Biciklizam
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Biciklizam
Tacno nostalgija na neka bolja vremena(2005-2008) 
ja stvarno ne znam šta im to treba .... pa nije valjda da jedan biciklistički tim radi nešto ilegalno

- branimir85
- Kontakt:
Da fali to , jer je ovaj TDF jako dosadan. Ali to je tad bilo spektakularnije s hapšenjima, konferencijama, a ovdje je Bahreina nastavio normalno voziti.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
izvinjavam se
bila je ekipa bahraina,pročitao na twitteru,fake news 
- branimir85
- Kontakt:
Pogačar se sprda, ništa moramo čekati Vueltu da vidimo troboj. 
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
huh
Novo vrijeme, drugačiji treninzi i bolja oprema.. Plus je danas samo 130km etapa bila...
Pogačar je u top formi, vidjet ćemo kad dođe konkurencija...
Pogačar je u top formi, vidjet ćemo kad dođe konkurencija...
naravno … nebi slovenac prevario, nema tih para 
- LlullSergio
- Kontakt:
Ljudi su se 3 sedmice tukli za tackastu majicu i lik ih u 2 dana presvuče
3 majice opet uzima
3 majice opet uzima
- branimir85
- Kontakt:
I veće ribe su padale pa tako ne znam zašto nebi i jedan slovenac, kojem Lance i ekipa ne zna izgovoriti ime ,niti znaju gdje je Slovenija
U jednom danu je čak bio testiran 3 puta,tako ako koristi nešto sigurno će bit uhvaćen,jedini problem vidim u tome što mu je direktor Mauro Gianetti.
Eh gospodin Gianneti.Ko se sjeca tdf 2008 ono je bilo vidljivo iz aviona.A bio sam veliki fain njegovog Saunier Duvalabranimir85 je napisao/la: ↑15 jul 2021, 23:32I veće ribe su padale pa tako ne znam zašto nebi i jedan slovenac, kojem Lance i ekipa ne zna izgovoriti ime ,niti znaju gdje je Slovenija![]()
U jednom danu je čak bio testiran 3 puta,tako ako koristi nešto sigurno će bit uhvaćen,jedini problem vidim u tome što mu je direktor Mauro Gianetti.![]()
- branimir85
- Kontakt:
To je jedan veliki problem biciklizma ,što oni koji su uhvaćeni kasnije rade opet u biciklizmu kao sportski direktori i na drugim funkcijama,ali onda bi se postavilo pitanje tko će popuniti ta mjesta kad je većina uhvaćenaMElloo je napisao/la: ↑15 jul 2021, 23:37Eh gospodin Gianneti.Ko se sjeca tdf 2008 ono je bilo vidljivo iz aviona.A bio sam veliki fain njegovog Saunier Duvalabranimir85 je napisao/la: ↑15 jul 2021, 23:32I veće ribe su padale pa tako ne znam zašto nebi i jedan slovenac, kojem Lance i ekipa ne zna izgovoriti ime ,niti znaju gdje je Slovenija![]()
U jednom danu je čak bio testiran 3 puta,tako ako koristi nešto sigurno će bit uhvaćen,jedini problem vidim u tome što mu je direktor Mauro Gianetti.![]()
Ricco Piepoli Cobbo..Svi uhvaceni.Kad je Bruynel izbacen ne znam kako su njemu dozvolili povratak
Pa ovaj sport je eklatantan primjer da bez uzimanja nečega si qrcu iza ušiju. Pa Vingegaard i Carapaz su bili par sekundi iza njega na posljednje dvije etape, mislim o čemu pričamo.
Samo je fazon što neko zaplati, tipa Armstrong i Contador, a neko ne zaplati kao Froome naprimjer.
Ili mašinerija zvana deceunick quickstep. Cavendish ne moze meda deset godina, došao kod ovih pet etapnih trijumfa
Ili Henao dok je vozio za Ineos.
Samo je fazon što neko zaplati, tipa Armstrong i Contador, a neko ne zaplati kao Froome naprimjer.
Ili mašinerija zvana deceunick quickstep. Cavendish ne moze meda deset godina, došao kod ovih pet etapnih trijumfa
Ili Henao dok je vozio za Ineos.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
- branimir85
- Kontakt:
Ineos objavio da je imao u 2020god. buđžet od 50 milijuna funti
Ni sva ova događanja gdje se većina timova bori da preživi nije utjecala na njih, osim UAE i možda još jedne ili dvije momčadi, sve ostale ekipe imaju dva ili tri puta manje love od Ineosa.
Ako izbacimo nogomet, ovo je vjerovatno jedan od najjači buđžeta u Europi u timskom sportu(iako biciklizam nije klasični timski sport) možda jedino u košarci ovi par najjači imaju nešto blizu?
Ako izbacimo nogomet, ovo je vjerovatno jedan od najjači buđžeta u Europi u timskom sportu(iako biciklizam nije klasični timski sport) možda jedino u košarci ovi par najjači imaju nešto blizu?
Hocemo li se sloziti da je doping u biciklizmu prisutan u svim top timovima?
Hocemo li se sloziti da amaterski sportasi isto sebi slazu doping, kako bi postizali bolje rezultate? Pocinjemo od fitness freakova...itd.
Mozemo se i sloziti, da sam doping ne donosi nikakve rezultate i da je to, zavisi od discipline, slag na tortu? Kod biciklizma onih zadnjih pet %.
O konkurenciji na ovom TdFu necemo, jer da su bili i Bernal i Remco isto bi se "obrukali" kao ovi ostali, kao i Roglic da je ostao.
Ne bi Roglic dosao na blize od 2-3 minute, kao verovatno ni Vingegard, kad bi bio kapetan od pocetka.
Jednostavno je Tadej prejak, presnazan, prebeast.
Jer on od 9 godine vozi bicikl. U sustini on od malena vozi u brdo ful gas.
Ova brdacca gde on zivi, ili je zivio su jako strma i prilicno dugacka.
Pricamo o Kamnisko-Savinjskih Alpah, gde imas staze od 10-20% sa 3-6 kilometara.
Evo ga opet Colbrelli paksu skrivio pad....kao da je placen jos od neke ekipe osim Bahraina..
Hocemo li se sloziti da amaterski sportasi isto sebi slazu doping, kako bi postizali bolje rezultate? Pocinjemo od fitness freakova...itd.
Mozemo se i sloziti, da sam doping ne donosi nikakve rezultate i da je to, zavisi od discipline, slag na tortu? Kod biciklizma onih zadnjih pet %.
O konkurenciji na ovom TdFu necemo, jer da su bili i Bernal i Remco isto bi se "obrukali" kao ovi ostali, kao i Roglic da je ostao.
Ne bi Roglic dosao na blize od 2-3 minute, kao verovatno ni Vingegard, kad bi bio kapetan od pocetka.
Jednostavno je Tadej prejak, presnazan, prebeast.
Jer on od 9 godine vozi bicikl. U sustini on od malena vozi u brdo ful gas.
Ova brdacca gde on zivi, ili je zivio su jako strma i prilicno dugacka.
Pricamo o Kamnisko-Savinjskih Alpah, gde imas staze od 10-20% sa 3-6 kilometara.
Evo ga opet Colbrelli paksu skrivio pad....kao da je placen jos od neke ekipe osim Bahraina..
dobre guzove ima Belma
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Slovenski sportisti uzimaju nacionalni doping što je uveo ultra maratonski plivač Martin Strel. Sve je javno i dostupno radoznalim. Radi se o specifičnom vinu Cviček koje ne prelazi 10% alkohola i zaštićen je u EU. Neki slovenski diabetolozi njime liječe i šećeraše a koristno je i za druge tegobe. Sadrži i omegu 3. Biciklizam je lud sport i garant svi nešto uzimaju tako da na kraju ipak pobjeđuje najbolji. Da je do dopinga onda bi No.1 bio Aco Biciklista, mostarska legenda koji je koristio i flaširano i u rinfuzi.
- branimir85
- Kontakt:
Sjevernokorejskipas je napisao/la: ↑16 jul 2021, 14:12Slovenski sportisti uzimaju nacionalni doping što je uveo ultra maratonski plivač Martin Strel. Sve je javno i dostupno radoznalim. Radi se o specifičnom vinu Cviček koje ne prelazi 10% alkohola i zaštićen je u EU. Neki slovenski diabetolozi njime liječe i šećeraše a koristno je i za druge tegobe. Sadrži i omegu 3. Biciklizam je lud sport i garant svi nešto uzimaju tako da na kraju ipak pobjeđuje najbolji. Da je do dopinga onda bi No.1 bio Aco Biciklista, mostarska legenda koji je koristio i flaširano i u rinfuzi.
Slovenci za strance prodaju cvicek sa 4 sorte vina.
Samo domaci imaju pravo da konzumiraju cvicek do 20 sorti vina. Na zalost presudno u danasnjem profi sportu.
Vidjet cemo sad na OI kad budu imali najbolji medalje/stanovnike ratio.
Kad smo vec kod vinskih dobrota - traminec zna biti koristan isto.
Samo domaci imaju pravo da konzumiraju cvicek do 20 sorti vina. Na zalost presudno u danasnjem profi sportu.
Vidjet cemo sad na OI kad budu imali najbolji medalje/stanovnike ratio.
Kad smo vec kod vinskih dobrota - traminec zna biti koristan isto.
dobre guzove ima Belma
- branimir85
- Kontakt:
Dok mu istražuju ekipu Motoric uzima još jednu pobjedu, Emirati, Bahrein i DQS uzeli 11 etapa od mogući 19
, Bora ima- 2,Visma-2,Alpecin-2,Ag2R - 1 i Trek jednu.
Mnoge velike ekipe čini se ostat će bez etapne pobjede što je za njih veliki fail, prvenstveno za Ineos, Movistar, FDJ, Astanu, EF, ISN, Lotto i BE.
Mnoge velike ekipe čini se ostat će bez etapne pobjede što je za njih veliki fail, prvenstveno za Ineos, Movistar, FDJ, Astanu, EF, ISN, Lotto i BE.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.