Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

kimbo
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la kimbo » 13 avg 2015, 00:02

calcio je napisao/la:Jedan komentar sa YT koji je po meni bas pogodio sustinu. :thumbup:

This ladies and gentlemen is one of the most underrated players of our time. To perform as a striker you need confidence, which is tough when you're never really trusted by your Club. Permanently a 3rd choice striker at City, and a good portion of vocal fans not believing in him. Yet he still gave it all to City. It's a bit telling that over two thirds of his 72 goals were away goals.

At Wolfsburg he was adored, and considered one of the World's best strikers (landing him on the shortlist for Ballon d'Or), at City many called him just a super sub. Yet he scored a goal for City every 137 minutes he played. Same figure he scored at Wolfsburg. He is PLs top 10 minutes per goal strikers of all time, yet unlike any of the other players on that list, Dzeko never took penalties or free kicks, and was constantly rotated in and out, never gaining full match fitness needed for consistent form.

Something tells me City will miss Dzeko. Welcome to Roma Bosnian Diamond!!!

Bjeri tamo . Preduhitrio si me sa ovim citatom.

Tip je slozio najbolji komentar svih vremena o Edinu ovo treba procitati par puta.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 13 avg 2015, 00:07

Englezi na Twitteru suze liju nad onim pismom

Class from the big Bosnian!

Had a tear in my eye reading that!

Love you big man

Thank you for everything! You were a vital part of our history I never thought I would see! I will never forgot you! Legend!

Absolutely love this man. Massive reason for our recent success #thanksEdin #topblue

Dzeko showing not only was he a great Striker but a good guy too. Not many left in football it seems! Good luck!

This made tears fall .. love you Dzeko

@EdDzeko @MCFC lovely words from the most underrated player in the prem! #ThankyouEdin

How to leave a club with absolute class and dignity, @EdDzeko we salute you

This terrific message typifies the reasons we love you, @EdDzeko. Class act.

This makes me so sad :(

Thank you Edin. No Dzeko moment, no Aguero moment.

Madness how one person can affect your mood depending on their actions” take it you just read @EdDzeko farewell message

Dont make me cry now Edin.

Classy Mr @EdDzeko! All the best and once again thanks for help making history at our great football club! #Legend

What a guy. What a legend. What a player. Here's to our @EdDzeko

think those words of his came straight from the heart...he was happy at City. Very sad he's gone...
I tako dalje...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 avg 2015, 00:09

EmirTM87 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Jah, zato ovi latinosi rasturaju Engleski a godinama su u Europi. :rol:

[youtube][/youtube]
Aaa ne seri, oplakao sam :rol: :rol: :rol:

Sa ovim ponavljanjem "Very beautiful" na kraju me podsjeti na ovog:
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

:kafa:

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 13 avg 2015, 00:15

calcio je napisao/la:Jedan komentar sa YT koji je po meni bas pogodio sustinu. :thumbup:

This ladies and gentlemen is one of the most underrated players of our time. To perform as a striker you need confidence, which is tough when you're never really trusted by your Club. Permanently a 3rd choice striker at City, and a good portion of vocal fans not believing in him. Yet he still gave it all to City. It's a bit telling that over two thirds of his 72 goals were away goals.

At Wolfsburg he was adored, and considered one of the World's best strikers (landing him on the shortlist for Ballon d'Or), at City many called him just a super sub. Yet he scored a goal for City every 137 minutes he played. Same figure he scored at Wolfsburg. He is PLs top 10 minutes per goal strikers of all time, yet unlike any of the other players on that list, Dzeko never took penalties or free kicks, and was constantly rotated in and out, never gaining full match fitness needed for consistent form.

:bow: :thumbup:
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 13 avg 2015, 00:18

Edin je napravio pravi potez sa prelaskom u Romu, jer u njemu jos ima snage da se takmici i pokori jos jednu ligu. U Romi ce imati status kakav zasluzuje, prva opcija u napadu i podrska navijaca. Na njemu se vidi da puca od samopouzdanja i da jedva ceka da sezona krene. Sabatini je napravio odlican posao u ovom prijelaznom roku i mislim da je konacno vrijeme da se Roma pravo putuce sa Juventusom za titulu. Ostali klubovi poput Milana i Intera mislim da jos uvijek nisu na nivou da budu ozboljni kandidati za Scudeto.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 13 avg 2015, 00:56

el-fighter je napisao/la:Edin je napravio pravi potez sa prelaskom u Romu, jer u njemu jos ima snage da se takmici i pokori jos jednu ligu. U Romi ce imati status kakav zasluzuje, prva opcija u napadu i podrska navijaca. Na njemu se vidi da puca od samopouzdanja i da jedva ceka da sezona krene. Sabatini je napravio odlican posao u ovom prijelaznom roku i mislim da je konacno vrijeme da se Roma pravo putuce sa Juventusom za titulu. Ostali klubovi poput Milana i Intera mislim da jos uvijek nisu na nivou da budu ozboljni kandidati za Scudeto.
Na stranu i repka i klub i sve, ovo govorim samo o Edinu kao covjeku od krvi i mesa ko sto smo svi, al da je Bogdo ovo napravio proslo ljeto. Hrpu zivaca bi sebi sacuvao. Al svako zlo za neko dobro valjda. Ovako dolazi u Rim nabrijan i zeljan dokazivanja i imam osjecaj da kad konacno obuce dres Rome u prvoj tekmi, da ce letiti po terenu. Toliko mi izgleda pozitivno iznenaden i sretan u Rimu. A vidi se i da ga tamo vec gotive. Sve najbolje mu zelim i da obori sve moguce rekorde koje moze za jednu sezonu. City-a sto se tice i njihovih navijaca- tek ce poceti kukupomagnjavija kad skontaju da je Aguero vise povrijeden nego zdrav a Bony zamjena nikakva. Mozda da ih Sterling iscupa al i to ce biti na guzove, da prostite na izrazaju. ;) ;) Elem Edine samo daj sve od sebe a navijaci ce to znati pozdraviti! :bih: :bih:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 13 avg 2015, 01:06

Znamo svi da bi bilo bolje da je ovo uradio proslo ljeto, ali lako je biti general poslije bitke. Pretproslu sezonu je odigrao jako dobro i prakticno donio novu titulu Cityu svojim golovima u finisu sezone. Niko nije mogao ni naslutiti da ce prosla sezona biti pravi pakao i da ce dobiti jako malu minutazu, a uz to imati i problema sa povredama.

Bitno je da nije ostao i dalje u Cityu i da se na vrijeme izvukao. Sada u Romi ima sve preduslove da ponovo bude glavna zvijezda i da donese klubu titulu nakon duzeg vremena, kako je to uradio u Wolfsburgu i Cityu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 avg 2015, 01:17

Zao mi je sto je protratio 4 najbolje godine(25-29) u takvom klubu kao sto je City...on je trebao da bude novi Zlatan Ibrahimovic, kad se samo sjetim njegovih golova iz Wolfsburga(vs Dortmund, Werder, Hanover, Hamburg, Bayern, Villareal, etc), to osim Zlatana nema ni1 klasicni spic (njihove konstitucije) da se time moze pohvaliti...STRASNOOO...jednostavno dosao je na najgore moguce mjesto tada (man.city), ali sta je tu je...valja gledati naprijed...i ne sumnjam ni sekunde da ce razvaliti u Romi, jer on ima to nesto posebno - samo ga pusti da igra svaku tekmu a zauzvrat ce ti donijeti scudetto...jer on je igrac koji donosi titule...nakon toga cemo Primeru pokoriti, a zatim Ligue1 :D

Mislim da ce se prva utakmica Rome vs Verone pratiti kao da reprezentacija igra :) - svi pored malih ekrana, s nekakvim posebnim emocijama...mogli bismo opet uzivati u jednoj lijepoj fudbalskoj prici - mire edin - samo da ih povrede zaobidju; kao sto je to bilo s misketom i dzekom.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 13 avg 2015, 01:25

el-fighter je napisao/la:Znamo svi da bi bilo bolje da je ovo uradio proslo ljeto, ali lako je biti general poslije bitke. Pretproslu sezonu je odigrao jako dobro i prakticno donio novu titulu Cityu svojim golovima u finisu sezone. Niko nije mogao ni naslutiti da ce prosla sezona biti pravi pakao i da ce dobiti jako malu minutazu, a uz to imati i problema sa povredama.

Bitno je da nije ostao i dalje u Cityu i da se na vrijeme izvukao. Sada u Romi ima sve preduslove da ponovo bude glavna zvijezda i da donese klubu titulu nakon duzeg vremena, kako je to uradio u Wolfsburgu i Cityu.
Slazem se naravno. Samo sam rekao ali i ovaj sad transfer je u pravi vakat. Ukoliko su nam ostale ikakve sanse da se plasiramo na EP i ukoliko to napravimo, Edin ce morati ostatak kvalifikacija iznijeti "na svojoj grbaci". Drugu opciju nazalost nemamo. Jedino da se mali Armin proba ali i to bi bile minute na slamku. Dzeko je trenutno jedina nada da se ode na EP i jako je bitno da igra u klubu i da bude u formi. Plus sto je sa njim i Mire i mogu zaista dosta toga nauciti zajedno i stvoriti makar blizu "hemiju" kakvu su imali Miske i Dzeko. Koliko je ovo bitan transfer za Edina, mislim da je isto jako bitan za Miralema. ;) Elem sretno im i da pokore Italiju i zajedno repku odvedu na EP. Drugacije nece moci. :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 13 avg 2015, 01:37

Za mene najgora situacija za Džeku dok je igrao za City je kada je dao Spursima 4 komada, a onaj mamlaz od trenera ga ostavi na klupi sljedeći meč...od tada je koliko toliko njegova karijera na neki način išla u pogrešnom pravcu. On je igrač koji mora konstantno igrati u prvom sastavu, to će se, bar se nadam, desiti u Romi. Sretno Edine ! :bih:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 13 avg 2015, 03:19

hz1987 je napisao/la:dva velikana bh sporta :D :D :D :D :D

slika
slika :urnebes:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 avg 2015, 08:23

slika

:bih:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 avg 2015, 08:38

ovo sa posudbom je totalni shit! skoro pa nije moglo gore!

a što se izbora tiče, tim je u dure ali izabrao je potpuno pogrešnu ligu, serija A je u raspadu, to više nikoga normalnog ne interesuje, ni same italijane a kamoli tek ostale. elem sa konja na magarca, i to bolesnog!

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Edin Džeko

Post Postao/la Goalgetter » 13 avg 2015, 08:46

Pa na isti nacin su City napustili Robinho, Balotelli, Tevez.. Posudba pa otkup, zajebani su Talijani.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 13 avg 2015, 08:52

coelho41 je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Evo intervju (nema na cemu ss :mrgreen: )

[youtube][/youtube]
joj engleskog dragi edine ko da si živio u prosječnoj afričkoj državi prethodne 4 godine a ne u manchesteru :facepalm:

Ovi debili iz Rome ne znaju ni iz koje drzave im je doso igrac.....ovaj na pocetku debil rece first croatians :roll: :crazy:

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 13 avg 2015, 10:34

jestamaji je napisao/la:ovo sa posudbom je totalni shit! skoro pa nije moglo gore!

a što se izbora tiče, tim je u dure ali izabrao je potpuno pogrešnu ligu, serija A je u raspadu, to više nikoga normalnog ne interesuje, ni same italijane a kamoli tek ostale. elem sa konja na magarca, i to bolesnog!
:urnebes:
Zarathustra

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 13 avg 2015, 10:38

jelle je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:

[youtube][/youtube]
joj engleskog dragi edine ko da si živio u prosječnoj afričkoj državi prethodne 4 godine a ne u manchesteru :facepalm:

Ovi debili iz Rome ne znaju ni iz koje drzave im je doso igrac.....ovaj na pocetku debil rece first croatians :roll: :crazy:
ne znam jel se zaebajes ali lik kaze first question
Zarathustra

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 avg 2015, 10:47

jelle je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:

[youtube][/youtube]

E jesi kralj :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 avg 2015, 11:58

jestamaji je napisao/la:
:facepalm: :facepalm:
jelle je napisao/la:
:facepalm: :facepalm:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 avg 2015, 12:10

jestamaji je napisao/la:
Istina je da je italijanska liga u padu, ali je ti sada sroza na nivio BHPL :roll:
Pretpostavljam da je Dzekin prioritet bio tim u kom ce sigurno igrati, uz to valja mu dati odgovarajuci honorar, platiti masno obestecenje , sigurno je i ganjao tim koji igra u CL. Kada sve to saberes, nema puno timova koji mogu ispuniti te uslove, Roma je mozda i jedini.
Serie A je i dalje cetvrta liga po kvalitetu,da nije Bayerno onoliko mocan, bila bi i treca.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 46 gostiju.