@crvenocrnitz
Da smo to uradili kao sto predlazes, to ne bi bio Celik Zenica, dvostruki osvajac Mitropa Kupa, dvostruki prvak i osvajac Kupa. To bi bio neki Celik, koji je nastao 2020, koji ne bi imao navijaca, koji ne bi imao podrsku...Bio bi nesto kao Tuzla City bez andjela s neba.
Mi smo otisli u kanton jer su rashodi minimalni sto se tice lige, igrackog kadra...tako da smo najveci dio budzeta mogli iskoristiti za vracanje dugova. Isti slucaj je bio i u Drugoj Federalnoj Ligi Centar, gdje nam je 60% godisnjeg budzeta islo na vracanje dugova a ostatak na tekuce troskove, igracki kadar i sl.
Ovaj nacin koji smo izabrali, ostavio nam je dugove od kojih ne bjezimo i koje vracamo. Ostavio nam je i istoriju na koju smo ponosni i koju ne bi dali samo zato sto je lakse ugasiti klub i krenuti ispocetka.
Mi jos nismo zdrav kolektiv, ali idemo ka ozdravljenju. Naravno, bolest koja je tavorila u klubu dvije decenije ne moze se preko noci izlijeciti, ali polako, nama se ne zuri. Kad se kretalo sa ovim projektom, predikcija je bila da za deset godina imamo klub bez dugova i na zdravim temeljima. Sad zasad idemo mnogo brze nego sto se mislilo i planiralo.
Danasnja Uprava radi lavovski posao, nesto sto proslim upravama ni u mokrim snovima nije polazilo za rukom. Danas nas klub oblaci Macron, dok, kad smo bili PL ligasi tu je bio neki NAAS iz Srbije cini mi se ili ne kraju krajeva nismo ni imali tehnickog sponzora. Dobijamo naknade za nase igrace, sto je u proslosti bilo misaona imenica. U stvari, mozda je i prije bila naknada, ali ona je zavrsavala u privatnim dzepovima...
Izabrali smo ovaj put, i nije nam zao...sad gdje ce nas on odvesti, vidjecemo. Ako na kraju i bude krah, jbg, dali smo od sebe da spasemo sto se mozda nije moglo spasiti, ali sta je tu je. Licno mislim da nece biti taj scenario, vec da ce Celik za godinu ili dvije biti clan Premijer Lige sa odblokiranim racunom (i nesto para na njemu

) i minimalnim dugovima koji nece opterecavati rad kluba u bilo kojem smislu.