koliko ja znam htio ga je i u Poljsku sad voditi ali da ima neku ozljedu pa da ne forsira..kazem opet, koliko ja znam, a nemor biti da je to tocnodino-92 je napisao/la:radovac je pozvan na sljedece utakmice u-18 reprezentacije. ako se tu dokaze, vjerovatno ce ga karacic povesti i na elitnu rundu. neko je spomenuo omerbasica. on 3 dana poslje kvalifikacija igra sa schalkeom u polufinalu njemackog prvenstva, pitanje hoce li ga pustiti schalke, jer se probijo u prvu postavu.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
moguce, ali znam da su neki ljudi pljuvali karacica sto ga nije pozvao protiv poljske. a vidi se da racuna na njega. i dosada je karacic uvjek pozivao dobre igrace. a to se vidi i na rezultatima. i sad nece biti lako napraviti neki rezultat u elitnom krugu. o francuskoj se nemora trositi rijec, austrija je sto se tice omladinskog rada, daleko ispred nas, jer su stalno na nekim prvesntvima. a i sad imaju 3 igraca iz bayerna, i jos par njih sto igraju u dobrim klubovima. svedsku neznam, ali sigurno i oni nemisle dolaziti kao turisti.
znas li mozda koju poziciju igra ante petrovic iz sirokog? njega jedinog nemogu da nadjem nigdje.
znas li mozda koju poziciju igra ante petrovic iz sirokog? njega jedinog nemogu da nadjem nigdje.
lijevi bocni...dino-92 je napisao/la:moguce, ali znam da su neki ljudi pljuvali karacica sto ga nije pozvao protiv poljske. a vidi se da racuna na njega. i dosada je karacic uvjek pozivao dobre igrace. a to se vidi i na rezultatima. i sad nece biti lako napraviti neki rezultat u elitnom krugu. o francuskoj se nemora trositi rijec, austrija je sto se tice omladinskog rada, daleko ispred nas, jer su stalno na nekim prvesntvima. a i sad imaju 3 igraca iz bayerna, i jos par njih sto igraju u dobrim klubovima. svedsku neznam, ali sigurno i oni nemisle dolaziti kao turisti.
inače iz Rame dečko
ma ne mogu rezultati doći preko noći. treba se tu dosta stvari poklopiti..godinama je od najmlađih do najstarijih sve naopako rađeno..sad se posožilo seniorima i drama guraju..jagodić radi odličan posao sa U-21, Karačić sa U19..ja bi još zamjenio i Malkočevića, on ništa ne radi sa U17, u to sam se uvjerio i to dobro..mislim da ima kvalitetnijih trenera za to..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
što se tiče Malkočevića, svaki Tuzlak zna da je to dobar trener, a prije svega motivator .. Slobodu je uvijek dobro vodio, plasirao Slobodu u evropu, al' nam nisu dali licencu .. Sok je u Tuzli legenda, jedini trener kojeg ovaj grad i ljudi poštuju .. eh sad, ne znam kakva je situacija u repki, ne pratim baš U-17, da l' gura one koji plate, da l' ima tamo kvalitetnih igrača, itd
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ti momci su proslogodisnji juniorski prvaci BiH (dio istih je prikljucen seniorskoj ekipi Širokog Brijega), a ovogodisnji osvajaci kupa BiH, odnosno najbolji u drzavi.majstorcina000 je napisao/la:cini mi se ovaj karacic gura igrace iz sirokog brijega
Ali ne, covjek gura svoje, ima vanserijskih talenata po 6toj luksemburskoj ligi, u biti svugdje samo ne u BiH, a pogotovo ne u Širokom Brijegu koji fakticki jedini SUSTAVNO radi s mladim kategorijama i ima vlastiti trening kamp.
Kakvi likovi...
Kodak momenat = vidjet' toliki broj momaka iz SB na bilo kojem BiH spisku ...

SELEKTOR U - 21 REPREZENTACIJE BIH VLADO JAGODIĆ
Uspjeh Zmajeva je najbitniji
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. juna počinje kvalifikacije za evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, koje se 2015. održava u Češkoj.
Izabranici selektora Vlade Jagodića na “Bilinom polju” dočekat će selekciju Albanije.
Prije tog susreta mladi bh. nogometaši odigrat će dvije kontrolne utakmice, 31. maja s A-reprezentacijom BiH u Sarajevu i 4. juna protiv Srbije u Tuzli.
Selektor Jagodić najavio je da će spisak od 20 igrača i tri golmana objaviti nakon vikenda, najvjerovatnije u utorak.
Pripreme će započeti 30. maja, kada je planirana pres-konferencija zajedno sa selektorom A-reprezentacije Safetom Sušićem.
- Sve utakmice koje smo dosad odigrali i kontrolne utakmice koje slijede poslužit će nam da što više uigramo ekipu za predstojeće kvalifikacije. Meč protiv Poljske bio je tek ispitivanje na koga možemo računati, ono što sam vidio u meču protiv Makedonije nije bilo loše, a ove dvije utakmice mogle bi da posluže za uigravanje. Naravno da ćemo mi u utakmici s A-reprezentacijom prije svega biti sparing partner našoj najboljoj selekciji jer nam je njihov uspjeh najbitniji. U toj utakmici će svi pozvani dobiti priliku po jedno poluvrijeme, a meč protiv Srbije će biti uigravanje ekipe za prvi kvalifikacijski susret - rekao je za Agenciju FENA selektor Vlado Jagodić.
Kada je u pitanju prvi meč u kvalifikacijama, Jagodić je kazao da je upoznat o kvalitetu selekcije Albanije.
- Stalno sam na putu, pokušavam da apsolutno skautiram protivnika, što je slučaj i s reprezentacijom Albanije. Oni 7. juna igraju prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Mađara, a bit ću prisutan na tom meču. Mislim da ćemo biti spremni za taj susret – kazao je Jagodić i dodao da je optimist, iako će u nastupajućim kvalifikacijama voditi ekipu koja je u fazi stvaranja.
- Uvijek sam optimist, iako je ovo ekipa koja se ponovo stvara. Očekujem da započnemo ciklus pobjedom, mislim da to i javnost od nas očekuje. Prvu kvalifikacionu utakmicu igramo na svom terenu, igramo protiv reprezentacije koja dolazi iz petog šešira, mada nije nimalo loša, i bilo bi realno da startamo s tri boda – istakao je.
Mladi bh. nogometaši u kvalifikacijama će nastupiti u grupi 4 sa selekcijama Španije, Austrije, Mađarske i Albanije. ( sp.o.r.t. ba )

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
21. i 24. maja U19 reprezentacije Srbije i BiH igraju u Staroj Pazovi prijateljske utakmice. Bice to itekako zanimljivo za pogledati.
Ova U19 reprezentacija mi izgleda vrlo pristojno.
Ova U19 reprezentacija mi izgleda vrlo pristojno.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Lijepo je to što se igraju prijateljske
Mislim da se i na Tušnju igra prijateljska između U - 21 reprezentacija u junu, ako se ne varam.
Mislim da je ova U - 19 reprezentacija, veoma respektabilna, Karačić radi dobar posao.

Mislim da se i na Tušnju igra prijateljska između U - 21 reprezentacija u junu, ako se ne varam.
Mislim da je ova U - 19 reprezentacija, veoma respektabilna, Karačić radi dobar posao.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Igra. Igralo se prosli februar i kod nas u Beogradu prijateljska U21 reprezentacija.zizu1991 je napisao/la:Lijepo je to što se igraju prijateljske![]()

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Treba ovim mladjim selekcijama sto vise prijateljskih protiv ozbiljnih protivnika, tako napreduju i tako ce se uigrat za kvalifikacije. Manje da se igra protiv Makedonije i CG, a vise protiv Hrvatske i Srbije, pa i drugih ozbiljnih Balkanskih ekipa ako je moguce. CG ima solidnu A-reprezentaciju, ali nemaju tu sirinu da bi mogli i mladi bit dobri, a meni se cini mi najcesce protiv njih igramo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
evo i spiska za utakmice protiv srbije. ali to su pripreme za sljedeci ciklus kvalifikacija. znaci igrat ce se bez armina hodzica, cerimagica i ostalih iz 94og godista
Emir Plakalo (Sarajevo)
Nikola Vasilj (Zrinjski)
Marko Odak (Zrinjski)
Renato Gojković (Sloboda)
Dženan Bureković (Čelik)
Omer Pršeš (Sloboda)
Miloš Šatara (Kozara)
Ivan Prskalo (Hajduk Split, Hrvatska)
Edin Šehić (Zagreb, Hrvatska)
Vanja Zekić (Crvena Zvezda, Srbija)
Fedor Predragović (Borac)
Damir Sadiković (Željezničar)
Ante Petrović (Široki Brijeg)
Mirko Marić (Široki Brijeg)
Samir Radovac (Sarajevo)
Ermin Imamović (Lokomotiv Moskva, Rusija)
Ismar Tandir (Soshaux, Francuska)
Andrej Modić (AC Milan, Italija)
Ismar Hairlahović (Hajduk Split, Hrvatska)
Emir Plakalo (Sarajevo)
Nikola Vasilj (Zrinjski)
Marko Odak (Zrinjski)
Renato Gojković (Sloboda)
Dženan Bureković (Čelik)
Omer Pršeš (Sloboda)
Miloš Šatara (Kozara)
Ivan Prskalo (Hajduk Split, Hrvatska)
Edin Šehić (Zagreb, Hrvatska)
Vanja Zekić (Crvena Zvezda, Srbija)
Fedor Predragović (Borac)
Damir Sadiković (Željezničar)
Ante Petrović (Široki Brijeg)
Mirko Marić (Široki Brijeg)
Samir Radovac (Sarajevo)
Ermin Imamović (Lokomotiv Moskva, Rusija)
Ismar Tandir (Soshaux, Francuska)
Andrej Modić (AC Milan, Italija)
Ismar Hairlahović (Hajduk Split, Hrvatska)
Imamo vrlo dobre ove U21 i U19 generacije, ne moramo se brinuti za budućnost našeg fudbala.
DRUG NEBI TI PUNCA
Jest kad bi ostali svi pod BH-a kišobranom obično susjedi nam preuzmu ono sto valja i što im treba,nema problema kad neko u startu kaze igrat cu sam oza HRV i ok al kad odigra za nas U19 ili U21 i onda pređe u HRV onda je to malo bolno..Po meni 5.6 igrača iz HNL-a može biti u konkurenciji za našu ekipu u nekoj bližoj budućnosti Damir Šovšić,Dino BEvab,MAteo Sušić,Goran ZAkarić,Sajid Husejnović i standardni Avdija Vršajević.
ja koliko se sjecam od formiranja mladih selekcija n/fsbih nikad niko ko je igrao za u-19 i u-21 nije promijenio drzavljanstvo za hrvatsko ?!zgembo89 je napisao/la:Jest kad bi ostali svi pod BH-a kišobranom obično susjedi nam preuzmu ono sto valja i što im treba,nema problema kad neko u startu kaze igrat cu sam oza HRV i ok al kad odigra za nas U19 ili U21 i onda pređe u HRV onda je to malo bolno..Po meni 5.6 igrača iz HNL-a može biti u konkurenciji za našu ekipu u nekoj bližoj budućnosti Damir Šovšić,Dino BEvab,MAteo Sušić,Goran ZAkarić,Sajid Husejnović i standardni Avdija Vršajević.
- Goalgetter
- Kontakt:
Hajrovic napusta Arsenal ove sezone ..
Hajrović će na kraju ove sezone napustiti londonski klub, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.
Mladi defanzivac se od navijača Arsenala oprostio na Twitteru, gdje se zahvalio svima na podršci nakon informacije da napušta klub. Hajrović je napisao da ne zna gdje će nastaviti karijeru.
"U svemu što radite morate imati sreće. Nažalost, za mene stvari nisu dobro završile, ne znam razlog zašto", napisao je Hajrović.
U posljednjih nekoliko sati mnogi navijači Arsenala su se oprostili s njim i poželjeli mu sreću. Svi su se složili da je bio velika nada kluba, a neki su ga proglasili i najboljim mladim igračem kluba sa Emiratesa.
Hajrović je rođen 4. juna 1993. godine u Švicarskoj. Izrazio je želju da nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, što je potvrdio i dolaskom na utakmicu između Slovenije i BiH koja se igrala u Ljubljani, februaru ove godine.
"Ovo mi je bila izvrsna prilika da upoznam naše igrače. Atmosfera je izvrsna. Ovo je velika ekipa i nadam se da ću biti dio njih", rekao je Hajrović tada.
Ako je vjerovati Avazovom Sportu preci ce u belgijski BruggeGoalgetter je napisao/la:Hajrovic napusta Arsenal ove sezone ..
Hajrović će na kraju ove sezone napustiti londonski klub, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.
Mladi defanzivac se od navijača Arsenala oprostio na Twitteru, gdje se zahvalio svima na podršci nakon informacije da napušta klub. Hajrović je napisao da ne zna gdje će nastaviti karijeru.
"U svemu što radite morate imati sreće. Nažalost, za mene stvari nisu dobro završile, ne znam razlog zašto", napisao je Hajrović.
U posljednjih nekoliko sati mnogi navijači Arsenala su se oprostili s njim i poželjeli mu sreću. Svi su se složili da je bio velika nada kluba, a neki su ga proglasili i najboljim mladim igračem kluba sa Emiratesa.
Hajrović je rođen 4. juna 1993. godine u Švicarskoj. Izrazio je želju da nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, što je potvrdio i dolaskom na utakmicu između Slovenije i BiH koja se igrala u Ljubljani, februaru ove godine.
"Ovo mi je bila izvrsna prilika da upoznam naše igrače. Atmosfera je izvrsna. Ovo je velika ekipa i nadam se da ću biti dio njih", rekao je Hajrović tada.

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Iskreno, nisam nikad mislio da je mlađi Hajrović sposoban za nešto više. Limitiran igrač, ali eto mlad je, nadati se da će nešto napraviti od karijere. Djeluje mi ko Čajić i ostali navikani naši mladi internacionalci.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Najgore je što se ovakav igrač nada pozivu u A selekciju. Brate, evo ti U-21 pa se dokaži, nije problem. A i to kada na klupskom nivou zaslužiš poziv.
zna li neko hoce li biti kakav link danas za utakmicu U19 repke protiv Srbije?
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Bice livescore samo predpostavljamTMovac je napisao/la:zna li neko hoce li biti kakav link danas za utakmicu U19 repke protiv Srbije?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!