Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Neutral » 30 maj 2010, 22:37

Hehehe , dok ne vidim kada su rokovi za ispite, onda opet bye bye par dana, možda opet mjesec dana :lol:

Imam ga kući, još samo kap, pa nešto najbolje što postoji, hvala Bogu.

Ali Caciki u Kebabu u Njemačkoj, JAMIIIIII !!!

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 30 maj 2010, 23:00

joj ...ja nemam ni kapi vise...ajde da podjelimo :mrgreen:
ja preko ljeta odo dole...20-ak dana...dosta mi .. :D
A C A B !

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 maj 2010, 23:11

[youtube][/youtube]

Hahaha znaci nevjerujem,haj povjerovat cu da pusi ali nacin na koji drzi cigaru i uvlaci kao da pusi vec 10-tak godina :mrgreen: :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 30 maj 2010, 23:16

Najmlađi hafiz Kur`ana na svijetu

Alžirac Farih Abdur-Rahman koji ima samo tri godine, cijeli Kur´an zna napamet. Uprkos tome što ovaj dječak nema ni tri pune godine, i ne zna pročitati ni jednu napisanu riječ, kroz slušanje kur´anskih ajeta, uspio je cijeli Kur´an naučiti napamet. Uči ga jednostavno i bez grešaka, čime je sebi obezbijedio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najmlađi hafiz.

Nakon što je prvi puta progovorio, nastavio je sa ponavljanjem ajeta svaki dan, dok u cjelosti nije naučio napamet cijeli Kur´an, a njegova nožica nije kročila ni u školu ni u džamiju, iako je dvije godine patio od problema u izgovoru.

Kada je nestala mucavost u izgovoru, proučio je suru El-Kehf neusiljeno i bez zamaranja u izgovoru slova, čak i bez grešaka u pravilima učenja Kur´ana, i bez miješanja kur´anskih ajeta.

Abdur-Rahmanova majka, objašnjavajući ovaj Božiji dar kaže da je jako voljela suru El-Kehf, a za vrijeme svoje trudnoće učila ju je svakodnevno, što joj je davalo rahatluk, smirenost i pouzdanje. Kada bi slušala muziku njeno stanje bi se promijenilo, a prilikom slušanja Kur´ana vratilo bi joj se stanje smirenosti. Glas Božije riječi je dopirao do srce fetusa. Hvaljen neka je Onaj koji stvara! A znanstvenici tvrde da je fetus pod uticajem onoga čemu je bila izložena njegova majka.

Također ona objašnjava da je dijete učilo Kur´an slušajući satelitski program ˝El-Affasi˝, posebno u trenutcima dok je ona obavljala namaze, a njegov otac Muhammed Farih smatra da je moguće da je na dijete djelovalo slušanje Kur´ana i prije no što su njegove oči ugledale ovaj svijet.
Abdur-Rahman se ističe sa rezonantnim glasom, čistim izgovorom i preciznošću u učenju, nikada ne propušta salavat na Poslanika pri spomenu njegovog imena. Stalno uči sure El-Felek i En-Nas, i nikada ne spava prije nego što pruči dove prije spavanja.

Abdur-Rahman je u Alžiru krunisan titulom ˝Viteza Kur´ana˝.
:o :o :o
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 maj 2010, 23:21

MašAllah, svaka mu čast. Božiji dar.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 30 maj 2010, 23:24

Boziji dar
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 30 maj 2010, 23:26

Pa ima li gdje to slucajno, kako "zvuci"...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 30 maj 2010, 23:31

[youtube][/youtube]
SubhanAllah
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 maj 2010, 23:37

SubhanAllah. Predivno, prelijepo, te fascinantno.

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 31 maj 2010, 09:51

raja jeli moze neko da mi stavi neki link gdje ima sve o bioloskom razvoju covjeka,znaci od prve vrste do danas
jbg imam seminarski iz biologije hica je ljudi
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 31 maj 2010, 18:08

kako izbrisati sve postove na profilu (facebook) ? Bez da idem jedan po jedan :lol:
A C A B !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 maj 2010, 18:10

miky_hz je napisao/la:[youtube][/youtube]

Hahaha znaci nevjerujem,haj povjerovat cu da pusi ali nacin na koji drzi cigaru i uvlaci kao da pusi vec 10-tak godina :mrgreen: :mrgreen:
hahahahahaahhaha crko od smjeha :o
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 31 maj 2010, 19:10

juznjak> je napisao/la:
miky_hz je napisao/la: Hahaha znaci nevjerujem,haj povjerovat cu da pusi ali nacin na koji drzi cigaru i uvlaci kao da pusi vec 10-tak godina :mrgreen: :mrgreen:
hahahahahaahhaha crko od smjeha :o
Mali je KRALJ, samo me zanima koliko ce dugo zivjeti...
100% sportski i krajnje opušten potpis

Kamiondžija
Kontakt:

Post Postao/la Kamiondžija » 01 jun 2010, 00:15

Evo ako koga zanima kako je Google dobio ime ;)
Broj sa jedinicom i sto nula zove se googol. Reč googol izmislio je devetogodišnji dečak Milton Sirota kada ga je njegov stric, američki matematičar Edvard Kasner, zamolio da nađe ime broju 10 na stoti. Broj 10 na googol nazvan je googolplex. Kasnije su Lari Page i Sergej Brin pogrešnim spelovanjem reči googol došli do naziva za svoj pretraživač. Ni pojam googolplex nije ostao zapostavljen, pa je to naziv Google sedišta u Kaliforniji.
The Addicks!

catatm87
Kontakt:

Post Postao/la catatm87 » 01 jun 2010, 00:51

meni se vrti ova pjesma po glavi, msm da je ova trebala dobit, al hebo Eurosong glasanje :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: catatm87, dana/u 01 jun 2010, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 01 jun 2010, 00:52

Erdoğan optužio Izrael za državni terorizam

Turski premijer Recep Tayyip Erdoğan nazvao je izraelski napad na konvoj koji je prevozio humantiranu pomoć za Gazu "državnim terorizmom".

- Izrael je pokazao da ne želi mir u regionu i prekršio je međunarodno pravo - rekao je Erdogan, koji je akciju izraelskih snaga nazvao "nehumanom".

Premijer je rekao da će Turska zatražiti hitan sastanak NATO da bi se razmotrila situacija. Erdoğan, koji je u posjeti Čileu, skratiće južnoameričku turneju poslije izraelskog napada u Sredozemlju.

Ovako to rade demokrate i humanisti koji nam kroje svijet:
[youtube][/youtube]
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 01 jun 2010, 00:54

Fakat je ova francuska pjesma pjevljiva jer je prejednostavna a i meni je usla u uho,pored njemacke pjesme jedino ovu sam cuo vec na radio-u...

Ne znam dal' ste culi za "Little Britain" britanski skec show,momci su prejaki...

[youtube][/youtube]
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 04:18

HAha, jesu ludi, odo pogledati još par klipova. :mrgreen:

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 01 jun 2010, 07:48

Moze li mi neko naci download od himne Celika.Ja trazim vec dva sata nemogu naci nikako. :roll:
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 01 jun 2010, 08:43

sikirica je napisao/la:Moze li mi neko naci download od himne Celika.Ja trazim vec dva sata nemogu naci nikako. :roll:
Pa eto našao si sam :mrgreen: Skini sa youtube i konvertuj u mp3, sve to možeš uraditi sa Real Playerom, instaliraj ga i gari.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.