Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

Virtu4l
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2016, 19:34

marconato je napisao/la:Stvarno je glupo sto nije zvao Halilovića, nije bas da se razbacujete krilima... :roll:
Umjesto koga?

Odigrao je ispodprosječnu sezonu u klubu koji je zamalo postao drugoligaš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Lex
Kontakt:

Post Postao/la Lex » 03 jun 2016, 19:44

PRIOPĆENJE KLUBA NAVIJAČA UVIJEK VJERNI

Ogorčeni i zabrinuti, članovi Kluba navijača Uvijek vjerni iskazuju veliku zabrinutost i nezadovoljstvo povodom posljednjih događaja koji su kulminirali još jednom drastičnom kaznom našoj nogometnoj reprezentaciji.

Ne shvaćajući porive da se svojim uzvicima očito namjerno sabotira reprezentacija, kao što ne shvaćamo nerazumljivu i destruktivnu podijeljenost na “ove” i “one”, ili na “sjever” i “jug” odgovorno tvrdimo da je problem s kojim se suočavamo ne samo nogometni ili navijački!

Problem koji tako teško opterećuje našu svetu hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne mogu rješiti ni navijači ma koliko se trudili, ni nogometaši, očito dosad nisu mogli ili htjeli niti političke elite. Ispada pritom da je do reprezentacije malo kome stalo.

E, pa nama je stalo. I te kako! Uoči europske smotre na kojoj će biti mnogo naših navijača i najveći dio članstva “Uvijek vjerni” – ovakva kazna djeluje i otriježnjujuće i upozoravajuće. Hrvatskoj reprezentaciji se može dogoditi da kao zarobljenik nekoliko huligana bude čak i izbačena s prvenstva u Francuskoj. Kazna koju je reprezentacija zadobila oštro je upozorenje.

Društvo se dosad uopće nije sustavno suočavalo s ovim problemom, koji nije ni nogometni, ni sigurnosni, već upravo – društveni! S ovakvim niskim udarom prema reprezentaciji koje uz politiku društvo ne sankcionira čime smo praktički svi taoci onih kojima do Hrvatske uopće nije stalo.

Kao što nisu navijači iscrtali nacistički simbol na poljudskom stadionu, a što su bludni politikanti koristili da bi se ocrnili baš navijači, tako ni pokliči kojima upropaštavamo hrvatsku reprezentaciju nisu djelo navijača nego onih koji “love u mutnom”. I jednostavno ne vole Hrvatsku, reprezentaciju, naše društvo i naše vrijednosti.

Došli smo do ruba ponora, a na svima nama je da ne napravimo korak naprijed.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 04 jun 2016, 10:21

Virtu4l je napisao/la:
marconato je napisao/la:Stvarno je glupo sto nije zvao Halilovića, nije bas da se razbacujete krilima... :roll:
Umjesto koga?

Odigrao je ispodprosječnu sezonu u klubu koji je zamalo postao drugoligaš.
Umjesto Ćorića recimo! Ovde Perišiću i Pjaci ne vidim alternativu za krilnu poziciju, sve igraci na slican kalup, play-vi ili dmf-ovi...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jun 2016, 11:35

marconato je napisao/la:Umjesto Ćorića recimo!
Sve je to u pet deka, procjena selektora. Jasno je da se Ćoriću diže cijena, ali nije ni Halilović briljirao, tako da je sasvim svejedno koga je pozvao. Čisto sumnjam da bi i Halilović dobio i minut u Francuskoj.
Voli te tvoje Sarajevo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 04 jun 2016, 12:13

Ne moze biti nikako u pet deka kada jedan igra primeru, drugi hnl i pri tome imaju slican ucinak + kada na raspolaganju imas samo 2 klasicna krila... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jun 2016, 13:29

Jedan igra u najboljem timu HNL, a drugi u ekipi koja se bori za opstanak u Primeri i nije ni blizu nivoa koji se od njega ocekuje, cak ni tu vise nije standardan, plus ima dug jezik.
Voli te tvoje Sarajevo.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 jun 2016, 13:43

Kakva rasprava, pa Ćorić je ispred jer mu treba podić cijenu, Halilovićev voz je prošao što se toga tiče.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 04 jun 2016, 14:09

Zaista je sramotno i nedopustivo sve ovo što se dešava u HNS-u zadnjih nekoliko godina. Šteta je prije svega zbog navijača i ekipe koja ima potencijal za velike domete. Mislim da će se sve to promijeniti kako treba, jer ovako ne može biti još dugo, tj. shvatit će i oni koji ne znaju ili ne žele znati ko je odgovoran za ovakvo stanje.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jun 2016, 14:09

Lillard je napisao/la:Kakva rasprava, pa Ćorić je ispred jer mu treba podić cijenu, Halilovićev voz je prošao što se toga tiče.
Svaka reprezentacija u regionu ima bazu od 15-16 igraca koji uglavnom moraju dobiti poziv, oni se izdvajaju. Ostale dijele nijanse i pozivaju se iz ovih ili onih razloga, izmedju ostalog i tog sto si ti naveo, ali generalno ih kvalitativno dijele bukvalno nijanse.

Rijetko ce neko od njih donijeti prevagu ili cak dobiti minutazu.
Voli te tvoje Sarajevo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 04 jun 2016, 14:23

Virtu4l je napisao/la: Svaka reprezentacija u regionu ima bazu od 15-16 igraca koji uglavnom moraju dobiti poziv, oni se izdvajaju.
Izuzev Srbije, tu ni Matić, Ljajić, Tadić...nisu sigurni ;)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 jun 2016, 15:02

Halilović više nego solidna sezona u najjačoj europskoj ligi,2.346 odigranih minuta.Čorić gotovo pa 1000 manje u HNLu plus ispred njega je u reprezentaciji 5 igrača dok bi Halilović bio sasvim ozbiljna opcija s klupe i onda se netko usudi izvaliti kako nema nikih problema u ovom izboru :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 jun 2016, 17:22

Ni ti sa svojim trollanjem o krimosu Mamicu nisi puno bolji. Il ga stvarno podrzavas, ne znam sta je gore.
Al ove male mangupe koji nisu sposobni da dvije slozene recenice napisu u jednom postu a itekako su sposobni da ovako nisko udaraju, bih banovao bez razmisljanja.
Izvinjavam se na off topicu.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 jun 2016, 18:38

Kajzer10 je napisao/la:Ni ti sa svojim trollanjem o krimosu Mamicu nisi puno bolji. Il ga stvarno podrzavas, ne znam sta je gore.
Al ove male mangupe koji nisu sposobni da dvije slozene recenice napisu u jednom postu a itekako su sposobni da ovako nisko udaraju, bih banovao bez razmisljanja.
Izvinjavam se na off topicu.
Samo odgovaram istom mjerom jer provocira. Ko zna moje upise otprije, zna šta mislim o BiH i da reprezentaciji želim sve najbolje.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Pantarei79
Kontakt:

Post Postao/la Pantarei79 » 04 jun 2016, 21:08

Što Čačke nabija statistiku na San Marinu. Koliko ovaj Ćosić lupeta :facepalm: Treba mu zabraniti komentiranje.
Čovjek ima pravo na drugog čovjeka gledati svisoka, samo ako mu pomaže da ustane.
G. Marquez

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 jun 2016, 23:17

Ima li euforije?

Od naših komentatora jedini koji valja je Šapit.Veliki gospodin i još zna znanje.Šteta samo što u studiju za vrijeme prvenstva ovog puta neće biti Prosinečkog.
slika
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 jun 2016, 23:20

slika
:mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 jun 2016, 23:25

Bila je ona slika...na jednoj strani TVa Mila,a na drugoj Štimac (čini mi se) prekriven plahtom :rol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jun 2016, 23:33

Kajzer10 je napisao/la:Ni ti sa svojim trollanjem o krimosu Mamicu nisi puno bolji. Il ga stvarno podrzavas, ne znam sta je gore.
Za mene koji sve to gledam sa strane, Mamić radi odličan posao. Čovjek je na čelu kluba koji je institucija za sve klubove u regionu, ima rezultate, ostvaruje astronomske transfere, niže titulu za titulom, valjda je to ono što bi trebalo zanimati svakog navijača. Mislim da Dinamo ne može mnogo bolje od ovoga, stepenica više bi bio prolazak grupa u LP i to je plafon za svaku ekipu u regiji. Sviđa mi se to što ne podliježe pritisku huligana, koji nisu navikli da im se neko suprotstavlja i koji uglavnom rade što im je volja. Za sve ostalo ima država, tužilaštvo, pa ako je griješio, oni će to procesuirati, a ne horsaši i krimosi u pokušaju.

Dominacija Dinama u HNL je nešto nevjerovatno i to je zaista fenomen. Organizacijski su isto tako nedodirljivi u regiji i gdje god pogledaš, Dinamo je visoko podigao letvicu.

Ali pazi, ja navijam za Željezničar, nemam dodirnih tački sa Dinamom osim što pratim Armina Hodžića. Vjerujem da će sve ovo isto napisati svako ko je sa 'ove' strane.
Voli te tvoje Sarajevo.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 jun 2016, 23:35

slika

slika
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 jun 2016, 23:45

Virtu4l je napisao/la:
Za mene koji sve to gledam sa strane, Mamić radi odličan posao. Čovjek je na čelu kluba koji je institucija za sve klubove u regionu, ima rezultate, ostvaruje astronomske transfere, niže titulu za titulom, valjda je to ono što bi trebalo zanimati svakog navijača. Mislim da Dinamo ne može mnogo bolje od ovoga, stepenica više bi bio prolazak grupa u LP i to je plafon za svaku ekipu u regiji. Sviđa mi se to što ne podliježe pritisku huligana, koji nisu navikli da im se neko suprotstavlja i koji uglavnom rade što im je volja. Za sve ostalo ima država, tužilaštvo, pa ako je griješio, oni će to procesuirati, a ne horsaši i krimosi u pokušaju.

Dominacija Dinama u HNL je nešto nevjerovatno i to je zaista fenomen. Organizacijski su isto tako nedodirljivi u regiji i gdje god pogledaš, Dinamo je visoko podigao letvicu.

Ali pazi, ja navijam za Željezničar, nemam dodirnih tački sa Dinamom osim što pratim Armina Hodžića. Vjerujem da će sve ovo isto napisati svako ko je sa 'ove' strane.
Ovoliku hrpu gluposti više se ne usude napisati ni najzagriženiji Tatticari :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.