FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 14 jul 2014, 02:25

Clutch je napisao/la:Iskreno, zabrinut sam za Messijevu karijeru.. Iako sam dugogodišnji navijač Reala, kao i svakom istinskom ljubitelju fudbala melem za oči zna biti gledanje ovog genija na djelu, kao što je to bio slučaj na ovom prvenstvu.

A zabrinut sam iz razloga što to više nije onaj Messi. Nestala je ona želja, strast, pa i magija. I kad se dogodi, dogodi se na momenat, i opet nestane, samo podsjećajući na onog genijalca, čijim smo vanserijskim igrama svi bili svjedoci godinama unazad. I njegov pogled više nije isti, pogled zasićenog, i umornog čovjeka.

Tužno zvuči, ali Messi je sa 27 godina fudbalu dao sve što je mogao.

Da, osvojio je titulu za najboljeg igrača prvenstva, a opet taj najbolji igrač prvenstva nije ni sjena onog igrača od prije godinu-dvije. Valjda i to nešto govori.

Iako bi po nekoj sportskoj logici, Messi u ovim godinama trebao da ulazi u svoj prime, mislim da je svakom jasno da je ovo 50% onog igrača koji je nekad bio. Moje mišljenje je da kod Messija ta logika ne vrijedi i da smo mi već vidjeli njegov prime, iz razloga jer je već sa 18 godina postao vrhunski sportista. Već od tad je izložen najvećim mogućim naporima sa 50+ utakmica konstantno iz sezone u sezonu, te velikim očekivanjima, i jednostavno igranju na najvećem nivou. Tijelo takav ritam ne može da trpi toliki niz godina. Može (ako si Ronaldo), ali ne na onom nivou na kakvom je bio. Kad se tome doda i blaga zasićenost, jer je osvojio skoro sve što je mogao, mislim da se od Messija, na moju i žalost i sreću ( :roll: ) , ne mogu očekivati partije kakve je nekad pružao.

Imate jedinstvenu priliku da čitate realan i objektivan post s moje strane na ovoj temi. :kafa:
ovo je bolno tacno

Messi je sa 22 godine osvojio SVE što se moglo osvojiti na klupskom nivou, sa 22 godine prva zlatna lopta, sa 25 četvrta, poobarao mnoge rekorde (najbolji strijelac LP, Primere, postao najbolji strijelac u historiji FC Barcelone :shock: ), da ne pominjem sve te individualne nagrade, kopačke , pichichije, zlatne lopte, p. materine...to je otišlo u qurac krasni, totalno se otelo kontroli za tako kratko vrijeme.....to nije normalan razvojni put :!:

i sad sa 27 godina je prazan, kako kakav veteran od 35....bojim se da nema tog trenera koji ga može vratiti vanzemaljskim korijenima :nene:

a hejteri su jedva cekali da se sad pišaju po njemu i naslađuju :puke: to je baš infantilno....umjesto da budu zahvalni što žive u vremenu takvog velikana, što ce moci pricati unucima jednog dana da su živjeli u eri jednog Mesija.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 14 jul 2014, 02:27, ukupno mijenjano 1 put.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 14 jul 2014, 02:26

Clutch je napisao/la:Iskreno, zabrinut sam za Messijevu karijeru.. Iako sam dugogodišnji navijač Reala, kao i svakom istinskom ljubitelju fudbala melem za oči zna biti gledanje ovog genija na djelu, kao što je to bio slučaj na ovom prvenstvu.

A zabrinut sam iz razloga što to više nije onaj Messi. Nestala je ona želja, strast, pa i magija. I kad se dogodi, dogodi se na momenat, i opet nestane, samo podsjećajući na onog genijalca, čijim smo vanserijskim igrama svi bili svjedoci godinama unazad. I njegov pogled više nije isti, pogled zasićenog, i umornog čovjeka.

Da, osvojio je titulu za najboljeg igrača prvenstva, a opet taj najbolji igrač prvenstva nije ni sjena onog igrača od prije godinu-dvije. Valjda i to nešto govori.

Iako bi po nekoj sportskoj logici, Messi u ovim godinama trebao da ulazi u svoj prime, mislim da je svakom jasno da je ovo 50% onog igrača koji je nekad bio. Moje mišljenje je da kod Messija ta logika ne vrijedi i da smo mi već vidjeli njegov prime, iz razloga jer je već sa 18 godina postao vrhunski sportista. Već od tad je izložen najvećim mogućim naporima sa 50+ utakmica konstantno iz sezone u sezonu, te velikim očekivanjima, i jednostavno igranju na najvećem nivou. Tijelo takav ritam ne može da trpi toliki niz godina. Može (ako si Ronaldo), ali ne na onom nivou na kakvom je bio. Kad se tome doda i blaga zasićenost, jer je osvojio skoro sve što je mogao, mislim da se od Messija, na moju i žalost i sreću ( :roll: ) , ne mogu očekivati partije kakve je nekad pružao.

Imate jedinstvenu priliku da čitate realan i objektivan post s moje strane na ovoj temi. :kafa:
pricamo o Messiju a slazem se s Realovim navijacem :o
i ja sam taj koji je govorio citavu sezonu nesto tipa ma ne da se njemu moze on samo da hoce, pitanje je vremena i tako kroz sezonu, ali ocigledno je da se nesto desava, nesto za sto vrlo uzak broj ljudi zna, i slazem se s navedenim koliko god mi tesko to palo....

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 14 jul 2014, 02:33

vrhunski posao bio vam bi da ga nekome uvalite za 200 milja :lol: lik očigledno propada,a najviše na fizičkome planu jer mu je radijus kretanja smiješan u zadnje vrijeme

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 jul 2014, 02:42

xaves je napisao/la:

i ja sam taj koji je govorio citavu sezonu nesto tipa ma ne da se njemu moze on samo da hoce, pitanje je vremena i tako kroz sezonu, ali ocigledno je da se nesto desava, nesto za sto vrlo uzak broj ljudi zna, i slazem se s navedenim koliko god mi tesko to palo....
ja mislim da je on psihicki puk'o ko lajsna :( ..hajd što je prošetao citavu prošlu sezonu, zapravo zadnje dvije, hajd što je prošetao i ovo SP - ali on se šeta i na finalu jendog SP :o :shock: a to je najveca utakmica karijere :!: veca i od finala LP....poslije utakmice nikakvih emocija :shock: DiMaria place, a covjek ni odigrao nije utakmicu....pa nema vece casti nego biti šampion svijeta....Messi ništa, boli ga qrac za sve.

i šta onda reci?? koji zakljucak se logicno namece :?: nema drugog

hajd da ima 35 godina, pa razumio bih šetanja na terenu u finalu SP...al' on ima 27 godina = najbolje moguce igracke godine, strogi prime time (25-30 najbolje i najzrelije igracke godine).

e jbg, to nije normalno šta se dešava sa njim :?

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 14 jul 2014, 02:51

let3 je napisao/la:
xaves je napisao/la:

ja mislim da je on psihicki puk'o ko lajsna :( ..hajd što je prošetao citavu prošlu sezonu, zapravo zadnje dvije, hajd što je prošetao i ovo SP - ali on se šeta i na finalu jendog SP :o :shock: a to je najveca utakmica karijere :!: veca i od finala LP....poslije utakmice nikakvih emocija :shock: DiMaria place, a covjek ni odigrao nije utakmicu....pa nema vece casti nego biti šampion svijeta....Messi ništa, boli ga qrac za sve.

i šta onda reci?? koji zakljucak se logicno namece :?: nema drugog

hajd da ima 35 godina, pa razumio bih šetanja na terenu u finalu SP...al' on ima 27 godina = najbolje moguce igracke godine, strogi prime time (25-30 najbolje i najzrelije igracke godine).

e jbg, to nije normalno šta se dešava sa njim :?
sve ovo podsjeca na ronalda prije finala '98 sve nekakva misterija oko njega, a znamo sta se desilo 4 godine poslije... iako se ovo vise tjesim

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 jul 2014, 03:09

Sto @xaviesta rece, godina i po kurcobolje je dovela do ovakve fizicke spreme. Pregledao sam dosta treninga Barcelone prosle sezone i ono sto je Messi radio i kako je trenirao je smiješno u najmanju ruku. Sad ce i L. Enriqueu bit' yebeno radit sa takvim igracem .. uopste me ne bi iznenadilo da ode za sezonu-dvije.

Dennis
Kontakt:

Post Postao/la Dennis » 14 jul 2014, 03:11

Jel istina ona prica o messiju i coca coli za zajednickim ruckom?

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 14 jul 2014, 03:19

Naravno da mu nije bilo svejedno, bio je sav sjeban. Brijem da je kasnije plakao u svlačionici, kao i 2010 nakon ispadanja.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 14 jul 2014, 03:21

Jel nam ono i veceras povrac'o slika :plac:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 14 jul 2014, 05:04

mirzatele je napisao/la:Jel nam ono i veceras povrac'o slika :plac:
ti i takvi poput ti su toliko jadni i pateticni ljudi , zivis na messijevom neuspjehu i podjebavanju , covjece nabavi si zivot , par ociju i mozak . Umjesto da postujes sto zivis u vrijeme ovakvog velikana i da se divis njegovim igrama , ti si pun kompleksa koje ti je messi nabio kroz sezone unistavajuci tvoj tim kao i mnoge ostale. Stvarno jadno .

Sto se tice Lea , setao se mnogo , pogodio ga je gubitak , nije plakao , ne treba ga osudjivati , mozda nije covjek koji pokazuje emocije , ni prvi ni zadnji .
Kao sto je vec napisano , zabrinjavajuce je to sto je Messi proveo sezonu i po setajuci po terenu , skoro svaku utakmicu povraca i tu pricu da zbog nervoze povraca mogu okaciti macku o rep , svi znamo da to nije istina. Pratim ga otkad znam za njega ( prije nego je zaigrao za prvu ekipu ) i nije imao slicnih problema , kao sto nije ni imao problema sa trcanjem . Nadam se da nije nista ozbiljno i da cemo nastaviti gledati velikana u najboljem izdanju i sljedecih sezona , pogotovo za potpuno novom ekipom i trenerom , da ce kvalitetno odraditi pripreme i da ce uci potpuno spreman u iducu sezonu , da ce ga ozljede zaobici i da ce i drugi dio sezone odraditi na slicnom nivou , pogotovo sada kad ne mora citavu ekipu nositi na svojim ramenima.
Kako god ja znam da cu uvijek biti zahvalan sto sam gledao i sto cu gledati najboljeg nogometasa svih vremena .

Sto se tice nagrade za najboljeg igraca SP , da je u pitanju MVP , to je bez dileme Messi , iako je poslije grupne faze Mascherano kao i citava ekipa Argentine odigrala takticki odlicno i disciplinirano . Bez dileme je bio najbolji njihov igrac na turniru i da nije bilo njega zasigurno ne bi igrali finale. Po meni i da su nagradu dali il Mulleru il Neueru ne bi bila greska .

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jul 2014, 05:25

'ta će Messi

6x prvak Španije, 2x kup Španije, 4x superkup Španije, 3x Liga prvaka, 2x Fifa Svjetsko klupsko prvenstvo, 1x Uefa superkup.

425 nastupa za Barcelonu, 354 gola, 152 asistencije.

U Primeri, 277 utakmice, 243 gola, 108 asistencije.
U Ligi prvaka, 86 utakmice, 67 gola, 27 asistencije.
Za Argentinu 93 utakmice, 42 gola.

Koga briga za individualne nagrade kada vidiš ovu statistiku. Sve ovo sa samo 27 godine (tek napunio 27 prošli mjesec). Pa kako neko ima obraza napisati nešto protiv ovakvog igrača :roll:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la JoseMourinho » 14 jul 2014, 06:03

Neutral je napisao/la:'ta će Messi

6x prvak Španije, 2x kup Španije, 4x superkup Španije, 3x Liga prvaka, 2x Fifa Svjetsko klupsko prvenstvo, 1x Uefa superkup.

Koga briga za individualne nagrade kada vidiš ovu statistiku. Sve ovo sa samo 27 godine (tek napunio 27 prošli mjesec). Pa kako neko ima obraza napisati nešto protiv ovakvog igrača :roll:
Imam ja obraza sta sad se ne smije rec da je propo strasno rad golova zabijenih??? Pa kad je bio "mlad" razvaljivo je sad je još bolji trebao biti al on je lošiji dosta...i piso bi isto za cr-a da je tako jer me boli briga za obojcu ;)

Sad jel do neke njegove psihe nešto ili nešto oko zdravlja nezna se ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jul 2014, 06:15

Prošle sezone, 7 utakmica u Ligi prvaka 8 golova i 1 asistencija. U prvenstvu Španije i pored mnogobrojnih problema sa povredama, 31 nastup, 28 golova, 11 asistencija. U kupu 6 utakmica, 5 gola i 3 asistencije. Pao je u broju golova u ligi naspram prethodnih sezona, ali povrede su učinili svoje. I pored svega opet je trpao.

Gledajući tako i Ronaldo je opao. 30 utakmica u Primeri, 31 gol i 11 asistencija (odigrao više minuta od Messi-a). U kupu 6 utakmica, 3 gola i 2 asistencije. U Ligi prvaka je već izdominirao sa 17 golova na 11 mečeva.

Čovjek nije robot, pojedinci ga predstavljaju kao nekog amatera, a čovjek je postigao 41 gola na 44 utakmice (uz to i 15 asistencija). Od te 44 utakmice, 4 je ulazio sa klupe.

Jedno je reći da je odigrao sezonu ispod prosjeka (niko ne može držati takav prosjek), a drugo je pisati o njemu kao da je zaboravio igrati fudbal i uz to vrijeđati ga. Ako je već nabio komplekse pojedincima, neka svoju negativnu energiju okrenu na nešto korisno, osim na sočne epitete kao da je dječiji vrtić u pitanju.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 14 jul 2014, 06:25

Neutral je napisao/la:Prošle sezone, 7 utakmica u Ligi prvaka 8 golova i 1 asistencija. U prvenstvu Španije i pored mnogobrojnih problema sa povredama, 31 nastup, 28 golova, 11 asistencija. U kupu 6 utakmica, 5 gola i 3 asistencije. Pao je u broju golova u ligi naspram prethodnih sezona, ali povrede su učinili svoje. I pored svega opet je trpao.

Gledajući tako i Ronaldo je opao. 30 utakmica u Primeri, 31 gol i 11 asistencija (odigrao više minuta od Messi-a). U kupu 6 utakmica, 3 gola i 2 asistencije. U Ligi prvaka je već izdominirao sa 17 golova na 11 mečeva.

Čovjek nije robot, pojedinci ga predstavljaju kao nekog amatera, a čovjek je postigao 41 gola na 44 utakmice (uz to i 15 asistencija). Od te 44 utakmice, 4 je ulazio sa klupe.

Jedno je reći da je odigrao sezonu ispod prosjeka (niko ne može držati takav prosjek), a drugo je pisati o njemu kao da je zaboravio igrati fudbal i uz to vrijeđati ga. Ako je već nabio komplekse pojedincima, neka svoju negativnu energiju okrenu na nešto korisno, osim na sočne epitete kao da je dječiji vrtić u pitanju.
Znaš i sam sta kažu za statistiku :D
očigledno nisi gledo ga ove godine i prošlih jer bi vidio da nije to to pad se vidi očigledan ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jul 2014, 06:30

Gledao sam ga mnogo puta, djeluje nezainteresirano i zasićeno i opet je uvalio tricu usred Madrid-a Real-u. Ova sezona će nam dati odgovor na pitanje da li je Messi-u dosadio fudbal.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 14 jul 2014, 06:37

Neutral je napisao/la:Gledao sam ga mnogo puta, djeluje nezainteresirano i zasićeno i opet je uvalio tricu usred Madrid-a Real-u. Ova sezona će nam dati odgovor na pitanje da li je Messi-u dosadio fudbal.
Sam si sebi odgovorio, da je uvalio cenera to ne mjenja da je odigrao slabu sezonu(ne vadi djabe statistiku moje mišljenje a i sigurno većine ;)), jednostavno nešto postoji i bila je sve prica čuva se za SP isto ko da je jednokratan pa da se ne potrosi prebrzo, a i et dodje i prodje SP a on isto ko i za klub odigra neki bljesak al ostalo setkanje i drkanje ;)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 jul 2014, 07:13

JoseMourinho je napisao/la:

Imam ja obraza sta sad se ne smije rec da je propo strasno rad golova zabijenih??? Pa kad je bio "mlad" razvaljivo je sad je još bolji trebao biti al on je lošiji dosta...i piso bi isto za cr-a da je tako jer me boli briga za obojcu ;)

Sad jel do neke njegove psihe nešto ili nešto oko zdravlja nezna se ;)
mah, u pravu je @JoseMourinho :? nešto gadno je prelomilo u Messiju, a bojim se da je psiha u pitanju....jer da je fizicki bolestan, ne bi ni igrao.

jbt kralj, kad procitam "kad je bio mlad" - covjek bi reko da Messi ima petobanku, a ne 27 godina (koje je tek napunio)....kako to bolesno zvuci :mrgreen: a zaprvo jest tako.

premlad je osvojio sve i toliko toga postigao.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 14 jul 2014, 09:07

:thumbup:
Messi je odigrao prvenstvo na jedno 50% svojih mogućnosti.Vidno je umoran, cijelu utakmicu cuva snagu za svojih nekoliko poznatih prodora, nekad je to radio 90 minuta al sad vec mora da se cuva.
Fantastican igrac, u rangu Maradone iako je ovo finale izgubio.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 14 jul 2014, 09:29

[youtube][/youtube]

* Hejteri Hejteri * Unaprijed se prepali Hegemonije koja ce da ovlada od Oktobra mjeseca. Polako polako vratit ce se Barca i u njoj ce Messi setati jer je zasluzio kao ikona kluba koja nas je zaduzila a on je vise od igraca a Barca je vise od kluba zato nam i VISE ne smeta sto on seta jer sve po.rnice koje je snimio u Madridu mu daju apsolutno pravo da to radi a sada ce za njega trcati Neymar a gristi Suarez. Xavi ce davati pasove samo nazad a Iniesta nece biti ni sjena igraca koji je bio, Pique ce biti najveci kloc a Alves klaun, Alba ce igrati previse ofanzivno dok ce Mascherano biti na neprirodnoj poziciji, Buquets ce biti fejker a Ter Stegen rupa od golmana i Rakitic promasaj. I opet ce biti kompleks svim ovim "navijacima" Arsenala, Reala, Bayerna i NEUTRALNIH ( moja najdraza kategorija ) i opet ce visiti vise na temi "naseg" kluba nego svog i opet ce se gristi kada nam pomogne Uefalona, Overbo i svi oni koji cine ovaj klub najvecim na svijetu.

Peace out
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 jul 2014, 09:40

Sissoko je napisao/la: Messi je odigrao prvenstvo na jedno 50% svojih mogućnosti.Vidno je umoran, cijelu utakmicu cuva snagu za svojih nekoliko poznatih prodora, nekad je to radio 90 minuta al sad vec mora da se cuva.
Fantastican igrac, u rangu Maradone iako je ovo finale izgubio.
Citavu sezonu se cuvao za SP, a sad na SP se citavu utakmicu cuva za nekoliko prodora.

Pa treba je onda reci selektoru da ga uvodi u zadnjih 15-ak minuta.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.