ovo je bolno tacnoClutch je napisao/la:Iskreno, zabrinut sam za Messijevu karijeru.. Iako sam dugogodišnji navijač Reala, kao i svakom istinskom ljubitelju fudbala melem za oči zna biti gledanje ovog genija na djelu, kao što je to bio slučaj na ovom prvenstvu.
A zabrinut sam iz razloga što to više nije onaj Messi. Nestala je ona želja, strast, pa i magija. I kad se dogodi, dogodi se na momenat, i opet nestane, samo podsjećajući na onog genijalca, čijim smo vanserijskim igrama svi bili svjedoci godinama unazad. I njegov pogled više nije isti, pogled zasićenog, i umornog čovjeka.
Tužno zvuči, ali Messi je sa 27 godina fudbalu dao sve što je mogao.
Da, osvojio je titulu za najboljeg igrača prvenstva, a opet taj najbolji igrač prvenstva nije ni sjena onog igrača od prije godinu-dvije. Valjda i to nešto govori.
Iako bi po nekoj sportskoj logici, Messi u ovim godinama trebao da ulazi u svoj prime, mislim da je svakom jasno da je ovo 50% onog igrača koji je nekad bio. Moje mišljenje je da kod Messija ta logika ne vrijedi i da smo mi već vidjeli njegov prime, iz razloga jer je već sa 18 godina postao vrhunski sportista. Već od tad je izložen najvećim mogućim naporima sa 50+ utakmica konstantno iz sezone u sezonu, te velikim očekivanjima, i jednostavno igranju na najvećem nivou. Tijelo takav ritam ne može da trpi toliki niz godina. Može (ako si Ronaldo), ali ne na onom nivou na kakvom je bio. Kad se tome doda i blaga zasićenost, jer je osvojio skoro sve što je mogao, mislim da se od Messija, na moju i žalost i sreću () , ne mogu očekivati partije kakve je nekad pružao.
Imate jedinstvenu priliku da čitate realan i objektivan post s moje strane na ovoj temi.
Messi je sa 22 godine osvojio SVE što se moglo osvojiti na klupskom nivou, sa 22 godine prva zlatna lopta, sa 25 četvrta, poobarao mnoge rekorde (najbolji strijelac LP, Primere, postao najbolji strijelac u historiji FC Barcelone

i sad sa 27 godina je prazan, kako kakav veteran od 35....bojim se da nema tog trenera koji ga može vratiti vanzemaljskim korijenima

a hejteri su jedva cekali da se sad pišaju po njemu i naslađuju