Sve bi skoro mogao potpisati, samo ovo za ružan fudbal ne. A inače mi je ta priča o ružnom fudbalu znala zapasti za oko i kod velikog broja drugih koji su ranije komentarisali...Naime, što se tiče ljepote fudbala kakav se igrao, moglo bi se reći da se ipak u 90 % utakmica igralo dopadljivo, atraktivno. Znaš već šta sam i ja zamjerao, tu nemoć u polufinalima LP, u obje utakmice protiv Reala i Barce, u prvoj protiv Atletica, druga je bila jako dobra. Onda ono kuhanje i pravljenje veresije u Torinu protiv Juventusa. To su samo neki primjeri, neću sve zamjerke ponovo i ponovo ponavljat...Klare je napisao/la: Odličan video jer je u 5 min pokazao čitavu eru Gvardiole u Njemačkoj, čitavu atmosferu i dominaciju.![]()
Sad još jedan video o Evropi, pa da možemo kompletan zaključak izvesti.
Što se Njemačke tiče odličan(5), u Evropi dovoljan(2). Sveukupno prolazi sa dobar(3).
Ustvari prosjek je 3.5 što bi po školskom računanju možda nagelo i na 4, ali pošto se igrao fudbal ružan za gledati+Evropsko blamiranje onda ide na sigurnu tricu.
Pošteno?
Inače Pep više ne stanuje ovdje, pa mogu ukloniti sa blok liste sve njegove simpatizere.

Ali kod Pepa se praktički u sve 3 ove sezone, u prvom dijelu sezone igrao i lijep i efikasan, uspješan fudbal, u drugom dijelu je to bilo promjenljivo, pa je često pri kraju padalo u totalni prosjek ili još gore.
Ali eto npr u toj utakmici u Torinu, prvo poluvrijeme je bilo fantastično i rezultatski i po načinu igre, skoro da bolji fudbal ne možeš igrati. Onda je u drugom poluvremenu došlo do tog pada, koji je i ranije bio uzrokovan izmišljanjem tople vode od strane Pepa.
A generalno, sveukupno gledajući, atraktivnost igre je bila u njegovom mandatu uglavnom na visokom nivou. Što se tiče atraktivnosti fudbala, tu definitivno nije bio problem.