Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

High

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la High » 24 jul 2013, 22:51

ŠTA JE FIFA-IN SUDIJA EMIR ALEČKOVIĆ TRAŽIO OD DJECE
Alečković je dječaka skinuo, dirao, pipkao genitalije…

Piše: Nezavisne novine

Emir Alečković, jedan od najboljih bh. fudbalskih sudija, suspendovan je i protiv njega se vodi disciplinski postupak zbog optužbi da je ucjenjivao mlade polaznike talent i mentor programa Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, kojima je slao SMS poruke neprimjerenog sadržaja, pišu “Nezavisne novine”.

Alečković je sudio završnicu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina u Litvaniji, pa je skinut sa liste sudija i vraćen u BiH jer ne može suditi zvanične utakmice dok se protiv njega vodi postupak.

Zastupa ga rođak advokat

Sarajevski advokat Kemal Alečković juče je kazao da je njegov rođak Emir Alečković od njega tražio da ga zastupa.

“Poslao sam zahtjev N/FS BiH da mi dostave prijavu i sve dok ne vidim dokumentaciju ne bi bilo etički da govorim o ovom slučaju. Emir me je usmeno ovlastio da preuzmem prijavu.

Razgovarali smo jutros, kada je bio na aerodromu u Litvaniji. On smatra da nije kriv i da to za što ga terete nije počinio. Njemu je ovim optužbama ugrožena karijera. Slučaj se vodi samo u N/FS BiH i mislim da će se tu sve i završiti”, rekao je advokat.

“Komitet za sudije i suđenje N/FS BiH je na hitno održanoj sjednici, a na osnovu prijave zaprimljene 23. jula od strane Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, donio odluku da sudija Emir Alečković bude suspendovan zbog kršenja odredaba Kodeksa o ponašanju članova Nogometne/Fudbalske organizacije (čl. 5), te da se slučaj prosljeđuje nadležnim organima N/FS BiH na dalje postupanje.

Suspenzija imenovanog će trajati do okončanja postupka”, stoji u saopštenju N/FS BiH.

Djelioca pravde sa znakom FIFA roditelji nekoliko dječaka optužili su da je njihovu djecu ucjenjivao tako što je za njihov napredak u sudijskom poslu zauzvrat, između ostalog, tražio da se skidaju pred kamerom dok on gleda.
“Slao je mom sinu i drugim momcima poruke uvredljivog sadržaja, uvredljive prirode, homoseksualne, pedofilije.

Da bi djeca napredovala u suđenju, tražio je da se skidaju pred kamerama, da masturbiraju dok on gleda i da se pred njim skidaju”, kazao je za “Nezavisne” otac jednog od dječaka kojem je Alečković navodno slao SMS poruke.

On kaže da je prijavu podnio uz saglasnost roditelja još jednog dječaka i vjeruje da će njegov potez u narednim danima i druge potaknuti da progovore o skandalu koji potresa bh. fudbal. Ucjene i neprimjereno ponašanje čovjeka koji je bio zadužen da prati rad mladih sudija i daje ocjene njihovih arbitarskih sposobnosti, kaže ogorčeni otac, trajali su oko pola godine, ali da srećom seksualnog kontakta nije bilo.

“Moj sin je počeo da sudi prije godinu i sedam mjeseci i tada je još bio maloljetan. To je trajalo pola godine, a onda ga je moj sin odbio rekavši mu da neće to da radi i po cijenu sudijske karijere. Isti sučaj je i sa drugim momkom. Zivkanje telefonom u pola noći, u šest…

Šta se tek njemu dešavalo, stid me i pričati. Izjave su tu kod mene, još neću da predajem u policiju, za sada samo u N/FS BiH”, kaže on i dodaje da teme razgovora Alečkovića i mladih sudija nisu imale veze sa sportom i fudbalom:

“Djecu je zvao, pričao uvredljive riječi, pričao im je više o spolnom organu, njihovom tijelu, nego o suđenju. Sa mojim sinom nije imao ništa, niti ga je dodirivao. Ovog drugog malog je dodirivao, skinuo ga je golog, dirao mu genitalije, pipkao ga, ljubio i tako, ali srećom nije imao seksualnih odnosa ni sa kim.”

Kaže da poruke s kompromitirajućim sadržajima nema, ali da to nije teško dokazati: “Ako se ode u MUP i telefonska kartica se dekodira, poruke se mogu naći.

Bio sam prisutan kada je Alečković preko skajpa od mog sina tražio da se skine pred kamerom i da masturbira, a da on gleda. Poruke sa mobitela su brisali jer je on njih nagovorio da kad dobiju poruke da ih brišu, da ne pričaju roditeljima o tome, da se samo njemu povjeravaju, da vole njega više od roditelja.”

Zabrinuti otac kaže da će se o daljim koracima konsultovati s advokatom, a danas bi trebalo da se sastane i sa Alečkovićem, koji je juče trebalo da se vrati u Sarajevo.

“Čekam Alečkovića da se vrati, sutra da razgovaramo. Zvao me je iz Litvanije i molio za razgovor”, kaže on.

Emir Alečković juče nije bio dostupan na telefon, a o ovom slučaju će danas u Sarajevu raspravljati tužioci N/FS BiH.

Da ne povjeruješ!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 24 jul 2013, 23:03

Jest mu neko nastimo.. sad cemo vidjet koji ce nas sudija uletit na njegovo mjesto sto se tice europskog sudjenja 8-)

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 25 jul 2013, 00:10

niko mu nije naštimo, ovo je 100 posto tačno, čovjek je pedofilčina.. ja sam također za ovo kontao da je šuplja, al poznanik mi je bio među sudijama i čovjek je sa njim, kad je trebao preći u veći rang za sudije, tražio da imaju sastanak u nekom lokalu, ovaj se sastao sa njim, i ovaj mu je rekao da mora provest noć sa njim ako želi, ovaj je kontao seminar neki, i pitao kako šta, Alečković rekao da se trebaju intimno družiti! Momak bukvalno pobjegao iz lokala, završio sa suđenjem!
KRETEN TEŠKI!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 jul 2013, 00:17

Strasno je ovo ako je istina, ne daj Boze nikome, treba ove pedofile pozatvarat.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 25 jul 2013, 01:40

Elegant je napisao/la:Strasno je ovo ako je istina, ne daj Boze nikome, treba ove pedofile pozatvarat.
Potpis.
Ali AKO je istina. Sve mi lici na neku namjestaljku covjeku. Odjednom se svi sjetili da je nesto radio krivo.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 jul 2013, 11:32

prema revizorskom izvještaju dug FK BORAC preko 10 miliona KM ! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

nema vam spasa, realno gledajući, jedino da neki šejk uleti s novcem i da ga kupi...

EDIT: Ovo za Alečkovića mi je sumnjivo, jer kada je počeo suditi utakmice u Evropi, pojavilo se ovo. Ako se dokažu ovo tvrdnje, onda neka mu je na sramotu, ali jedino ako se dokažu.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 jul 2013, 11:39

AlemC85 je napisao/la: nema vam spasa, realno gledajući, jedino da neki šejk uleti s novcem i da ga kupi...
Ko bi normalan kupovo dugove? Cak i da nema dugova, nasi klubovi su slabo interesantni stranim ulagacima.

Nazalost, izgleda da cemo ove godine svjedociti istupanjima klubova iz BHT Premier Lige zbog nemogucnosti finansiranja. Cini se da je Leotar prvi na tom putu. Iskreno se nadam da slicno nece zadesiti Borca i da ce uspjeti prevazici probleme. Barem da se klub okrene na normalan kolosjek i smanjivanju duga.
#divovi

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 jul 2013, 11:41

moustapha je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la: nema vam spasa, realno gledajući, jedino da neki šejk uleti s novcem i da ga kupi...
Ko bi normalan kupovo dugove? Cak i da nema dugova, nasi klubovi su slabo interesantni stranim ulagacima.

Nazalost, izgleda da cemo ove godine svjedociti istupanjima klubova iz BHT Premier Lige zbog nemogucnosti finansiranja. Cini se da je Leotar prvi na tom putu. Iskreno se nadam da slicno nece zadesiti Borca i da ce uspjeti prevazici probleme. Barem da se klub okrene na normalan kolosjek i smanjivanju duga.
njihov predsjednik ŠUPUT kaže da je jedini spas privatizacija, pa se pitam ko bi htio kupiti klub s tolikim dugovima?

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 25 jul 2013, 11:45

Imam osjećaj da bi se ove sezone naša liga mogla sama od sebe skratiti.Nisu samo Borac i Leotar u problemima.Ako se krene tim putem pola lige neće igrati.Volio bi kada bi neko iznio relevantne podatke koliko je duzno 16 premijerligaša pojedinačno, kome su duzni koliko savezu, koliko igračima sadašnjim i bivšim, koliko ne ime kredita ,koliko drzavi na ime neizmirenih obaveza,koliko kvazi menadjerima itd.I dok se tako nešto ne iznese u javnost i ne provede temeljita istraga ,ali poštena ,ništa mi ne znamo koliko je neko zapravo duzan.A šta bi se tu tek otkrilo. :(

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 jul 2013, 11:51

slobodnjak je napisao/la:Imam osjećaj da bi se ove sezone naša liga mogla sama od sebe skratiti.Nisu samo Borac i Leotar u problemima.Ako se krene tim putem pola lige neće igrati.Volio bi kada bi neko iznio relevantne podatke koliko je duzno 16 premijerligaša pojedinačno, kome su duzni koliko savezu, koliko igračima sadašnjim i bivšim, koliko ne ime kredita ,koliko drzavi na ime neizmirenih obaveza,koliko kvazi menadjerima itd.I dok se tako nešto ne iznese u javnost i ne provede temeljita istraga ,ali poštena ,ništa mi ne znamo koliko je neko zapravo duzan.A šta bi se tu tek otkrilo. :(
Široki je po tom pitanju u najboljoj situaciji, drugi je na opšte iznenađenje VELEŽ koji je 2006. imao dugovanja od 950.000 KM, a danas ima oko 100.000 KM, i do nove godine abd uz Široki bit će na nuli...

ne znam šta je s drugim klubovima...

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 25 jul 2013, 11:53

AlemC85 je napisao/la:
slobodnjak je napisao/la:Imam osjećaj da bi se ove sezone naša liga mogla sama od sebe skratiti.Nisu samo Borac i Leotar u problemima.Ako se krene tim putem pola lige neće igrati.Volio bi kada bi neko iznio relevantne podatke koliko je duzno 16 premijerligaša pojedinačno, kome su duzni koliko savezu, koliko igračima sadašnjim i bivšim, koliko ne ime kredita ,koliko drzavi na ime neizmirenih obaveza,koliko kvazi menadjerima itd.I dok se tako nešto ne iznese u javnost i ne provede temeljita istraga ,ali poštena ,ništa mi ne znamo koliko je neko zapravo duzan.A šta bi se tu tek otkrilo. :(
Široki je po tom pitanju u najboljoj situaciji, drugi je na opšte iznenađenje VELEŽ koji je od 2006. imao dugovanja od 950.000 KM, a danas ima oko 100.000 KM, i do nove godine abd uz Široki bit će na nuli...

E pazi sad u čitavoj ligi samo jedan klub nije ništa duzan.Šta reći.Velezu svaka čast.

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 25 jul 2013, 11:55

Armageddon2012 je napisao/la:
ajd što u gostima šampion nije donio ni boda,ali ni kući nisu pobjedili ni sarajeva ni zrinjskog,borac su pobjedili golom čuića iako lopta nije prešla gol crtu,a i širokog u zadnjoj minuti na silu...
Nisu ni Celik dobili kuci.Cisto da se zna. :mrgreen: :mrgreen:
Jos smo imali i crveni a oni penal. :lol:
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 25 jul 2013, 12:06

Znaci gore od toga ne moze, titula je onda neminovnost i ove godine... :lol: :lol: :lol:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 jul 2013, 12:06

slobodnjak je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
Široki je po tom pitanju u najboljoj situaciji, drugi je na opšte iznenađenje VELEŽ koji je od 2006. imao dugovanja od 950.000 KM, a danas ima oko 100.000 KM, i do nove godine abd uz Široki bit će na nuli...

E pazi sad u čitavoj ligi samo jedan klub nije ništa duzan.Šta reći.Velezu svaka čast.
šta se može, tako nam je kako nam je...a sad pazi ovo, Leotar duguje 500.000 KM, Borac sam već napisao, a npr. u Mostaru imaš 2 premijerligaša, koji se snalaze kako umiju i znaju, jer njihov kanton je odavno digao ruke od sporta, a u Trebinju ima toliko jakih državnih firmi, koje mogu finansirati Leotar, koji je jedini klub iz tog grada, a isto je i s Borcem...Znači neko je tu dobro zakazao...pa kako jedni mogu, a drugi ne mogu?

i još nešto ako se počne dešavati ovo što si rekao da će biti odustajanja od PL zbog novca, onda smo baš donji, a moguće je i gašenje klubova, a Leotar bi mogao ostati i bez stadiona.

Jedini je spas po meni abd kada odemo na svjetsko prvenstvo, i ako npr. ne uspijemo kojim slučajem proći svoju grupu, ali sam siguran da možemo proći grupu i da budemo iznenađenje, naš savez bi zavisno od rezultata tamo, mogao inkasirati ogromnih 30. miliona KM, i da onda savez konačno stane iza klubova, ako neće država, drugog rješenja ne vidim, nažalost... :(

ZATO NEKA SVI KLUBOVI MOLE BOGA DA ODEMO U BRAZIL...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 jul 2013, 13:46

Jos sam davno pisao da ce kad' tad' doci do prirodne selekcije, tj. na profesionalnom nivou ce ovu ligu igrati samo oni klubovi koji to mogu, ko ne moze kljuc u bravu ili prelazak na amaterizam i igranje po sumama i gorama nase lijepe BiH! Kada gospoda iz Saveza nisu mogli dogovoriti skracenje lige, onda ce se skracenje izvrsiti samo od sebe, jedan po jedan klub. Ovo je tek pocetak. Mozda zvucim surovo ili da se radujem sto neki klubovi propadaju, ali jednostavno to je tako. Premala smo zemlja da mozemo imati ovoliku ligu, valja skupiti sponzore na ovoj besparici. Ionako ih je malo.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 25 jul 2013, 14:50

Pa ironija je da jedan Čelik nema sponzora a da je iz Zenice.Tužno.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 jul 2013, 14:57

voltron30 je napisao/la:Jos sam davno pisao da ce kad' tad' doci do prirodne selekcije, tj. na profesionalnom nivou ce ovu ligu igrati samo oni klubovi koji to mogu, ko ne moze kljuc u bravu ili prelazak na amaterizam i igranje po sumama i gorama nase lijepe BiH! Kada gospoda iz Saveza nisu mogli dogovoriti skracenje lige, onda ce se skracenje izvrsiti samo od sebe, jedan po jedan klub. Ovo je tek pocetak. Mozda zvucim surovo ili da se radujem sto neki klubovi propadaju, ali jednostavno to je tako. Premala smo zemlja da mozemo imati ovoliku ligu, valja skupiti sponzore na ovoj besparici. Ionako ih je malo.
Slažem se.

Radujem se što će ta "selekcija" najvjerojatnije početi kod klubova iz entitetskog saveza koji je kod priča o smanjenju lige nudio povećanje na 18 klubova radi "razvoja nogometnih centara". :lol: :lol: :lol:
Hayley <3

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 25 jul 2013, 15:02

AlemC85 je napisao/la:
slobodnjak je napisao/la:]

šta se može, tako nam je kako nam je...a sad pazi ovo, Leotar duguje 500.000 KM, Borac sam već napisao, a npr. u Mostaru imaš 2 premijerligaša, koji se snalaze kako umiju i znaju, jer njihov kanton je odavno digao ruke od sporta, a u Trebinju ima toliko jakih državnih firmi, koje mogu finansirati Leotar, koji je jedini klub iz tog grada, a isto je i s Borcem...Znači neko je tu dobro zakazao...pa kako jedni mogu, a drugi ne mogu?

i još nešto ako se počne dešavati ovo što si rekao da će biti odustajanja od PL zbog novca, onda smo baš donji, a moguće je i gašenje klubova, a Leotar bi mogao ostati i bez stadiona.

Jedini je spas po meni abd kada odemo na svjetsko prvenstvo, i ako npr. ne uspijemo kojim slučajem proći svoju grupu, ali sam siguran da možemo proći grupu i da budemo iznenađenje, naš savez bi zavisno od rezultata tamo, mogao inkasirati ogromnih 30. miliona KM, i da onda savez konačno stane iza klubova, ako neće država, drugog rješenja ne vidim, nažalost... :(

ZATO NEKA SVI KLUBOVI MOLE BOGA DA ODEMO U BRAZIL...
I sta kad stane savez iza klubova ? Dobiju tu neku finansijsku inekciju i sta dalje ? Jednu sezonu prezive i opet ispocetka. Borac jedini nogometni klub u gradu nek se bori za pare, ako nece nek se onda ugasi i onako ima vise navijaza crvene zvijedze i partizana. Tako i sa ostalim klubovima.
NO PYRO NO PARTY

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 25 jul 2013, 15:03

Ko od ovih naših nesretnika ima na tv-u danas? i na kojim kanalima?
NAPRIJED NARODE!

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 25 jul 2013, 15:05

liga ce se smanjit , a sto se financija tice , i zelju ima svoje bubice i dugove ;) borac je mila majka , kakav je zeljo , samo sto javnost ne iznosi prljavi ves , a siroki i zrinski kao i kladionice stiti bevanda ;)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.