ima par dovodivih imena koji nisu mnogo gori od njega.

A, sto se tice prodaje igraca i Karlovih sistema, ovo sto trenutno sadrzi Bajernov kadar je najfleksibilnije sto se polzeleti moze. Ne secam se da sam u poslednjih 15-20 godina video nesto slicno. Licno, ne vidim ni Martineza u Karlovim planovima bas. Sto se tice stopera, ne bi bilo dobro da ostanu Hummels i Boateng samo, a da odu Benatia i Tasci, jer Badstuber nije neko na koga se računa. Mislim, štopera može i Vidal da igra, kao u Bayeru, ali to se ne očekuje.

Meni je žao malčice što nećemo imati Pepa na klupi, ne zato što ja balavim na njega, nego zato što je sklon eksperimentima, a ne igra neke rigidne formacije. Istina, nekoliko puta me je iznervirao, recimo u revanšu sa Realom, gde oporavljeni Martinez sedi na klupi do 70. minuta i ulazi na 0-4. Ali generalno, sve one mnogima nejasne "pobačaje" razumem. I Lahma na centru, i Alabu na štoperu. I svašta još. Nemojte da počinjemo o Pepu, sad. MOLIM VAS. :)

Pep je otišao samo zato što nije imao slobodu da radi šta hoće. Da se Pep pitao on bi prodao i Švajnija i Krosa i Milera i Mandžukića.....odmah, ali ne može. A drugo, verovatno mu je smetao onaj deo despotizma naše uprave, gde neki igrači moraju da se dovedu, hteo ih trener ili ne. Recimo, pojavio se Nojer, i svi smo mi znali da će on postati Bavarac jednog dana. Isto tako i Gece. Ili bilo koji treći igrač. Tako da, uprava nije smela da se kocka sa renomeom kluba, tek tako, jer je to nešto što se teško stiče. Bla bla. Ne znam šta sam hteo ovim postom, al ajde. :)

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 28 maj 2016, 15:22

jok, martinez ima svapski mentalitet i kao takav mora ostati dio ovog tima.
levata udati za 100+ miliona, muleru dati devetku i mirna bosna.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 28 maj 2016, 15:49

thulkazal je napisao/la:Lewata utopiti za 100+ miliona i sretno mu bilo...

Apsolutno .Kog ba on misli zahebavati mrs hos nes bajern nece nikoga moliti da ostane :evil: .Da je bolji igrac od legende gomeza puno i nije po meni malo je tehhnicki bolji ivise ucestvuuje u kreiranju akcije tima i to je sve ,a mne sda da je nesto mega giga.

Doso je dzaba ako hoce neka ide necemo mi nikoga moliti .Nekada daju 70 miliona i jos cemo im ga upakovati i pozdraviti. :salut:ko te **** lewa moze bajern i bez tebe :salut:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 28 maj 2016, 15:59

Ma dajte malo se i preseravate :-D , koga bi vi mjesto Lewe da igra u vrh eto kad bi i otisao ja iskreno ne bi zalio.
Ali sad trenutno na trzistu nema neki izbor kvalitete.Imam psjecaj da bi vi nekoga kao Suarez ali on je jedan trenutno i u Barci je,Bayern ga ni ne pomislja aktivirati.
Hajte vi svi koji bi nesto drugo napisite koga bi to da mjenja levu.Ali realni budite.Klare rece Iguanu,sta vi mislite veliki mislioci :-P
Kad bi otisao ja iskreno ne znam koga da predlozim, Obemeyang (BvB) ;-) , Cavani, Sane,Lukaku.Ova zadnja dva su onako jer su na transfer listi aktivni.
VOLIM BAYERN

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.