Da li je neko gledao video ovog brata što je preživio pad aviona? Na ovom videu nakon pada, da li je neko primjetio na repu aviona, da li su ono rupe od metaka?
Sad čitam negdje valjda je ruska vojska pucala na avion, a i na videu se meni čini da su rupe od metaka na repu...
Jasno je da je pogodjen.Pretpostavljam da su ostali bez hidraulike koja se nalazi u repu aviona,bez toga niko nikada nije uspjesno spustio avion.
Svaka čast pilotima koliko je života spašeno
Ma početku videa se jasno vidi kako je avion naglo gubio visinu i krenuo padati , sreća pa su to izvukli da nisu svi bi poginuli ...
Sve sto se pise o vozacima iz dijaspore se moze primjeniti na bilo koje drustvo u kojem je obrazac selektivno provodjenje zakona, gdje se krsenje zakona ne kaznjava na nacin na koji bi trebalo i isto tako ne procesuiraju pojedinci neovisno o njihovom polozaju u drustvu ciji su dio. Visok nivo korupcije dozvoljava impulsivna djelovanja koja nemaju veze sa razumom i empatijom.
Naravno da ce isti pojedinci koji su dio drugoga drustva u medjuvremenu postali, nastojati da se prilagode sistemu koji kaznjava impulsivnu voznju i manjak empatije. Malo je pojedinaca koji ce uciniti odredjenu stvar zato sto je ispravna a ne zato sto stoji zakon iza njega sa metodama koje ga tjeraju da bude civilizovan. To sto su ti pojedinci i dio bosanske dijaspore je igra slucaja. Mada naravno ne bih nijekao da postoji mnogo pojedinaca koji sticanjem bilo kakve vrste financijske stabilnosti smatraju sebe klasom viseg reda u odnosu na drustvo u kojem financijska stabilnost nije pravilo.
Potrebno je prepoznati razliku izmedju korelacije i uzrocnosti. Jako bitno.
Najsmjesnija je to prica svakako, ko da nijemci ne bi bili stoka ili zapravo bilo ko da im Zakon to dopusta. Po dzepu dobijes i nema vise. Dakle kriva je opet drzava sto ne radi svoj posao i ne kaznjava takve ljude, cija je to kultura i ponasanje svakako iz kuce a ne mjesta gdje trenutno zivi.
Ovdje je recimo kazna za snijeg na krovu auta, ako ne ocistis 25 eura. A ako ostavis da ti motor radi dok si ti van auta i cistis snijeg onda kazna vec ide do 200 eura. Pa ti izvoli, mislis da nijemci ne dobiju te kazne? To sto je neko rodjen u EU ne cini ga to odmah civilizovanim gradjanom.
Postoje zakoni i pravila i to se postuje.
Nadji mi dva čovjeka da su platili te tvoje kazne,ne kažem u zakonu postoje te odredbe,Al za 8 godina nit sam očistio snijeg sa krova,nit sam krenuo sa autom odmah čim ga startujem,ostavim uvijek laganica odradi,nikad kazne dobio nisam,čak u par navrata pored policije vozio,na autu još uvijek snijega. Previše stvaraš ljudima neku lažnu sliku o Njemačkoj,Njemačka je u banani teškoj,o Njemačkoj kao nekoj idealno zemlji se može pričati samo u prošlom vremenu.
Da li je neko gledao video ovog brata što je preživio pad aviona? Na ovom videu nakon pada, da li je neko primjetio na repu aviona, da li su ono rupe od metaka?
Sad čitam negdje valjda je ruska vojska pucala na avion, a i na videu se meni čini da su rupe od metaka na repu...
Jasno je da je pogodjen.Pretpostavljam da su ostali bez hidraulike koja se nalazi u repu aviona,bez toga niko nikada nije uspjesno spustio avion.
Svaka čast pilotima koliko je života spašeno
Ma početku videa se jasno vidi kako je avion naglo gubio visinu i krenuo padati , sreća pa su to izvukli da nisu svi bi poginuli ...
Čisto sumnjam da je bird strike u pitanju. Ne znam je li normalno da u takvom slučaju motor samo stane, bez dima, vatre, osciliranja obrtaja (surging) itd..
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Kod nas u TK su veliki problemi.
U Tupkovicu, selo 15km od Zivinica kod djeda mi pola kuce ima struju, pola nema.
Onda Sjever naselje pored Zivinica isto dodje struja 10 minuta pa nestane 2 sata, kazu preopterecenje, iskace osigurac na trafou.
Okej ali zasto si spojio toliko potrosaca na trafo. Nije problem uzet pare za prikljucak, a za poslije cemo vidjet sta cemo kad budu problemi.
Onda na dosta mjesta i napon nedovoljan, upalis sijelicu ona zmirka ili slabije svijetli.
I nisu potrosaci odgovorni za prohodnost do dalekovoda...
Jos uvijek je puno drvenih zastarjelih skoro upalih bandera medjutim ljeti to ko slabo pregleda i razmislja o zamjenii istih.
Kao u vecini situacija samo razmisljamo kada se nesto desi.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
Zivio blizu mene u ratu (bio on kod tetke u stanu), druzili se, fin decko i ljudina u svakom pogledu.
Koronu jedva prezivio, mislim da je cak i na respiratoru bio.
Jos ga traze, ali mescini da ga je zameo snijeg
Nije mi jasno kako su mogli poslati momka na vrh Bjelašnice u trenutku najveće oluje gdje je vidljivost pola metra i vjetrovi preko 80kmph.Zar nisu mogli sačekati dan i otići gore kad se smirila situacija.Ovako je momak vjerovatno platio glavom nečiju nesposobnost.
U Tupkovicu, selo 15km od Zivinica kod djeda mi pola kuce ima struju, pola nema.
Onda Sjever naselje pored Zivinica isto dodje struja 10 minuta pa nestane 2 sata, kazu preopterecenje, iskace osigurac na trafou.
Okej ali zasto si spojio toliko potrosaca na trafo. Nije problem uzet pare za prikljucak, a za poslije cemo vidjet sta cemo kad budu problemi.
Onda na dosta mjesta i napon nedovoljan, upalis sijelicu ona zmirka ili slabije svijetli.
Jos uvijek je puno drvenih zastarjelih skoro upalih bandera medjutim ljeti to ko slabo pregleda i razmislja o zamjenii istih.
Je li moguće da Bosna ovoliko kaska za Hercegovinom po pitanju tog nekog kvaliteta života? Posebno za Zapadnom Hercegovinom. Hajde na stranu vozni park , uređenje, kuće i to što je na dosta višem nivou u Hercegovini, ali ovi osnovni životni uvjeti . Struja, voda ,komunalije. Pa ne pamtim da je po Hercegovini bilo nekog dužeg prekida opskrbe struje , ili nestanka vode , problema sa odvozom smeća, nekim zagađenjima i slicno. Pa evo uzmimo za primjer i privatne firme koje imaju koliko toliko obrazovan kadar za razliku ovih u Bosni , radnik je opet u priliku zaštićen, odavno nema nekih štrajkove, neuplacenih doprinosa i slicno kao što je slučaj sa Bosnom.
Ma taj dio Bosne i Hercegovine mislim na Posusje,Siroki,Citluk Grude sta znam je dosta rijetko naseljen.Nema puno potrosaca,a nema ni velikih vremenskih nepogoda.Drugo je Bosna gdje tuzlanski kanton ima 50tak hiljada stanovnika vise nego zajedno hercegovacko neretvanski,zapadno hercegovacki i kanton 10.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 26 dec 2024, 18:25, ukupno mijenjano 2 puta.
Je li moguće da Bosna ovoliko kaska za Hercegovinom po pitanju tog nekog kvaliteta života? Posebno za Zapadnom Hercegovinom. Hajde na stranu vozni park , uređenje, kuće i to što je na dosta višem nivou u Hercegovini, ali ovi osnovni životni uvjeti . Struja, voda ,komunalije. Pa ne pamtim da je po Hercegovini bilo nekog dužeg prekida opskrbe struje , ili nestanka vode , problema sa odvozom smeća, nekim zagađenjima i slicno. Pa evo uzmimo za primjer i privatne firme koje imaju koliko toliko obrazovan kadar za razliku ovih u Bosni , radnik je opet u priliku zaštićen, odavno nema nekih štrajkove, neuplacenih doprinosa i slicno kao što je slučaj sa Bosnom.
A druze u te price Covic ne vjeruje.
Ovaj eto vjeruje. Lik ce u svakom postu naci nesto s cime ce uporediti Bosnu i Hercegovinu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Pa normalno da nema dolje nestanka struje kad puno rjedje snijeg i pada nego u Bosni.
U Americi struje zbog snijega i mecave zna nestati po par dana, pa je li i oni kaskaju za Hercegovinom?
Normalno da im je i standard bolji kad ih je pola usko povezano sa politikom što u BiH što u Hrvatskoj.
Daj Sandzaku i Bošnjacima neki vid autonomije i konstitutivnost kakvu imaju Hrvati u BiH i biće Dubai za ostatak Srbije. Gdje još na svijetu ima da glas jednog čovjeka vrijedi pet puta manje od glasa drugog čovjeka a žive u istoj državi.
Ovaj komentar nije poenta mog posta. Kad vec spominjes neke stvari, uzmi samo ovo oko neuplacenih doprinisa i Aluminij i toliko o zastiti radnika.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
ja živio blizu sjevera u zivinicama godinu i po'
Nikad nisam probleme sa strujom imao
mislim, ono standardno. ima-ima, nema-nema. možda je do potrošača
Do potrosaca i jeste, preoptereceno. Trafo opterecen, i na njemu iskace osigurac.
Medjutim postavlja se pitanje zasto se toliko potrosaca prikljucilo ako je trebala druga trafostanica?
(İbn Qajjim)
Taj dio oko zapadne Hercegovine uopće nije slabo naseljen, slabo naseljen je Livanjski dio ili Istočna Hercegovina, a isto tako nije istina da nema vremenskih nepogoda . Udari vjetra su dosta jaki , i ako imaš više potrošača bilo bi logicno da imaš jaču opskrbnu mrežu. O čemu vi.