La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Consigliere
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Consigliere » 07 jul 2013, 12:35

Zasto je Granada ovako naklonjena Realu?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 jul 2013, 17:46

Consigliere je napisao/la:Zasto je Granada ovako naklonjena Realu?
U kom smislu mislis?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 08 jul 2013, 21:32

Granada je dovela Douglasa Santosa, 19-godisnjeg lijevog beka koji vec kuca na vrata prvom timu Brazila.

Mnogo dobar posao zasada u Granadi.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 08 jul 2013, 21:38

juznjak> je napisao/la:
U kom smislu mislis?
63% navijaca simpatise Real a nema ga medju 3 najmrza. Vise od Getafea :D
Plus, najbolji igrac svih vremena im Raul. Jos samo Realu i Getafeu.
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 09 jul 2013, 10:14

Jose Manuel Casado potpisao za Levante.Riječ je o lijevom beku koji je igrao prošle sezone za Rayo :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 09 jul 2013, 12:48

la liga pocinje 17.augusta

prvo kolo

barca-levante
real-betis
valencia -malaga
sevilla-atletico
valladolid-atletic
osasuna -granada
sociedad-getafe
celta-espanol
rayo-elche
almeria-villareal

odma nekoliko interesantnih duela,derbija

el clasico igra se 27.oktobra na nou campu,na bernabeu se igra 23.marta
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 09 jul 2013, 12:55

slika

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 jul 2013, 13:42

Adi_Zepce je napisao/la:Jose Manuel Casado potpisao za Levante.Riječ je o lijevom beku koji je igrao prošle sezone za Rayo :)
Dobar bek i pravi nasljednik vremesnom Junfranu . Fino su se pojacali na svim pozicjama .
Odbrana beton s Vyntrom i Navarrom kao stoperima ,bekovi Lell i Casado :o sredina sa Ivanschitzom i Iborrom , krila Xumetra i Sergio Pinto, u napadu je Baral i ako dodje Chamak bice to jedna ekstra ekipa . :mrgreen:
Consigliere je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:
U kom smislu mislis?

Ja ovo uopste ni ne shvatam kao nesto ozbiljno niti mjerodavno da se po ovome zakljucuje ciji navijaci simpatisu koje klubove. Prvo . Sigurno da recimo u ime navijaca Atletica nije glasalo 100% navijaca Atletica . ;) Drugo . Kako nekome npr :Real moze biti drugi omiljeni klub nekim navijacima ,a u isto vrijeme i drugi,treci najomrazeniji :? . Glupost zesca. 8-)
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 09 jul 2013, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 09 jul 2013, 13:46

El clasico u desetom kolu. Steta za nedojebane lobotomce, za njih bolje da je u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva. Da muku odgadjaju sto je vise moguce budimo realni.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 09 jul 2013, 13:57

juznjak> je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:

Ja ovo uopste ni ne shvatam kao nesto ozbiljno niti mjerodavno da se po ovome zakljucuje ciji navijaci simpatisu koje klubove. Prvo . Sigurno da recimo u ime navijaca Atletica nije glasalo 100% navijaca Atletica . ;) Drugo . Kako nekome npr :Real moze biti drugi omiljeni klub nekim navijacima ,a u isto vrijeme i drugi,treci najomrazeniji :? . Glupost zesca. 8-)
Pa, ne mora znacit. Vidis da su i medju omiljenim i omrazenim klubovima, osim lokalnih rivala, uglavnom Barcelona, Real, Valencia i Atletico. Znaci najveci klubovi u zemlji. Klubovi koji ti pored tvog kluba prvi izazovu neku emociju, sad pozitivnu ili negativnu. Ipak se radi o klubovima koji igraju najvece utakmice u sezoni, recimo, zavrsnice Lige Prvaka, Finale Kupova... Izaberes stranu da je zanimljivije gledat' :D
A, zacudile su me visoke brojke za Granadu prema Realu. Sve ostalo mi je nekako ocekivano...

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 09 jul 2013, 21:16

slika
gio dos santos novi igrac villareala ,dobar posao zute podmornice ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 jul 2013, 13:01

sevilla dovela napadaca iz belgije (club brugge) Carlosa Baccu,koji je u zadnjoj sezoni u 44 utakmice postigao 28 golova

rayo vallecano doveo nery castilla iz pachuce

oriol romeu blizu dogovora sa valencijom

MES QUE UN CLUB !!!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 10 jul 2013, 13:08

Nery Castillo, to onaj za Mexico što je igro na Copa America 2009, trebo u City preć, al nije mogo zbog licence pa potpiso za Olympiacos ?
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 jul 2013, 13:31

Dex je napisao/la:Nery Castillo, to onaj za Mexico što je igro na Copa America 2009, trebo u City preć, al nije mogo zbog licence pa potpiso za Olympiacos ?
ja jaa :D

MES QUE UN CLUB !!!

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 11 jul 2013, 02:35

slika

Danas se napunjava ravno sest godina, jedan mjesec i dva dana od Tamudaza vol. 1. slika

slika
S lijepim uspomenema se sjecamo tog dana. slika
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 jul 2013, 11:41

Sugavi Haris Seferovic potpisao za Errealu . Proslu sezonu proveo u Novari na posudbi gdje je u 18 tekmi zabio 10 golova.
Dobar napadac . Mlad, dobro igra s obje noge,s tim da mu je ljeva nesto jaca ... ima dobar skok i sut i odlican osjecaj za prostor. Moze izrasti u klasnog napadaca . Dobar transfer cisto radi sirine na klupi . Jos pogotovo sto im se drugi napadac Ifran teze povrijedio, tako da im je ovo dobar potez .

A transfer koji me malo iznenadio je onaj Escudera iz Schalkea u Getafe. On je drugu polovinu sezone proveo na posudbi u Getafeu gdje je mene licno odusevio , stoga sam ocekivao da ga Schalke po zavrku sezone odmah vrati pod svoje, medjutim Getafe ga je otkupio za neku smjesnu cifru od pola miliona . Odlican posao Gete . Sada imaju odlicno pokrivene bekovske pozicije u Valeri i Escuderu 8-) .

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 11 jul 2013, 13:40

Lagano ove sezone ući maksimalno ozbiljno, s nadom da naši napadači neće malom Atleticu opet donijeti pokoju kanticu za njihove police.

Drago mi je što ćemo Barcu trpati već u desetom kolu.

Međutim, iskreno me više zanima kad je taj famozni El Derbi, koji je izgubio značenje ima nekih 15 godina...
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 12 jul 2013, 11:46

Kako je Real (pravi) opljackao ove iz Madrida :lol: . Na kraju Illara ce ih kostati 30+8 miliona PDV-a. Kosta vise od Gundogana,Thiaga ili Isca. Nema nijedan nastup za seniorsku repku Furije iako ima 23 godine.
Mislim da je dobar igrac koji Ima sve predispozicije da postane dobar zadnji vezni, ali i talenta ka igri prema naprijed. Ali cijena je pretjerana i skroz nerealna ,na kraju da li ce biti profitabilan vrijeme ce pokazati.

Ipak, kod Sociedada meni je uvijek vise paznje privlacio Ruben Pardo.
iako jos uvijek nije dokazan koliko i Illara . Ove sezone ocekujem od njega da pokaze sav potencijal nakon odlaska Illare. Posto nemaju dugovanja ocekujem da pametno uloze ove pare i pojacaju se za LP.
Nadam se da ce dovesti Matiasa Suareza .

Inace ,Rafinha u Celti na posudbi .

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 12 jul 2013, 14:37

Teško ce dovesti Real Sociedad još jednog napadača.Ima Aggiretexe,Seferović i Ifran.Poziciju napadača može još i Carlos Vela da igra.Mogli bi dovesti jednog ofanzivnog veznog da malo pojacaju konkurenciju imaju Prieta,Velu,Griezmam,Chory Castro i Zurutuzu no medjutim od svih njih jedino Prieto i Zurutuza igraju klasnicnog "playmakera" dok su ostali bočni.I Prietu i Zurutuzi to nije prirodna pozicija.Zbog toga mislim da ce tu da dovedu jednog ofanzivca.Što se odbrane tiče i tu bi mogao doci 1 stoper jer je prije sezone bilo govora o pojačanjima.Uglavnom očekujem jak Real Sociedad jer ova generacija iako na lošiji rezultat od one prije 10 godina ima "konkurenciju" u ekipi i dosta igrača koji mogu da igraju na visokom nivou.Očekujem ih opet u borbi za Ligu prvaka.

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 12 jul 2013, 16:38

juznjak> je napisao/la:Kako je Real (pravi) opljackao ove iz Madrida :lol: . Na kraju Illara ce ih kostati 30+8 miliona PDV-a. Kosta vise od Gundogana,Thiaga ili Isca. Nema nijedan nastup za seniorsku repku Furije iako ima 23 godine.
Mislim da je dobar igrac koji Ima sve predispozicije da postane dobar zadnji vezni, ali i talenta ka igri prema naprijed. Ali cijena je pretjerana i skroz nerealna ,na kraju da li ce biti profitabilan vrijeme ce pokazati.
U čemu je problem? Jedan Real sebi može priuštiti skupa pojačanja.
2012/2013

Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.