BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
SARAJEVO SIAMO NOI <3
- VensanKasel
- Kontakt:
Ljubi te brat , prestani . Nemoj više , prijateljski savjet .JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:23I samo toj djeci jos reci da se potrude da budu preko 210 i da pozure dok je u nba centarska pozicija nikad slabija...i posto ocigledno ne citas sta se pise, nego samo da nesto kazes, evo ti jos jedan profesionalac koji je proveo preko 10 sezona u NBA, cak bio i starter https://www.basketball-reference.com/pl ... nkw01.html al mozda nisi cuo za njega jer kosarku vjerovatno samo pratis preko repke ko i ovi novinariSport90 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:11Ma jasta nego je poluprofesionalac. Samo takvi mogu ostati u NBA 10+ godina, i biti 7-8 godina u prvoj petorci jednog NBA kluba. Klasican primjer poluprofesionalizma i pokazatelj nasoj djeci kako ne trebaju da rade ako hoce da budu profesionalci i igraju ove nase aba lige i slicno, a ako hoce u tamo neku NBA treba poluprofesionalan pristup ko Nurk i bice to dobro.JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 12:19
a ti se vodis pisanjem novinara koji vjerovatno osim utakmice sa spanijom i ove sa grckom nisu pogledali utakmicu nurkica zadnjih godina
covjek da je profesionalac, dosao bi u dosta boljoj formi, u zadnjih 10 godina pojacao bi svoj repertoar u napadu, ovako, i dalje je nas najbolji igrac, ali ne i nivo koji je mogao dostici da je manje pisao po fb i twitteru![]()
da je bio pravi profesionalac, mogao je biti 20-10 igrac, da se timovi bore za njega zbog igre a ne kao sad samo zbog ugovora da ga se moze dalje trejdat, ali jok, bolje se prepirat po drustvenim mrezama i ulizivati amerikancima![]()
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
izviniVensanKasel je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:42Ljubi te brat , prestani . Nemoj više , prijateljski savjet .JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:23I samo toj djeci jos reci da se potrude da budu preko 210 i da pozure dok je u nba centarska pozicija nikad slabija...i posto ocigledno ne citas sta se pise, nego samo da nesto kazes, evo ti jos jedan profesionalac koji je proveo preko 10 sezona u NBA, cak bio i starter https://www.basketball-reference.com/pl ... nkw01.html al mozda nisi cuo za njega jer kosarku vjerovatno samo pratis preko repke ko i ovi novinariSport90 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:11
Ma jasta nego je poluprofesionalac. Samo takvi mogu ostati u NBA 10+ godina, i biti 7-8 godina u prvoj petorci jednog NBA kluba. Klasican primjer poluprofesionalizma i pokazatelj nasoj djeci kako ne trebaju da rade ako hoce da budu profesionalci i igraju ove nase aba lige i slicno, a ako hoce u tamo neku NBA treba poluprofesionalan pristup ko Nurk i bice to dobro.![]()
da je bio pravi profesionalac, mogao je biti 20-10 igrac, da se timovi bore za njega zbog igre a ne kao sad samo zbog ugovora da ga se moze dalje trejdat, ali jok, bolje se prepirat po drustvenim mrezama i ulizivati amerikancima![]()
crnogorci bi mogli ispasti od GB

Nurkić i Kwame imaju identičan broj utakmica, Nurkić ima dosta bolju statistiku od Browna... okej uzimamo u obzir da period igranja nije isti, ali opet sve je to u pet-deset deka... uzeo si Kwamea kao primjer, a on može samo biti primjer neiskorištenog talentaJHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:23I samo toj djeci jos reci da se potrude da budu preko 210 i da pozure dok je u nba centarska pozicija nikad slabija...i posto ocigledno ne citas sta se pise, nego samo da nesto kazes, evo ti jos jedan profesionalac koji je proveo preko 10 sezona u NBA, cak bio i starter https://www.basketball-reference.com/pl ... nkw01.html al mozda nisi cuo za njega jer kosarku vjerovatno samo pratis preko repke ko i ovi novinariSport90 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:11Ma jasta nego je poluprofesionalac. Samo takvi mogu ostati u NBA 10+ godina, i biti 7-8 godina u prvoj petorci jednog NBA kluba. Klasican primjer poluprofesionalizma i pokazatelj nasoj djeci kako ne trebaju da rade ako hoce da budu profesionalci i igraju ove nase aba lige i slicno, a ako hoce u tamo neku NBA treba poluprofesionalan pristup ko Nurk i bice to dobro.JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 12:19
a ti se vodis pisanjem novinara koji vjerovatno osim utakmice sa spanijom i ove sa grckom nisu pogledali utakmicu nurkica zadnjih godina
covjek da je profesionalac, dosao bi u dosta boljoj formi, u zadnjih 10 godina pojacao bi svoj repertoar u napadu, ovako, i dalje je nas najbolji igrac, ali ne i nivo koji je mogao dostici da je manje pisao po fb i twitteru![]()
SARAJEVO SIAMO NOI <3
- VensanKasel
- Kontakt:
Izvinjenje prihvaćeno .JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:46izviniVensanKasel je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:42Ljubi te brat , prestani . Nemoj više , prijateljski savjet .JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:23
I samo toj djeci jos reci da se potrude da budu preko 210 i da pozure dok je u nba centarska pozicija nikad slabija...i posto ocigledno ne citas sta se pise, nego samo da nesto kazes, evo ti jos jedan profesionalac koji je proveo preko 10 sezona u NBA, cak bio i starter https://www.basketball-reference.com/pl ... nkw01.html al mozda nisi cuo za njega jer kosarku vjerovatno samo pratis preko repke ko i ovi novinari![]()
crnogorci bi mogli ispasti od GB![]()
Ma Crnogorci nisu navikli da igraju ovako rano

Ako cg sad izgubi u ovoj grupi ce se moci proci sa 1 pobjedom
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Hladno će proći neko od CG/VB/Švedske sa 1 pobjedom vjerovatno iz ove grupe ako VB dobije CG. Pa ima li većih baksuza na planeti od nas 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
opet ti kazem, ne kazem ja da je nurkic ojebina, nego da je bio profesionalniji da je mogao uraditi dosta vise...da je vise radio a manje srao..imas ti dosta igraca u NBA koji nisu za te lige, a ipak se zadrze godinama, eno ti Cancar kao primjer, covjek 5 sezona u ligi nije odigrao nista skoro..opet, da neko ne pomisli da poredim njih dvojicu, ali ima tamo svega, i sto zasluzuje i sto ne zasluzuje, Nurkic zasluzuje, ima konstituciju, visinu, u jednom trenutku mozda i Top10 centara nba lige dok je bio u POR, ali covjek da se profesionalnije ponio mogao je biti u pricama za All Star igraca, vjerovatno ne bi upao zbog drugih imena i konkurencije, ali bi se spominjalo, ovako ga se spominje kao loseg igraca kog niko trenutno nece i koji ima problema s ponasanjem, to ga prati od kako je trazio trade iz Denvera cak..juka55 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:49Nurkić i Kwame imaju identičan broj utakmica, Nurkić ima dosta bolju statistiku od Browna... okej uzimamo u obzir da period igranja nije isti, ali opet sve je to u pet-deset deka... uzeo si Kwamea kao primjer, a on može samo biti primjer neiskorištenog talentaJHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:23I samo toj djeci jos reci da se potrude da budu preko 210 i da pozure dok je u nba centarska pozicija nikad slabija...i posto ocigledno ne citas sta se pise, nego samo da nesto kazes, evo ti jos jedan profesionalac koji je proveo preko 10 sezona u NBA, cak bio i starter https://www.basketball-reference.com/pl ... nkw01.html al mozda nisi cuo za njega jer kosarku vjerovatno samo pratis preko repke ko i ovi novinariSport90 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:11
Ma jasta nego je poluprofesionalac. Samo takvi mogu ostati u NBA 10+ godina, i biti 7-8 godina u prvoj petorci jednog NBA kluba. Klasican primjer poluprofesionalizma i pokazatelj nasoj djeci kako ne trebaju da rade ako hoce da budu profesionalci i igraju ove nase aba lige i slicno, a ako hoce u tamo neku NBA treba poluprofesionalan pristup ko Nurk i bice to dobro.![]()
Nema te veze s tim sto govoris nego povredama, u Portlandu do povrede kad je propustio sezonu je bio treca opcija i sekundarni playmaker. Itekako bio dobar igrac, a nije jedini kojeg su povrede unazadile.JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:27to svakako, ja ne govorim da je Nurkic neka ofajla , samo da je bio profesionalniji sto se tice svega da je mogao postici dosta dosta vise u karijeri, on ako je zadovoljan, i ja sam jelBosniaBoston je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:26Pa nije toliko ni los bio makar u kontekstu svog vremena, samo prvi pik pa su ocekivanja bila mnogo veca, a nurkic je za njeg hakeem. Uglavnom, mnogo ce Miljacke proteci dok ne budemo opet imali kosarkasa ko NurkicaJHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:23I samo toj djeci jos reci da se potrude da budu preko 210 i da pozure dok je u nba centarska pozicija nikad slabija...i posto ocigledno ne citas sta se pise, nego samo da nesto kazes, evo ti jos jedan profesionalac koji je proveo preko 10 sezona u NBA, cak bio i starter https://www.basketball-reference.com/pl ... nkw01.html al mozda nisi cuo za njega jer kosarku vjerovatno samo pratis preko repke ko i ovi novinari![]()
a imas i onih koji su imali bas **** povrede, pa se vratili ko da se nista nije desilo ili su bili sekundu losijialemsa je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:59Nema te veze s tim sto govoris nego povredama, u Portlandu do povrede kad je propustio sezonu je bio treca opcija i sekundarni playmaker. Itekako bio dobar igrac, nije jedini kojeg su povrede unazadile.JHam je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:27to svakako, ja ne govorim da je Nurkic neka ofajla , samo da je bio profesionalniji sto se tice svega da je mogao postici dosta dosta vise u karijeri, on ako je zadovoljan, i ja sam jelBosniaBoston je napisao/la: ↑03 sep 2025, 13:26
Pa nije toliko ni los bio makar u kontekstu svog vremena, samo prvi pik pa su ocekivanja bila mnogo veca, a nurkic je za njeg hakeem. Uglavnom, mnogo ce Miljacke proteci dok ne budemo opet imali kosarkasa ko Nurkica

Pa poraz do koliko razlike vodi cg dalje?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
ima i tog, ali opet ne mozes mi reci da je profesionalno da ti kao centar ne pokusas bar ubaciti u repertoar dodatnih stvari u igri oko kosa, da ti se sve skoro svodi na bacanje lopte kamena s ramena, da na pripreme repke dolazis nespreman totalno..to sto je on i takav nespreman nama trenutno najbolji igrac vise govori o stanju kosarke u drzavi nego o njegovom profesionalizmu
što se ovaj hesson i yeboah upališe
vamo vučević sam izgleda igra, ne mogu da gledam utakmicu nažalost...
vamo vučević sam izgleda igra, ne mogu da gledam utakmicu nažalost...
SARAJEVO SIAMO NOI <3
- VensanKasel
- Kontakt:
Pa imaš iz Sarajeva i Frankfurt (Lufthansa ) i Varšavu ( LOT )baboedindzeko09 je napisao/la: ↑03 sep 2025, 12:33Koja je naisplativija ruta za Rigu avionom? Iz Beograda preko Frankfurta, iz Zagreba preko Varšave ili iz Sarajeva preko Istanbula?

LOT iz Sarajeva leti u 12:00h za Varšavu , tamo si oko 13:15h tako nešto , malo obiđeš aerodrom i u 15:25h imaš let za Rigu .
Zadnja izmjena: VensanKasel, dana/u 03 sep 2025, 14:09, ukupno mijenjano 2 puta.
I meni se cini onako iz glave da bi Svedi isli al nisam bio siguran

15.10.2013.
Trenutno korisnika/ca: Tatamata1946 i 39 gostiju.