FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Chinaglia
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Chinaglia » 18 avg 2015, 15:10

retardirana vam je rasprava :kafa:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 avg 2015, 15:12

Ali pazi Skver neki ne shvataju da ne moramo svi biti hardcore ultrasi da bi nas tamo prihvatili.. Zato je i brojnost takva kakva je. Sve dok ne okrenu plocu i ne prihvate i razlicita misljenja biti ce takva brojnost, tj mala..

Stari vodja je bio covjek iz naroda, pokusao je da animira svaki tip osobe koja navija za Slobodu.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 avg 2015, 15:13, ukupno mijenjano 1 put.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 18 avg 2015, 15:12

Skver je napisao/la:
klasik je napisao/la:
Skver je napisao/la: Vecina raje koja sjedi i koja je sjedila na zapadu nikada nije bila clan navijacke skupine "Fukare".
Fazon je sto je vecina tih ljudi sa zapada bar jedan period svog "navijanja" pratila utakmice prvo sa stajanja, pa onda i sa Zapada sa Fukarama, a onda i sa Sjevera.
Mozda nisu clanskom kartom bili clanovi navijacke skupine Fukare, al vecina nekad navijali sa Fukarama, tako da ni sekunde nisi upravu.
Akcenat je ovdje na rijec "vecina"......malo bolje poznajem ko je sjedio i ko sjedi na zapadu od tebe....cak i po mjestima gdje sjede.
Opet ti kazem, ti kazes da vecina nikad nije bila clan Fukara, a ja ti kazem da je vecina bar nekad navijala sa Fukarama (ja to racunam ko clan Fukara)
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 18 avg 2015, 15:17

klasik je napisao/la:Opet ti kazem, ti kazes da vecina nikad nije bila clan Fukara, a ja ti kazem da je vecina bar nekad navijala sa Fukarama (ja to racunam ko clan Fukara)
Ne znam samo na koju vecinu od vecine ti mislis :mrgreen:
🔴⚫️

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 18 avg 2015, 15:23

FranckRibery je napisao/la:
TzBulevar87 je napisao/la:U šta ti bolan gledaš, izgleda da nisi ni bio na utakmici već pratiš ove smiješne objave sa ss-a. Bilo je bolan minimum 500 ljudi više nego protiv Prijedora, više na sjeveru, više i na zapadu. Ne provaljujte se dzaba, ova posjeta je odlična s obzirom na niz nes(p)retnih okolnosti. ;)

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
eto ti si bio :D sjever bolan prazan nemas 500 ljudi ukupno na sjeveru nije bilo
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5642FDAE evo slika od druga bolan eto vidi koliko je bilo naroda pa procijeni. Ne bih ja nista da se sad svadjam samo sam rekao da ovaj narod samo neka euforija dovodi na tribinu i to je to :yawn: I ja bih volio da dodje 5000 svaku utakmicu ko sto je bilo u federalnoj, ko sto i treba da dodje :oops:

Druže ova slika ti je pred sami pocetak utakmice, ZApad je bio popunjen fino i to kad bi se raja natjerala da sjednu jedn do drugog od vrha ka dnu tribine ostao bi samo jedan sektor prazan onaj s boxom i jos dio jednog. Sjever je sigurno imao najmanje 500 duša protiv borca, tako da mislim da je to otprilike 3000 ljudi.
nznm koliko prima jedan sektor na zapadu. Bio je prazan onaj za goste sa boxom i jos pola drugog. tako da to je to....
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 18 avg 2015, 15:26

tuzlak1987 je napisao/la:Ali pazi Skver neki ne shvataju da ne moramo svi biti hardcore ultrasi da bi nas tamo prihvatili.. Zato je i brojnost takva kakva je. Sve dok ne okrenu plocu i ne prihvate i razlicita misljenja biti ce takva brojnost, tj mala..

Stari vodja je bio covjek iz naroda, pokusao je da animira svaki tip osobe koja navija za Slobodu.
Ma nisam u tom filmu, al nikako....znam samo da nismo platili kazne za ove dvije domace utakmice......sto se mene tice to mi super, naravno svako ima svoje misljenje.
🔴⚫️

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 18 avg 2015, 15:26

ima na zapadu dosta momaka koji imaju 50+ gostovanja odradjenih i koji vjerovatno vise nikad nece na sjever ici ako se neko cudo ne desi :!: srz grupe je qarina mrtva, pjevaju pjesme nidje veze (imamo mi odlicnih pjesama), i onda protiv Zelje, Sarajeva, Celika, Zrinjskog ce to solidno izgledati ostale utakmice jadno....... pa da nije najavljen dolazak Lesinara bilo bi Fukara kao i protiv Rudara :!:
Sloboda Tuzla

Alibasa
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Alibasa » 18 avg 2015, 15:32

FranckRibery je napisao/la: eto ti si bio :D sjever bolan prazan nemas 500 ljudi ukupno na sjeveru nije bilo
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5642FDAE evo slika od druga bolan eto vidi koliko je bilo naroda pa procijeni. Ne bih ja nista da se sad svadjam samo sam rekao da ovaj narod samo neka euforija dovodi na tribinu i to je to :yawn: I ja bih volio da dodje 5000 svaku utakmicu ko sto je bilo u federalnoj, ko sto i treba da dodje :oops:
https://www.facebook.com/FKSlobodaTuzla ... gefilter=3
Evo tebi ovaj album pa pregledj koliko je bilo i na zapadu i na sjeveru, ali nemoj gledat slike dok su se zagrijavali
Zadnja izmjena: Alibasa, dana/u 18 avg 2015, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.

Alibasa
Kontakt:

Post Postao/la Alibasa » 18 avg 2015, 15:41

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma Fukare vise ne postoje..treba biti realan...postoje momci koji gledaju domace tekme na zapadu, koji su naucili pratiti Slobodu pa odu i na gostovanja i to stvori zabludu pa cini se da ima fin broj Fukara u gostima...naravno svi smo mi Fukare, i svi mi sebe dozivljavamo kao Fukare ali ovdje pricam o organizovanom navijanju kojeg vise nazalost nema..a fali i igracima posebno u ovakvim tekmama kao protiv Borca kad im treba vjetar u ledja

a sto se tice navijaca, imaju sve sto trebaju da imaju...oni koji bi htjeli vise i smatraju da im se ne daje dovoljno su oni koji ganjaju licnu korist
Znaš što nema među Fukarama na sjeveru novih članova i omladine?

Vraćam se sa utakmice protiv Borca, izašao tamo kod one prodavnice koja radi 24 sata, mislim da se Dragstor zove. Prolazi pored mene balavac, ali je moje visine oko 175cm bez majice i govori nekome ispred sebe, osobi koja normalno hoda i kojoj je pažnju privukla osoba bez majica, "šta me gledaš", drsko je to bilo. Da je možda bio sa druge strane neko sličan njemu došlo bi i do tuče. Tako će na nekoj sljedećoj utakmici izazvat nekog drugog ko će se htjet udarat, i ja ni kriv ni dužan zaplatit ću zbog budale. Što će meni to? Ovako bolje mi je sjedit na zapadu, slušat one psovke ljudi koji su većinom pijani, smijat se njima i uživat u utakmici, nego tražit belaja u Fukarama, grupi gdje ima problematičnih momaka. Niko me ubijedit ne može da nema.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 18 avg 2015, 15:43

Skver je napisao/la: Ne znam samo na koju vecinu od vecine ti mislis :mrgreen:
Moja vecina je veca od tvoje vecine. :lol:
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 18 avg 2015, 15:46

klasik je napisao/la:
Skver je napisao/la: Ne znam samo na koju vecinu od vecine ti mislis :mrgreen:
Moja vecina je veca od tvoje vecine. :lol:
U pravu si, na mladjima svijet ostaje :thumbup:.
🔴⚫️

KrojcicaHills
Kontakt:

Post Postao/la KrojcicaHills » 18 avg 2015, 16:22

Nisam se mislio mijesati u ovu raspravu oko navijaca ali moram....pa idemo redom
citava navijacka scena na balkanu je propala....krenimo od nase drzave....
-manijaci propali pogotovo poslije zadnjih desavanja ni 100 ih nema na domacim utakmicama .... u gostima malo vise zbog seljaka sto dolaze jer su oni tek poceli ici prije 2-3 godine pa im je jos to fazon dok ne isfuraju
-horde drze tu neku brojku zbog euforije i tan-a sto je dosao mada drastican pad...gostovanja ok zbog iste situacije kao sa manijacima
- ultrasi losi skroz...klub prvo mjesto njih 150 na stajanju ali oni se nikad nisu ni furali na brojnost
-red army ugaseni
-lesinari drastican pad...ni 150 na domacim utakmicama itd itd

kada pogledate balkan ugasene su grupe kao bbb i sve bude jasno.....nema tu ni firme i ekipe...jedino se delije i torca drze.... torca iz ljubavi prema dalmaciji a delije vjerovatno jer citava drzava navija za zvezdu

da se vratimo na pocetak mentalitet nam je 0...zadnja nasa utakmica je sve pokazala gdje 80% tribine napusti na poluvremenu utakmicu....nema tu vise ljudi koji razumiju tu pricu ! tu su neki justin bieberi i ostali **** za koje je bolje i da ne dolaze......naprave par fotkica u prvih 20 min i mogu ici kuci sve se svodi na to..... starija ekipa se povukla radije odu u kafane nego na utakmicu...

da se niko ne nadje uvrijedjen ali tako je....

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 avg 2015, 16:53

to stoji, ogroman je pad tifo scene u ex-yu..jednostavno vise nije "furka" navijati...i to se i kod nas osjeti

ali ima i ovog sto momak iznad pise, ima tu i budala koji svojim ponasanjem otjeraju ljudi koji bi dosli i navijali

reklo bi se da je najbitnije od svega da su 4 kola prosla a mi nemamo ni jedne kazne..ali opet vidis da igracima treba podrska u ovakvim utakmicama kad se ganja rezultat..imas osjecaj kad god je tesko zapad nosi ekipu, a sjever suti ko zaliven (Obarska, evo sad i Borac)

i pogleda ovaj album sa slikama..pa ko osmisli ovaj tampon svaka mu cast, 10 metara razmaka, ko stvoreno za belaj i kaznu...protiv Zelje, Sarajeva, Veleza, Zrinjskog citav jedan sektor ce morati biti prazan..i opet upitno hoce li biti dovoljno..i tako ti neuslovnost stadiona direkno utice na prihode
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 avg 2015, 16:57

Skver je napisao/la:
klasik je napisao/la:Opet ti kazem, ti kazes da vecina nikad nije bila clan Fukara, a ja ti kazem da je vecina bar nekad navijala sa Fukarama (ja to racunam ko clan Fukara)
Ne znam samo na koju vecinu od vecine ti mislis :mrgreen:
Pa logicno da "vecina" nije 2/3 Zapada, ali je velik broj momaka bio medju Fukarama godinama, sto aktivno sto malo neredovnije, ali je bio... samo moja ekipa nas je 15ak koji smo od malih nogu manje-vise navijali, a da ne spominjem veliki dio raje na A i B tribini. Vecina nas nece vise nikad biti na Sjeveru u udarnoj ekipi Fukara, ali idemo i dalje na gostovanja cesto, bodrit cemo tamo nase momke jer se ne mogu ni zamisliti kamufliran u gostima kako pasivno navijam za svoj klub medju domacim gledaocima.

Ono sto smo na Istoku radili, pa jedan dobar dio i na Zapadu, vise necemo imati. I ona euforija u Federalnoj je samo euforija i jedan kratki Cirin period, ali nikako ona strast sa Istoka odakle je i dosao veliki dio navijackih pjesama. Smijesno mi sad slusati kako navijaju i spominju Istok, a prvo ih vecina nikad nije stajala tamo niti se sad navija na istoku. :mrgreen:

I to umanjivanje broja gledaoca, dajte ba, cuj 1000 ljudi umanjeno. Ne budite smijesti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

katarakta

Post Postao/la katarakta » 18 avg 2015, 18:31

Da ne uvrijedim nikoga ali komentari sa zapada su da su fukare komemorativni orkestar i opelo[/quote]

Hahahahah :clap: :clap: :clap:
Niko, niko, samo Sloboda

Coraco
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Coraco » 18 avg 2015, 18:53

Coraco je napisao/la:
Eto dodaj tu hiljadu na ove dvije, znači oko 3000 ljudi nek je. A onda nas uporedi sa Sarajevom koje je igralo u 20h i koje je u prednosti u odnosu na nas po mnogooo čemu da ne nabrajamo sad. Opet kod njih tek 7000.
Jbg uporedi nas s nekim ko ima slično stanje kao mi i vidjećeš da smo dobri po posjeti, kao i prošle sezone 4. posjeta lige.
Jbg mozda sto je bio petak pa rade, haj ko ce znat, to sam zaboravio. Volio bih da ima neko od forumasa mozda Mramor ili neko drugi, da nam jos tacnije kaze. Ako je oko 3 milje onda nije ni lose, slazem se Coraco. Samo da ljudi pocnu dolaziti u vecem broju molim Boga majke mi
To je to brate jbg, kad skontaš i ovi što rade do 15-16h požele prvo jest kod kuće istuširat se, a ne s posla pravo na utakmicu, tako da nas je i termin fino zeznuo. Bice to bolje iz kola u kolo, vidjećeš protiv atraktivnijih protivnika da ćemo bacat na 4-5000.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 18 avg 2015, 19:24

klasik je napisao/la:
Skver je napisao/la: Vecina raje koja sjedi i koja je sjedila na zapadu nikada nije bila clan navijacke skupine "Fukare".
Fazon je sto je vecina tih ljudi sa zapada bar jedan period svog "navijanja" pratila utakmice prvo sa stajanja, pa onda i sa Zapada sa Fukarama, a onda i sa Sjevera.
Mozda nisu clanskom kartom bili clanovi navijacke skupine Fukare, al vecina nekad navijali sa Fukarama, tako da ni sekunde nisi upravu.
Ja sam bio prije nekoliko godina, imo i clansku al kasnije se sve pocelo raspadat, neki nama poznati narkomani primat uzeli i uceraj mu, ja s takvim tribinu dijelit necu, sad sam na A tribini, slusam komentare i :rol: mada ima mlađe ekipe jede **** pokusavaju bit ko stariji :facepalm:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 18 avg 2015, 19:49

Navijaci su se jednostavno receno istrosili i vise pokretna snaga nije dovoljna da bude samo "furka" i ljubav prema klubu a to vazi za vecinu klubova ne samo kod nas u BiH. Navijaci vise nemaju volju da gledaju ispod prosjecan fudba, sumnjiva lica u Upravama, ciljeve kluba koji ne prelaze sredinu tabele a da ne spominjemo igranje u nekim od grupa na evropskoj sceni.
samo Sloboda

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 18 avg 2015, 20:06

Dobili ste nas danas 2-0, prvi gol zabio Krpić, pogodi ga mali Pršeš čini mi se u glavu iz kornera :D , a drugi je zabio lijevi bek iz slobodnog, ušao u drugom poluvremenu, fin gol pravo.

Nije vam loš ovaj stoper novi, Kostić ili kako već, siguran je dosta. Škaha ubjedljivo najjači, nosi lik na terenu.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 avg 2015, 20:07

Kroz kakva s r a nj a nam je klub prolazio u zadnjih 25 godina predobro je sto se Fukara tice...od kad ste vi na Tusnju...sta ocekujete....pogledajte malo kompletnu tifo scenu...presmijesna kao i liga...ocekujete neke hiljade Fukara u borbi za NISTA i to protiv travnika,rudara i viteza...de se ba uozbiljite u tim komentarima oko Fukara...sve grupe imaju problema u nekim vremenskim intervalima....neke zbog talova,neke zbog represije,neke zbog ubistava a neke zbog smjene generacija...tako je to...kljucno je to da nas IMA i da smo tu...meni su bolje furke na tribini bile sa 300 ljudi nego sa daleko vecim brojem
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.