Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko
Re: Real Madrid C.F.
Pa svi mi znamo da se madiridista zayebo, ili nije upucen u te stvari. I sta sad treba ponavljat to na svakoj stranici?
Od kad je transfer ozvanicen smarata ovdje o parama, dresovima, zemljistu i sta sve ne.
Popustite malo.
Od kad je transfer ozvanicen smarata ovdje o parama, dresovima, zemljistu i sta sve ne.
Popustite malo.
Jbt ko da smo na forumu ekonomskog fakulteta,sve strucnjaci..Ne moze se vise raspravljat o fubalu,igracima
Sasvim glupo razmišljanje... Sve je u zavisnosti od dogovora. Adidas uzima procenat... Pogledaj naprimjer Audi koji svake godine daje igračima RMD automobile. Šta misliš da oni njima daju 50% sniženje. Po tvom razmišljanu ako ne uzimaš procenat nemaš nikakve koristi. Audi je dovoljna reklama kad neki čovjek vidi da Ronaldo po gradu vozi Audi... Pogledaj pumu, Arsenalu nude finacijsku pomoć samo da kupe Balottelia...Kada Balotelii promijeni sredinu, automatski i Puma dobiva finacijsku računici. Pumu je još više privukla ova investicaja jer oni već posluju sa Arsenalom.. Nije sve ni u procentima.BigBigBang je napisao/la:Pa naravno, sasvim je logicno da adidas daje lupam 50 miliona eura godisnje realu za sponzorstvo i onda u svojim fabrikama od svojih troskova naprave dres i distribuiraju ga u cijelom svijetu i prodaju ga u svojim shopovima i zaradu od prodaje daju Realumadridist je napisao/la:Jel te ovaj transfer stopera opio ili nas sam trollašxaviesta je napisao/la:Ma ne, Realu ide a adidasu samo neki simboličan dio..
Prodaja dresova je važna stavka u budžetu svakog kluba i nema veze sa reklamom na dresu ili opremom koju igrači nose.Adidas plaća Madridu da nosi njegovu opremu a ne yebena prava na prodaju dresova Madrida.![]()
huamana neka kompanija ne gledaju profit
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"
Navas se oprostio od kluba i bit ce zadnje pojacanje reala za ovu sezonu. Nista od marca 

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
Jos Xabier nije rekao posljednju rijecsuhi je napisao/la:Navas se oprostio od kluba i bit ce zadnje pojacanje reala za ovu sezonu. Nista od marca

Marco dolazi dogodine. PSG ce sigurno krenuti po Pogbu, a mi cemo im velikodusno omoguciti da ispostuju FFP kupujuci Marca za jedno 40 miliona.

ma to klub prosipa politiku dovest ce real jos 2 ili 3 igraca,,samo sto mozda nece biti zvucna imena kao james,,kroos,,,suhi je napisao/la:Navas se oprostio od kluba i bit ce zadnje pojacanje reala za ovu sezonu. Nista od marca

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Prodaja dresova nema veze sa reklamom na dresu,šta tu nije jasno?BigBigBang je napisao/la:Pa naravno, sasvim je logicno da adidas daje lupam 50 miliona eura godisnje realu za sponzorstvo i onda u svojim fabrikama od svojih troskova naprave dres i distribuiraju ga u cijelom svijetu i prodaju ga u svojim shopovima i zaradu od prodaje daju Realumadridist je napisao/la:Jel te ovaj transfer stopera opio ili nas sam trollašxaviesta je napisao/la:Ma ne, Realu ide a adidasu samo neki simboličan dio..
Prodaja dresova je važna stavka u budžetu svakog kluba i nema veze sa reklamom na dresu ili opremom koju igrači nose.Adidas plaća Madridu da nosi njegovu opremu a ne yebena prava na prodaju dresova Madrida.![]()
huamana neka kompanija ne gledaju profit
Klub potpisuje sponzorski ugovor za reklamu na dresu neovisno o tome ko proizvodi dres.
Adidas plaća Madridu zato što je to reklama a ne zato da bi monopolizovao pravo na dresove Real Madrida,nemam egzaktne podatke ali nema teorije da Madrid nema golemi udio u tom kolaču od prodaje dresova.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Nemaš ti pojma, a ne egzaktne podatke.
-
- Kontakt:
Hahahahaha cuj reklama na dresu
od prodaje dresova dominantnu zaradu ima adidas ostalu sicu podjele igrac i klub ovisno o tome kako su se dogovorili. Ej reklama na dresu on racuna sponzorstvo adidasa, pa sto bi onda placali toliko novca ako je samo reklama na dresu zar im nije isplativije da puste nekom drugom proizvodjacu da proizvodi dresove i prodaje ih i daje svu zaradu od prodaje Realu a da adidas za manje para zakupi ono mjesto na dresu gdje je Fly Emirates
ako je to samo reklama ko sto ti kazes
Isplati im se u vise nacina, jeftinije je kupiti reklamu naprijed, veci logo bolje se vidi a jos ne mroaju proizvoditi i distribuirati dresove sirom svijeta

Pa jedan od glavnih razlgoa proizvodjaca opreme koji daju toliko novca klubovima je taj da prodaju dresove i ostale rekvizite sa logom kluba kojeg sponzorisu.

Pa jedan od glavnih razlgoa proizvodjaca opreme koji daju toliko novca klubovima je taj da prodaju dresove i ostale rekvizite sa logom kluba kojeg sponzorisu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Adidas dobiva sigurno nekih 80-85%.
Ne sve , jer klubovi imaju neki profit.
To je bio fazon ovog monstroznog Unitedovog ugovora
gdje 100% zarade od prodaje dresova zadrzava adidas.
Dobit ce i Real od prodaje solidan dio , barem za njegovu platu da se razumijemo.
Al 30+ mil. koji placa adidas je glavni izvor ipak.
Ne sve , jer klubovi imaju neki profit.
To je bio fazon ovog monstroznog Unitedovog ugovora
gdje 100% zarade od prodaje dresova zadrzava adidas.
Dobit ce i Real od prodaje solidan dio , barem za njegovu platu da se razumijemo.
Al 30+ mil. koji placa adidas je glavni izvor ipak.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
A 15-20 % od 1,4 miliona dresova godišnje je sića zar ne
plus tih 30 i kusur miliona godišnje.

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Opet Raul o Unitedu, drži se ti Reala 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Stalkujes merio_Ferdy88 je napisao/la:Opet Raul o Unitedu, drži se ti Reala

Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Izgleda da je pao dogovor sa PSG u vezi DiMaria-e...
Postovanje treba zaraditi.
Ovdje se opet brine o parama Real Madrida.
Koliko su neki ljudi glupi to je da ne povjerujes.

Koliko su neki ljudi glupi to je da ne povjerujes.

- tyler durden
- Kontakt:
Spanish press are reporting that Real Madrid sold 50,000 James Rodriguez shirts yesterda

Mi mozemo samo nagadjati koliko ko dobije,proda,zaradi i sl. . Ono sto je sigurno je da real ostvaruje plus svake godine neovisno o tome koliko potrosi i racunica uvijek postoji. A ovi sto ne mogu da trose ili sto igraci nece da idu kod njih mogu da pate i dalje,ocekujemo i dogodine neki transfer od 100M 

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho
pa zar nije 100 % realovo od dresova, otkud sad 15 %madridist je napisao/la:A 15-20 % od 1,4 miliona dresova godišnje je sića zar neplus tih 30 i kusur miliona godišnje.

sto volim ovako kad se neko pravi pametan pa na kraju ko pokiso kad skonta koliko je ofulo

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
kad_kako je napisao/la:Izgleda da je pao dogovor sa PSG u vezi DiMaria-e...

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Dobro ba jesi naporan u **** krasni jedan napiše drugačije ti opra, lijepo ti je napisao 15-20% i opet se ostvari profit . I nadoknadi se prodajom dresova više od pola transfera u nekim slučajevima i cijeli. Jako dobra marketinška stvar !barca_87 je napisao/la:pa zar nije 100 % realovo od dresova, otkud sad 15 %madridist je napisao/la:A 15-20 % od 1,4 miliona dresova godišnje je sića zar neplus tih 30 i kusur miliona godišnje.
![]()
![]()
![]()
sto volim ovako kad se neko pravi pametan pa na kraju ko pokiso kad skonta koliko je ofulo
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.