Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
I ja sam uvijek tog razmisljanja, i ovdje sam nerijetko pisao o tome, moras publici ponuditi nesto da bi ocekivao i od njih posjetu, kupljenu kartu i navijanje.Skver je napisao/la:Ja tebi jedno a ti meni o necem sasvim deseto, napisao sam, za sve treba vrijeme, trud, rad i novac.....kakav FB, dijaspora, treba napraviti ponovo klub, rezultate, sto quraca i faktora koji ce uticati na posjetu......pa jedan pokusaj od kosarkaskog kluba je pratio po 5 hiljada ljudi......ljudi vole fudbal, ali moras napraviti ozracje, prvi ja hocu da se osjecam lijepo u nekom lijepom ambijentu pa bio to stadion, restoran, kafic. Znaju ljudi u Slobodi kako se to radi, za sve je potrebno vrijeme, naravno i novac.Beduin je napisao/la:Gledaj malo realnije, u gradu od 120.000+ stanovnika (da ne brojim okolne gradove, jer i odatle dodje gledalaca na Tusanj) ne moze 5.000 ljudi doci na stadion svakih 14 dana. Nema tu ama bas nikakvog opravdanja, a busamo se u prsa kako je to nas brand, kako smo drzava u drzavi, Sloboda do groba, bla bla... imamo na FB preko 40k ljubitelja, svi komentarisu, hvale, osudjuju, glume trenere, ali Tusanj i dalje prazan zjapi. Sredicemo mi i stadion, mozda i kapacitet povecati, izaci i u Evropu, imat cemo par utakmica od 5-6k i to je nasa realnost. Ali ukinimo onda i FB stranicu, koji ce nam ku rac, ja bih zabranio i da se direktno prenosi Sloboda (osim ako ne plate klubu sasvim pristojnu cifru, 10 hiljada gledaoca X cijena karte, npr., jer ne znam kako uopste stoje kod nas ta TV prava) pa bujrum, ko zeli da gleda Slobodu neka dodje na Tusanj.
I to za dijasporu, iz iskustva ti govorim da dodje raje iz dijaspore, povedu i rodbine odavdje da zajedno odgledaju pa kad se vrate nazad, onda i ti tuzlaci ostaju kod kuce.
Da ne pricam o nasim navijacima, umjesto barem 1000 njih da imamo svaku tekmu, da im se dadnu karte po pristojnoj cijeni i da im se ogradi dio tribine, a ne da na poluvremenu se i ona jadna cifra prepolovi na Sjeveru.
Vidices u Bijeljini da cemo imati opet finu cifru nas, mnogih simpatizera koji smo batalili navijanje na Sjeveru, ranije nekad na Istoku pa kasnije i Zapadu.
Tuzla ima 120k stanovnika koji su se tu prijavili na popisu stanovnista, ali ima sigurno tu jos barem 40.000 ljudi koji su se prijavili u svom rodnom mjestu odakle su dosli u TZ, i to je nazalost veliki finansijski gubitak za grad , jer je prikazano znatno manje stanovnika od stvarne situacije.Claus je napisao/la:Prema preliminarnim rezultatima, Tuzla ima tek nešto više od 120k stanovnika, tako da imaš pravo.Beduin je napisao/la:Ne znam na koje granice Tuzle je mislio taj vijecnik, ali, ako sam u pravu, prema nedavnompopitu stanovnistva Tuzla ima manje ljudi nego prije rata, ili imaju skroz pribliznu cifru.Sunderland je napisao/la:Beduin.
Silom prilika sjedio sam sa jednim gradskim vjecnikom nekako pred onu utakmicu.
Tuzla znaci podrucje nekadasnje opstine ima oko 180 000 ljudi.
Beduin je napisao/la:Istina, dali smo gol iz ofsajda i na kraju dobro prosli, ali da su imali bolje sanse za drugi gol od nas? Daj ba SSSloboda, uozbilji se malo.
Najgore od svega toga je sto smo i mi i oni bili losi, a mi smo eto imali par traljavijih prilika, ali postigli gol iz ofsajda pa mozemo i biti zadovoljni bodom na kraju.sssloboda je napisao/la:Beduin je napisao/la:Istina, dali smo gol iz ofsajda i na kraju dobro prosli, ali da su imali bolje sanse za drugi gol od nas? Daj ba SSSloboda, uozbilji se malo.
Druze ako se imalo razumijes u fudbal ,nekada mozda igrao , gledao ,dobro salim se malo,ali valjda slozit ces se s ovim?
Mi jesmo imali kod rezultata 1:1 vise prilika ,a prilike traljave nesto nazor sve nide veze , al care na plus 36 su znali zalediti Tusanj !
Ugl dobro je sve ovo,samo pozitiva
idemo dalje po bodove u Bjeljinu !
pozdrav i za tebe
E **** ga brate ispada vas bilo 10.000 a nas 1.000,ne ide to tako druze moj.. govoris da vas kao zakinu za par hiljada a ostalima snizavas,**** te taj kriterijSunderland je napisao/la:Opet nas zakinuse za posjetu...pa **** ti oci corave i delegata...
Znamo svi kapacitet zapada corav da pogleda bilo je preko 2500 ljudi..plus sjever oko tri milje usudicu se reci mozda i preko.
Morace i to regulisat kada tada pa da vidimo...
Sarajevu ako nisu dodali 1500 najmanje glavu dajem.
Nema sanse da je na kosevu bilo 7000....mrs picke mater vam **** vise i savezu.
Ako ides privatnim vozilom, samo se prikljuci koloni. Utakmica je u 17:00 h u subotuMortus je napisao/la:jel sa Radnikom u subotu, zna li se u koliko sati je to i kako se moze uci recimo ako se ne ide organizovano, mozel se pristupit gostujućoj tribini ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.