Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Goalgetter
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Goalgetter » 19 apr 2011, 22:31

Nakon Trainerkarusella, sad se poceo vrtiti i Torwartkarusell :mrgreen:
Neuer ce po svemu u sudeci u Bayern, zatim bi Wiese trebao napustiti Bremen, i pojacati Schalke.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 20 apr 2011, 18:27

koan wiese!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 apr 2011, 21:08

gruezi je napisao/la:koan wiese!
Pa dobro, ova izjava ti je vise za Schalkeove teme, nego za ove, ali kako god. :D
Wiese nije nimalo los golman, stavise dosta kvalitetan, pun iskustva. Mogao bi biti zamjena za Neuera, iako je po kvaliteti slabiji od novog Bavarca. :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 apr 2011, 01:15

Veceras je Hannover na gostovanju kod Freiburga dosao do nove rutinske pobjede i tako privremeno zauzeo trecu poziciju koju ce nadam se Bayern vratiti u Subotu nakon utakmice protiv Eintrachta u Frankfurtu. Strijelci za Hannover su bili Abdelloue, Schlaudraff i Rausch dok je pocasni pogodak za ekipu Freiburga - kojima je ovo bio drugi uzastopni poraz - postigao bivsi igrac Hannover Jan Rosenthal.

Sto se "Cvajte" tice nakon vecerasnjeg kiksa Bochuma u Ponedeljak navecer bi mogli dobiti prvu ekipu koja ce obezbijediti ulazak u Bundesligu, a to je Hertha BSC koja bi jedinim bodom na gostovanju kod Duisburga i teoretski obezbijedila ulazak u drustvo najboljih, a ekipa Augsburga bi domacom pobjedom nad Aachenom napravila veliki korak ka Bundesligi jer bi tri kola prije kraja imala osam bodova prednosti i imali bi tri mec lopte da obezbjedi direktni ulazak u drustvo najboljih.
Takodjer treba vidjeti hoce li ekipa Greuther Fürtha konacno iskorisiti kiks protivnika i preuzeti trecu poziciju i tako imati sve u "svojim rukama" da obezbijedi baraz za ulazak u Bundesligu.

Sto se tice vrha "Cvajta" je ove sezone dosta zanimljivija od Bundeslige, a kada je u pitanju opstanak Bundesliga je dosta zanimljivija, jer se u "Cvajti" samo tir ekipe bore za opstanak jer je Bielefeld vec siguran putnik u treci rang takmicenja, za razliku od Bundeslige gdje pet ekipa do posljednjeg kola mora strahovati za opstanak u drustvu najboljih.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 apr 2011, 18:43

Ovo sranje od pravila(zvano da trener moze par kola prije zavrsetka sezone,da obznani prelaz u drugi klub.
Prvo se vidi prehesravanje aspirinasa protiv Bajerna,pa nenormalna igra Freiburga,St paulija u zadnjim kolima iako su prije toga fino igrali.Hoffenhaim isto na kraju postaje komedija.Bajern isto u behutu.Ko ,ono boli me kuvac,sta ce da bude sa timom.
Bruka je i zalosno to gledati. :evil:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 23 apr 2011, 19:10

1979, 1993, 1997 :?: :?: :arrow: :arrow: to su finala lige prvaka igrana u minhenu.
znate li da se bavarci u te tri sezone nisu kvalifikovali u ligu prvaka. :lol: :lol:

hanover ce se kvalifikovati u cl dok ce smijesni bayern igrati el :lol:
zasto nisu pobijedili u frankfurtu?
zato sto su sve pare za potkupljivanje spiskali na leverkuzen pa im nije ostalo nist´ da potkupe frankfurt.
jednom lopov-vazda lopov. oli kahn uhvacen na aerodromu pri pokusaju da prosverca neku robu iz dubaija :lol:
sudija nije imao milosti pa je prevaranta i svercera osudio na 125.000 eura kazne.
jedno pitanje: kada cemo znati hanoverove moguce protivnike u cl-kvalifikacijama?
ima li kod tebe jos neko Č osim ovog meHkog plus bek nije LJEV nego lijevi
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 23 apr 2011, 23:54

quälix je napisao/la:1979, 1993, 1997 :?: :?: :arrow: :arrow: to su finala lige prvaka igrana u minhenu.
znate li da se bavarci u te tri sezone nisu kvalifikovali u ligu prvaka. :lol: :lol:

kada cemo znati hanoverove moguce protivnike u cl-kvalifikacijama?
čim saznamo treceplasiranog iz Cvajte koji će Felixove pulene poslat u ligu u kojoj im je uvijek mjesto bilo :lol:
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 apr 2011, 23:59

Nazalost po ligu,desilo se ono sto se desilo :(
Mada,ocekujem da Hannover kiksne i da Schalke ispuni svoj dio dogovora,nama 3 boda u drugom susretu s njima,a njima Kup i Europa liga :D

PS:da li neko zna neku stranicu gdje se mogu vidjeti statistike neke utakmice ?
Ali da ima koliko je ko pretrcao :)
#miasanmia

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 24 apr 2011, 10:42

roy_makaay je napisao/la:čim saznamo treceplasiranog iz Cvajte koji će Felixove pulene poslat u ligu u kojoj im je uvijek mjesto bilo
pa cemu se ti smijes, jadan ne bio :roll: bolje bi bilo da places.
imate ekipu koja vrijedi k´o k´lautern, majnc, frankfurt, gladbah, frajburg i pauli zajedno pa opet niste u stanju izboriti lp. sramota batice, sramota.
cek, cek :P :P
sta je zajednicko k´lauternu frafurtu, majncu, gladbahu :? :? pa svi su razbucali slabasni bayern :lol: :lol:

dakle, hanover ce u ligu prvaka kao i leverkuzen i dortmund, dok ce u drugorazrednoj ili evropskoj ligi igrati bayern i ninberg ili majnc. dakle, danas se sastaju ninberg i majnc i pobjednik tog duela ima velike sanse da se uz bayern plasira u to drugorazredno takmicenje.
jah, i pobjednik kupa automatski ide u evropsku ligu.
pretpostavljam da se s njemackog ''ohne berater'' na bosanski prevede kao ''Sead Susic, Safetov brat''

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 apr 2011, 11:29

quälix je napisao/la: dakle, hanover ce u ligu prvaka kao i leverkuzen i dortmund
Nije ti ovo željoteka, moj ti Rusmire. :?
Hanofa će biti sretna u luzerskom takmičenju, gdje neće (nadam se) blamirati BuLi.
Bayern će izboriti najelitnije takmičenje. Doduše, uz pomoć gol-razlike.
Nemoj me pitati kako znam. Recimo isto kao što sam jučer znao da će Bayo preko penala doći do gola. :D
Viša sila, bre bato. Ili je možda insekt, ebiga, ko će znati. :lol:
quälix je napisao/la:dakle, danas se sastaju ninberg i majnc i pobjednik tog duela ima velike sanse da se plasira u to drugorazredno takmicenje.
jah, i pobjednik kupa automatski ide u evropsku ligu.
Vidiš kako ti znaš lijepo sastaviti tekst. Samo kad hoćeš. :D
Pa da i ja izrazim želje i da kajem da bi Ninberg treb'o putovati u Europu.
Mada mi je tu loš išaret. :cry: (jes' ovaj smajo pogan :lol: )

I da, ne pričaj mi ti o vrijednosti ekipa, živ ti Todor. Ili o pajačanjima dovedenim u prelaznom roku.
Beživotna ekipa, bez kapi krvi. Nije ni čudo što se sad bore za goli život.
Et' ja neću ni suzu proliti ako ih na godinu budem gledao protiv Greuthera. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 apr 2011, 12:35

@šećo: kako da ti ljudi vjeruju kad tako lako mijenjas boju dresa? :D :D :D :D :D a druga stvar čini mi se da ni jedna tvoja prognoza ne bi tačna ove sezone po pitanju bayerna??? :D zar nismo trebali osvojit ligu prvaka??? :D

e danas paklena utakmica nurnberg-mainz, toj se utakmici radujem a valjda ce clubereri pobijedit da druga geru obasja sunce :D :D a necu ga pitat na kakvom ce mjestu danas utakmicu gledat :D

uzbudljivo ce biti da vidimo dal će jarcevi bacit qualixa u "tal der traennen"....mislim i ovog naseg qualixa-šeću a i onog orginalnog felixa magatha :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 apr 2011, 15:56

Mandza opet zabija, po ko zna koji put.
Vukovi od 14 minute protiv Jarceva imaju prednost, ali kako je bilo u prethodnim utakmicama ne bi me iznenadilo da do kraja izgube.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 apr 2011, 16:38

Mandza zabija u zadnje vrijeme kao na traci, danas je zabio 2 do poluvremena
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 apr 2011, 17:24

Vade se Vukovi, koliko toliko. Kolna su dobili 4:1 i sad su prisli na 2 boda zaostatka za sigurnom zonom, a na tom mjestu se nalazi Eintracht.

Nista ovo jos nije rijeseno, samo se jos vise zakuhalo.

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 24 apr 2011, 17:56

covjece, nema potrebe da ti odgovaram kad odgovaras sam sebi :lol: :lol:
geronimo je napisao/la:Bayern će izboriti najelitnije takmičenje.
geronimo je napisao/la:Nije ti ovo željoteka, moj ti Rusmire.
:lol: :lol:
effe_sa je napisao/la:druga stvar čini mi se da ni jedna tvoja prognoza ne bi tačna ove sezone po pitanju bayerna?
da su mene slusali, danas bi se pripremali za mancester :twisted: :twisted: ali oni hoce da slusaju razne antitalente ala gal, jonka, uli kobasicar, isl.
hoces li mi vjerovati ako kazem da sam ih telefonirao i pokusao objasniti u cemu je problem :? :?
Omerbavarac je napisao/la: ali kako je bilo u prethodnim utakmicama ne bi me iznenadilo da do kraja izgube.
mladicu, ti zaboravljas da na klupi ne sjede razni meklareni, kostneri, henesi i slicna goffna 8-)
ps
idemo po bod(ove) u bremen :!: :!: :twisted:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 apr 2011, 18:05

Ted Mosby je napisao/la:Mandza zabija u zadnje vrijeme kao na traci, danas je zabio 2 do poluvremena
Neka,neka trebat ce mu za cvajtare. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 apr 2011, 19:50

Nunberg nije mogao doći do punog plijena, ipak je Mainz za zehru jači. :(
Ima još nade, ali nema veze, ionako je već odavno premašen cilj sezone. Ebena šuhva je i ovaj put pokazala svoje. :mrgreen:

Ekipa kojota je uspjela pobjediti i tako doći u poziciju gdje se može pripremati za baraž-meč protiv (vjerovatno) Bochuma.

@Stari druže, dobro si ti to primjetio. Jeste da ti je trebalo po dana. Ali, ne mari. :lol:
Kidaćeš ti svoje žiFce (isto kao i ja) sve do posljednjeg kola, kada ćemo se zahvaliti gol-razlici.
Inače, do kada ti traje ta (tajanstvena) misija? :?
@effe, čim vidiššššš "š", znaj da tekmu gledam doma. :D
Vom Jäger zum Gejagten

quälix
Kontakt:

Post Postao/la quälix » 25 apr 2011, 17:55

geronimo je napisao/la:Kidaćeš ti svoje žiFce (isto kao i ja) sve do posljednjeg kola, kada ćemo se zahvaliti gol-razlici.
ɐuɹǝʎɐq ƃoʌʇ ǝɾuɐʇuɐʞ ouzǝɾqzıǝu zn nlnʇıʇ ɐu ǝɾuɐsıɹnɾ ıuozǝs ɾoupǝɹɐu n ɐpuo ɐ 'uɐɹnƃıs ǝɾ ʞɐuɐʇsdo 'nʇ ǝɾ ʇɐƃɐɯ ¡oʇsodıu
geronimo je napisao/la:Inače, do kada ti traje ta (tajanstvena) misija? :?
ɐuǝʌʇsuɐɾɐʇ sıʇsoɹd ɐp soɾ nɯoʇʞ ı 'ɐɾısıɯ ɐʌʞɐʞ :? :?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 apr 2011, 23:43

Hertha BSC se nakon jedne sezone u "Cvajti" ponovo vratila u Bundesligu. Sve cestitke upravi kluba i treneru Babbelu koji mogu biti ponosni iz vise razloga, jer je uprava dokazala svoju sposobnost i trebalo im je malo vremena da se "oporave" od Dietera Hoennesa koji ih je bio doveo do samog dna, a Babbel je dokazao da je pred njim odlicna trenerska karijera i da onaj "neuspjeh" u Stuttgartu mozemo prepisati u neposjedovanju trenerske licence i da je tokom sedmice bio odsutan od ekipe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Der_Bomber
Kontakt:

Post Postao/la Der_Bomber » 25 apr 2011, 23:45

Cestitke, Hertha!

Berlin zurück in der Bundesliga!
Man City, Dortmund, Roma

Manchester City to release DVD of today's match for Christmas market called Six And The City.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.