Olimpik Sarajevo

Probisvjet
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 14:38

Cisco je napisao/la:
Olimpic se razišao sa četiri igrača - Almirom Pliskom, Rijadom Pljevljakom, Eldinom Dučićem i Milošem Đorđevićem, a pregovori su obavljeni i sa Alenom Škorom, koji će po svemu sudeći također napustiti Otoku.

Rijadu Pljevljaku, "djetetu Željezničara" i Almiru Pliski, koji je ponikao na Koševu, istekli su ugovori sa Olimpicom, a produživanje istih nije dogovoreno. Pljevljak je odigrao četiri utakmice ove polusezone, a Pliska dvije.

Dučić je važio za velikog talenta na Otoci, ali je ove polusezone odigrao samo jednu utakmicu u Premijer ligi, baš kao i 18-godišnji Đorđević, koji je došao iz Partizana prije godinu. Pomenuti igrači imali su ugovor do januara 2013. godine, ali okončali su saradnju sa Vukovima.
Kao sto rekoh prije par dana, sve se obestinilo, slijedeci su Regoje,Đurić,Bučan, Salčinović i Duljević ;)
To si ih ti nagovorio, da nije bilo tebe oni bi jos bili u Olimpicu. :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 07 dec 2012, 14:40

pabizo je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
Cisco je napisao/la:1. Pare iz firme Europlakat peru se preko FK Olimpic
2. Graciću je u septembru 2012. besplatno dodijeljeno u trajno vlasnistvo opštinska zemlja vrijedna preko milion
maraka u blizini stadiona Tušanj
3. Stvarni razlozi seljenje Olimpica u Tuzlu su finansijski razlozi nemogucnosti samoodrzivosti Olimpica kao kluba
i sam Gracić je izjavio da je potrebno 1.500.000 maraka da Olimpic ostane u Sarajevu
4. Postoji očito neka linija i ljudi na realaciji Gracić Tuzla jer je malo pre ofirno sve ovo, tako FK Sarajevo tuzi
advokatska kuća iz Tuzle na čijem je ćelu supruga načelnika Imamovića
5. Cilje je da stadion Tusanj gradi firma Sucesso niskogradnja u vlasnistvu direktora Olimpica u kojem ce se
ponovo oprati 500.000 maraka koje navodno Gracić želi da ulozi u infrastrukturu.
Bas takvog mo htjeli, a ne nekog mutavog i nesposobnog. 8-)
Dokaži sve ovo,daj prave dokaze,papire,nemoj samo nagadjati a imam info da pravi ljubitelji nogometa su SRETNI što g.Nijaz Gracić želi da napravi jak klub u Tuzli i što ce gledat evropske klubove u ovom gradu.Kad neko ZNA ON ZNA i tako je to u životu.Živio nam NIJAZE MNOGO,MNOGO GODINA,,,,,,,,,,Dje ti tu i mi,,,,vozdra.
Neka ide u Tuzlu a ostavi Olimpic! ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 dec 2012, 14:43

Cemu vise rasprava..bitno je da je Tuzla sretna i Gracic sretan.Ovo je projekt i ko zna na cemu ce se zavrsiti..mozda uspije,a mozda dozivi tragediju RK Bosne i KK Bosne.Znaci nema ovdje sigurnosti ..sve ovisi o Gracicu.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 07 dec 2012, 14:45

TMmanija2012 je napisao/la:Cemu vise rasprava..bitno je da je Tuzla sretna i Gracic sretan.Ovo je projekt i ko zna na cemu ce se zavrsiti..mozda uspije,a mozda dozivi tragediju RK Bosne i KK Bosne.Znaci nema ovdje sigurnosti ..sve ovisi o Gracicu.
Šta me interesuje Tuzla.Ja živim u Sarajevu a Olimpic je iz Sarajeva a nije iz Tuzle.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 dec 2012, 14:48

Mancini je napisao/la:
TMmanija2012 je napisao/la:Cemu vise rasprava..bitno je da je Tuzla sretna i Gracic sretan.Ovo je projekt i ko zna na cemu ce se zavrsiti..mozda uspije,a mozda dozivi tragediju RK Bosne i KK Bosne.Znaci nema ovdje sigurnosti ..sve ovisi o Gracicu.
Šta me interesuje Tuzla.Ja živim u Sarajevu a Olimpic je iz Sarajeva a nije iz Tuzle.
Druze ja koliko sam shvatio Olimpic je Gracicevo vlasnistvo..cim moze ovo da radi.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 07 dec 2012, 14:51

TMmanija2012 je napisao/la:
Mancini je napisao/la:
Druze ja koliko sam shvatio Olimpic je Gracicevo vlasnistvo..cim moze ovo da radi.
Nije Gracićevo vlasništvo nego Udruženje građana a interesuje me hoće li zaobići skupštinu kluba koju vjerovatno nikada nije sazvao a za preseljenje i spajanje sa nekim drugim klubom treba njihova dozvola.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 dec 2012, 14:54

Tu nema skupstine..moje misljenje i ako bude neka skupstina platice neke klimoglavce i stvar gotova.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 dec 2012, 14:56

Mene zanima stav ljudi koji su osnovali ovo udruzenje 1993,da li su oni Za ..

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 07 dec 2012, 14:56

TMmanija2012 je napisao/la:Tu nema skupstine..moje misljenje i ako bude neka skupstina platice neke klimoglavce i stvar gotova.
Mislim da će je probati zaobići ali onda to nije zakonski urađeno a klimogavaca uvijek ima. ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 dec 2012, 14:57

je li Nijaz razmišljao o jednoj bitnoj stvari, a to je kako misli fuzionirati dva kluba, koja nisu iz istog kantona, pošto to zakon ne poznaje?

koja od dva kluba će se ugasiti, Olimpic ili Sloboda? čini mi se prije Olimpic, nego Sloboda, jer država nije glupa pa da samo tako fuzioniranjem se Slobodi izbrišu svi dugovi. Realno, ovo je teško izvodljivo, ali.....

niko državi nikada nije ostao dužan, kad -tad ona svoje naplati, milom ili silom, tako će biti sa svim ostalim klubovima, a upravo bi ta činjenica mogla onemogućiti fuziju....

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 dec 2012, 15:01

AlemC85 je napisao/la:je li Nijaz razmišljao o jednoj bitnoj stvari, a to je kako misli fuzionirati dva kluba, koja nisu iz istog kantona, pošto to zakon ne poznaje?

koja od dva kluba će se ugasiti, Olimpic ili Sloboda? čini mi se prije Olimpic, nego Sloboda, jer država nije glupa pa da samo tako fuzioniranjem se Slobodi izbrišu svi dugovi. Realno, ovo je teško izvodljivo, ali.....

niko državi nikada nije ostao dužan, kad -tad ona svoje naplati, milom ili silom, tako će biti sa svim ostalim klubovima, a upravo bi ta činjenica mogla onemogućiti fuziju....
Tu je sdp da pogura,ako negdje zapne;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 dec 2012, 15:04

brale SLOBODA mora namiriti ono što pripada državi, to njih ne zanima, nek im je to jasno, jer nisu tu u pitanju mali novci, a kako će to namiriti, to nek sami gledaju kako će, ne bi im bio u koži......

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 15:05

AlemC85 je napisao/la:je li Nijaz razmišljao o jednoj bitnoj stvari, a to je kako misli fuzionirati dva kluba, koja nisu iz istog kantona, pošto to zakon ne poznaje?

Cuj jel' Nijaz razmisljao? Nevjerovatno kako neko moze pitati nesto!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 dec 2012, 15:06

AlemC85 je napisao/la:brale SLOBODA mora namiriti ono što pripada državi, to njih ne zanima, nek im je to jasno, jer nisu tu u pitanju mali novci, a kako će to namiriti, to nek sami gledaju kako će, ne bi im bio u koži......
Vidjecemo..sad je ispitivanje terena,a na drzavi je da reaguje.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 07 dec 2012, 15:08

jel savez mora dati svoju saglasnost u slucaju preseljenja olimpika iz sarajeva u tuzlu?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 dec 2012, 15:10

jovanmaksimovic je napisao/la:jel savez mora dati svoju saglasnost u slucaju preseljenja olimpika iz sarajeva u tuzlu?
Naravno da treba,ako se to desi..mora se registrovati klub kao clan NSBIH.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 07 dec 2012, 15:10

jovanmaksimovic je napisao/la:jel savez mora dati svoju saglasnost u slucaju preseljenja olimpika iz sarajeva u tuzlu?
a to znaci da ih savez moze i odbiti iz nekih razloga... jel da?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 dec 2012, 15:12

jovanmaksimovic je napisao/la:
a to znaci da ih savez moze i odbiti iz nekih razloga... jel da?
Ja mislim ako ova dva kluba zele fuziju..niko nemoze to spreciti.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 dec 2012, 15:39

Sloboda-Olimpic
slika

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 07 dec 2012, 16:19

Kakav cirkus. Sada ispada kao da je svima stalo da ovaj Olimpic ostane u Sarajevu. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ih neko toliko puno voli

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.