FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

fukaratz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la fukaratz » 16 avg 2015, 21:03

Skver druze nazalost ove dvije utakmice je bilo par stotina dijasporasa na Tusnju :!: samo prodji ispred stadiona i vidi tablice, jos na zapadu ljudi pricaju na njemackom, engleskom....... sacekaj dva mjeseca pa ces vidjeti koliko ce nas biti, nema tog carsijanera koji ce cenera dati za kartu :D dijaspora nas cupa prve dvije tekme
Sloboda Tuzla

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 avg 2015, 21:05

Skver je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Gledaj malo realnije, u gradu od 120.000+ stanovnika (da ne brojim okolne gradove, jer i odatle dodje gledalaca na Tusanj) ne moze 5.000 ljudi doci na stadion svakih 14 dana. Nema tu ama bas nikakvog opravdanja, a busamo se u prsa kako je to nas brand, kako smo drzava u drzavi, Sloboda do groba, bla bla... imamo na FB preko 40k ljubitelja, svi komentarisu, hvale, osudjuju, glume trenere, ali Tusanj i dalje prazan zjapi. Sredicemo mi i stadion, mozda i kapacitet povecati, izaci i u Evropu, imat cemo par utakmica od 5-6k i to je nasa realnost. Ali ukinimo onda i FB stranicu, koji ce nam ku rac, ja bih zabranio i da se direktno prenosi Sloboda (osim ako ne plate klubu sasvim pristojnu cifru, 10 hiljada gledaoca X cijena karte, npr., jer ne znam kako uopste stoje kod nas ta TV prava) pa bujrum, ko zeli da gleda Slobodu neka dodje na Tusanj.

I to za dijasporu, iz iskustva ti govorim da dodje raje iz dijaspore, povedu i rodbine odavdje da zajedno odgledaju pa kad se vrate nazad, onda i ti tuzlaci ostaju kod kuce.
Da ne pricam o nasim navijacima, umjesto barem 1000 njih da imamo svaku tekmu, da im se dadnu karte po pristojnoj cijeni i da im se ogradi dio tribine, a ne da na poluvremenu se i ona jadna cifra prepolovi na Sjeveru.

Vidices u Bijeljini da cemo imati opet finu cifru nas, mnogih simpatizera koji smo batalili navijanje na Sjeveru, ranije nekad na Istoku pa kasnije i Zapadu.
Ja tebi jedno a ti meni o necem sasvim deseto, napisao sam, za sve treba vrijeme, trud, rad i novac.....kakav FB, dijaspora, treba napraviti ponovo klub, rezultate, sto quraca i faktora koji ce uticati na posjetu......pa jedan pokusaj od kosarkaskog kluba je pratio po 5 hiljada ljudi......ljudi vole fudbal, ali moras napraviti ozracje, prvi ja hocu da se osjecam lijepo u nekom lijepom ambijentu pa bio to stadion, restoran, kafic. Znaju ljudi u Slobodi kako se to radi, za sve je potrebno vrijeme, naravno i novac.
I ja sam uvijek tog razmisljanja, i ovdje sam nerijetko pisao o tome, moras publici ponuditi nesto da bi ocekivao i od njih posjetu, kupljenu kartu i navijanje.
Ali govorim generalno, puna usta ljudima Slobode po fb i forumima, lozionicari vrli, a kad je na stadion otici onda uvijek ima nesto prece. Za to je dokaz i nasa FB stranica, izmedju ostalog. ;)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 16 avg 2015, 23:30

Claus je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Sunderland je napisao/la:Beduin.

Silom prilika sjedio sam sa jednim gradskim vjecnikom nekako pred onu utakmicu.
Tuzla znaci podrucje nekadasnje opstine ima oko 180 000 ljudi.
Ne znam na koje granice Tuzle je mislio taj vijecnik, ali, ako sam u pravu, prema nedavnompopitu stanovnistva Tuzla ima manje ljudi nego prije rata, ili imaju skroz pribliznu cifru.
Prema preliminarnim rezultatima, Tuzla ima tek nešto više od 120k stanovnika, tako da imaš pravo.
Tuzla ima 120k stanovnika koji su se tu prijavili na popisu stanovnista, ali ima sigurno tu jos barem 40.000 ljudi koji su se prijavili u svom rodnom mjestu odakle su dosli u TZ, i to je nazalost veliki finansijski gubitak za grad , jer je prikazano znatno manje stanovnika od stvarne situacije.
Jedan grad, jedna ljubav!

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 16 avg 2015, 23:41

Nisam do sad vidio izjavu trenera Borca Jagodica nakon utakmice koji kaze da su dosli po pobjedu ali da protiv ovakve Slobode i ovakve igre nismo imali sanse. Neko sa strane kada tako kaze mnogo vise ima na tezini i nadam se barem bodu u Bijeljini iako mnogi smatraju da nam ne leze. Nije nam ni Slavija lezala
samo Sloboda

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 16 avg 2015, 23:49

Dok sam slusao diskusiju sa strane cujem frajer se raspricao o politickim igrama i manipulacijama sa brojem popisanih.kako sa politickog tako i sa finansijskog aspekta.frajer kaze da je na podrucju nekadasnje opstine zvanicno prijavljeno prebivaliste oko 180 000 ljudi.
I kako to nekima ne odgovara.
Nije ni bitno to htio sam se nadovezat na beduina kako je zaista da nekazem sramota za toliki grad da nema svaku tekmu barem 5 milja.
Posto je covjek iz soline frapirao sam se na podatak da od skojevske do hadana gore zivi 13 000 ljudi...
I da samo novo naselje.mislim na zgrade one broje preko 1700 ljudi.....i da imaju preko 470 stanova ondje sa prosjekom preko 3 clana.po stanu....Tuzla je ogromna ljudi nismo ni svjesni ...
Sloboda je moja nacija

sssloboda
Kontakt:

Post Postao/la sssloboda » 17 avg 2015, 00:05

Pozdrav nasim dragim strucnjacima na temi slobode koji su inace jako objektivni , dobro rezimiraju sve , posteni , veće znalce od Husrefa mozete vidjeti na ovom forumu na temi slobode ,neka pogledaju gol Ahmetovica iz cistog of-sajda ,nešto se ne cuju nego samo kad nama na stetu tad grme .

Gospodo ovaj bod je itekako pozitivan s obzirom da smo dali gol iz of-sajda i da su ljudi mozda cak imali bolje sanse za drugi gol nego mi.

Da recemo mogli smo dobiti i 2:1,3:1,4:1 .....ali .....sta je tu je ....

Znaci bod itekako zadovoljavajući ,5 na tabeli svaka čast !Napokon u slobodi je zazivio pobjednicki mentalitet dolaskom Azmira i Husrefa idemo ako Bog da po 3 boda u Bijeljinu sretno !
Zadnja izmjena: sssloboda, dana/u 17 avg 2015, 00:26, ukupno mijenjano 2 puta.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 avg 2015, 00:10

Istina, dali smo gol iz ofsajda i na kraju dobro prosli, ali da su imali bolje sanse za drugi gol od nas? Daj ba SSSloboda, uozbilji se malo. :D

075 ❤

sssloboda
Kontakt:

Post Postao/la sssloboda » 17 avg 2015, 00:43

Beduin je napisao/la:Istina, dali smo gol iz ofsajda i na kraju dobro prosli, ali da su imali bolje sanse za drugi gol od nas? Daj ba SSSloboda, uozbilji se malo. :D

Druze ako se imalo razumijes u fudbal ,nekada mozda igrao , gledao ,dobro salim se malo :D ,ali valjda slozit ces se s ovim?
Mi jesmo imali kod rezultata 1:1 vise prilika ,a prilike traljave nesto nazor sve nide veze , al care na plus 36 su znali zalediti Tusanj !

Ugl dobro je sve ovo ;) ,samo pozitiva :D idemo dalje po bodove u Bjeljinu !

pozdrav i za tebe :D

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 avg 2015, 00:58

sssloboda je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Istina, dali smo gol iz ofsajda i na kraju dobro prosli, ali da su imali bolje sanse za drugi gol od nas? Daj ba SSSloboda, uozbilji se malo. :D

Druze ako se imalo razumijes u fudbal ,nekada mozda igrao , gledao ,dobro salim se malo :D ,ali valjda slozit ces se s ovim?
Mi jesmo imali kod rezultata 1:1 vise prilika ,a prilike traljave nesto nazor sve nide veze , al care na plus 36 su znali zalediti Tusanj !

Ugl dobro je sve ovo ;) ,samo pozitiva :D idemo dalje po bodove u Bjeljinu !

pozdrav i za tebe :D
Najgore od svega toga je sto smo i mi i oni bili losi, a mi smo eto imali par traljavijih prilika, ali postigli gol iz ofsajda pa mozemo i biti zadovoljni bodom na kraju. :mrgreen:
A igrao je Beduin u toj Slobodi (igrao sam i kod Solinasa u klubu sa Mensom, Salkom i ostalom ekipom), kako i ne igrao kad mi 10m stadion od zgrade. :D

Pozdrav razbu
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 17 avg 2015, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.

075 ❤

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 17 avg 2015, 00:58

Opet nas zakinuse za posjetu...pa **** ti oci corave i delegata...
Znamo svi kapacitet zapada corav da pogleda bilo je preko 2500 ljudi..plus sjever oko tri milje usudicu se reci mozda i preko.
Morace i to regulisat kada tada pa da vidimo...
Sarajevu ako nisu dodali 1500 najmanje glavu dajem.
Nema sanse da je na kosevu bilo 7000....mrs picke mater vam **** vise i savezu.
Sloboda je moja nacija

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 avg 2015, 01:00

Sunderland je napisao/la:Opet nas zakinuse za posjetu...pa **** ti oci corave i delegata...
Znamo svi kapacitet zapada corav da pogleda bilo je preko 2500 ljudi..plus sjever oko tri milje usudicu se reci mozda i preko.
Morace i to regulisat kada tada pa da vidimo...
Sarajevu ako nisu dodali 1500 najmanje glavu dajem.
Nema sanse da je na kosevu bilo 7000....mrs picke mater vam **** vise i savezu.
E **** ga brate ispada vas bilo 10.000 a nas 1.000,ne ide to tako druze moj.. govoris da vas kao zakinu za par hiljada a ostalima snizavas,**** te taj kriterij :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 avg 2015, 01:08

Na onako velikom stadionu, Kosevu, je malo teze i procijeniti, ali Pitari se bolje razumiju jer su tamo redovno pa imaju i bolji osjecaj za procijeniti. I na drugom forumu sam citao da je bilo oko 7k, cak i tokom utakmice, prije zvanicne statistike.

Ali Tusanj je relativno malog kapaciteta pa nije tesko procijeniti, a sigurno je bilo preko 2000, dovoljno je samo na netu pogledati fotografiju Zapada, a pred utakmicu se otegao red na biletarnici, a to kod nas i nije cesta pojava :D
Iritiraju ove njihove zvanicne statistike, ali nemam se vise volje nervirati radi gluposti. Ako Azmiru ne smeta, ne smeta ni meni vala.

Nego, sta nam radi Sasa Vugdalic?

075 ❤

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 17 avg 2015, 01:42

Sasa radi na infrastrukturi stadiona.pokusava.

Mortemiz.nemam ja nista protiv vase posjete.vrijedjas se bezveze.
Ako je bilo fala bogu barem neko u ligi odskace.Ali ruku na srce pretjeruju.
4444 je broj stolica na nasem zapadu..opet evo gledam slike ako ondje na zapadu nema 2500 do 3000 ljudi **** plus sjever.i konstantno to rade...u cemu je fazon...
Ali häjde nebitno pozz tebi druze i sve najbolje
Sloboda je moja nacija

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 avg 2015, 09:11

I tebi brate sve najbolje,izvinite na upadu..samo sam htio ono gore napisati
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 17 avg 2015, 11:01

Nista novo za zakidanje broja posjetilaca, naviklo se na to :mrgreen: A realno dosta su umanjili cifru.

p.s. *ebite se sad bez one teme pl prepucavanja :lol:

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 17 avg 2015, 11:17

jel sa Radnikom u subotu, zna li se u koliko sati je to i kako se moze uci recimo ako se ne ide organizovano, mozel se pristupit gostujućoj tribini ?
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 17 avg 2015, 12:47

Mortus je napisao/la:jel sa Radnikom u subotu, zna li se u koliko sati je to i kako se moze uci recimo ako se ne ide organizovano, mozel se pristupit gostujućoj tribini ?
Ako ides privatnim vozilom, samo se prikljuci koloni. Utakmica je u 17:00 h u subotu :)

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 17 avg 2015, 12:48

Ako se igra u Bijeljini,onda imas samo jednu tribinu.Kraj tribine ogradjen za gostujuce navijace,ostalo za domace.Prosle godine nasi su sjedili na domacoj tribini bez problema.
Zlatan Nalić sin tuzlanski

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 17 avg 2015, 13:51

Ne znam zasto vas cudi umanjivanje broja posjetitelja na Tusnju, a nekima se povecava, sve se radi smisljeno i organizovano....u pitanju su sponzori, dakle novac.....sponzori nece ulaziti tamo gdje je prisutan mali broj ljudi. Zna se sve, kome se navlaci i posjeta i titule....samo koga briga za to.....kakva liga i qurac kad jedna Sloboda nema ni jednog svog predstavnika u savezu.......u savezu nam sjede i rade "sportski radnici" koji nisu vidjeli fudbalske utakmice uzivo dok im nisu namjestili da se tu uguze...Strumfovi se bune i u pravu su za ovo i proslo prvenstvo, sto se nisu bunili prije.....ovo ce prvenstvo biti yebeno, nikad bolja prilika za lov u mutnom, pocevsi od sudijske oraganizacije pa do vrhuske NSBiH....biti ce ovdje posla sigurno i za UEFA......a tek je pocelo.
🔴⚫️

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 avg 2015, 14:42

skahic ce biti registrovan za Slobodu do Radnika do Husrefa je ocel igrat a za Kostica se trazi mehanizam ako nista doce na zimu
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.